Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChusy wrote:Dziewczyny ale mialam nocke.. OBudzilam sie w srodku nocy z takim bolem zeba ze myslalam ze zwariuje. Oczywiscie ta osemka nieszczesna.. Paracetamol w ogole na to nie podzialal wiec rano sru na pogotowie. Tam mi powiedzieli ze zab jest do wyrwania ale nie moga tego zrobic podczas pierwszego trymestru. Dali mi tylko slaby antybiotyk ktory mam nadzieje ze pomoze chociaz troche i tak sie bede bujac z tym chorym zebem do drugiego trymestru..
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko
Ja też taka pracoholiczka i to moje pierwsze L4 życiu, też zawsze chora zasuwałam, ale te krwawienia mnie tak wystraszyły, że potrafiłam zwolnić, żeby leżeć jednak plackiem. Lepiej zwolnić niż potem mieć wyrzuty sumienia.
Ja mam prenatalne w 12 + 3, bo babka powiedziała mi jak się rejestrowałam, że to najlepszy moment, bo próbowałam się tak umówić, żeby mąż był, ale się nie udało Pappa u mnie 490 zł + usg 250 zł.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Jeżeli ma sie 35+ lub inne wskazania ktore objete sa refundacją to usg prenatalne +test pappa sa na nfz w innym wypadku to jest twoja dobrowolna decyzja czy chcesz zrobic czy nie. Tak mi tlumaczyla moja dr. Ja mam 35+ i inne wskazania zwiazane z pierwszym dzieckiem wiec mam na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:58
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Tylko, że to usg trochę trwa (tak słyszałam) i weź to przez pochwę wytrzymaj. Mi w szpitalu w 5 tyg. przez brzuch robili, bo przez pochwę lekarz nie mógł znaleźć pęcherzyka. Dlatego mam nadzieje, że będzie przez brzuch już.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
hej, ja sie przywitam ponownie, bo witałam się kiedyś na początku - termin 3 maja, w 8 tc było bijące mocno serduszko, ciąża podobno o tydzień młodsza- owulacji jestem pewna, no ale nie była ona równo 14 dni od początku cyklu, więc może stąd ta rozbieżność.
Idę na prenatalne też w 13 tygodniu! tak mnie zapisała babka....
kolejna wizyta 18.10, nie mogę się doczekać, trochę się stresuję, bo jedną ciążę poroniłam. Ale objawy dalej mam - w przypadku poronienia ustały i bolał brzuch.
Mdłości zeszły, tylko z rana troszkę, więc super.
A i dziewczyny - mam niedoczynność tarczycy, (małą!3,1 tsh) i udało mi się dostać na darmowe prenatalne z NFZ - to jest chyba ten 3ci powód na skierowaniu z tego programi. Ale nie wszędzie uważają, że niedoczynność jest wystarczającym powodem, żeby nie płacić- ja chyba trafilam na dobrą placówkę. Bo ten sam program jest w Bielsku-Białej (śląsk) i tam o życie twierdzą, że się nie kwalifikuje do darmowego usg prenatalnego. A już (spory) kawałek dalej, tam gdzie polecił mi mój lekarz - Jastrzębie - nie widzą problemu, aby zrobić mi badania za darmo, jak doniosę skierowanie od ginekologa.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
23. 08 dwie kreski
05.09 13220 BetaHcg.
17.09 jest -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Ja za USG nic nie płacę nawet te prenatalne .grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualnyChusy
O kurde to ten ząb naprawdę upierdliwe znał ten ból mam dwie 8 w kości zatrzymane do chirurgicznej ekstrakcji ale teraz to lipa muszę czekać
Aga
Ja prenatalne mam też 13+2 spoko jest okej
Apropo samego badania ja też miałam robione w obu ciazach przezpochwowo lekarz mój mówił że dokładniej wszystko widać jak przez brzuch wiadomo nie waże 50 kg -
nick nieaktualny