X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika bardzo mocno Cię przytulam <3 strasznie mi przykro. :(

izalika lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    U nas już 11tc (10t 2d) :) Od kilku dni zero mdłości i wymiotów aż się martwić zaczęłam. Jedynie piersi dalej obrzmiałe i obolałe.

Co do przeczucia apropo płci ja jestem przekonana że będzie dziewczynka, mąż ma obawy bo jak to powiedział "tym razem nie czuję by był to chłopak i trochę mnie to niepokoi " ;)

MaryJane a na kiedy masz następną wizytę?

30 października mam przyjść zobaczyć czy ciąża się rozwija prawidłowo, wtedy będziemy rozmawiać co dalej, to będzie długi miesiąc

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika - bardzo mi przykro :( tule mocno .. bardzo mi przykro ;(
    Kurczę - musisz zrobic badania koniecznie - immuno, trombo, kariotypy.. to podstawa ...
    Byłam u diab - mam mierzyć cukier (+ ketony) przez tydz i na razie jeść w miarę normalnie (bez słodyczy czy pieczywa białego), nie ma tragedii póki co, zobaczymy co wyjdzie.
    Cukier miałam teraz 80...

izalika, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika bardzo mi przykro... jesteśmy z Tobą, każda z nas obawia się czy wszystko dobrze się rozwija.
    Trzymam kciuki abyście poznali i wyleczyli przyczynę

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika barszo bardzo mi przykro i smutno. Kochana trzymaj się jakoś, chociaż domyślam się że nie będzie łatwo. Zrób wszystkie badania i zobaczysz że któregoś dnia wszystko się uda! :*

f2w3csqv689n39p9.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika bardzo mi przykro :(

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dzisiaj mam taki dramat z mdłościami i wymiotami - normalnie kumulacja i na nic nie mam siły.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika, przykro mi bardzo:( teraz znajdź jakiegoś fajnego immunologa na nfz który zleci Ci jak najwięcej badań za darmo albo jesli kasa nie gra roli od razu kariotypy Twoje i meza i cały pakiet pod trombo, insulina i glukoza na czczo, ana, mthfr itd.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja już po pierwszej wizycie! Jestem mega happy, dzidziuś ma się dobrze, serduszko puka jak trzeba. Wiek z om 8t0d a z usg 6t5d ale miałam późno owulke więc wszystko ok. Będziemy się trzymać wieku z usg :) maluszek mierzy 8mm :D
    Mogę ustawiac suwaczek :)

cookiemonster, Chusy, KasiaH, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Witam. Ja już po pierwszej wizycie! Jestem mega happy, dzidziuś ma się dobrze, serduszko puka jak trzeba. Wiek z om 8t0d a z usg 6t5d ale miałam późno owulke więc wszystko ok. Będziemy się trzymać wieku z usg :) maluszek mierzy 8mm :D
    Mogę ustawiac suwaczek :)

Super wiadomość!

Tak was czytam i tak coraz bardziej sie denerwuje. Ja na swoje serduszko musze czekac jeszcze 2 tygodnie. I coraz bardziej sie martwie. A jeszcze wogole dzis mnie jakas niepewnosc ogarnęła.

Milka1991 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka swietne info!! : )

Mamami to ja razem z toba w stresie zyje, do mojej wizyty zostal jeszcze tydzien.
    Ale dziewczyny ten brzuch mi rosnie niemozliwie poprostu, chyba wam tu fote wstawie to same zobaczycie. Moja mama dzis mi mowi "ty wygladasz jak w 5 miesiacu, na pewno dobrze ta ciaze obliczylas?", moj maz tez dzis mowi "wow, rzeczywiscie ci duzo brzuch urosl". Postraszylam go ze blizniaki i zbladl biedaczysko, mowi "milcz, kobieto :D"

Milka1991 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam fote. Przepraszam za szalona obrobke graficzna ale koszulka mi sie podsunela do gory :D

asdjpg_qeqxweskj.jpg

I nie rozumiem czemu takie proporcje ogromne.. musicie otworzyc prawym w nowej karcie zeby bylo calosc widac.

Moj brzuch normalnie jest w miare plaski. Zostalo mi pare kilo z poprzedniej ciazy, ale napewno nie takich rozmiarow : O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 13:45

KarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakieś super szczupłe byłyście we już takie brzuszki macie? Ja tam troszkę ciałka mam, nie mam nadwagi, Ale tłuszcz jest tu i ówdzie, więc póki co to wyglądam jakbym zjadła za dużo kolacji bo ciągle coś jem, i robi Mi się okropny cellulit na nogach, czoło mam całe wysypane, mimo że nigdy nic nie miałam na buzi, ciąża naprawdę dodaje urody nie ma co

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak dziwnie bo jestem tu jedną z mam z najmłodszych ciąż. W poprzedniej ciąży otwieralam stawke, nawet założyłam i prowadziłam wątek "kwietniowe szczęścia 2017". Też pierwsza na wątku urodziłam sn. A tu jestem na szarym końcu za Wami. Ale bardzo się cieszę. W tej ciąży nigdzie mi się nie śpieszy :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam pierwsza ktora urodzila u "sierpniowek 2017" bo mialam wywolywany porod w 38 tyg, i wyszlo ze jednak bylam lipcowka :D

Milka1991, didi123, KasiaH, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu dziwnie, bo jestem po 30tce i to moje pierwsze dziecko, także no :)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A mi tak dziwnie bo jestem tu jedną z mam z najmłodszych ciąż. W poprzedniej ciąży otwieralam stawke, nawet założyłam i prowadziłam wątek "kwietniowe szczęścia 2017". Też pierwsza na wątku urodziłam sn. A tu jestem na szarym końcu za Wami. Ale bardzo się cieszę. W tej ciąży nigdzie mi się nie śpieszy :)

Mikka w takim razie jesteśmy we dwie na koncu :) mój termin 25.05 A u Ciebie? Jak Twoje samopoczucie ?

Czytałam dziewczyny o wózkach dla dwójki, ale na razie ten temat mnie nie dotyczy więc nic mądrego nie powiem :p może za kilka lat sie wypowiem w takim temacie.

Ten czas tak szybko leci i zaraz będę Wasze wizyty. Zobaczycie. Pamiętasz Chusy - jakoś na początku forum- wszystkie dziewczyny miały terminy na wrzesień a my jedyne na październik i pisalysmy, że jeszcze tyle czasu przed nami. Zobacz, że ja już jestem po swojej wizycie :) Zaraz bedzie Twoja.

Ja wczoraj miałam świetny dzień. Prawie zero mdłości i apetyt na wszystko. Nie jadłam czekolady prawie miesiąc a wczoraj byłam taka spragniona czekolady z okienkiem, że wsunęłam prawie całą. Znowu wraca mi powoli chęć na słodkie. Dzisiaj mdłości mam od godz. 13. Trochę pomógł mi PREVOMIT. Na szczęście obeszło się bez wymiotowania i jakoś się trzymam. Najgorzej że oprócz mdłości piecze mnie gdzieś w żołądku- i to nie jest zgaga. Dzisiaj znowu wsunęłam trochę czekolady, a przecież jeszcze niedawno nie mogłam patrzeć na słodkości. U mnie to wszystko się strasznie zmienia! Każdy dzień to jakieś zaskoczenie. Moje maleństwo chyba chce wypróbować wszystkich smaków :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 21:33

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh rzeczywiscie pamietam, no zlecialo dosyc szybko faktycznie, ale powiem ci ze im blizej do wizyty tym bardziej mi sie dluzy.

Mnie dzisiaj mdlosci nie meczyly tak bardzo ale staram sie caly dzien cos mielic zeby mnie glod nie przycisnal. Wczoraj w nocy mnie napadla taka ochota na ciasto z kremem, taki tort wlasciwie myslalam ze nie wytrzymam. :D Ale dzisiaj kupilam sobie takie wypasione ciasto a'la tiramisu, mniam. Tez mi wrocila chec na slodkie ale jestem w tym bardzo specyficzna, tort z kremem i koniec :D Codziennie mam na cos innego smaki, mam wypchana lodowke po brzegi rzeczami ktore "smakowaly mi wczoraj" a dzisiaj na nie patrzec nie moge :D

Zajączek :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mam identycznie. Jednego dnia jem coś bez umiaru, a kolejnego na sama myśl o tym robi mi się niedobrze, a nie daj Boże gdzieś to zobaczę - nawet kątem oka - od razu całą machina mdłościowa się nasila.

Ale Ty już jesteś bliżej końca niż dalej z tymi mdlosciami, a ja? Dopiero początek...
    A już wyeliminowalam połowę rzeczy że swojego jadłospisu i wiem, że dopóki będę trwały mdłości to nie wrócę do nich na pewno. Jeszcze dzisiaj do pieczenie.... o wzdeciach, bulgotaniach nie wspomnę.

Chusy, brzuszek masz już konkret. Musisz być bardzo szczuplutka. Ja do grubych nie należę, ale na brzuchu mam trochę tłuszczyku i zanim pojawi mi sie bruszek ciazowy to jeszcze trochę czasu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 21:48

Zajączek :) lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch mamy ustalić termin na kplejnej wizycie ale pewnie będzie 24.05. No to rodzimy razem ;) lekarz mnie pytał jakie objawy ciąży a ja nie wiedziałam co powiedzieć. Zawroty głowy mi już przeszły, nie mam mdłości, nie wymiotuje...jedynie paskudnie się czuję, tak jakoś bez siły i sama nie wiem...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ