X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja femibion jedynke.

dziewczyny mam wyniki moczu i morfologii. w moczu mam slad bialka co to oznacza? jutro ide na wizyte i sie stresuje

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wcześniej brałam femibion 1 Ale po skończeniu opakowania przerzucilam sie na pregna plus. A w ogóle to mój gin zalecal mi branie tego preparatu dopiero po 12 tyg ciąży A do tej pory sam kwas foliowy Ale z racji że niedojadam to biorę od początku ciąży.

Ja dzisiaj przeszłam sama siebie :D nie jem w ogóle śledzi nienawidzę śledzi sam zapach mnie odrzuca A dziś mnie naszło na sałatkę śledziowa :) zjadlam całe opakowanie...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91

Haha ciąża nie zna granic ani umiaru :D

Ja śledzi też tak nie lubię zbytnio jedynie jakie zjem że smakiem to są solone cebulką w oleju

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja biorę prenatal uno i kwas foliowy 5mg. Czasami magnez dodatkowo jak czuję skurcze w nogach.

Staraczka w ciąży czasami tak się zdarza, jutro Ci wszystko lekarz powie, niczym się nie stresuj. Ważne, że masz jutro wizytę :)

Ago mnie tak tydzień temu naszło, a tak samo nie lubię śledzi. Ostatecznie sałatkę zostawiłam dla męża, bo bałam się, że otworzę i nie zjem, ale ochotę miałam straszną, jednak zjadłam zwykła jarzynową.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24

Ja też miałam białko slad ale lekarz nic na to nie mówił jedynie tyle że wyniki moczu są w porządku więc nie masz się co martwić bo jak by coś poważnego było to mój lekarz by zareagował jak na wizycie byłam w poniedziałek

staraczka24 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszną ochotę na chrupki pomidorowe albo chipsy paprykowe, masakra. Zaraz chyba pójdę ostatkiem sił do sklepu kupić.

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Kto ciężarnej zabroni ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Jakie witaminy suplemwntujecoe na codzień ? Ja mam zalecone mama dha Premium plus firmy Adamed i pozatym nic więcej nie biorę. A jak to u was wygląda ?

Ja biorę jedynie kwas foliowy :-).

Mileczko Ja na sam początek, mam tylko trzy badania koszt ich około 30 zł.

Samari Moj tata robił zawsze na święta takie śledzie w cebuli mniam mniam, aż sama bym zjadła bardzo lubię śledzie a szczególnie wędzone ryby.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przez was mam teraz ochote na sledzie w smietanie.

ago91 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Meza Pogoń niech kupi zonie :)

Szczesliwamama

Ja też na święta zawsze robię matjasy z cebulką olejem i odrobiną octu mniam kurde chyba szybciej je zrobię niż święta nadejdą hahah

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobałyście przez te kilka dni, ciężko nadrobić ;) Gratuluje wszystkim udanych wizyt.

W niedziele mnie tak rozłożyło że w ogóle z łóżka nie wstawałam. Dostałam dreszczy, zimnych potów, nos zatkany, gardło bolało i w ogóle cała jakaś taka osłabiona byłam. Dziś już jest ok chociaż dalej mi tam na gardle coś siedzi.
    W poprzedniej ciąży było dokładnie tak samo tylko w późniejszym tygodniu. I kurczę jakaś taka niespokojna jestem a do prenatalnych jeszcze 2 tygodnie.

Czy pobolewają was może plecy w dolnej części? Mnie dziś cały dzień bolą, taki jakby ucisk, dyskomfort sama nie potrafię dokładnie tego określić.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena

Kurde nie zazdroszczę przeziębienie najgorsze co może nas w ciąży dopaść :(

No ja z synem byłam u lekarza zaszczepić robi okazało się że temperaturę ma.... I teraz mu mierze faktycznie ma kurde boję się że znów mnie czymś zarazi .... Ja to w każdej ciąży zawsze muszę być co rusz chora :( A wtedy to mnie stresuje dodatkowo czy z malenstwem wszystko okje

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia a nie chciałoby Ci się wypisać jakie badania były w tym pakiecie ?;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

A może macie jakieś doskonałe sposoby jak konserwowac się w ciąży żeby unikać właśnie przeziebien ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ginekologa chodzę prywatnie A badaniami zawsze robie tak że idę do rodzinnego i które on może wypisać to wypisuje A resztę płacę i zawsze mniej kasy do wydania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

A może macie jakieś doskonałe sposoby jak konserwowac się w ciąży żeby unikać właśnie przeziebien ?
    :) ja jak czuje, że cos mnie gryzie to łykam czosnek w tabletkach ;) + pije herbe z lipy na noc ...
    dziewczyny ja łykam sporo witamin - Duphavit pregna, magnez, b complex, dha, biotyna, witD dodatkowo 1000.
    Od 13 tyg przejdę na Prenatal Duo.

Z nerwów przez 2 tyg chyba padnę teraz :( któraś z Was też robi test nipt?

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Adzia a nie chciałoby Ci się wypisać jakie badania były w tym pakiecie ?;)

akurat nie mam ich przy sobie ale na pewno morfologia, mocz, tarczyca, przeciwciała, hiv, różyczka, toksoplazmoza, kiła, jeszcze coś ale zapomniałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży można herbatę z lipy i ten czosnek brać ? Bo wcześniej nie miałam doczynienia z tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A w ciąży można herbatę z lipy i ten czosnek brać ? Bo wcześniej nie miałam doczynienia z tym
    No pewnie :) można

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia dziękuję :) to u mnie będzie trochę mniej bo bez tarczycy i różyczki ;) rozyczke przechodzilam-mam zapisane w ksiazeczce ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ