X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza prywatnie. Płacę za wizytę 100 i za usg 130. I teraz jak się zapisywalam na te prenatalne to Pani powiedziała że to jest tak jak normalne usg więc płacę tyle samo czyli 130 zl. O żadnym badaniu krwi nic nie mówiła lekarz też nie. Ja się nie znam na tych badaniach bo będę je robić pierwszy raz w życiu. Czyli jak to jest, jak usg wyjdzie nie tak to wtedy się robi badanie krwi ?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) proszę o dopisanie do listy, termin 27 maja :)
    Tak się cieszyłam, że nie mam nudności, aż dopadły mnie w zeszłym tygodniu i jest okropnie, staram sie spać jak najwięcej bo wtedy nie jest mi niedobrze.
    W poniedziałek drugie USG i już czekam jak na szpilkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko nie przesadzaj. Mnie przez brzuch robili normalnie poprzednio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wizytę płacę 180.zł takie mój lekarz już ma.ceny A jak zaczynałam do niego chodzić 7 lat temu to 90 L bral

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja chodzę do lekarza prywatnie. Płacę za wizytę 100 i za usg 130. I teraz jak się zapisywalam na te prenatalne to Pani powiedziała że to jest tak jak normalne usg więc płacę tyle samo czyli 130 zl. O żadnym badaniu krwi nic nie mówiła lekarz też nie. Ja się nie znam na tych badaniach bo będę je robić pierwszy raz w życiu. Czyli jak to jest, jak usg wyjdzie nie tak to wtedy się robi badanie krwi ?

Hmmm może robi się drugi raz tylko w odstępie, pierwsze o tym słyszę że jak np źle USG wyjdzie to badanie z krwi się robi.

Jak juz nie raz wspomniałam ja za wizytę place 100 zł USG robi za darmo :-). Jak byłam w mojej 5 ciąży to nawet miałam USG w 3D :-D ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:03

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Hmmm może robi się drugi raz tylko w odstępie, pierwsze o tym słyszę że jak np źle USG wyjdzie to badanie z krwi się robi.

Jak juz nie raz wspomniałam ja za wizytę place 100 zł USG robi za darmo :-). Jak byłam w mojej 5 ciąży to nawet miałam USG w 3D :-D ;-).

W zeszłym roku tak miałam, wyszło nam zbyt wysokie tętno na prenatalnych i dopiero wtedy lekarz skierował na badanie krwi pappa. Teraz też się sama zdziwiłam że od razu robią by wynik już był podczas usg.

Ja płacę za wizytę 120zł już z usg a wszelkie badania zlecone bezpłatnie robię w luxmedzie. Prenatalne z racji na naszą sytuację mamy także bezpłatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:32

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczęłam dzień od plamienia ze stróżką krwi. Nie miałam wcześniej takich atrakcji ani w pierwszej ciąży też nie.
    Na zaplanowanym również na dzisiaj usg wszystko w porządku, nie widać powodu do plamienia.
    Jest mały żywy człowiek o wymiarach 11,3mm, bijącym sercu. Narazie chyba 136 akcja ale to podobno ok bo się dopiero rozkręca.
    Dostałam zalecenie unikania wstrząsu i silnego wysiłku. Plus duphaston zwiększenie dawki do 3.
    Ależ się wystraszyłam...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie w medicover lekarz zrobiła mi takie kontrolne szybkie usg i sprzęt był gorszy niż na wizycie stricte usg. Na tej drugiej pan dokonał dokładniejszych pomiarów, obraz był bardziej wyostrzony.
    Bo na zwykłej wizycie gin nie mogła zmierzyć czy serce bije, jaki jest dokładnie rozmiar zarodka i jakiemu tc odpowiada.

U mnie z OM 7t1d a z usg 7t2d :)

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leciałam specjalnie do sklepu taka miałam chęć na tofifee i pomarancze masakra !

didi123 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na męża, aż mi jedzenie z maca dostarczy i też się doczekać nie mogę :P

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :) Aa, Ok :)
    zazdroszczę Wam które pracujecie - czy serio mając plamienia mam takie ryzyko i nie mogę pracować?? :(

Ja pomimo plamienia pracuję, lekarz zakazała tylko biegania i silnego wysiłku

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi

Ja z mężem też ostatnio w maku byłam taka.chec miałam na chikkera :D

P.s id tych tofi to mi już nie dobrze przesadziłam haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f03290fb716593ec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 19:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zobaczyłam sernik w tv i mąż musiał mi kupić serniczek bo by mnie skręciło hahahha

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a ja dzisiaj mam chyba najgorszy dzień ever!

Muli mnie cały dzień, wczoraj miałam takie wzdęcia, że bałam się, czy coś się nie dzieje, ale po nospie i espumisanie się uspokoiło ale... dzisiaj jestem dętką! Niedobrze mi, mam zawroty głowy i ciągłe ćmienie.... a w dodatku mam takie pobolewania po prawej stronie brzucha... albo jelita mi dają czadu albo nie wiem co... oczywiście w internetach się naczytałam, że to może być wyrostek, pęcherzyk żółciowy ale mam nadzieję, że minie i to po prostu kolejne objawy ciażowe... ech, musiałam Wam się wyżalić. W każdym razie nie mam jakiś silnych bóli ale pobolewanie, ciągnięcie czasem kłucie jak jakaś kolka.... ewidentnie jakieś gastryczne tematy, więc stwierdziłam, że do gina nie ma co uderzać... poza tym i tak we wtorek wizyta....

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek, ja mam bardzo podobnie. Od wczoraj boli mnie brzuch - tylko mnie z lewej. Wczoraj czułam jakby ktoś dzgal mnie nożem tak na wysokości jajnika. Bol klujacy i zaraz przechodził. Po kilku minutach znowu. To były takie szybkie uklucia że nie mogę stwierdzić gdzie dokładnie. Dzisiaj troxhe mniej ale też w tym samym miejscu. Do tego okropne wzdęcia, przelewaniew brzuch - ciągle mi bulgocze. Mdlosci prawie nie mam. Od wczoraj już zupełnie czuje się dobrze. Tylko te bóle.

Trochę się wystraszyłam. Niestety nie mam możliwości pojęcia na L4 i musiałam prowadzić zajęcia. Jak źle się poczułam- były mdłości to brałam sobie witaminę b6 i prevomit. Tylko głupia nie spojrzałam, że tam też jest b6. Pozniej naczytalam się w necie że za dużo ilość b6 szkodzi i już tak się wystraszyłam że nie biorę nic! Zwykły kwas foliowy żadnych suplementów. Wolę już wymiotować niż się tak denerwować:(

Zajączek :) lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godfinch26 - mam nadzieję, że to tylko takie objawy nasze ciążowe :) Ale z tego co czytam i czytam w necie, to wiele dziewczyn tak ma, więc chyba musimy uzbroić się w cierpliwość i zachować spokój... ja do tej pory mdłości to miałam minimalne, ale od dwóch dni to jakaś masakra... niech już sobie pójdą! :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj patrzę i bardzo powiększył mi sie brzuszek tak od dołu. 8 tydzień a ja już w nic nie wchodzę. Żadne dzisny sie na mnie nie zapinaja a leginsy są obcisłe i na styk :p Chyba muszę jechać na zakupy. Ale z tego objawy akurat bardzo się cieszę. To chyba znaczy że dzidzia rośnie <3 Muszę się Chyba wybrać na jakieś zakupki

ago91, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziwię że tak szybko mi widać brzuszek bo przecież mam drobną figurę. :) ale cieszę się :) ja to spodni już żadnych nie zakładam bo nie mogę dopiąć guzika już dawno. Zamówiłam leginsy ciążowe może będzie wygodniej :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Adzia86 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie powiększyły się biodra i brzuszek ale od jedzenia a jeszcze nie od dzidzi :D

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: