SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja femibion jedynke.

dziewczyny mam wyniki moczu i morfologii. w moczu mam slad bialka co to oznacza? jutro ide na wizyte i sie stresuje

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wcześniej brałam femibion 1 Ale po skończeniu opakowania przerzucilam sie na pregna plus. A w ogóle to mój gin zalecal mi branie tego preparatu dopiero po 12 tyg ciąży A do tej pory sam kwas foliowy Ale z racji że niedojadam to biorę od początku ciąży.

Ja dzisiaj przeszłam sama siebie :D nie jem w ogóle śledzi nienawidzę śledzi sam zapach mnie odrzuca A dziś mnie naszło na sałatkę śledziowa :) zjadlam całe opakowanie...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91

Haha ciąża nie zna granic ani umiaru :D

Ja śledzi też tak nie lubię zbytnio jedynie jakie zjem że smakiem to są solone cebulką w oleju

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja biorę prenatal uno i kwas foliowy 5mg. Czasami magnez dodatkowo jak czuję skurcze w nogach.

Staraczka w ciąży czasami tak się zdarza, jutro Ci wszystko lekarz powie, niczym się nie stresuj. Ważne, że masz jutro wizytę :)

Ago mnie tak tydzień temu naszło, a tak samo nie lubię śledzi. Ostatecznie sałatkę zostawiłam dla męża, bo bałam się, że otworzę i nie zjem, ale ochotę miałam straszną, jednak zjadłam zwykła jarzynową.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24

Ja też miałam białko slad ale lekarz nic na to nie mówił jedynie tyle że wyniki moczu są w porządku więc nie masz się co martwić bo jak by coś poważnego było to mój lekarz by zareagował jak na wizycie byłam w poniedziałek

staraczka24 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszną ochotę na chrupki pomidorowe albo chipsy paprykowe, masakra. Zaraz chyba pójdę ostatkiem sił do sklepu kupić.

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Kto ciężarnej zabroni ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Jakie witaminy suplemwntujecoe na codzień ? Ja mam zalecone mama dha Premium plus firmy Adamed i pozatym nic więcej nie biorę. A jak to u was wygląda ?

Ja biorę jedynie kwas foliowy :-).

Mileczko Ja na sam początek, mam tylko trzy badania koszt ich około 30 zł.

Samari Moj tata robił zawsze na święta takie śledzie w cebuli mniam mniam, aż sama bym zjadła bardzo lubię śledzie a szczególnie wędzone ryby.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przez was mam teraz ochote na sledzie w smietanie.

ago91 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Meza Pogoń niech kupi zonie :)

Szczesliwamama

Ja też na święta zawsze robię matjasy z cebulką olejem i odrobiną octu mniam kurde chyba szybciej je zrobię niż święta nadejdą hahah

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobałyście przez te kilka dni, ciężko nadrobić ;) Gratuluje wszystkim udanych wizyt.

W niedziele mnie tak rozłożyło że w ogóle z łóżka nie wstawałam. Dostałam dreszczy, zimnych potów, nos zatkany, gardło bolało i w ogóle cała jakaś taka osłabiona byłam. Dziś już jest ok chociaż dalej mi tam na gardle coś siedzi.
    W poprzedniej ciąży było dokładnie tak samo tylko w późniejszym tygodniu. I kurczę jakaś taka niespokojna jestem a do prenatalnych jeszcze 2 tygodnie.

Czy pobolewają was może plecy w dolnej części? Mnie dziś cały dzień bolą, taki jakby ucisk, dyskomfort sama nie potrafię dokładnie tego określić.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena

Kurde nie zazdroszczę przeziębienie najgorsze co może nas w ciąży dopaść :(

No ja z synem byłam u lekarza zaszczepić robi okazało się że temperaturę ma.... I teraz mu mierze faktycznie ma kurde boję się że znów mnie czymś zarazi .... Ja to w każdej ciąży zawsze muszę być co rusz chora :( A wtedy to mnie stresuje dodatkowo czy z malenstwem wszystko okje

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia a nie chciałoby Ci się wypisać jakie badania były w tym pakiecie ?;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

A może macie jakieś doskonałe sposoby jak konserwowac się w ciąży żeby unikać właśnie przeziebien ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ginekologa chodzę prywatnie A badaniami zawsze robie tak że idę do rodzinnego i które on może wypisać to wypisuje A resztę płacę i zawsze mniej kasy do wydania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

A może macie jakieś doskonałe sposoby jak konserwowac się w ciąży żeby unikać właśnie przeziebien ?
    :) ja jak czuje, że cos mnie gryzie to łykam czosnek w tabletkach ;) + pije herbe z lipy na noc ...
    dziewczyny ja łykam sporo witamin - Duphavit pregna, magnez, b complex, dha, biotyna, witD dodatkowo 1000.
    Od 13 tyg przejdę na Prenatal Duo.

Z nerwów przez 2 tyg chyba padnę teraz :( któraś z Was też robi test nipt?

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Adzia a nie chciałoby Ci się wypisać jakie badania były w tym pakiecie ?;)

akurat nie mam ich przy sobie ale na pewno morfologia, mocz, tarczyca, przeciwciała, hiv, różyczka, toksoplazmoza, kiła, jeszcze coś ale zapomniałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży można herbatę z lipy i ten czosnek brać ? Bo wcześniej nie miałam doczynienia z tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A w ciąży można herbatę z lipy i ten czosnek brać ? Bo wcześniej nie miałam doczynienia z tym
    No pewnie :) można

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia dziękuję :) to u mnie będzie trochę mniej bo bez tarczycy i różyczki ;) rozyczke przechodzilam-mam zapisane w ksiazeczce ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ