X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina No aż mnie skręca która pierwsza urodzi SN , Maj coraz bliżej ❤❤ może któraś po drodze urodzi 😁 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 11:29

Glendolina, Oleander lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa, która pierwsza pogoni;) Ja się mogę zgłosić na ochotnika, tak na weekend najchetniej;) a Pchelka sie tam w brzuchu z mamy smieje, bo ona ma plan na polowe maja;D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    U mnie cisza. Wczoraj cały dzień na nogach i nawet mnie brzuch nie bolał ani razu. Ale za to bolą mnie już ruchy Szymka... co do czopa to odchodzi ładnie ciekawe ile jeszcze tego będzie, przedwczoraj dość dużo znów było i od tamtej pory nic. Seks codziennie po dwa razy. Jak to jest ze zgłoszeniem do szpitala ? Ja bym chciała na termin się stawić potrzebne jest skierowanie?
    Potrzebne skierowanie. Aktualnie, jeżeli nie ma nieprawidłowości to tydzień po terminie nie jest wskazaniem do hospitalizacji, jedynie do ktg co drugi dzień, zgodnie z aktualnym standardem, który ma ograniczyć medykalizacje porodu. Kiedyś jak było tydzień po terminie to kierowali. Jak wcześniej byś miała być przyjęta to musiały by być słabe przeplywy, słabe odczuwanie ruchów płodu, albo inne problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:56

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówiono na mojej SR to teraz nie jest tak jak dawniej, i jeżeli poród się nie rozpocznie do tygodnia po terminie (czyli do końca 41tc) to nie jedzie się do szpitala jak dawniej, teraz poród ma się odbyć do końca 42 tc :/ A decyzję o ewentualnej wcześniejszej hospitalizacji podejmuje lekarz prowadzący, jeżeli coś źle piszę to Puszku popraw mnie.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Nie podobają mi się te zmiany. Pozostaje mieć nadzieję, że samo pójdzie w okolicach terminu. Bo nie wyobrażam sobie tego stresu, jak mija tydzień, A tu nic się nie dzieje. Mój lekarz jest starej daty, to może sam da skierowanie w razie czego. Ajj. Póki co, nie chce o tym myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus Mi właśnie taki Pan ginekolog jak jeździłam w mojej poprzedniej ciąży do szpitala na KTG , mi powiedział że jak nic się takiego nie pokojącego nie dzieje typu spadek tętna itp to dopiero w 42 tc wywołują poród , ja jak Ania się urodziła byłam już w 40 i 5 tc a to był mój 4 poród SN , a też na szybki poród to się nie zapowiadało pewnie po tych moich przysiadach wreszcie ruszyło , może i masaż szyjki pomógł najważniejsze że wreszcie urodziłam 😊 .

• Fikus Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Fikus Mi właśnie taki Pan ginekolog jak jeździłam w mojej poprzedniej ciąży do szpitala na KTG , mi powiedział że jak nic się takiego nie pokojącego nie dzieje typu spadek tętna itp to dopiero w 42 tc wywołują poród , ja jak Ania się urodziła byłam już w 40 i 5 tc a to był mój 4 poród SN , a też na szybki poród to się nie zapowiadało pewnie po tych moich przysiadach wreszcie ruszyło , może i masaż szyjki pomógł najważniejsze że wreszcie urodziłam 😊 .

Miejmy nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała czekać do tego 42 tc ;)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, ago91, Veri lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus Oby tak moja droga było 😊 , ja dwa razy urodziłam po terminie i wiem sama po sobie jakie to męczące .

• Pantera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa niesamowite że 4 poród zaczął się tak późno :) nie czułaś oznak zbliżającego się porodu w ogóle czy coś tam się działo?

• Pantera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na konsultacji z anestezjologiem przed porodem, wróciłam przerażona...
    Lekarz bardzo sympatyczny, z humorem opowiadał co się będzie działo, jednak o ryzykach różnych opcji (sn, cc, cc po próbie sn) musiał poinformować...
    Dobrze wspominam znieczulenie przy pierwszym porodzie, ale jak o tym posłucham "na trzeźwo" to strach ogarnia

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie takie nowe te zasady. Jak ja rodzilam 4 lata temu to tez nie bylo czegos takiego, ze z dniem terminu kladli do szpitala. Niby po co? Serio jaki jest sens lezec dwa tygodnie w szpitalu? W domu lepiej, uwierzcie ;)
    Lezenie na patologi ciazy, patrzenie na te niektore smutnw przypadki albo na nawet na wywolywania to nic milego i bardzo rzuca sie na psyche....

Poza tym pamiętajcie, ze to nie matematyka i ten termin to przyblizona data ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 12:14

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tą pogodę kiepsko się dziś czuję, boli mnie głowa i jestem skołowana.
    Jadę zaraz na usg to się dowiem co u Małego i jak z wagą

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jutro mam indukcje. Ciśnienie ustabilizowane, mały waży 3800. Lekarze mówią, że nie ma na co czekać. Trzymajcie kciuki. Emocje OGROMNE. odezwę się po wszystkim.

Pantera, 4me, ago91, Agata :), Kruszynka91, Bibs, Fikus, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Oleander, Rudzik1, Paula_071, Glendolina, slodka100, Izka37, Milka1991, Chusy, Veri, Pani Moł, lipiec 2018 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Hej :)
    Jutro mam indukcje. Ciśnienie ustabilizowane, mały waży 3800. Lekarze mówią, że nie ma na co czekać. Trzymajcie kciuki. Emocje OGROMNE. odezwę się po wszystkim.
    Ulalalala trzymaj sie dzielnie!

kama2784 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia kama!!! <3 czekamy na maluszka :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Szczęśliwa niesamowite że 4 poród zaczął się tak późno :) nie czułaś oznak zbliżającego się porodu w ogóle czy coś tam się działo?

Nic a nic , jeździliśmy najpierw co tydzień na USG aby zobaczyć jak Ania leży też miała położenie pośladkowe już termin CC nawet miałam wyznaczony na 2 Kwietnia , a tu bach odwróciła się płakałam ze szczęścia i tak od tej pory cały czas na KTG i symulowałam , i nic rozwarcie na opuszek palca mogłam się tak turlać do 42 tc , a na prawdę już miałam taką wizję że będą wywoływać , jak któryś raz z rzędu pojechaliśmy na KTG i mój mąż był przy mnie dzieci z ciocią taką były , i Ani tętno skakało i mnie już zatrzymali i stwierdzili że nie ma co czekać i wywołują poród , w danym szpitalu co chciałam rodzic nie było miejsc przekierowali mnie do o 500 metrów oddalonego innego szpitala , i tam bardzo szybko mną się zajęli tam dokumenty itp itd najpierw na fotel a tam rozwarcie na 1,5 palca więc też już wiedziałam że będzie to ciekawa noc ponad 2 godziny leżałam pod KTG godzinę pod USG , i dwa razy masaż szyjki co i rusz zmieniali mi kroplowkę z oksy , a skurcze spadały i rosły nawet nie wiem która była godzina , byłam już tym wszystkim taka zmęczona chciałam się położyć i pójść spać co i rusz wiesz co każda przychodziła na porodówkę z danych Pań to rodziła , a ja jak im zazdrościłam że już rodzą a u mnie ani widu ani słychu , w końcu chyba ulitowali się nademną odłączyli kroplówkę z oksy ledwo co się podniosłam z takiego łóżka i pomyślałam , że resztkami sił zrobię te przysiady sama z siebie wołam doktor i mówię że czuję jakby parcie na 💩💩 , a ona szybko na samolot już czułam na prawdę te skurcze porodowe jak już leżałam na tym tzw samolocie to nie miałam po tym wszystkim sił aby wyprzeć dziecko ,
    już czułam jak główka wychodzi jeszcze jakoś zebrałam siły i poszło i o 4.20 urodziłam Anię ❤ całą noc wojowałam mam taką nadzieję że mój ten kolejny np poród SN będzie łatwiejszy , a tak nie potrzebnie też się nastawiłam że o szybko urodzę tak jak Gabrysię a tu całą noc że tak powiem " się męczyłam ".

kama Powodzenia ✊✊✊💪 , informuj jak coś nas na bierząco co i jak 😊 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 12:39

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, powodzenia!!! Kciuki trzymamy 😘

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to się biedna nacierpiałaś, a mówi się że kolejny poród szybciej...
    Oby tym razem już sprawnie poszło

Kama to jak wszystko dobrze pójdzie będziesz pierwszą majóweczką po sn :)
    Indukować będą z uwagi na Twoje ciśnienie? Nawet pomimo tego że się ustabilizowało?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama powodzenia!! Kolejne dziecię będzie woow <3
    Ja to się cieszę, że nie kładą wcześniej do szpitala bez wskazań, miałam owulację tydzień później i co musiałabym się stawić w szpitalu po terminie z miesiączki, a maluszek jeszcze tydzień młodszy.. Zresztą w szpitalach się należałam i nie ciągnie mnie tam bez potrzeby
    Pęcherz wytrzymał 2 godziny u kosmetyczki juhu! :D Jestem bardzo zadowolona, Pani zrobiła mi rzęsy dokładnie tak jak prosiłam. Uzupełnienie mam 18 maja, mam nadzieję, że jeszcze dam radę się dotoczyć do salonu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:01

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Samari gratuluję synka 😊
    Kama powodzenia jutro 😊
    Ojej jak tu się emocjonująco robi 😁

U mnie z nowych dolegliwości to okresowe bóle wieczorami. W poniedziałek mam lekarza. Ciekawe co tam sie zmieniło z moją szyjką bo ostatnio była jeszcze porządną szyją. To już tak blisko do porodu 😊

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ