Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę do lekarza prywatnie. Płacę za wizytę 100 i za usg 130. I teraz jak się zapisywalam na te prenatalne to Pani powiedziała że to jest tak jak normalne usg więc płacę tyle samo czyli 130 zl. O żadnym badaniu krwi nic nie mówiła lekarz też nie. Ja się nie znam na tych badaniach bo będę je robić pierwszy raz w życiu. Czyli jak to jest, jak usg wyjdzie nie tak to wtedy się robi badanie krwi ?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyHej proszę o dopisanie do listy, termin 27 maja
Tak się cieszyłam, że nie mam nudności, aż dopadły mnie w zeszłym tygodniu i jest okropnie, staram sie spać jak najwięcej bo wtedy nie jest mi niedobrze.
W poniedziałek drugie USG i już czekam jak na szpilkach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Ja chodzę do lekarza prywatnie. Płacę za wizytę 100 i za usg 130. I teraz jak się zapisywalam na te prenatalne to Pani powiedziała że to jest tak jak normalne usg więc płacę tyle samo czyli 130 zl. O żadnym badaniu krwi nic nie mówiła lekarz też nie. Ja się nie znam na tych badaniach bo będę je robić pierwszy raz w życiu. Czyli jak to jest, jak usg wyjdzie nie tak to wtedy się robi badanie krwi ?
Hmmm może robi się drugi raz tylko w odstępie, pierwsze o tym słyszę że jak np źle USG wyjdzie to badanie z krwi się robi.
Jak juz nie raz wspomniałam ja za wizytę place 100 zł USG robi za darmo . Jak byłam w mojej 5 ciąży to nawet miałam USG w 3D .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:03
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Hmmm może robi się drugi raz tylko w odstępie, pierwsze o tym słyszę że jak np źle USG wyjdzie to badanie z krwi się robi.
Jak juz nie raz wspomniałam ja za wizytę place 100 zł USG robi za darmo . Jak byłam w mojej 5 ciąży to nawet miałam USG w 3D .
W zeszłym roku tak miałam, wyszło nam zbyt wysokie tętno na prenatalnych i dopiero wtedy lekarz skierował na badanie krwi pappa. Teraz też się sama zdziwiłam że od razu robią by wynik już był podczas usg.
Ja płacę za wizytę 120zł już z usg a wszelkie badania zlecone bezpłatnie robię w luxmedzie. Prenatalne z racji na naszą sytuację mamy także bezpłatne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:32
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Ja dziś rozpoczęłam dzień od plamienia ze stróżką krwi. Nie miałam wcześniej takich atrakcji ani w pierwszej ciąży też nie.
Na zaplanowanym również na dzisiaj usg wszystko w porządku, nie widać powodu do plamienia.
Jest mały żywy człowiek o wymiarach 11,3mm, bijącym sercu. Narazie chyba 136 akcja ale to podobno ok bo się dopiero rozkręca.
Dostałam zalecenie unikania wstrząsu i silnego wysiłku. Plus duphaston zwiększenie dawki do 3.
Ależ się wystraszyłam...Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Na wizycie w medicover lekarz zrobiła mi takie kontrolne szybkie usg i sprzęt był gorszy niż na wizycie stricte usg. Na tej drugiej pan dokonał dokładniejszych pomiarów, obraz był bardziej wyostrzony.
Bo na zwykłej wizycie gin nie mogła zmierzyć czy serce bije, jaki jest dokładnie rozmiar zarodka i jakiemu tc odpowiada.
U mnie z OM 7t1d a z usg 7t2dMaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeju, a ja dzisiaj mam chyba najgorszy dzień ever!
Muli mnie cały dzień, wczoraj miałam takie wzdęcia, że bałam się, czy coś się nie dzieje, ale po nospie i espumisanie się uspokoiło ale... dzisiaj jestem dętką! Niedobrze mi, mam zawroty głowy i ciągłe ćmienie.... a w dodatku mam takie pobolewania po prawej stronie brzucha... albo jelita mi dają czadu albo nie wiem co... oczywiście w internetach się naczytałam, że to może być wyrostek, pęcherzyk żółciowy ale mam nadzieję, że minie i to po prostu kolejne objawy ciażowe... ech, musiałam Wam się wyżalić. W każdym razie nie mam jakiś silnych bóli ale pobolewanie, ciągnięcie czasem kłucie jak jakaś kolka.... ewidentnie jakieś gastryczne tematy, więc stwierdziłam, że do gina nie ma co uderzać... poza tym i tak we wtorek wizyta.... -
Zajączek, ja mam bardzo podobnie. Od wczoraj boli mnie brzuch - tylko mnie z lewej. Wczoraj czułam jakby ktoś dzgal mnie nożem tak na wysokości jajnika. Bol klujacy i zaraz przechodził. Po kilku minutach znowu. To były takie szybkie uklucia że nie mogę stwierdzić gdzie dokładnie. Dzisiaj troxhe mniej ale też w tym samym miejscu. Do tego okropne wzdęcia, przelewaniew brzuch - ciągle mi bulgocze. Mdlosci prawie nie mam. Od wczoraj już zupełnie czuje się dobrze. Tylko te bóle.
Trochę się wystraszyłam. Niestety nie mam możliwości pojęcia na L4 i musiałam prowadzić zajęcia. Jak źle się poczułam- były mdłości to brałam sobie witaminę b6 i prevomit. Tylko głupia nie spojrzałam, że tam też jest b6. Pozniej naczytalam się w necie że za dużo ilość b6 szkodzi i już tak się wystraszyłam że nie biorę nic! Zwykły kwas foliowy żadnych suplementów. Wolę już wymiotować niż się tak denerwowaćZajączek :) lubi tę wiadomość
-
Godfinch26 - mam nadzieję, że to tylko takie objawy nasze ciążowe Ale z tego co czytam i czytam w necie, to wiele dziewczyn tak ma, więc chyba musimy uzbroić się w cierpliwość i zachować spokój... ja do tej pory mdłości to miałam minimalne, ale od dwóch dni to jakaś masakra... niech już sobie pójdą!
-
Dzisiaj patrzę i bardzo powiększył mi sie brzuszek tak od dołu. 8 tydzień a ja już w nic nie wchodzę. Żadne dzisny sie na mnie nie zapinaja a leginsy są obcisłe i na styk :p Chyba muszę jechać na zakupy. Ale z tego objawy akurat bardzo się cieszę. To chyba znaczy że dzidzia rośnie Muszę się Chyba wybrać na jakieś zakupki
ago91, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość
-
Ja to się dziwię że tak szybko mi widać brzuszek bo przecież mam drobną figurę. ale cieszę się ja to spodni już żadnych nie zakładam bo nie mogę dopiąć guzika już dawno. Zamówiłam leginsy ciążowe może będzie wygodniej
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4