Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O 13 wizyta ide szybciej by zajac kolejke wole godzine posiedziec niz 2 . Trzymajcie kciuki bo mam stresa
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Kusi mnie zeby zrobic bete. I tak sie bije z myslami. Do wizyty caly tydzien. Wariuje juz chyba.
Ja też prawie bym oszalała czekałam 2 tygodnie na wizytę, i patrz już w tą Sobotę idę, jak nic dalej się nie pokojącego nie dzieje to uważam że nie ma takiej potrzeby żeby iść .
skarb15 Trzymam mocno kciuki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:36
skarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny mam pytanie które mnie troszkę męczy. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem w 9tc i miałam już wykonane 5 USG ponieważ dwa razy miałam plamienia. Moje pytanie brzmi czy tak częste USG jest złe dla maluszka w brzuszku???? Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 12:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBetti2018 wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie które mnie troszkę męczy. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem w 9tc i miałam już wykonane 5 USG ponieważ dwa razy miałam plamienia. Moje pytanie brzmi czy tak częste USG jest złe dla maluszka w brzuszku???? Pozdrawiam.
Ja spotkałam kiedyś taką kobietę co miała ponad 20 USG zrobionych , pod koniec mojej 5 ciąży miałam chyba z 6 razy pod rząd robione USG ze względu na złe położenie dziecka. Coś kiedyś o tym słyszałam.
Ciasteczko Wiem że łatwo powiedzieć nie martw się, sama trzęsę się jak osika bo jeszcze nie widziałam naszej kijanki. Na pewno z badaniami penetralnymi będzie dobrze sama je miałam w ciąży robione, nie miałam nigdy badań genetycznych z krwi często tu na bbf niektóre mamy dla własnego spokoju lub innych tam rzeczy robią te badania i jest wszystko dobrze. Wiem że jakieś obawy tam są zawsze one będą. -
Samari wrote:Mama mi
Ogółem to.pierwsza ciąża czy jak.? Jescze nie masz potwierdzonej czy testy są pozytywne i czekasz na lekarza ?2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi83 wrote:W sumie 3 ciąża. Pierwsza 2009r ale przebiegała zupelnie inaczej niz ta. Potem druga 2017 poronienie zatrzymane w 11 tc no i teraz trzecia ciąża. Bylam juz u lekarza w 5t3d byl pecherzyk i cialko zoltkowe i teraz mialam pojawic sie po 3 tygodniach. Czyli został mi tydzien. Wariuje bo ta ciąża w sumie jest bardzo podobna do tej co straciłam stad moj niepokój wlasciwie wszystkim.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c69f71538906.jpg
Hej ciotkiago91, didi123, Nowa0289, Szczęśliwa Mamusia, KasiaH, Ciasteczko77, Chusy, MaMaMi83, Milka1991, maderdin, iwwk lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Usg nie szkodzi maluszkowi ,kiedys mama ginekolog o tym mowila. Ja za tydzien mam usg prenatalne i tez sie cykam ... i to strasznie... pp za tym dzis witam 10tc
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wrote:U mnie humor umiarkowany nie chce mi sie z lozka zejsc . Pierworodny jeszcze spo to chociaz ogarnac sie powinnam xD
Tak długo śpi?? Szczęściara z Ciebie! Od kiedy tak ładnie śpi? Mój skowroneczek do niedwna budział nas o 5 i chciał się bawić... Ostatnio przesuwa się pora wstawania w kierunku po 6 i jesteśmy zachwyceni, tak nas wytrenował... Jak nie było małego, to chodziliśmy spać po 1 i spaliśmy jak najdłużej, teraz z dzieckiem wszystko musieliśmy przestawić.
-
nick nieaktualnyDziewczyny żadne usg nie szkodzi dziecku nie dajcie się zwariować i skręcać takimi myślami bo stresem tylko maluch się denerwuje A ma być przecież silny i zdrowy.
Trzymajcie nerwy na wodzy ❤Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko77, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 11 tydzień i mdłości wróciły. Nie takie duże jak były, ale w nocy przytulałam się do toalety.
Dziś watujemy na wakacje większość uważa, że to szaleństwo w takim stanie, ale ja myślę, że jak wszystko od dawna opłacone to mogę się źle czuć w domu albo w pięknej Gruzji... wybieram Gruzję
Trzymajcie za mnie kciuki, żeby nocne loty nie dały mi za bardzo w kość.
Ja trzymam kciuki za wszystkie udane wizyty. Powodzenia!Ciasteczko77, Chusy, Milka1991, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Dziewczęta wszystko w porządku wg wymiarow to 11t1d maleństwo ma 4.18 cm A serduszko bije 185/min i schudłam 1.5 kg 25.10 mam isc na przezierność karkowa itd
MaMaMi83, Chusy, Milka1991, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, skarb15 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari wrote:No spokojnie dziewczyny przed nami jeszcze dużo usg A najbardziej nie mogę się doczekać kompletowania wyprawki A to jescze tak długo
W Biedronce ponoć różki itp itd sprzedają ja tam też nic nie kupuję wszystko jakby co mam jedynie to do szpitala małą walizkę na kółkach kupię, tam potrzebne kosmetyki typu szampon itp itd dokumenty w szpitalu w którym chcę rodzić wszystko mają jedynie na wyjście muszę mieć ciuszki no i dla siebie rzeczy.
Piękne wieści moje drogie z wizyt aż serce rośnie ❤❤.
Trzymam mocno kciuki za resztę dziś wizytujących .