Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
witam ciepło w ten ponury dzień wszystkie majówkowe mamy
Ja mam prenatalne w piątek za tydzień, odliczam dni z niecierpliwością bo od kilku dni boli mnie brzuch dosyć mocno ale na szczęście już nie plamię. Niestety tak to chyba już jest po stratach, że strach nie pozwala się cieszyć na maxa ...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
A ja dzisiaj pierwszy raz słyszałam serduszko małego przez detektor jestem happy
Jak będziecie chciały kupić to kupcie taki o częstotliwości 3mhz
Oczywiście wszystkie przeciwniczki tego urządzenia jak najbardziej rozumiem, jednak ja mam dystans, wiem, ze mogę nie wyczuć tętna i nie zamierzam z tego powodu zaraz panikować.
Jestem o wiele spokojniejszamaderdin, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:A ja dzisiaj pierwszy raz słyszałam serduszko małego przez detektor jestem happy
Jak będziecie chciały kupić to kupcie taki o częstotliwości 3mhz
Oczywiście wszystkie przeciwniczki tego urządzenia jak najbardziej rozumiem, jednak ja mam dystans, wiem, ze mogę nie wyczuć tętna i nie zamierzam z tego powodu zaraz panikować.
Jestem o wiele spokojniejsza
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Dzwonilam dzis o termin usg genetycznego, Pani zapytala ktory tydzien teraz ( 10+4) powiedziała zeby dzwonic jak zaczne 12. Mam nadzieje ze zdazez terminem chociaz podobno maja szybkie. A juz sie cieszylam ze bede miec termin i bede sobie czekac na niego cierpliwie:(
-
Menka888 wrote:Własnie od tygodnia szukam jakiegoś dobrego detektora, jakiej firmy kupiłas?
Detektor tętna płodu JPD-100S6 Jumper
Mam jeszcze 2 razy droższy Detektor tętna płodu Contec Sonoline C i nie namierzyłam tętna -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Kochana, a taki detektor to możesz cały czas podłączać? To bezpieczne?
Bezpieczne. Gdzieś czytałam, ze lekarze zalecają max 3x dziennie po 10 minut. Ja go codziennie nie będę używać a jak już to przyłożę na małą chwilkę -
Czy krwiak powracajacy jest mozliwy ?? 2 tyg temu uslyszalam ze go nie mam dzis na wizycie uslyszalam ze mam male krwiaczki .... czy to mozliwe w 8 tyg bylam z malym krwiakiem , 2 tyg temu niby sie wchlona i moge prowadzic normalny tryb zycia a teraz male krwiaczki ?? Ja nie mam juz do tego sily . Nie robi mi tez badan ginekologicznych tylko usg przez brzuch zwrocilam na to uwage to oczywiscie mowila ze z dzieckiem wszystko w porzadku sie rozwija i to wystarczy pytam o badania krwi czy moczu to mam pic duzo plynu to infekcji nie bedzie. Mowie ze moalam z druga corka co chwile infekcje i ze pierwsza urodzilam tez min przez infekcje to powiedziala ze przez zla diete sa infekcje i prosze pic duzo plynow to bedzie w porzadku...
Co 2 tyg czekac po 3 h na 5 min badania mam dosc naprawde , nie wiem czy dobrze robie ale zapisalam sie w innej przychodni do innego lekarza nie bede ryzykowac dzieckiem . Nic nie robi innego. Malenstwo ma prawie 5.5 cm ♡ na badaniu sobie spalo. -
Menka888 wrote:Didi jak po wizycie??
Fasolka ma 4 cm i bardzo się ruszała, aż ciężko było ją zmierzyć i obejrzeć Dostałam L4, mam już dupka nie brać, ani pregny plus i zobaczyć jak mdłości i wymioty się rozwiną dalej. Jak będzie lepiej to wizyta za miesiąc, a jak nie to mam wrócić szybciej.Menka888, PatkaPP lubią tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
iwwk wrote:Tak to jest to samo, pamiętam, że ja nawet dziwiąc się ceną dwa razy się zapytałam czy to na pewno jest to badanie, a potem wertowałam internet i tak białko papp-a i wolne bHCG to tzw. test papp-a Test papp-a to taka potoczna nazwa
Mi ginekolog kazal zwrocic uwage by bylo Pappa KRYPTOR, bo zwykla Pappa to badziewie.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agata :) wrote:Didi pierwsze słyszę że taka cena za PAPPA we Wro.
ja spotkałam ceny w zakresie tylko 200-250zł bez USG oczywiście.
u mojego lekarza 250zł pappa i usg prenatalne 250zł.
na Legnickiej test Pappa (dzisiaj znalazłam laboratorium) - 91zł, tez jestem z Wrocka.
jak takie ceny u Twojego lekarza to szukaj gdzie indziej, bo to lekka przesada
U mnie caly pakiet usg + pappa kosztuje 550. Tez jestem z Wro. https://ginemedica.pl/cennik/13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja bylam na zwyklej wizycie nie na prenatalnych ale nie zmienia faktu ze na odwal sie wszystko ani nie zleca badan krwi czy moczu bo byly zrobione na samym poczatku i nie robi badania ginekologicznego. Robi usg tylko .
Mam wizyte 29.10 u innego zapisalam sie zaraz po tej smiesznej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:22
-
didi123 wrote:Fasolka ma 4 cm i bardzo się ruszała, aż ciężko było ją zmierzyć i obejrzeć Dostałam L4, mam już dupka nie brać, ani pregny plus i zobaczyć jak mdłości i wymioty się rozwiną dalej. Jak będzie lepiej to wizyta za miesiąc, a jak nie to mam wrócić szybciej.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
skarb15 wrote:Mam brac nospe 1x1 i magnez 2x1 zadnej luteiny czy duphastonu
Mialam krwiaki w pierwszej ciazy. Skończyło sie dobrze ale po pierwsze lezalam non stop poki sie noe wchlonely po drugie faszerowalam sie progesteron maksymalnie.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość