X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    My się na święta gościmy, żadne konkretne porządki nie sa zrobione :D mam nadzieję że będę miała na to czas w wakacje haha :D

Pozazdrościć ja będę musiała gotować , ale to tylko żurek reszta należy do męża i dzieci 😁😁😁.

Oleander Fajny obrazek he he 😹😹😹😹😹.

Samari0702, Oleander lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny jestem z trochę innej grupy bo październikowej. Ale chciałam Was zapytać. W 16t0d miałam usg i crl wynosiło 9.8. Czy to nie za mało? Martwię się, że coś może być z Bobasem nie w porządku..
    Hej, ale podane to jest w cm? CRL dla 16 tc 97-133 mm, średnia 115 mm, a lekarz coś mówił?

Samari0702 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze jeździliśmy na święta do rodziny 100km stąd ale w tym roku odpuszczamy. Nie czuję sie na siłach wyjeżdżać, gościć. Wolę ugotować i posprzątać u siebie. W niedzielę albo w poniedziałek odwiedzi nas rodzinka. Pierwszy raz ich świątecznie ugościmy 😊

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to są cm, lekarz nic nie mówił, że jest nie tak..

Samari0702 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm skoro nic nie mówił to chyba nie masz sie czym martwic?
    Nie wiem czy my tu jestesmy w stanie powiedzieć cos mądrzejszego niz on ;)

Moze jak masz wątpliwości przejdz sie prywatnie do kogos innego :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie z racji że zbliżają się wielkimi krokami Święta Wielkanocne , chciałabym Wam wszystkim złożyć życzenia wielkanocne : życzę Wam przedewszystkim zdrowych , pogodnych oraz słonecznych i ciepłych świąt wielkiej nocy , czasu mile spędzonego z rodziną i najbliższymi .

Radosnych Świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkim 😘.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf8343230ac9.jpg

Ciasteczko777, Pantera, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Samari0702, Glendolina, Pani Moł, 4me, Kruszynka91, iwwk, slodka100, Oleander, Nistera, PatkaPP, Veri, ago91, Bibs lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie goście przyjeżdżają, ale dzielimy się obowiązkami z mężem. Upiekłam dwa cista, później skroimy sałatki, a mąż zajmuje się resztą :) Jutro lekkie porządki, bo tydzień temu się tak napracowałam, że jutro wystarczy tylko trochę ogarnąć :)

slodka100, Ciasteczko777, Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie mała ma ok 3450g więc nie jest źle bo lekarz mówi że około 3800 do porodu indukowanego 7 maja. Ale jeszcze będę mieć wizytę 6 maja a ja od 30 kwietnia będę starać się robić wszystko by urodzić jak najszybciej hehe. Ogólnie małej ponoć dobrze u mnie w brzuszku 0 rozwarcia i nic nie jest niżej główka tylko wysoko. Ale ja ogólnie już mam dość ciąży bo mała daje mi mega w kość tak po zebrach się wypycha i wogole bolesne są już te jej wypychanki często gdzieś czuje jakby mi skóra miała zaraz peknac bo takie wszytko napięte. No ale do tego 30 kwietnia muszę się jakoś turlać.

Chusy wpiszesz mi wizytę 6 maja?

Wam też wszystkim juz zycze radosnych i ciepłych świat bo jutro to tyle przygotowań mimo że idziemy do rodziców to 2 ciasta jakieś jajka sprzątanie swieconka malowanie jajek z synkiem że czasu na forum nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 20:08

iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, Agata :), Nistera, PatkaPP, ago91, Glendolina, Paula_071, Pantera, Veri, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Chusy możesz wpisać wizytę 25.04 tak mi się wydaje że to ostatnia będzie

Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy jakbyś wpisywała to ja też poproszę wizyty 26 kwietnia i 7 maja :)

Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Veri Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, u mnie wizyta 25.04, wpisz proszę. Czyżby już ostatnia?! 😉

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi na 23.04 bo zerknelam, że nie ma mnie zapisanej w wizytach 😉

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pełnia, może coś się w nocy na naszej grupie zadzieje 😁

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas wczoraj był dramat a dodatkowo w dzień dopadł mnie mega dół. Filip nie płakał ale wrzeszczał na cały oddział do prawie 4 nad ranem nikomu nie dał pospać a i żadne uspokajacze nie działały czułam się bezsilna rano zasnął i do 10 był jako taki spokój a później znów to samo, spałam w sumie może z 1,5h od cc i naprawdę miałam dość. Chciałam karmić piersią ale przez to kruciutkie wędzidełko już tak mi okaleczył sutek po 2 kamieniach że wylam z bólu przy przypadkowym dotyku. Zaraz po świętach będziemy musieli iść na nacięcie bo wędzidełko samo się niestety nie rozciąganie.
    Dziś o 13 odwiedziła mnie mama i wiecie co zaczarowała Filipka. Nie płakał, nie stekał nawet jak nie spał normalnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Do teraz jest ok i nawet jak poplacze to się szybko uspokaja. Dokarmiamy mm ale mam nadzieję że już po zabiegu nie będzie to konieczne. Kurcze miałam taki zjazd przez to niewyspanie i ciągły wrzask że pomyślałam nawet ze nie nadaje się na matkę bo nie mam kompletnie podejścia :(

Jak dobrze pójdzie to dziś do domu. Zółtaczki nie ma, ja już mam wszystko pousuwane tylko dostaje żelazo bo trochę kiepsko krew wyszła i mam takie bolesne gazy w jelitach ehh a dziś to już mjie na tym szpitalnym łóżku tak połamało że bardziej wszystko boli niż po cc.

Czy po operacjach puchną nogi? Ja to nie widzę swoich kostek całe nogi mam jak w najszerszym miejscu w lydce, dostaje clexne i jeszcze 10 do domu.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :) pomyślcie jak po świętach wam zacznie czas lecieć, mi ostatnie 2-3 tygodni przeleciały ani się obejrzałam więc spokojnie jeszcze chwila i wszystkie będziemy się chwalić maluchami i się wspierać :)

Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

Nasze 6 dni szczęścia...

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Varbena nogi po porodzie puchna poprostu, pozbywasz się wody, najpierw idzie ona w nogi, potem ją wysikasz, więc normalnie pij wodę, nieograniczaj, zaraz wszystko wróci do normy.

Dopadl Was kryzys drugiej doby, już pisałam dziecko w pierwszej ma zapas energetyczny z życia plodowego, jest opite wodami i zmęczone, więc nie jest chętne do jedzenia, a w drugiej już odpocznie i może ssać 24h na dobę, chyba że narasta mu żołtaczka to są tzw spiochy, które trzeba wybudzac. U mamy się inaczej zachowuje, bo nie pachnie mlekiem i jest spokojna, a Ty zestresowana to norma. Jeżeli faktycznie to problem z wedzidelkiem to należy jak najszybciej podciac, żeby zaczął ładnie ssać, spróbuj jeszcze dziś kogoś znaleźć, szpital nie ma laryngologa, żeby Was na konsultacje dać? Może spróbuj poprosić, bo słabo, żeby przez święta mały dalej sutki ranił. Pamiętaj, że trzeba dalej piersi stymulować, przystawiac dziecko ew odciągnąć. Jak sutki bolą to dużo lanoliny6i wietrzenia, super są muszle ochronne medela, które możesz założyć i przynajmniej piers o stanik się nie rani dodatkowo :) możesz kupić też multi mam kompresy.

Oleander, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek Jak zwykle niezawodna z radami :D i dobrze Verbena ze o tym piszesz, nie myślmy ze jest kolorowo tylko :D za parę dni nauczycie się siebie wzajemnie, wytrwałości!

No i Wesołych Świąt! :)

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Bibs lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat Wielkiej Nocy,smacznego jajka mokrego dyngusa oraz milych chwil spedzonych w rodiznnym gronie 🐣🐓🐤🐥🐣🐓🐔🐔🐇🐇🐇🐇🐇🐰🐰

U nas ostatni weekend w dwkupaku,robimy porzadki rozkladamy wzyztsko dla syna a swieta sie goscimy do.tesciowej bo w poniedizalek na 12 musze sie juz stawic w szpitalu.

Wszystkim zycze samych przyjemnosci,dobrego humoru i wiecej zrozumienia dla innych ludzi,bo czasami rozne problemy sie ma ktore nas przerastaja a o ktorych nie chcemy mowic😐

Pozdrawiamy wszystkich i wesolych swiat :)

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wow w końcu się wyspałam huraa :D

Verbena przestań nawet tak nie myśl! Jesteś najlepszą mamą dla swojego maluszka!<3 kurcze myślałam że wedzidelko od razu podcinaja, chyba że nie w kazdgm2 szpitalu tak jest?
    No to kciuki żeby Was dzisiaj wypisali :)

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi namiary gdzie wykonują podcięcie ale muszę mieć skierowanie od pediatry. Też się dziwię że od razu nie podcieli bo czytałam że zazwyczaj w szpitalach wykonują. Dostawiam go do jednej piesi tej mniej bolącej a drugą sama odciagam bo już mam takie strupy że nie ma opcji bym dała chyba bym z bólu umarła. Ostatecznością będzie karmienie teraz przez święta mm bo i tak teraz w ten sposób dokarmiamy bo nie mam jeszcze na tyle ruszonej laktacji a i mały szybko przy cycu się denerwuje bo złapać dobrze nie umie.

Mam zgodę na wyjście że szpitala dzisiaj ale jeszcze wszystko zależy od Filipa czy go puszczą. Wczoraj miał poziom bilirubiny 5,5.

Zdecydowanie puszka rady są bezcenne, dziękuję ci puszku :)
    Trzymajcie kciuki byśmy te święta mogli spędzić już w 3 w domku :) Tymczasem ja wam wszystkim również życzę Zdrowych i Wesołych Świąt :)

Oleander, Agata :), Izka37, kama2784, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Bibs, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość

Nasze 6 dni szczęścia...

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ