X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przytylam 1.5 kg niby nie dużo ale nie ma.mowy żeby zapiac moje spodnie w rozmiarze 38 ! Masakra.... boję się Eby za dużo nie utyx po dwójka poprzednich przytylam 20 i 17 kg o ile dobrze pamietam

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam wczoraj słaby dzień, pod wieczór dopadły mnie złe myśli i bałam się, że znowu nam się nie uda i na usg prenatalnym wyjdzie coś nie tak. Trochę sobie popłakałam. Nie lubię tego czekania. Też mam ciągle jakieś kłucia, ale to chyba macica się powiększa po prostu. Czuję się ogromna. Troszkę się już zaokragliłam, mam wrażenie jakby woda się strasznie zatrzymywała, najgorzej w biodrach i nogach. Wyglądam koszmarnie, czuję się taka nieatrakcyjna co też mnie trochę dobija. Mam nadzieję, że to wszystko jest tego warte i w maju będzie cudny bobas.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk, może po prostu rośnie w Tobie dziewczynka ;) dlatego tak się czujesz
    też mi ciężko ale na pewno warto będzie wytrwać do tego maja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Też miałam wczoraj słaby dzień, pod wieczór dopadły mnie złe myśli i bałam się, że znowu nam się nie uda i na usg prenatalnym wyjdzie coś nie tak. Trochę sobie popłakałam. Nie lubię tego czekania. Też mam ciągle jakieś kłucia, ale to chyba macica się powiększa po prostu. Czuję się ogromna. Troszkę się już zaokragliłam, mam wrażenie jakby woda się strasznie zatrzymywała, najgorzej w biodrach i nogach. Wyglądam koszmarnie, czuję się taka nieatrakcyjna co też mnie trochę dobija. Mam nadzieję, że to wszystko jest tego warte i w maju będzie cudny bobas.

Rozumiem Twoje obawy ja tez ciągle się boje dziś mam wizytę i nie wiem czego się spodziewać. Ja po 5 ciążach nie mam figury super modelki ciało się zmienia, nasze uczucia ale to wszystko jest warte tego szczęścia które urodzimy i będziemy tulić w ramionach ❤.

Hej hej ;-) :-).

Juz mam serce w gardle i modne się abym usłyszała serduszko, mam straszne myśli wizyta dopiero o 10.50 więc jeszcze czas do danej miejscowości gdzie mój Pan gin prywatnie przyjmuje mamy 10 km. Trzymajcie mocno kciuki jak wyrobię się w czasie to dam wam znać ;-).

• kredka90 Znajoma

Wysłany: 13 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam dopiero 14.11 to dla mnie tak odległy termin, że nie wiem jak wytrzymam. We wtorek teraz Pani doktor zrobiła mi usg, wszystko ok, serduszko bije, maluch rośnie.
    Ale czekać miesiąc na kolejne wieści to bardzo długo. A no i muszę trzymać dietę, no cukier jest dość wysoki.

LNYhp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja dziś od rana walczę w łazience.. Żołądek mi tak powyciągało ehh.. Właśnie zjadłam ulubiony omlet i trzymam kciuki żeby się przyjął :P

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też prenatalne będę miała e pierwszym tygodniu listopada dopiero... muszę się w poniedziałek zapisać

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w 1 tygodniu listopada bo 5.11 to żaden odległy termin moment zleci :)

Współczuję tym dziewczynom co mają sensację żołądkowe i zamiast męża przytulaja muszle oby raz dwa minęło

Zaś ja ostatnie dni mam.takie że nie czuje żebym w ciąży była matko co za głupie uczucie ! Już nie mogę się doczekać aż pojawia się ruchy to będę spokojniejsza bo te pierwsze miesiące od usg do usg masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 10:49

• Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari kiedy masz termin porodu? ja też w 9 tygodniu, miałan moze 2 dni kiedy czułam się świetnie, poza tym cały czas kiepsko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia
    Ja mam termin na 12.05 ale urodze wcześniej bo będę mieć trzecie planowane cesarskie cięcie więc jeśli donoszę to urodze 3.05 chyba że coś się wydarzy po drodze i trzeba będzie szybciej syn taka.niwspodzianke mi zrobił urodził się w 38 tc (37+3)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze spokojnie dociagne do teminu bo 3 maja mam komunie chrześniaka. Do 25 maja jest zapas wiec mam nadzieje ze bede jeszcze w dwupaku na komunii;)

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie po wizycie ;-). Maleństwo żyje ciąża pojedyńcza, aż musiałam pupę do góry podnieść nie mógł mój Pan gin znaleźć naszego szczęścia takie małe a już ma charakter. Termin na 21 Maja mam.

Chusy Zmień mi datę na 21.05 ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 13:38

ago91, Oleander, Paula_071, iwwk, Chusy, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Gratulacje że wszystko dobrze :) oby tak dalej

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwa

Gratulacje że wszystko dobrze :) oby tak dalej

Dziękuje bardzo ;-)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia super!
    Ja tez musialam w czwartek wsadzic pięści pod posladki bo sie glizda schowala :D

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Szczesliwa mamusia super!
    Ja tez musialam w czwartek wsadzic pięści pod posladki bo sie glizda schowala :D

Widać nasze kruszynki będą mieć charakter,
    jak już takie małe a jak się chowają to co będzie później :-P :-D :-D :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 14:32

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny długo nie pisalam ja już po wizycie lekarskiej, serduszko było :) na chwilę obecna wszystko dobrze. Trochę mnie mdli, ale ogólnie chyba nie jest najgorzej Tu zdjęcie
    https://zapodaj.net/671c05f33ae28.jpg.html

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia super wieści, gratuluję.

Adzia nie wiem czy to się tak sprawdza, ale teraz jest wysyp dziewczynek, wśród znajomych i w rodzinie każda z dziewczyn która jest w ciąży to z dziewczynką. A trochę tych babeczek jest :) W sumie tu na forum też póki co same dziewczynki.

Ja mam dzisiaj lżejsze mdłości udało się posprzątać w domu z drobnymi przerwami, zrobiłam lekkie ćwiczenia i czuję się dużo lepiej pod względem psychicznym. Brakuje mi ruchu, zdecydowanie. Nie mogę się doczekać aż minie już na dobre to złe samopoczucie i zacznę długie spacery :) Coraz lepiej też moja dieta wygląda, nie jem już bułek białych, mogę w końcu wsuwać jakieś wartościowe posiłki :) Ah te wahania nastroju :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Jestem moje drogie po wizycie ;-). Maleństwo żyje ciąża pojedyńcza, aż musiałam pupę do góry podnieść nie mógł mój Pan gin znaleźć naszego szczęścia takie małe a już ma charakter. Termin na 21 Maja mam.

Chusy Zmień mi datę na 21.05 ;-).

Gratulacje! Z tą pupą miałam podobnie. Musiałam się podeprzeć na rękach bo maleństwo nie chciało się pokazać. Małe uparciuchy <3

f2w3csqv689n39p9.png
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Adzia nie wiem czy to się tak sprawdza, ale teraz jest wysyp dziewczynek, wśród znajomych i w rodzinie każda z dziewczyn która jest w ciąży to z dziewczynką. A trochę tych babeczek jest :) W sumie tu na forum też póki co same dziewczynki.

ciekawe, a co z kawalerami dla tych wszystkich panienek? :)
    ciekawe jak będzie u nas:)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ