X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie temat był.milion razy

Ale jak.sobie radizcie z bólem.glowy ??? Od początku ciąży masakra ciągle mnie boli cmi glowa

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was ciągle czytam ale nie mam ani kiedy czasu napisać! Strasznie się cieszę ze wszystkie wizyty dobrze przebiegły, trochę dziewczynek jest, czyżby nam statystycznie już chłopcy tylko zostali haha?

Ja też się najlepiej nie czuję, niedobrze mi co trochę ale jem normalnie i aż za chętnie. Mój mąż ma dzisiaj urodziny, przyjdzie kilka osób, a ja tylko Po łebkach coś zrobiłam bo kompletnie nie mam na to siły.

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari teraz mnie głowa nie boli, jedynie te mdłości i senność, najgorzej się czuje popołudniu. Natomiast często mnie głowa przed ciąża bolała to zimny okład i łóżeczko i odpowiednie nawodnienie, bo to też ważne.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście głowa na razie nie bolała bardzo. Jak ćmiła to najlepsza drzemka.

Ja mam prenatalne 31 października, ale dostałam od wczoraj schiz takich że głowa mała. Śnią mi się badania jakieś, dziwne rzeczy. Cały czas strasznie się boję że dziecko będzie chore. Odbiera mi to całą radość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi

A skąd w twojej głowie takie myśli ? No daj spokój ! Nie myśl tak bo stresujesz siebie i dzidzia. Będzie dobrze

P.s gdzie reszta dziewczyn ??

domi1906 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi doskonale Cię rozumiem, też się tego bardzo boję, ale nic na tym etapie nie możemy zrobić, musimy czekać na badania i być dobrej myśli! Ja wierzę głęboko, że wszystkie dotrwamy do końca i będziemy szczęśliwymi mamuśkami zdrowych maluchów w maju :) Trzymam mocno za nas wszystkie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:38

domi1906 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialyscie problem z pęcherzem? Przy sikaniu mnie piecze i martwię się że mam jakieś zakażenie, czy to się zdaza?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ja nie miałam tak żeby czuć, ale w badaniach coś wyszło i piję teraz zuravit, tak zaleciła gin. W ciąży to ponoć normalne, że jakies infekcje w układzie moczowym się pojawiają. Zrób jak najszybciej badanie moczu, a póki co kup sobie żurawine i pij dużo wody.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za radę, rzeczywiście zbadam mocz :) I kupię żurawinkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia

Infekcje moczu w ciąży to norma ja w poprzednich dwóch non stop coś mialam

Adzia86 lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi prenatalnymi to i ja schizuję. Ciągle mam ogromny stres czy na pewno dzieciątko będzie zdrowe i do czasu tych prenatalnych mam uczucie że nie mogę tak na 100% cieszyć się ta ciążą tak jak powinnam i zawsze myślałam że będę. Ja jeszcze nie mam umówionej wizyty. Teraz idę do gin 18.10 i może już mnie zapisze na prenatalne

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy sie nakrecacie na najgorsze to masakra :D! Wszystko bedzie ok, wizyty poszly dobrze, pierwsze koty za ploty wiec nie stresujcie sie bo straszycie maluchy w srodku :)

Powiedzcie mi lepiej czy ktorejs przeszly mdlosci w 10 tyg bo za tydzien sie przeprowadzam a dalej mnie muli jak jasna cholera..

Na szczescie z zebem lepiej przechodzi po antybiotyku.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, racja, to schizowanie nie jest normalne. Ja sama sobie zdaję z tego sprawę, ale jak mnie dopadnie taka schiza to pozamiatane.

Ja od 3 dni nie mam żadnych mdłości i jem prawie wszystko. Dzisiaj z mężem poszliśmy ba grzyby i zrobiliśmy 12km. Nogi mnie bolą okropnie, ale jestem szczęśliwa że spaliłam chociaż mała część tego obżarstwa

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie, grzyby to bym zjadla.. w smietanie.. moze mi przeslesz troche tych grzybow! :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Dziewczyny jak wy sie nakrecacie na najgorsze to masakra :D! Wszystko bedzie ok, wizyty poszly dobrze, pierwsze koty za ploty wiec nie stresujcie sie bo straszycie maluchy w srodku :)

Powiedzcie mi lepiej czy ktorejs przeszly mdlosci w 10 tyg bo za tydzien sie przeprowadzam a dalej mnie muli jak jasna cholera..

Na szczescie z zebem lepiej przechodzi po antybiotyku.

Ja dziś przebeczalam pół dnia. Burza hormonów czy co? No miazga.

Mnie mdłości już przeszły także czuje się spoko. Kładę się we wtorek do szpitala na to ciśnienie moje. Zjadają i dadzą leki. Znów mi się chce beczec.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie hormony bo co innego : ) Trzeba sie cieszyc z malych rzeczy, chociazby z tego ze ci mdlosci odpuscily, tez bym juz chciala bo mam dosc :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek prenatalne .. boje sie.
    Czy ktoras z was odrzucilo calkowicie od miesa ,albo od smazonego ?

Zajączek :) lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od miesa, smazonego, gotowanego i ryb.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, mogę się podzielić bo zbiory były owocne!

Chusy lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmieny nastroju to wszystko hormony. Ja tez raz się cieszę a za chwilkę nachodzi mnie taka zalamka, że siadam i bierze mnie na płacz i staje się życiową pesymistką

f2w3csqv689n39p9.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ