X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj porod byl wywolywany 3 dni ... dwa razy masaz szyjki ,trzy dni oksy i skonczylo sie na przebiciu wod...w trakcie zatrzymalo sie rozwarcie i strzelili mi.jakas inna kroplowa ,nie wspomne ,ze mimo.to caly czas pod oksy .. i wiecie co,wtedy mialam.wyje...czy leci ze mnie woda ,krew czy cos innego :D plakalam ,ze chce umrzec. Tez sie zapieralam ,ze nie chce nikogo na porodowce ,ale trafilam na mega nie mile polozne i maz sam wszedl do.mnie na porodowke ito mega mi pomogl,min lał mi wode na brzuch ,masowal plecy ..samej bylo by mi ciezej..tymbardziej ,ze zostalam przez polozna potraktowana jak gowniara ,ktora powinna sie uczyc ,a nie rodzic ... przykre . Dlatego teraz chodze do prywatnego.lekarza i mam nadzieje ,ze jak mu troche pojecze to wypisze mi skierowanie na cc,a jak nie on to moze jakis ortopeda ,psychiatra... nie chce rodzic drugi raz sn :/

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zawsze mówię że każdy poród to ryzyko u ból wiadomo ale kto może rodzić niech rodzi naturalnie .... cesarka to np. Sam stres i nerwy A wiem co mówię mam.porownanie tych dwóch porodów.... A po operacji człowiek jak niedolezny ani wstać ani samemu wejść do wanny się umyć ani za dobrze chodzic nie idzie i ból jak cholera A na dodatek strach jak Leżysz na tym stole i słyszysz gadanie leklarzy widzisz światło i marzysz żeby już się skończyło i żeby wiecej tego nie przeżywać. Ja dopiero początek.a już przeżywam i sobie wyobrażam i jak tu w głowę nie dostać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:21

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oba porody też rodziłam z mężem i miałam oba SN. Nie wyobrażam sobie żeby teraz było inaczej. U mnie porody są czyste. Mam skurcze, a wody dopiero odchodzą mi na sali porodowej i delikatnie się sączą. Położne się śmiały ze nie miały co sprzątać. Pierwsza rodziłam w 4h a druga w 2h. I to jest właściwie czas od przyjścia do recepcji z wypełnianiem dokumentów i badaniem. Z druga córka to ledwo co zdążyłam dojechać ;) Ja to się boje ze z trzecim nie zdążę

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj porod byl bardzo pozytywny, cala noc mialam malo bolesne skurcze i jak rano stawilam sie w szpitalu to mialam juz 4cm rozwarcia. W szpitalu skakalam caly czas na pilce i dzieki temu skurcze naparwde znosnie bolaly i porod szybko postepowal. Znieczulenia nie dostalam, bo jak chcialam, to juz bylo za pozno, a i tak mnie malo bolalo :) z mezem bylismy w szampanskich humorach :D Dopiero parcie bylo wyzwaniem, bo trwalo prawie 2h! Ale maz mi trzymal nogi w gorze i to mi pomagalo. Urodzilam po 8h SN dziecko o wadze 4,5kg bez znieczulenia i bylam z siebie dumna :) gorsze od porodu bylo 2godzinne zszywanie naciecia krocza. Generalnie bylam pozytywnie zaskoczona, ze dalam rade i mialam wrazenie, ze z moim swietnym humorem w trakcie porodu stalam sie ulubienica personelu :D

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Domi A ile masz dzieci że chcesz się na to zdecydować ?

Ja nie mam akurat znajomego żadnego ale po 3 cesarkach mam prawo podwiazac jajniki to jest ta sytuacja w której właśnie mozna

To będzie moje 5 dziecko.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A jakie masz wskazania do drugiego cc. Wiele dziewczyn po cc rodzi naturalnie. Ja tez jestem po cc i nie wyobrażam sobie rodzic naturalnie. Licze na cc.

U mnie w szpitalu standardem jest, ze po pierwszej cc druga tez cc. Trzeba sie upierac, gdy ktos chce sn. W pierwszej ciazy rozchodzila mi sie siatkowka, mialam wskazania okulistyczne.

Dziewczyny z posiewu pochwy wyszla mi bakteria Streptococcus agalactiae. Czekam az mi gin odpisze jaki antybiotyk mam brac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) jak tak dziś humory? Wszyscy wyspani?

Paula071 wszystko będzie dobrze lekarz zapisze antybiotyk i raz dwa będzie okej

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie humor umiarkowany :P nie chce mi sie z lozka zejsc . Pierworodny jeszcze spo to chociaz ogarnac sie powinnam xD

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chodze w pizamie caly dzien, nie mam sily i koniec :P Przy tym dalej mnie muli :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze leżę w piżamie pod kocem przed telewizorem i strasznie mnie mdli. To chyba mój plan na cały dzień :( Wczoraj przed snem tak mnie mdliło, że skończyło się w toalecie i całą noc słabo spałam przez te mdłości.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zazdroszcze ci ze mozesz sie walnac do lozka na caly dzien :D Tak mi sie marzy zeby sie wyciagnac i spac, spac, spac... przespac kolejne 2 tygodnie najlepiej

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda mam kupę pracy, jestem w trakcie pisania magisterki i chciałam ją przez październik skończyć, ale póki co nie wyobrażam sobie teraz wstać i pisać. Jeszcze egzamin na prawko przede mną, ale też na chwilę odlozony, bo nie jestem w stanie nic w przód zaplanować przez te mdłości. Miałam bardzo ambitne plany na początek ciąży i wszystko poszło w cholere. Mam nadzieję, że drugi trymestr będzie łaskawszy i choć część zrobię tego co sobie zaplanowałam. Dobrze, że moje obowiązki mogą poczekać.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Ja tak średnio się wyspałam , Ania jakoś ostatnio dziwne noce ma . Humor oki tylko szkoda że tak zimno jest na dworze.

A ja rodziłam bez męża i wcale nie czuję takiej potrzeby aby był przy mnie , on z resztą też tak uważa .

Jej u Was tez tak zimno u nas to chyba musiało w nocy być -4 trawa aż biała była. Jeszcze tylko jutro i w Czwartek badania zrobię potem w Piątek wyniki i w Sobotę wizyta ❤. Mój mąż często mnie za brzuszek trzyma to takie piękne ❤, przy mojej 5 ciąży tak nie robił :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:54

• ago91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś dziś mdlilo jak zjadlam śniadanie i krew mi z nosa leciała. Do tego jeszcze ciągną mnie jajniki. O 13 mam wizytę :) Miłego dnia !

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91

Kciuki za wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam po 8 zawiodłam straszą do przedszkola kupiłam chleb jem śniadanie i jadę z młodym do babci na kawę Ale zbożowa bo od prawdziwej mnie odrzuca

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Mnie też coś dziś mdlilo jak zjadlam śniadanie i krew mi z nosa leciała. Do tego jeszcze ciągną mnie jajniki. O 13 mam wizytę :) Miłego dnia !

Trzymam mocno kciuki i koniecznie daj znać co i jak ;-) :-D. Może osłabienie że ta krew z nosa Ci leciała

• ago91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Trzymam mocno kciuki i koniecznie daj znać co i jak ;-) :-D. Może osłabienie że ta krew z nosa Ci leciała
    W ciąży może lecieć krew z nosa częściej niż normalnie bo wszystko jest lepiej ukrwione Ale z oslabienia też może być. Oczywiście że dam znać po wizycie :)

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) mnie chyba nikt nie pobije, ja wstałam o 10,nadal leżę w łóżku. Ostatnio wogole w nocy nie mogę spać, a nadrabiam rano...

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Cześć :) mnie chyba nikt nie pobije, ja wstałam o 10,nadal leżę w łóżku. Ostatnio wogole w nocy nie mogę spać, a nadrabiam rano...

A leż i odpoczywaj sama chciałabym pospać do 9 chociaż , a przy 4 dzieci w tym w domu jest co robić .

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: