Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Te witaminy przy karmieniu chodzi mi o to że wiadomo, maluszkowi nie braknie witamin, ale co z nami? Dzidziuś wszystko wyciągnie ale żeby nam nie poleciały zęby, włosy itd. Podczas karmienia dzienne zapotrzebowanie na wapń to 1000mg co najmniej. Muszę jeszcze doczytać co na włosy potrzeba uzupełniać.
Ja to jestem w szoku że zachowałam tak dobrą figurę na końcówce ciąży 😁 nic mi nie zgrublo tylko piersi urosły, a brzuszek taki zgrabny, kuleczka z przodu. Zaraz wam fote dam 🙂
Dziś mam sesję brzuszkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:57
Glendolina, Izka37, Agata :) lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyBibs Ja nic takiego nie odczuwam , ale u każdej jest w końcu inaczej .
Ale jestem wściekła myślałam że 24 Kwietnia synek i Marysia wrócą do szkoły , a tu co nadal strajkują i tak do kiedy 😕 do Maja Czerwca jak ja mam złożyć papiery dikumenty czy podanie do szkół wyższych itp , jak np ocen nie wystawią przez ten ich strajk , tylko dzieci ucierpią a przedmioty trzeba zaliczyć ,
rozumiem że walczą o swoje prawa ale kosztem dzieci 😤😤 .
Mary Jane To Do ciebie wysłać w wiadomości priv , co do FB namiary czy jak to działa ?. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f971d60e931.jpg
puszek369, Bibs, iwwk, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Fikus, Glendolina, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), slodka100, Pani Moł, Veri, ago91, Nistera, PatkaPP, Pantera, Chusy, Paula_071, Biała Azlia lubią tę wiadomość
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Mi AFI wczoraj wyszło ok. 16. A waga waha się pomiędzy 10,5-12kg i tak codziennie jak się ważę to są różnice, nawet na czczo, woda się chyba zaczęła teraz zatrzymywać, ginekolog mówiła, że to normalne takie wahnięcia.
Witaminy będę brała pewnie po ciąży przez jakiś czas, chociaż teraz zaczyna się sezon na najlepsze witaminki z warzywniaczka
Chorwacja u Nas w planach za rok jeśli malutka będzie gotowa jechać -
Fikus ja też miałam mieć to badanie na oczy ale jak przeczytałam ulotkę tych kropelek do rozszerzania zrenic to zrezygnowałam z uwagi na dzidziusia. Dziwi mnie że lekarze nie informują o tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:56
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
A widzisz ja nic nie czytałam o tym badaniu, z jednej strony może to i dobrze, skoro badanie już się odbyło to i tak czasu nie cofnę, okulistka też nic nie mówiła, więc jej zaufałam, a poszłam do podobno bardzo dobrego lekarza. Ja generalnie wychodzę z założenia, że lekarz wie co robi i jeśli się na jakieś badanie decyduje to tylko dlatego, że korzyści z badania przewyższają możliwe skutki negatywne. Miejmy nadzieję, że wszystko jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 11:22
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kruszynka-super brzusio!
Biała Azilia -fajnie że jesteś znów z nami! Mam nadzieję że udało Ci sie poukładać wszytskei prywatne sprawy!
Dziewczyny nie znikajcie stąd. Kurcze ja to jakoś nie jestem przekonana do FB ale jak coś i nie zostanie tu już nikt to chyba założę te "lewe" konto i mam nadzieję że mnie przyjmiecie.
Ja mam wody w górnej granicy ale brzuch do olbrzymów nie należy, chyba że zmieniła mi sie percepcja:).
Też myślałam żeby zakupić ten strój, był nawet na sprzedaz w Marketplace na FB. Tylko że ja mam mały biust nawet teraz i zastanawiam się jakbym wyglądała.
Do karmienia kupiłam jeden biustonosz-nawet jakos w nim przystępnie wyglądam:). Ja też jestem zwolennikiem push upów.
Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia lubią tę wiadomość
-
Fikus, Oleander, Kruszynka a jakie macie wady wzroku albo wskazania do badania u okulisty? Kurcze ja własnei sie zastawiam czy okulisty jeszcze nie odwiedzić tym bardziej że miałam operacje na oko a u doktorka zapominałam dopytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 11:37
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze ja nie chwaliłam się swoim brzucholem, a że nauczyłam się wstawiać zdjęcia to spróbuję...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f8fcfa5c20c.jpg
AFI mi się zmniejszyło z 14 do 12 ale jedno i drugie badane na innym sprzęcie więc chyba tak może być...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 11:51
Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Oleander, Glendolina, Veri, Agata :), ago91, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Paula_071, Biała Azlia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOooch mi po pierwszej ciąży na max polecialy wlosy, strasznie duzo zgubiłam, codziennie odkurzalam i codziennie nowe kłęby moich wlosow byly we wszystkich kątach ale to też chyba Hashimoto.
My z Mlodą po spacerze - na zachodzie upał po prostu na dworze lato w kwietniu! Teraz standardowo pospacerowo dziecko śpi a ja sie zastanawiam, czy zacząć wartę przy garach czy leniuszyć.
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia na wizytach !
Co do witamin to mam zamiar brać dalej w tym żelazo. Bardzo się boję o moje włosy w ciąży bardzo dużo ich straciłam przez niedobór właśnie żelaza i obawiam się że po porodzie znów będą mi lecieć... nie chce zostać łysa
Brzuszki piękneslodka100 lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Izka37 wrote:Fikus, Oleander, Kruszynka a jakie macie wady wzroku albo wskazania do badania u okulisty? Kurcze ja własnei sie zastawiam czy okulisty jeszcze nie odwiedzić tym bardziej że miałam operacje na oko a u doktorka zapominałam dopytać.
Ja generalnie mam mini wade (0,5 to wynik z dzisiaj), okulista mówi że to fizjologia. Nigdy nie nosiłam okularów. A co do wizyty u okulisty to mi moja gin zaleciła wizyty kontrolne u okulisty i stomatologa, tak rutynowo. Więc jeszcze muszę się umówić do dentysty o w przyszłym tyg idę też na kontrolę do endokrynologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:36
Izka37 lubi tę wiadomość