X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Szczęśliwa to się biedna nacierpiałaś, a mówi się że kolejny poród szybciej...
    Oby tym razem już sprawnie poszło

Kama to jak wszystko dobrze pójdzie będziesz pierwszą majóweczką po sn :)
    Indukować będą z uwagi na Twoje ciśnienie? Nawet pomimo tego że się ustabilizowało?

No oby oby tfu tfu nie zapeszać 😊.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To nie takie nowe te zasady. Jak ja rodzilam 4 lata temu to tez nie bylo czegos takiego, ze z dniem terminu kladli do szpitala. Niby po co? Serio jaki jest sens lezec dwa tygodnie w szpitalu? W domu lepiej, uwierzcie ;)
    Lezenie na patologi ciazy, patrzenie na te niektore smutnw przypadki albo na nawet na wywolywania to nic milego i bardzo rzuca sie na psyche....

Poza tym pamiętajcie, ze to nie matematyka i ten termin to przyblizona data ;)
    Wczesniej dawali 41+0 ciąża po terminie i do szpitala. Teraz kontrola musi być po terminie bez hospitalizacji. Taka prawda, że wtedy zmniejszy się medykalizacja, a wiadomo im więcej medykalizacji tym więcej cc. Aktualnie mamy statystyki na 50% who mówi o tym, że powinno być 10%... Wiadomo jaki wpływ ma cc na matkę i dziecko.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam dalej niespakowana torbę? I imię nie wybrane?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Imię to możecie i do pierwszego miesiąca spokojnie wybrać 😊, ja wszak juz tak na te 99% mam tylko zostało mi takie to ostatnie badanie wymaz na GBS,
    dopakować ładowarkę i kartę ciąży wraz z badaniami itp , a jeszcze kupię sobie tzw żelazne racje jakieś picie itp , no i czekać i mieć nadzieję że mały jest ułożony tak jak trzeba .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim trzymam kciuki za wizyty i kolejne rodzace :)

U nas dzis byla pionizacja,ciezko bylo zaslablam -ale teraz juz wstaje sama,chodze malo bo boli wszystko.

Maly pieknie je,jest bardzo grzeczny :)

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Chusy, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:

U nas dzis byla pionizacja,ciezko bylo zaslablam -ale teraz juz wstaje sama,chodze malo bo boli wszystko.

Powolutku , po malutku dojdziesz do siebie dużo sił. Jej jakie to niezwykle że masz już synka przy sobie ❤❤❤, ja odliczam dni i godziny do wizyty .

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie tylko Ty! Ja to w ogóle w czarnej d.pie jestem. Jutro kilka rzeczy mi jeszcze przyjdzie do walizki i jeszcze apteka mnie czeka. Imienia też nie mamy.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię wybrane, ale torba jeszcze niespakowana. Powoli odkładam na półkę rzeczy do spakowania..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama-powodzenia!

Ledwo odpadłam na ponad 2 godzinki spania a tu takie wieści:)

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raźniej mi, że nie jestem sama :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:

Samari- dużo zdrówka i wracaj szybko do formy :) super, że Synek grzeczny i z apetetytem. Wszystkiego dobrego!!

Samari0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    My mamy imię wybrane, ale torba jeszcze niespakowana. Powoli odkładam na półkę rzeczy do spakowania..
    Spakowana tak, imię na 100% nie :P

PatkaPP lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozgrzebana torbe. Na pewno nie spakowana ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja leży w 90% spakowana od paru tygodni i nie mogę się zebrać w sobie żeby dokończyć hehe. A z imieniem było łatwo dla córeczki, gdyby był synek to do teraz byśmy nie mieli imienia a i pewnie długo po porodzie też 😂
    Powiedziałam z książka na tarasie, wieje mocno ale mimo to jest bardzo ciepło i przyjemnie :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba spakowana, w sumie walizka 😜jedziemy w weekend na wesele 100km, więc ja biorę, żeby była że mną tam. Imię mój mąż wybrał i nie mam nic do powiedzenia, wybrałam drugie... Nie chciał po nikim z rodzinie i będzie Kornelia Laura :)

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777, Milka1991, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek cudowne imiona! Myślałam o Laurze dla drugiej córki jeśli nam będzie dane :)
    A Kornelka to moja bratanica i jest takim słodkim, grzecznym i ślicznym cukiereczkiem, że cała rodzina jest w niej zakochana po uszy 😍

Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek Piękne imiona ❤❤. Ja to nie miałam pomysłu na imię dla małego , nic a nic nie przychodziło mi do głowy i żadne mi się jakoś tak nie podobało w końcu zapytałam się Gabrysi mojej , jakie imię wybrałaby dla braciszka a ona a Dominik i tak już zostało . Mój mąż to odmieniec do dziś dnia jakoś nie potrafi zaakceptować że będzie ten syn 😕 , albo tak specjalnie robi bardziej liczył na kolejną córkę i Madzia i Madzia 🙊🙉🙈 .

• Chusy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super!! Czekamy na newsy : ) <3

Paula u mnie torba niedopakowana jeszcze calkiem i imie nie wybrane. Butelki nie wyparzone i fotelik nie ogarniety. Ociagam sie :P

Paula_071 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa na pewno mąż zaakceptuje:) mój tez mówil ciągle syn i syn i w koło same chłopaki, a tu dziewczyna, jeszcze wszystkie moje koleżanki z pracy co 2 ciąży to chłopaki mają. Ostatnio mówi no, że będzie córeczka tatusia, więc sukces 😜ale i tak chce potem chłopaka 🤣

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imiona mialam już wybrane jak jeszcze nie znałam płci :) a torby mam dwie mała walizkę dla siebie i mała sportowa dla Szymka spakowane już jakieś miesiąc temu

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ