X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam bardzo duże problemy moczem w sensie źle wyniki lekarz kazał mi pić dużo wody żeby nerki cały czas pracowały i wyplukiwaly to wszystko co niepotrzebne i boleśnie się o tym przekonałam bo skończyłam wtedy kolka nerkowa w szpitalu i z antybiotykiem. W tej ciąży od początku dużo pije wody Perlage i póki co nie mam problemów ale długa droga przed nami :)

Dziewczyny uszy do góry z każdym dniem będzie lepiej :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się w miarę higienicznie pobrać i ze środkowego strumienia, ale może faktycznie nie zrobiłam tego jak należy :) Zobaczę co lekarz powie w czwartek, a póki co się nie zamartwiam.

Z tą żurawiną to pewnie tak zrobię, bo to nawet profilaktycznie dobrze jest pić i samo zdrowie :) A teraz przez te mdłości i kiepską dietę przydadzą się dodatkowe witaminy.

Też się boję na wagę stawać, ostatnio u mnie był 1kg+, zważę się w czwartek przed wizytą :D Niby mnie mdli, brak apetytu, ale przez to ciągłe podjadanie bułek czuję, że będzie więcej. Chociaż mój brzuszek, który pojawił się jakiś czas temu okazał się tylko wzdęciami i już go nie mam.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    My już po wizycie :) wszystko dobrze dzidziuś rośnie lekarz założył kartę ciąży serducho pięknie bije ❤❤❤❤ następna wizyta 5.11

P.s są tu mamy które będą mieć tak jak ja 3 cc ?

Ja bede miec drugie cc.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj to po prostu przechodzę sama siebie. Jestem tak okropnie glodna i nic nie jest w stanie mnie nasycic. Dopiero 16 a ja zjadłam już za dwa dni do przodu I ciągle mnie ssie :(

domi1906 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek napewno nie od wzdecia bo nie znika wrecz rosnie w oczach a waga spada. Ale chyba sie to skonczy niedlugo bo tez staram sie "zajadac" mdlosci a na rozne rzeczy mam ochote.. jednego dnia frytki, drugiego zupa, trzeciego chleb z maslem.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości jakby zelżały ale też jem co godzine-dwie banana, jogurt, jabłko. W pierwszej ciąży zachcianek nie miałam ale wymioty więc jadłam tylko zdrowe i gotowane, no czasem pozwalałam sobie na ciacho/kawałek tortu, przytyłam 13kg, max waga 60kg.
    Teraz natomiast mam ogromną ochotę na same zdrowe i domowe potrawy jak rosół, sałatka jarzynowa, sałatka caprese, awokado prawie codziennie, zero słodkiego. Waga wyjściowa 48kg, boje się sprawdzić czy wzrosła...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja bede miec drugie cc.
    A jakie masz wskazania do drugiego cc. Wiele dziewczyn po cc rodzi naturalnie. Ja tez jestem po cc i nie wyobrażam sobie rodzic naturalnie. Licze na cc.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja objawów żadnych nie mam. Wszystko jest okey, czuje się wyśmienicie aż za dobrze haha:)

ago91 lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dziewczyny ja objawów żadnych nie mam. Wszystko jest okey, czuje się wyśmienicie aż za dobrze haha:)
    Ja też nie mam. :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem 1 poród miałam sn z braku postępu porodu cc u okazało się że mam cechy zwężenia miednicy i tal bym nie urodziła sn na dodatek nie wybadali że dziecko było źle ułożone tzn. Miało twarz spod spojenia lonowego
    Więc przezylam horror w pierwszej ciąży. No i po tym już było wiadomo że jestem skazana na cc i nie ma mowy o sn. 2 cięcie na zimno w sumie trwało godzine szybko doszłam do siebie po 4 dniach już sama smigalam i opiekowała się dzieckiem. A jak teraz będzie to się okaże. Mam nadzieję że dobrze bo strasznie się boję :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie mają objawów zazdroszczę ja w 1 dwóch ciazach też tak miałam A teraz to jakaś masakra.... A tak się cieszyłam że nie wiem co to mdłości bleee teraz już wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A tak w ogóle z jakich regionów Polski jesteście ??:)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Dęblina Lubelskie

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląsk

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazowieckie .
    Ja rodzilam sn ... chcialabym teraz cc ,ale brak wskazan :/ dla mnie sn byl koszmarem.. jak urodzilam malego to sie nie moglam nacieszyc,ze ten bol sie juz skonczyl..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny A tak w ogóle z jakich regionów Polski jesteście ??:)

Ryki woj Lubelskie :-) :-D.

chcebyćbardzomama Ja od 10 lat mieszkam w woj Lubelskim pochodzę z woj Mazowieckiego ;-) :-).

Ja rodziłam 4 razy SN przy mojej 5 ciąży miałam mieć CC ze względu na położenie pośladkowe do samego końca Ania była tak ułożona modliłam się o SN, nie chciałam mieć CC w końcu to operacja na szczęście Ania ułożyła się tak jak trzeba i nie miałam CC . Moja siostra cioteczna przez 2 dni męczyła się aby urodzić SN dopiero na 3 dzień ze względu na brak postępu zrobili jej CC za 3 lata chce znów ruszyć o starania i sama mi powiedziała że woli już ustaloną CC nie chce przeżywać znów takiego koszmaru jej decyzja jej wybór to też i od lekarza zależy co zadecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:21

• Chusy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sn przebiegl bez bolu praktycznie.. mialam wywolywany porod a zanim mi jeszcze podali oksy poprosilam ich o epidural wiec zanim w ogole jakies skurcze mi sie zaczely to juz moglam sie przygotowac na to i przejsc porod bezbolesnie. Gorzej bylo potem, musieli mnie naciac i moj polog to byl koszmar. Dwa tygodnie przy siadaniu plakalam z bolu, o chodzeniu do kibelka nie moglam nawet myslec, a zajmowanie sie mala sprawialo mi niewiarygodne katusze przy kazdym ruchu. To mnie najbardziej przeraza jesli chodzi o porody.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole po prostu uwazam ze to nic wspaniałego rodzic sn. Ani to piekny widok ani przyjemny. Rozumiem ze dziewczyny ekscytuja sie porodem naturalnym ze to niby wspaniale przezycie. Mysle ze to kwestia charakteru. Jakze sie cieszylam ze mialam cc ja sie po prostu brzydze mimo ze to cud narodzin.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokladnie takie samo zdanie, sn to - ok cud sam w sobie - ale bardzo intymny i, coz, obrzydliwy. Nie rozumiem tez zabierania ze soba ludzi na porodowke, ja wszystkich wyprosilam, nie wyobrazam sobie rodzic przy nikim ani mezu, ani mamie, ani nawet kolezance, stopowalo by mnie to tylko. Bylam sama i tylko tak czulam sie wyluzowana i dobrze.
    Co do sn to nie mialam nacisku zeby rodzic w ten sposob ale tez nie parlo mnie na cesarke. Poprostu w jakis sposob trzeba to przejsc i tyle :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę rodzić SN że względu na to, że jednak to nie jest operacja i szybciej się dochodzi do siebie plus sam fakt korzyści dla dziecka jakie za tym przemawiają. Jednak wiem, że poród porodowi nierówny i równie dobrze mogę skończyć na CC, bo tak będzie bezpieczniej, a powikłania po SN też mogą być gorsze.

Niemniej jednak i jednego i drugiego się obawiam, ale tak jak pisze Chusy w jakiś sposób trzeba to przejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:50

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ