Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:My się na święta gościmy, żadne konkretne porządki nie sa zrobione mam nadzieję że będę miała na to czas w wakacje haha
Pozazdrościć ja będę musiała gotować , ale to tylko żurek reszta należy do męża i dzieci 😁😁😁.
Oleander Fajny obrazek he he 😹😹😹😹😹.Samari0702, Oleander lubią tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny jestem z trochę innej grupy bo październikowej. Ale chciałam Was zapytać. W 16t0d miałam usg i crl wynosiło 9.8. Czy to nie za mało? Martwię się, że coś może być z Bobasem nie w porządku..
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy zawsze jeździliśmy na święta do rodziny 100km stąd ale w tym roku odpuszczamy. Nie czuję sie na siłach wyjeżdżać, gościć. Wolę ugotować i posprzątać u siebie. W niedzielę albo w poniedziałek odwiedzi nas rodzinka. Pierwszy raz ich świątecznie ugościmy 😊
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje drogie z racji że zbliżają się wielkimi krokami Święta Wielkanocne , chciałabym Wam wszystkim złożyć życzenia wielkanocne : życzę Wam przedewszystkim zdrowych , pogodnych oraz słonecznych i ciepłych świąt wielkiej nocy , czasu mile spędzonego z rodziną i najbliższymi .
Radosnych Świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkim 😘.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf8343230ac9.jpgCiasteczko777, Pantera, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Samari0702, Glendolina, Pani Moł, 4me, Kruszynka91, iwwk, slodka100, Oleander, Nistera, PatkaPP, Veri, ago91, Bibs lubią tę wiadomość
-
Do mnie goście przyjeżdżają, ale dzielimy się obowiązkami z mężem. Upiekłam dwa cista, później skroimy sałatki, a mąż zajmuje się resztą Jutro lekkie porządki, bo tydzień temu się tak napracowałam, że jutro wystarczy tylko trochę ogarnąć
slodka100, Ciasteczko777, Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie mała ma ok 3450g więc nie jest źle bo lekarz mówi że około 3800 do porodu indukowanego 7 maja. Ale jeszcze będę mieć wizytę 6 maja a ja od 30 kwietnia będę starać się robić wszystko by urodzić jak najszybciej hehe. Ogólnie małej ponoć dobrze u mnie w brzuszku 0 rozwarcia i nic nie jest niżej główka tylko wysoko. Ale ja ogólnie już mam dość ciąży bo mała daje mi mega w kość tak po zebrach się wypycha i wogole bolesne są już te jej wypychanki często gdzieś czuje jakby mi skóra miała zaraz peknac bo takie wszytko napięte. No ale do tego 30 kwietnia muszę się jakoś turlać.
Chusy wpiszesz mi wizytę 6 maja?
Wam też wszystkim juz zycze radosnych i ciepłych świat bo jutro to tyle przygotowań mimo że idziemy do rodziców to 2 ciasta jakieś jajka sprzątanie swieconka malowanie jajek z synkiem że czasu na forum nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:08
iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, Agata :), Nistera, PatkaPP, ago91, Glendolina, Paula_071, Pantera, Veri, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziś pełnia, może coś się w nocy na naszej grupie zadzieje 😁
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Witajcie, u nas wczoraj był dramat a dodatkowo w dzień dopadł mnie mega dół. Filip nie płakał ale wrzeszczał na cały oddział do prawie 4 nad ranem nikomu nie dał pospać a i żadne uspokajacze nie działały czułam się bezsilna rano zasnął i do 10 był jako taki spokój a później znów to samo, spałam w sumie może z 1,5h od cc i naprawdę miałam dość. Chciałam karmić piersią ale przez to kruciutkie wędzidełko już tak mi okaleczył sutek po 2 kamieniach że wylam z bólu przy przypadkowym dotyku. Zaraz po świętach będziemy musieli iść na nacięcie bo wędzidełko samo się niestety nie rozciąganie.
Dziś o 13 odwiedziła mnie mama i wiecie co zaczarowała Filipka. Nie płakał, nie stekał nawet jak nie spał normalnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Do teraz jest ok i nawet jak poplacze to się szybko uspokaja. Dokarmiamy mm ale mam nadzieję że już po zabiegu nie będzie to konieczne. Kurcze miałam taki zjazd przez to niewyspanie i ciągły wrzask że pomyślałam nawet ze nie nadaje się na matkę bo nie mam kompletnie podejścia
Jak dobrze pójdzie to dziś do domu. Zółtaczki nie ma, ja już mam wszystko pousuwane tylko dostaje żelazo bo trochę kiepsko krew wyszła i mam takie bolesne gazy w jelitach ehh a dziś to już mjie na tym szpitalnym łóżku tak połamało że bardziej wszystko boli niż po cc.
Czy po operacjach puchną nogi? Ja to nie widzę swoich kostek całe nogi mam jak w najszerszym miejscu w lydce, dostaje clexne i jeszcze 10 do domu.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny pomyślcie jak po świętach wam zacznie czas lecieć, mi ostatnie 2-3 tygodni przeleciały ani się obejrzałam więc spokojnie jeszcze chwila i wszystkie będziemy się chwalić maluchami i się wspierać
Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Varbena nogi po porodzie puchna poprostu, pozbywasz się wody, najpierw idzie ona w nogi, potem ją wysikasz, więc normalnie pij wodę, nieograniczaj, zaraz wszystko wróci do normy.
Dopadl Was kryzys drugiej doby, już pisałam dziecko w pierwszej ma zapas energetyczny z życia plodowego, jest opite wodami i zmęczone, więc nie jest chętne do jedzenia, a w drugiej już odpocznie i może ssać 24h na dobę, chyba że narasta mu żołtaczka to są tzw spiochy, które trzeba wybudzac. U mamy się inaczej zachowuje, bo nie pachnie mlekiem i jest spokojna, a Ty zestresowana to norma. Jeżeli faktycznie to problem z wedzidelkiem to należy jak najszybciej podciac, żeby zaczął ładnie ssać, spróbuj jeszcze dziś kogoś znaleźć, szpital nie ma laryngologa, żeby Was na konsultacje dać? Może spróbuj poprosić, bo słabo, żeby przez święta mały dalej sutki ranił. Pamiętaj, że trzeba dalej piersi stymulować, przystawiac dziecko ew odciągnąć. Jak sutki bolą to dużo lanoliny6i wietrzenia, super są muszle ochronne medela, które możesz założyć i przynajmniej piers o stanik się nie rani dodatkowo możesz kupić też multi mam kompresy.Oleander, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Puszek Jak zwykle niezawodna z radami i dobrze Verbena ze o tym piszesz, nie myślmy ze jest kolorowo tylko za parę dni nauczycie się siebie wzajemnie, wytrwałości!
No i Wesołych Świąt!Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWesolych Swiat Wielkiej Nocy,smacznego jajka mokrego dyngusa oraz milych chwil spedzonych w rodiznnym gronie 🐣🐓🐤🐥🐣🐓🐔🐔🐇🐇🐇🐇🐇🐰🐰
U nas ostatni weekend w dwkupaku,robimy porzadki rozkladamy wzyztsko dla syna a swieta sie goscimy do.tesciowej bo w poniedizalek na 12 musze sie juz stawic w szpitalu.
Wszystkim zycze samych przyjemnosci,dobrego humoru i wiecej zrozumienia dla innych ludzi,bo czasami rozne problemy sie ma ktore nas przerastaja a o ktorych nie chcemy mowic😐
Pozdrawiamy wszystkich i wesolych swiatCiasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej wow w końcu się wyspałam huraa
Verbena przestań nawet tak nie myśl! Jesteś najlepszą mamą dla swojego maluszka! kurcze myślałam że wedzidelko od razu podcinaja, chyba że nie w kazdgm2 szpitalu tak jest?
No to kciuki żeby Was dzisiaj wypisali -
Dali mi namiary gdzie wykonują podcięcie ale muszę mieć skierowanie od pediatry. Też się dziwię że od razu nie podcieli bo czytałam że zazwyczaj w szpitalach wykonują. Dostawiam go do jednej piesi tej mniej bolącej a drugą sama odciagam bo już mam takie strupy że nie ma opcji bym dała chyba bym z bólu umarła. Ostatecznością będzie karmienie teraz przez święta mm bo i tak teraz w ten sposób dokarmiamy bo nie mam jeszcze na tyle ruszonej laktacji a i mały szybko przy cycu się denerwuje bo złapać dobrze nie umie.
Mam zgodę na wyjście że szpitala dzisiaj ale jeszcze wszystko zależy od Filipa czy go puszczą. Wczoraj miał poziom bilirubiny 5,5.
Zdecydowanie puszka rady są bezcenne, dziękuję ci puszku
Trzymajcie kciuki byśmy te święta mogli spędzić już w 3 w domku Tymczasem ja wam wszystkim również życzę Zdrowych i Wesołych ŚwiątOleander, Agata :), Izka37, kama2784, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm