X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane no dziś mi zmierzyła 2920gr ale sama powiedziała,że nie może wszystkiego dokładnie zmierzyć i że mój brzuch wygląda na 3 kilo ;)

Nistera ja dziś mam 36+6 :)

Cały czas mnie jeszcze zastanawia jedna rzecz, jak miałam ktg w szpitalu to po każdym skurczu był spadek tętna, czasem poniżej 110bpm i się zastanawiam jak zacznie się poród i dziecko zejdzie w kanał rodny i do tego częste skurcze będą to nie zdziwie się jak jeszsze nagła cesarka będzie. Na razie lekarka nic nie mówi o tym ale sama mam to z tyłu głowy. Choć może nie powinnam się tym martwić, może akurat będzie ok,sama nie wiem.

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Menka no nieźle wychodowalas dzidziusia 🙂 może za dużo sobie pozwalałaś ze słodyczami? Albo masz po prostu duży apetyt?

Ja za 5 dni się rozpakowuje, obecnie jestem na etapie czytania książki o karmieniu piersią i przyznam że prawie nic o tym nie wiedziałam. Na youtubie są fajne animacje pokazujące prawidłowe i wadliwe przystawienie do piersi
    Eee nie sadze, zeby ilość zjedzonego przez nas jedzenia miala taki wplyw na dziecko?!!!????

Ja w pierwszej ciazy przytylam mniej niz teraz a mlody byl w 90 centylu i wazyl 4150. Przez pierwsze trzy lata zycia byl później w 90 centylu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    MaryJane no dziś mi zmierzyła 2920gr ale sama powiedziała,że nie może wszystkiego dokładnie zmierzyć i że mój brzuch wygląda na 3 kilo ;)

Cały czas mnie jeszcze zastanawia jedna rzecz, jak miałam ktg w szpitalu to po każdym skurczu był spadek tętna, czasem poniżej 110bpm i się zastanawiam jak zacznie się poród i dziecko zejdzie w kanał rodny i do tego częste skurcze będą to nie zdziwie się jak jeszsze nagła cesarka będzie. Na razie lekarka nic nie mówi o tym ale sama mam to z tyłu głowy. Choć może nie powinnam się tym martwić, może akurat będzie ok,sama nie wiem.
    A moze to jest normalne po skurczach?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Z wczorajszej sesji nici, pogoda się zepsuła, może dziś się uda.
    Jadę zaraz na rzęsy 1:1, oby mój pęcherz wytrzymał 2h leżenia hehe
    W którejś książce wyczytałam, że jeśli dzidzik się dobrze ułoży to możliwe jest usłyszenie bicia jego serca przez brzuch. Wczoraj mąż nasłuchiwał i wiecie co.. Usłyszał!! Ile było radości <3 nie mogę się doczekać, aż ich zobaczę razem :)

4me, Veri, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Paula_071, kama2784 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:

Masz zdjęcie tego ktg? Na pewno nie puscilby Cię nikt gdyby w zapisie było cokolwiek nie tak. Przy porodzie też nie każda deceleracja równa się coś złego, niebezpieczne są późne, bo świadczą, że lozysko nie wytrzymuje, a wczesne są wynikiem tzw objawy Gaussa, czyli ucisku główki, nerwu błędnego i to fizjologia. Na pewno jak dziecku będzie coś groziło to zrobią cc. Uważam, że kobiety nie powinny zbyt znalizowac zapisów, bo ile można się dowiedzieć z internetu. My kończymy studia, żeby mieć do tego uprawnienia... A mama analizuje każda akceleracje, która jest prawidłowa, a wyjdzie powyżej 160 bo przecież mówia zapis 120-160...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 07:42

Ciasteczko777, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander to od dzisiaj mój mąż ma przewalone, bo będzie musiał cały czas z uchem na moim brzuchu leżeć :D :D

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk haha tylko mu nie mów że to przezemnie ma przewalone :D tam pisało, że dziecko musi być pleckami do słuchającego, żeby było słychać i chyba tak się właśnie mała ułożyła wczoraj :)
    Puszku proszę tylko nie mów, że to niemożliwe! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 07:53

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ciekawe :D zwykłym steposkopem też da się złapać? :D

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane stetoskop na pewno ogarnie, uchem nie próbowałam 😜 chyba, że przez słuchawkę położnicza pinarda, to słychać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po nocce jak marzenie miałam 7,5h snu chyba pierwsza taka noc po 4 latach hahah ogólnie bajka wyspana ale i tak jak to u mnie w ciąży mogłabym teraz po śniadaniu isc znowu w kime hehe
    No to za tydzień chciałabym już rodzic jery ale ten czas leci jak se pomyślę że został mi tylko tydzień do mojej wymyślonej daty masakra

Zauważylyscie że zrobiło się tu cicho?
    Na to wygląda że przez grupę na Facebooku a szkoda...
    Ciekawe jak nasze majowe mamusie i ich dzieciaczki się maja? Czekam na jakieś relacje fajnie że już macie maluszki przy sobie choć pewnie jesteście mega zmęczone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:33

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Oleander lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka Nie samym netem też człowiek żyje 😊,
    ja przy Ani mam co robić , i w domu wpadam kiedy tylko mam czas 😉😊 .

Tak patrzę dziś na mój kalendarz tu na bbf a tu juz 37 tc 😱😱😱❤❤❤❤❤, a ja na sam koniec ciąży chora dziś to taka chrypa mnie złapała że aż mówić nie mogłam jak byłam 13 Kwietnia na wizycie to powiedziałam mojemu Panu gin że pewnie znów chora przyjdę , i o patrzcie sprawdziło się . Ciągle mnie plecy bolą nie wiem jak mam spać , a Dominik ciągle się wierci tylko nie potrafi ułożyć się jak trzeba , wczoraj moja siostra a I ... może pójdź gdzieś indziej prywatnie , tak i dwa razy kasę wywalać już dziś Środa zaraz Czwartek i zleci do Soboty 😁 .

Trzymamy mocno kciuki ✊✊✊, za dzisiejsze wasze wizyty 😁. A A A moja siostra miała nie dawno wizytę i uwaga prawdopodobnie będą mieć córeczkę 💗💗💗💗 , u niej już prawie 15 tc a nadal wymiotuje już jest trochę lepiej , jedynie to czasem ją zemdli i raz na jakieś parę dni wita się z WC .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:18

Izka37, puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Glendolina, ago91, PatkaPP, slodka100 lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa-leci ten czas przyznaje:). Gonię Cie bo pojutrze tez zaczynam 37 tydzień.
    Biedna ta Twoja siostra ale z drugiej strony grunt że sie udało. No to Dominik będzie miał kuzynkę do towarzystwa. Brzuszek bardzo zgrabny! Miłego dnia, ciekawe czy dużo tego piasku z Sahary przywieje.

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Szczęśliwa-leci ten czas przyznaje:). Gonię Cie bo pojutrze tez zaczynam 37 tydzień.
    Biedna ta Twoja siostra ale z drugiej strony grunt że sie udało. No to Dominik będzie miał kuzynkę do towarzystwa. Brzuszek bardzo zgrabny! Miłego dnia, ciekawe czy dużo tego piasku z Sahary przywieje.

Mi to właśnie mój maz wczoraj mówił że burza piaskowa ma być w Polsce , a ja takie wielkie oczy . Moja siostra ma taką nadzieję wiadomo , że jednak jej to szybko minie jednak jest to męczące cały czas jest w domu na L4 .

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Masz zdjęcie tego ktg? Na pewno nie puscilby Cię nikt gdyby w zapisie było cokolwiek nie tak. Przy porodzie też nie każda deceleracja równa się coś złego, niebezpieczne są późne, bo świadczą, że lozysko nie wytrzymuje, a wczesne są wynikiem tzw objawy Gaussa, czyli ucisku główki, nerwu błędnego i to fizjologia. Na pewno jak dziecku będzie coś groziło to zrobią cc. Uważam, że kobiety nie powinny zbyt znalizowac zapisów, bo ile można się dowiedzieć z internetu. My kończymy studia, żeby mieć do tego uprawnienia... A mama analizuje każda akceleracje, która jest prawidłowa, a wyjdzie powyżej 160 bo przecież mówia zapis 120-160...
    Tu sie zgadzam. Ja nigdy nie patrze na te zapisy-jak polozna mowi, ze ok, pozniej przychodzi lekarz i potwierdza to ja szczesliwa ide w swoja strone ;)

Oczywiście szpitale i sytuacje sa rozne, na szczęście u mnie nigdy nic nie wzbudzilo mojego niepokoju na tylw by ik nie ufac.
    W ogole powiem Wam, ze prawia zadna z moich kolezanek nie siedziala na zadnym forum ciążowym i musze Wam przyznać, ze ok wiedzialy polowe tego co ja ale mialy zdecydowanie spokojmiejsze ciążę ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:

Nie no co Ty, ja się nie martwię,wiem że w szpitalu wszystko dobrze sprawdzili. A nie jest to kwestia analizy tylko, bo narobili alarmu to fakt, 3 razy miałam sprawdzane przeplywy+zlecenie wtedy 3xdziennie ktg trwające ponad godzinę. Nic niepokojącego widocznie nie było. Ja lubię po prostu być przygotowana na każdą ewentualność bo wtedy czuje się bezpieczniej i mniej się stresuję.
    Nic to, czekam spokojnie na poród.

Zaraz wykracze hihi, byłam przed chwila w wc, chyba mi czop zaczyna odchodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 09:56

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Nie no co Ty, ja się nie martwię,wiem że w szpitalu wszystko dobrze sprawdzili. A nie jest to kwestia analizy tylko, bo narobili alarmu to fakt, 3 razy miałam sprawdzane przeplywy+zlecenie wtedy 3xdziennie ktg trwające ponad godzinę. Nic niepokojącego widocznie nie było. Ja lubię po prostu być przygotowana na każdą ewentualność bo wtedy czuje się bezpieczniej i mniej się stresuję.
    Nic to, czekam spokojnie na poród.

Zaraz wykracze hihi, byłam przed chwila w wc, chyba mi czop zaczyna odchodzić...
    Taka prawda, że każdy poród może zakończyć się cc, więc trzeba być gotowym na taką ewentualnosc

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza. Wczoraj cały dzień na nogach i nawet mnie brzuch nie bolał ani razu. Ale za to bolą mnie już ruchy Szymka... co do czopa to odchodzi ładnie ciekawe ile jeszcze tego będzie, przedwczoraj dość dużo znów było i od tamtej pory nic. Seks codziennie po dwa razy. Jak to jest ze zgłoszeniem do szpitala ? Ja bym chciała na termin się stawić potrzebne jest skierowanie?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    U mnie cisza. Wczoraj cały dzień na nogach i nawet mnie brzuch nie bolał ani razu. Ale za to bolą mnie już ruchy Szymka... co do czopa to odchodzi ładnie ciekawe ile jeszcze tego będzie, przedwczoraj dość dużo znów było i od tamtej pory nic. Seks codziennie po dwa razy. Jak to jest ze zgłoszeniem do szpitala ? Ja bym chciała na termin się stawić potrzebne jest skierowanie?

Mi to w ratach czop odchodził i to przez dwa tygodnie więc tego u każdej z nas inaczej . Chyba nie tam gdzie chcesz rodzić to jedziesz i już nie pamiętam jak to przy Ani było , ale chyba miałam to skierowanie ale pewności na 100% nie mam , a to kiedy masz teraz wizytę może jak coś w razie czego poproś gin o to skierowanie lepiej jakby co mieć .

ago91 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari gratuluję synka!

Witam się i ja dziś :)
    pogoda jakaś do du**

Fajnie że widzicie chociaż że czop odchodzi, u mnie sachara jak nigdy :D
    Mam tylko coraz większe twardnienia takie przeszywajace ale niebolesne, są częstsze i duzo silniejsze ale poza tym nic się nie dzieje :)

AGO91 chyba tak, a jak sama chcesz to chyba 7 dni po terminie dopiero? Cos mi się tak obijalo o uszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:25

Szczęśliwa Mamusia, ago91, Samari0702 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! U mnie noc nieciekawa. Pocilam się jak szczur przez bóle brzucha. Normalnie plywalam, taka byłam mokra. Przy otwartym oknie. Wstałam dziś tak spuchnieta jak chomik;) A obiecałam sobie, że pojadę dzisiaj do koleżanek te 40 km. Chciałam wyglądać jak gwiazda;D trochę mi nie wyjdzie;) tona szpachlu nie uratowała, ale ważne, że będzie miło.
    I miałam chyba ostatnie badania już przed porodem. Następne klucie w szpitalu;) jutro lekarz i muszę podpytac jak to będzie po terminie. Jak równe 40 wybije, to mogę poczekać że 3 dni i bym chciała być w szpitalu. Bezpieczniej bym się wtedy czuła. Zwłaszcza, że Pchla zmieniła aktywność i nie wiem jak ja obserwować.

Bibs, którąś musi być pierwsza;) A jak widać, żadnej się nie spieszy. Gdyby nie planowane cesarki, to by u nas może dzieci nie było jeszcze;) A już prawie maj <3 kochane, rodzimy zaraz <3

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ