Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko super z tymi wynikami. Widzisz mowilam, zeby sie nie martwic
Kurcze ja chciałam robić nuz za tydzien. Leci mi wlasnie 9 tydzien ale lekarz moj powiedzial ze najlepiej jednak po 12 tygodni... Chyba nie wytrzymam i zrobie w 10... W ktorym Ty robilas?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Ciasteczko super z tymi wynikami. Widzisz mowilam, zeby sie nie martwic
Kurcze ja chciałam robić nuz za tydzien. Leci mi wlasnie 9 tydzien ale lekarz moj powiedzial ze najlepiej jednak po 12 tygodni... Chyba nie wytrzymam i zrobie w 10... W ktorym Ty robilas?
Kamień z serca, ale jeszcze adrenalinka przed usg w czw jutro pewnie nie zasnę
Jak się czujesz??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:15
-
Ciasteczko77 wrote:10 +3. Niby od 9 tc można /Panorama, nie wiem jak inne, ale bałam sie o ilość i chyba na granicy byłam.
Jak się czujesz??
Chyba lepiej to badanie zrobić później- więcej będzie dna płodu -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Chyba lepiej to badanie zrobić później- więcej będzie dna płodu
U mnie jak widać wyszło. A też się bałam... kurka, jeszcze przetrwać ten czwartek -
Jutro pędzę na badania. Podliczylam ile beda kosztowac 516zl !!!! Rece mi opadly. Mam zlecine:
Mocz,glukoza, odczyn Combsa,
Kiła, tsh, ft3,ft4,
Hbs, anty HCV,toxo igm igg,
Rozyczka igg igm, CMV igg ig.
Wymaz z pochwy bakteriologiczny i mykologiczny
Mycoplasma i ureaplasma z cewki moczowej
Tez tyle robilyscie?
Czy te wymazy to nie to samo co cytologia ? Bo cytologie robilam z miesiac temu.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciasteczko77 wrote:10 +3. Niby od 9 tc można /Panorama, nie wiem jak inne, ale bałam sie o ilość i chyba na granicy byłam.
Jak się czujesz??
Niestety juz mam 3,5 kg na plusie!!shit! Ale 3kg to tuz przed sama ciaza przytylam pierwszy raz od 5 lat wiec zwalam cala winę na hormony i stymulacje przed IVF
Oprocz tego brzuch taki jak w 4 miesiącu pierwszej ciazy
Hehehe w koncu moge sobie ponarzekac! Chociaż doceniam, doceniam wszystko!
A jak z tymi Twoimi plamieniami?
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Jutro pędzę na badania. Podliczylam ile beda kosztowac 516zl !!!! Rece mi opadly. Mam zlecine:
Kiła, tsh, ft3,ft4,
Tez tyle robilyscie?
Czy te wymazy to nie to samo co cytologia ? Bo cytologie robilam z miesiac temu.
A teraz też robiłam (i tak musiałam powtórzyć) ale już na pakiet medyczny i nic nie płace te wymazy to zupełnie co innego.
Ja jeszcze miałam robiona chlamydia wymaz. -
MaMaMi83 wrote:Jutro pędzę na badania. Podliczylam ile beda kosztowac 516zl !!!! Rece mi opadly. Mam zlecine:
Kiła, tsh, ft3,ft4,
Tez tyle robilyscie?
Czy te wymazy to nie to samo co cytologia ? Bo cytologie robilam z miesiac temu.
-
Mamami narazie dostałam cmv toxo i różyczke igg i igm jak planowałam ciaze czyli w sierpniu.
Teraz mam tsh ft4, morf, bom i powtórka toxo bo nie mam przeciwcial, na następnej wizycie mam dostac kolejne to dam znać nam 6.11. Ja na NFZ prowadzę.
Mam świeże wyniki cytologii i usg piersi i tarczycy bo to też miałam mieć zrobione
-
Ciasteczko77 wrote:Oj koszt znam - miałam przed IVF ... chyba na badania poszło 5000 zł...
A teraz też robiłam (i tak musiałam powtórzyć) ale już na pakiet medyczny i nic nie płace te wymazy to zupełnie co innego.
Ja jeszcze miałam robiona chlamydia wymaz.
-
nick nieaktualny4me wrote:Wszystko ok. Oprocz tego, ze nasilily mi sie jeszcze bardziej nudnosci. Wczoraj wieczorem to lezalam, nie ruszalam sie i nic nie moglam mowic bo od razu bylo jeszcze gorzej. Czasem to mam wrazenie, ze wolalabym juz zwymiotwac i odczuc ulgę a u mnie na mdlosciach sie tylko kończy.
Niestety juz mam 3,5 kg na plusie!!shit! Ale 3kg to tuz przed sama ciaza przytylam pierwszy raz od 5 lat wiec zwalam cala winę na hormony i stymulacje przed IVF
Oprocz tego brzuch taki jak w 4 miesiącu pierwszej ciazy
Hehehe w koncu moge sobie ponarzekac! Chociaż doceniam, doceniam wszystko!
A jak z tymi Twoimi plamieniami?
Od czw nie plamie ... oby przeszło w końcu.
Z jedzeniem dalej problemik, cały czas chudnę (minus 9 kg już od początku procedury, ale ja mam z czego zrzucać, uwierz mi).
Brzuch to u mnie czort wie bo tłuszcz ale chyba lekko wydety jest.
Ty się nie stresuj - wagę zrzucisz, grunt to Maluszek !!!!
I narzekaj do bólu !!! Masz święte prawo!!4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:No co Ty ciasteczko? Ja juz tyle wydalamprzed IVF, ze bede oponowac, zeby drugi raz to samo powtarzac z tych wirusowych badan. Tobie kazali? Jakos to uargumentował?
A i robiłam też usg cycków, tarczyce badam co 2 tyg, robiłam też krzywa, żelazo, kwas foliowy, homocysteina itp ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:44
-
Ciasteczko77 wrote:Tak, ryzyko, że za mało i nie wyjdzie jest. Ale wtedy pobierają gratis druga próbkę.
U mnie jak widać wyszło. A też się bałam... kurka, jeszcze przetrwać ten czwartek
Ja miałam tylko 2% co oczywiście mnie strasznie zmartwiło.
Fajnie, ze masz jutro. Ja mam pojutrze... zamierzasz powiedzieć od razu o wynikach swojego badania ? Ja jestem strasznie ciekawa jak wyjdzie statystyka -
MaMaMi83 wrote:Jutro pędzę na badania. Podliczylam ile beda kosztowac 516zl !!!! Rece mi opadly. Mam zlecine:
Kiła, tsh, ft3,ft4,
Tez tyle robilyscie?
Ja tez miałam takie badania i zapłaciłam bardzo podobnie. Cos ponad 500 zl. + Miałam jeszcze grupę krwi, dlatego że nie miałam na zadnym dokumencie zapisanej. Ogólnie co mam jakąś wizytę/badania to płacę 200- 500 zł :p Moja gin robiła mi jezzcze badanie piersi + usg, cytologię i teraz mam zrobić PAPPA + bhcg i inne badania krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:48
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Ja miałam tylko 2% co oczywiście mnie strasznie zmartwiło.
Fajnie, ze masz jutro. Ja mam pojutrze... zamierzasz powiedzieć od razu o wynikach swojego badania ? Ja jestem strasznie ciekawa jak wyjdzie statystyka -
4me wrote:Przy krwiakach luteina i duphaston to podstawa. Zmieniaj lekarza i umow sie szybko na jakas inna wizyte. Nawet prywatnie.
Mialam krwiaki w pierwszej ciazy. Skończyło sie dobrze ale po pierwsze lezalam non stop poki sie noe wchlonely po drugie faszerowalam sie progesteron maksymalnie.
Pytam sie jej wlasnie o luteine badz duphaston mowila ze mam brac dalej mowie jej ze 2 tyg temu odstawila mi ona ze w takim razie jak odstawilysmy to niech tak zostanie ze mam.brac magnez i nospe tyle.... -
Ja miałam tokso już przechorowana, już więcej nie zalapie. Różyczka to samo. Nie wiem kiedy i jak
Apropo badania USG piersi, patrzą na mnie tutaj jak na wariata. Bo po co w ciąży? No jak to w ciąży robić usg piersi. No mowie im, że takie są zalecenia polskiego stowarzyszenia ginekologicznego więc chciałabym mimo wszystko. Idę do innej lekarki, która na bank da mi skierowanie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 22:19
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
I mam do Was pytanie... Czy po wysiłku boli was podbrzusze?
Ja dziś chyba spanikowalam trochę i szkoda mi mojego, bo usilnie chciał cofnąć mnie na zwolnienie i widziałam, że bardzo się martwi. Pracuje fizycznie dziś drugi dzień, znowu 7godzin, od 7:30 do 16:30 poza domem.
W pracy bolał mnie brzuch i krzyż, możliwe, że też ze schylania się. Sprzątam u ludzi w domach, bo tylko w tym sektorze mam szansę na pracę 9 miesięcy w roku, reszta wakacje,a to na święta, a to na lato. I jak kiedyś mi nie przeszkadzało to teraz po 3 piętrach śmignac z odkurzaczem 10kg, bo aż sprawdziłam na necie, no to serio, ból jest. Lekarz mówi, że mogę pracować, nic się nie dzieje... Tutaj kobiety nawet do końca ciągną. Ja chyba się poddam.
Ciągnęło mnie dziś mega podbrzusze, już nie wiem czy z nerwów czy z pracy.
Teraz coś kłuję obok pępka.
Nie plamie, serduszko pięknie bije.
Możecie wierzyć albo nie, ale czuję laskotki. W tym miejscu gdzie serduszko po czekoladzie i ostatnio też po skrzydełkach na głębokim oleju, nawet jak mam doppler w tym miejscu i smyrnie, dziś mówiłam mojemu że zaraz nie będzie słychać bo się obrócił. I faktycznie. Za jakiś czas będę mogła porównać czy to juz to. Moja mama czuła na początku 4 miesiąca. Mówi, że w 5 już dawałam mocne kopniaki.
A ja sama czułam nawet moment owulacji zawsze także na swoje cialo wyczulona jestem mega, lekarz mówił, że rzadko się zdarzaja takie przypadki , ale możliwe, że czuję.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
skarb15 wrote:Pytam sie jej wlasnie o luteine badz duphaston mowila ze mam brac dalej mowie jej ze 2 tyg temu odstawila mi ona ze w takim razie jak odstawilysmy to niech tak zostanie ze mam.brac magnez i nospe tyle....