X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi ja miałam w tamtym tygodniu taki dziwny posmak i też mi się afta zrobiła, ale sama zeszła, jedyne co piłam to miętę i herbatkę z imbirem i miodem, może to pomogło. Używam też pasty do zębów himalaya z naturalnym fluorem od dawna, ona ma też działanie antybakteryjne i zauważyłam ogromną poprawę jeśli chodzi o stan dziąseł i oddechu rano po przebudzeniu.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk to jutro zakupie imbir bo juz mam dosc. Jak jem to jest ok. Przestaje jesc i moment ten okropny posmak.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko teraz ja mam.zacmienie jak.sie szuka po Nicku kogoś na bbf

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam.znow tak że najem się mija 10 minut A ja czuje jak bym w życiu jedzenia na oczy nie widziała w dodatku mam.zajady mdłości i czuje się jak by mnie walec przejechał :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb

Haha się uśmiałam z tego posta napewno strasznie nie wyglądałaś :D strasznie to ja teraz wyglądam tylko dac mi miotła i nikt by się nie kapnal że to ejscze nie Halloween

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie też mnie zaprosić a jak przyjmę to w prywatnej wiadomości dam wam dane jak mnie znaleźć i zaprosić do znajomych do mnie żeby was dodać bo grupa jest tajna

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzcie wiadomości i zaproszenia do znajomych na fb ;) karmelove to blondynka w kucyku ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska 2202

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cera to tragedia ... nigdy takiej nie miałam - pryszcze też we włosach :( nic nie pomaga - a kupuje rożne środki apteczne ... ech ...
    Super wieści z dzisiejszych wizyt :) gratki Dziewczyny!

A kiedy planujecie zacząć szykować wyprawkę i zakupy ? Ja póki co zero zakupów ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Ja dopiero po nowym roku zacznę skompletować wyprawkę. Wózek kupi w kwietniu żeby gwarancji nie tracił A łóżeczko materac ciuszki i rzeczy higieniczne kupię luty/marzec

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po synku mam laktator . Chciałam wam pisać że jak któras ma.laktatoe Easy start Canpola nawet jak nie jest na gwarancji A ma dodowd zakupu może do nich napisać i w RAMACH serwisu za darmo wam przysla zużyte gumowe części ( wystarczy zrobić zdjęcia starych zuzytych) ja tak zrobiłam i dostałam właśnie nowe części więc się śmieje że mam praktycznie nowy laktator :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede kompletowac w maju. A jak nie zdążę to wysle męża z listą jak przy pierwszym dziecku. Mialam kupione tylko rzeczy do szpitala. Pojechal maz z rodzicami i tesciami na 3 auta i kupili wszystko. Wszystko co mialam po corce rozdalam w rodzinie takze nie mam nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:19

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Syska 2202

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek
    Wejdź na wiadomości tam masz szczegolyq

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie było mnie jeden dzień i już tyle wiadomości się namnożyło! :) witam wszystkie nowe majowe mamusie i gratuluję wszystkim udanych wizyt i rosnących fasolek :) nie mogę się doczekać aż moja fasolka będzie miała kilku cm wymiary I będzie fikała <3

Ja miałam dzisiaj trochę gorszy dzień. Jakiś mniejszy apetyt jak na mnie i mdłości. Przychodziły, odchodzily ale już momentami myślałam, że będzie źle
    Jakoś przetrwalam ten dzień. Zobaczymy co przyniesie jutro :)

Również nie mogę się doczekać kompletowania wyprawki! Myślę, że zacznę kupować pierwsze ciuszki po nowym roku :)

Któraś z Was pisała o niesmaku w buzi. Mam ten sam problem i nawet mycie zębów nie pomaga. Najgorzej się robi jak coś zjem.

Jeśli chodzi o cerę to na początku było gorzej już jest trochę lepiej, ale nie jest idealnie. Twarz myje tylko mydłem rumiankowym i smaruje kremem ziaja :)

Godzina prawie 1 w nocy a ja jem mandarynki i popijam woda z cytryną bo mi znowu gorzej a na nic innego nie mam chęci.

Kiedys byłam przekonana że nie można przesadzać z USG, ale zostałam wyprowadzona z błędu i tak jak piszą dziewczyny - USG nie szkodzi.

18.10 będę miała robione trzecie USG. Jedno w 5tygodniu z powodu plamienia (widoczna była tylko malenka kropka), drugie w 6 tygodniu (fasolka 7mm i bijące serduszko <3 ) i teraz 8 tydzien będzie trzecie- mam nadzieję że wszystko jest dobrze i maleństwo rośnie:)

Dziewczyny, które mają już dzieci - W którym tygodniu dowiedziałyście się o płci waszego maleństwa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 00:46

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfish, z pierwszą córką tydzień przed porodem. Nie chciała sie małpa pokazać. Z pierwszym synem w połowie, a z bliźniakami w połowie usłyszałam,ze napewno jest jedna dziewczyna, 2 tygodnie później,że dziewczyna o chłopak :)

• KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adusia pokazała nam na połówkowych :)
    Jak teraz będzie też dziewczynka to mam tylko ciuchy, a jak chłopak to nie mam nic bo wszystko rozdalam :)
    Mam tylko wózek który i tak przy dwójce muszę wymienić.
    Wyprawka zacznie się kompletować na wiosne, jak mrozy miną :)

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch w 17tc

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu plamienia :( wykończą mnie ... psychicznie

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam totalny kryzys wczoraj.. dopadly mnie takie mdlosci ze myslalam ze nie ogarne domu i malej, jedyne o czym marzylam to zeby spac zeby tych mdlosci nie czuc. Ale trzeba bylo spiac poslady i jakos ten dzien przetrwalam. Modle sie tylko zeby dzis bylo lepiej bo jesli caly tydzien taki bedzie to chyba wysiade psychicznie.

Co do wyprawki to ciagle mam rzeczy w pudlach po malej, czesc jest neutralna wiec w razie gdyby byl chlopiec to tez jestem przygotowana. Moja babcia wpadla w szal zakupow w mojej poprzedniej ciazy i moja wyprawka dla pierwszego dziecka moglabym obdarowac 3 rodziny :P Kocyki, butelki, laktator wszystko jest. Teraz sie nie poddam przy KP!
    Chyba tylko pieluchy tetrowe dokupie bo tego nigdy za wiele i moze wiecej butelek.

Ja dowiedzialam sie o plci pozno, gdzies po polowkowych, ale wczesniej prosilismy z mezem ginekolog zeby strzelila co mysli ze mamy i powiedziala ze wydaje jej sie ze to dziewczynka. I miala racje : )

U mnie brak tradziku, od czasu do czasu jakis pryszcz wyskoczy ale masakry nie ma. Za to te wlosy... heh.

Biedne Ciasteczko, wiem ze sie stresujesz, badz dobrej mysli. Pytalas o te plamienia swojego gina?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówił :(

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ