X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Gratuluję! Takie miałaś przeczucie?
    Dziekuje wszystkim !
    Tak , od poczatku wiedziałam , ze syn mimo , ze zajadam tylko czekolade :D
    <3 Mowilismy od poczatku do niego Junior :D Nie wyobrazalam sobie , ze to moze byc dziewczynka , bo psychicznie czułam , ze rosnie we mnie syn , kopia tatusia , teraz bede miec ich dwóch <3

ps. lekarka kazała skontaktowac mi sie z gin i leciec na zwolnienie :)

Oleander, Ciasteczko77, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tak ja chce Panorame bo moj lekarz bardziej poleca. Podobno Sanco to juz nie to samo co Nifty. Troche im sie standardy rozjechaly.
    Sanco pozniej mozna robic ale za to wyniki szybciej - bo z PL. Panorama niestety 10 dni roboczych albo cos kolo tego.
    Dobra ide chyba po skonczonym 9 lub 10 tygodniu na ta Panorame. Pogadam jeszcze z lekarka co teraz mnie prowadzi z kliniki i zobaczymy co ona mi powie.
    Wczoraj to bylam u mojego gina standardowego, do ktorego bede sie przepisywac jak leczenie uznaja za zakonczone w Invicta.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove gratuluję :) ciekawe czy u mnie przeczucie się sprawdzi :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluję dobrych wieści o z niecierpliwością czekam na kolejne dobre wieści

Apropo.dretwienia czy mrowienia tak ja też tak mam.wlasnoe :/ i to jest mega wkurzajace bo chwilami mam.wrazenie jak by moje dłonie to by był jakąś obcą część ciała :/ dopiero wstałam pędze z córką do przedszkola bo zaspalysmy po wczorajszym wyjeździe padlam jak kawka

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... co za pogoda... leje, drze,zimno.
    Pojechalam na te badania i jestem wkurzona bo musze drugi raz jechac. Nikt mi nie powiedzial jak dzwonilam pytac ze ureaplazme i mykoplazme z cewki robi sie po 4 godzinach bez sikania. Wrrrr...

Gratki synia. No narazie chlopaki doganiają dziewczynki. Ja to nie mam zadnych przeczuc. Mówię "nasza glizda" ale u mnie w rodzinie to raczej dominują dziewczyny jakies 80% kuzynek, mam kuzynow tylko 4. A z mojego pokolenia kto ma dzieci w rodzinie to wszyscy maja dziewczynki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drętwienia barków i bioder miałam w pierwszej ciąży na zwykłym sprężynowym materacu. Teraz mamy piankę termoaktywną i narazie jeszcze dyskomfortu nie odczuwam

• maderdin Koleżanka

Wysłany: 24 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove gratulacje <3 :))

Ja robiłam nipt w 10w0d i miałam 8% dna płodowego.

Mamami wymazy to coś innego niż cytologia (wymazy są w kierunku bakterii/drobnoustrojów a cytologia w kierunku komórek nowotworowych).

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w Gemini darmowa dostawa :) może komuś się przyda

didi123 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo puszek super wiadomość! Już się zabieram za zakupy :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziekuje wszystkim !
    Tak , od poczatku wiedziałam , ze syn mimo , ze zajadam tylko czekolade :D
    <3 Mowilismy od poczatku do niego Junior :D Nie wyobrazalam sobie , ze to moze byc dziewczynka , bo psychicznie czułam , ze rosnie we mnie syn , kopia tatusia , teraz bede miec ich dwóch <3

ps. lekarka kazała skontaktowac mi sie z gin i leciec na zwolnienie :)

Ja też od początku mam przeczucie że będzie synek :) ciekawe czy się sprawdzi. Chciałam zamówić sobie detektor tętna płodu, ale czytam że można używać dopiero od 12tc no to nie będę się kusić bo jak będzie w domu pod ręką to wiadomo :))

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam.przeczucie że będzie synek A jak będzie sienokazw może dowiem się za 2 tygodnie na wizycie :) już się doczekać nie mogę

Widzę z temat testów genetycznych nadal an czasie mam.andzieje że nie długo wszyscy juz swoje otrzymają z super wynikami i wejdziemy ma temat 2 trymestr płci i kopniakow

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe Z całego serca gratuluję ❤❤❤.

Cherry87 Co do przeczuć jak byłam w mojej 5 ciąży tak jakoś od początku czułam że będzie kolejna córka, teraz coś czuję ze będzie synek no nic może 10 listopada okaże się.

MaMaMi83 U mnie w rodzinie to jest przewaga dziewczynek sama mam 3 siostry, u mojego męża sami chłopcy.

Jej ale wieje i okropnie pada nie zaprowadziłam dziś Gabrysi i Marysi jak ja bym doszła w ten wiatr. Jej jeszcze tyle do wizyty coś głowa mnie dziś boli i ciągle mnie plecy bolą nie jak na @ nic takiego nie dźwigam czasami tylko weźmę Anię na ręce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:36

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie głowa też dziś boli, ból piersi prawie totalnie ustał za to mdłości dokuczają co chwila. I zgaga straszna.
    U mnie w nocy tak wiało że myślałam że koniec świata!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Synka :) !! Cudownie
    4me- tak, ja polecam. Poza tym wykrywa też te mikrodelacje. Minus- to czekanie. Jak chcesz pogadamy o tym na priv ;)
    Alicja - ważne ze zrobili- jakby było za mało to by nie wyszło!
    Ja też się obawiałam czy wyjdzie, a tu zaskoczenie.
    I jutro te prenatalne ... ale stresik.

Zaczęłam 13 tydzień :) od dziś biorę polowe luteiny i duphaston - obym nie dostała plamień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:08

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Napisałam juz maila do lekarza , jak mi odpisze , że mam przyjść po zwolnienie i na kontrolę to pojdę, jak nie mam jeszcze dwie lekarki , które może zechcą wystawić zwolnienie.

Wiecie ja też nie bardzo chce panikować, oczywiście , że się boję. Chce jak najlepiej dla Małego i nie chce pluć sobie w brodę , że coś się przeze mnie stało.
    Tylko ja nie wiem jakie bóle są prawidłowe i normalne , to moja pierwsza ciąża.
    Dzis mnie nieppokoi dość mocno ból pępka, kłuje mnie nawet jak napne bądz wciagam brzuch. Czy to do cholerki mozliwe zebym w dwa dni nabawila sie przepukliny ? Tylko to mi wskakiwało w google w nocy :P bo w nocy też jak wstawałam czułam ten nieszczęsny pępek :(

Wczoraj miałam okropny ból pępka. Nie mogłam się ruszyć ani zlapac powietrza takie mnie kłuło. Zdarzyło się to jeszcze podczas moich zajęć i uczniowie widzieli, że coś jest nie tak a ja po prostu zdrętwiałam z bólu.

f2w3csqv689n39p9.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe Gratuluje :) Idź na zwolnienie, nie ryzykuj!
    Ciekawe czy i u mnie przeczucie się sprawdzi i będzie dziewczynka :)

KarmeLoVe, Agata :) lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe Gratulacje!!! Kochana bierz zwolnienie i się nie zastanawiaj. Odpoczywaj i korzystaj ile się da.

f2w3csqv689n39p9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Gratuluje Synka :) !! Cudownie
    4me- tak, ja polecam. Poza tym wykrywa też te mikrodelacje. Minus- to czekanie. Jak chcesz pogadamy o tym na priv ;)
    Alicja - ważne ze zrobili- jakby było za mało to by nie wyszło!
    Ja też się obawiałam czy wyjdzie, a tu zaskoczenie.
    I jutro te prenatalne ... ale stresik.

Zaczęłam 13 tydzień :) od dziś biorę polowe luteiny i duphaston - obym nie dostała plamień
    Mysle ze juz wszystko wiem. Dzieki! Wiem, ze Ty robilas w Gdansku. Ja sie postaram cos znalezc w Gdyni bo jednak mi blizej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktoras dziewczyna z Krakowa?:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam.chetnie na kawę się umowie z mamusiami z Gdańska :) mój ma będzie miał operację i od 6 do 7 będę zostawać w gda o szczerze mówiąc nie wiem co będę tam robić popołudniem :)

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ