X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena ale się przyjemnie czyta to co napisałaś! :-)
    Fajnie, że nam opowiadasz i w taki pozytywny sposób. Aż się uśmiecham sama do siebie.

Ciasteczko777, Oleander lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena cudownie :) To musi być wszystko niesamowite :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena

Rozumiem,ale teraz nie czas na myślenie nad tym :). Najważniejsze synuś zdrowy i cudowny 👶👶👶👶 cieszcie się sobą i odpoczywajcie ! Teraz już będzie tylko dobrze ;)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz znak zycia daje, mam strasznie zakrecony tydzien! Nadrobilam tylko dzisiejsze posty i oczywiscie mega ogromne GRATULACJE!!!!!!!

Skarb, Ala, Verbena jestescie mega dzielne, super ze maluszki sa juz z wami <3

Zaraz bede ogarniac glowna, tylko opiernicze moje sushi z awokado bo nic nie jadlam jeszcze od ranca.

Ciasteczko777, Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb gratulacje! Zdrowiej!

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb gratulacje i duzo zdrowia dla Was!

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek z Twojego doświadczenua - da się bezpiecznie urodziyć naturalnie przy sprzężnej zewnętrznej 18cm? Rozejdzie się? Czy lepiej upierać się na cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb gratuluję 😊

Jaki tu dziś urodzajny dzień. Zdrówka mamusiom i maluszkom 😊

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaaaa.. Skarb gratuluje, duuużo zdrówka dla Was ☺️

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś skurcze wyjątkowo męczą po południu i teraz wieczorem, dobrze, że chociaż nie bolą,ale zdarzają się co raz częściej, nie mam pojęcia jak je odroznie od tych porodowych. No nic byle wytrzymać do weekendu.
    Jeszcze raz gratulacje dla pierwszych dzisiejszych mam i ich dzieciaczkow :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    A mnie dziś skurcze wyjątkowo męczą po południu i teraz wieczorem, dobrze, że chociaż nie bolą,ale zdarzają się co raz częściej, nie mam pojęcia jak je odroznie od tych porodowych. No nic byle wytrzymać do weekendu.
    Jeszcze raz gratulacje dla pierwszych dzisiejszych mam i ich dzieciaczkow :)

Nie martw się skurczy do porodu że straszakami nie da sie pomylić, będziesz wiedzieć kiedy to jest to :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Puszek z Twojego doświadczenua - da się bezpiecznie urodziyć naturalnie przy sprzężnej zewnętrznej 18cm? Rozejdzie się? Czy lepiej upierać się na cc?
    Da się, mieliśmy też 17cm i rodziły ładnie ;) Na spokojnie, ile maluch waży?

Pantera lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari...
    oby, nie zameczam już Was, pójdę dzis wcześniej spać to się zregeneruje przez noc, tak liczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Samari...
    oby, nie zameczam już Was, pójdę dzis wcześniej spać to się zregeneruje przez noc, tak liczę :)

Nie zameczasz :) im wyżej w ciąży tym więcej organizm sygnałów daje bo się przygotowuje do rozkręcenia "tej imprezy na czas :) ale skurcze do.porodu są regularne w miarę i przybierają na sile, nie są pojedyncze i w długich odstępach -tylko jak odpadna to już nie odpuszcza naprawdę z doświadczenia mówię :)

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie różnie to właśnie bywa, raz 1 na pół godziny, innym razem co 3 min i tak przez godzine. Zglupialam już,licze że jak dojdzie ból to już będzie znaczyło, że robi się poważnie.

Dziewczyny a można pić melisecw ciąży? Tzn czy pijecie?

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs

Melise w ciąży można pić :) ja piłam jak miałam bardziej napięte dni..

A teraz przez ta tarczyce którą oszalała na sam koniec jestem tak wewnętrznie rozdrazniona że nie umiem sobie poradzić chwilami z emocjami i nerwami...wyjątkowo.kiepsko.znosze ta ciążę ale jeszcze 5 dni i będzie po wszystkim, liczę że równowaga i opanowanie wróci do mojego organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Obok porodow wpisz jeszcze daty kiedy się urodziły :)
    I proponuję.wtedy zmazywac rozpakowane mamuśki z listy z terminami porodow żeby większy porządek był i były tylko te które są przed porodem,podzielone na te co już urodziły ,może dziewczyny będą chciały podać imiona dzieci i tygodnie.ciazy w.ktorych urodziły. Na marcowkach mają fajnie zrobione :)

Taka moja sugestia

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane u bonifratrów w Katowicach. Naprawdę pomoc i opieka personelu bezcenna a najlepsze ze naprawdę wiesz podejście nie w stylu ok odbebnie bo muszę tylko naprawdę widać że chcą jak najlepiej.

Młody oczywiście musi wszem i wobec zakomunikować że jest już na świecie i już go cały oddział znaciciwe że istnieje bo tak gumiaka drze. Ja już padam na twarz ale nie chce go oddawać więc co chwilę wstaje i znów do cyca bo chlopina niezdecydowanych czy jeść czy płakać czy jeszcze co innego no ale śmieje się że w sumie on to taki po matce bo ja też wiecznie niezadowolona. Ale kocham go już nad życie więc wszystko zniosę

Oleander, Pani Moł, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, ago91, Veri, Szczesliwa ledwo zywa, Pantera lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko można się wkurzyci w tym szpitalu,pęka mi głowę spać nie mogę a tutaj co 1
    5 godziny przychodzą słuchac serduszka p4zez brzuch....czy oni oszaleli do końca już... jak to 3 ciąża to nie widziałam żeby takie praktyki były stosowane....chyba że przez 3 lata się to wsyztsko tak zmieniło...

Budzą mnie co chwila ,to NiedojZ że nie mogę zasnąć,to się nie wyspie bo laza co chwilę.... jak oni cała noc przed cc tak mają mi łazić to powiem że niech dadzą mi papiery i podpisze że na swoją odpowiedzialność nie chce żeby co 1.5 godziny do mnie lazily...

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ