X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander przez brzuch są prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:31

Oleander lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteśmy już we 3 :)

Agata :) lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :*

Ciasteczko to ryzyko jest z USG tylko :)
    Oleander ja badanie miałam już przez brzuch :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie na każdej wizycie badanie ginekologiczne ? Bo i mojego poprzedniego lekarza miałam co wizytę wszystko sprawdzane A u tego nowego lekarza ostatnio 8.10 nie robił.badania gin tylko usg i to już przez brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak się cieszę z waszych badań i dobrych wyników, to takie przeżycie dla mnie a co dopiero nasze badanie.. Zapisałam się na taka godzinę, że mój mąż nie mógłby ze mną być, chyba zadzwonię żeby tą godzinę zmienić i móc przeżywać to razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mój ginekolog mnie bada za każdym razem bo miałam kiedyś duże problemy z infekcjami i czasem wracają, już nie w takim stopniu ale kontrolujemy to

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :)Alee super ❤❤❤ piękną masz datę porodu w moje urodziny :-) ❤.

Samari Mój Pan gin to chyba z Księżyca spadł, gdyż ani razu nie badał mnie w ciąży ginekologiczne nawet GBS musiałam sama sobie pobrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:04

• ago91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które leczą się na niedoczynność tarczycy.
    Czy mialyscie taka sytuację że przy braniu tej samej dawki lekow tsh wam skakalo? Ja robiłam w 5 tyg tsh, wynik 2.340 przy braniu euthyroxu 50. No i ta sama dawkę biorę cały czas, dziś robiłam tsh i wynik mam 0,592. Leczę się na tarczyce już od 2015 roku i nigdy nie miałam takiej sytuacji tym bardziej nigdy takiego niskiego wyniku!

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to normalne skoki TSH,tarczyca musi się dostosować w swoim czasie i to się zmienia. Wynik 0,5 jest naprawdę super! Ja miałam 0.2 i też było ok. Nie masz się czym przejmować masz super wynik

ago91 lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 a dokladnie z jakiej jestes miejscowosci?ja 11 października pobilam rekord bo mialam robione 3 razy usg dopochwowe i po tym trzecim juz mialam lekkie plamienie ale gin powiedziała ze po badaniu to normalne i faktycznie przeszlo na drugi dzień

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w takim razie jestem spokojniejsza bo byłam przyzwyczajona do niego prowadzenia ciąży A u tego lekarza jest tak wszystko no nie wiem jak.to nazwać trochę nie mój klimat A w sumie to.chodze do niego tylko dlatego że to jeden z lepszych chirurgów-ginekologow u nas i robił mi 2 poprzednie ciecia i chciała bym żeby robił mi 3 a akurat pracuje w naszym szpitalu i wtedy on tnie swoje pacjentki i teoche tym się zasugerowałam.

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin robi badanie ginekologiczne na każdej wizycie. Tak samo zrobiła mi jedno usg piersi a tak to bada mi piersi ręcznie. Ogólnie jestem zadowolona z jej odejścia bo widzę że robi wszystko dokładnie i musi mieć wszystko zbadane zanim opuszczę gabinet. Tak samo mam przynieść wpis z wizyty u stomatologa i okulisty. Jest bardzo dokładna. Ogólnie na pierwszej wizycie sprawiała wrażenie ciężko dostępnej i z dystansem, ale na kolejnej już zrobiła bardzo dobre wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:49

f2w3csqv689n39p9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    KarmeLove - gratuluję synka! Podpisuję się pod słowami dziewczyn - nie ma co się zaharowywać:)

Ja mam krwiaki ale trochę dźwigam, moja Mała ma z 11 kg, staram się jak najmniej, ale to taki przytulaśny okres dla maluszkow i nie da się nie nosić.
    Jakoś po kościach czuję dziewczynkę, ale będę coś wiedzieć dopiero 9.11.
    Ja bym krwiaka nie bagetelizowala. To nie jest tak, ze to nie jest grozny. To moze prowadzić do poronien niestety...
    Jedyny ratunek to progesteron, lezenie i nie dzwiganie! Wiem, ze to ciężko bo jedno dziecko juz w domu. Ale moj sie juz nauczyl, ze mama przytula bez podnoszenia. Jak chce by go podniesc biegnie do taty i krzyczy, zeby on pomogl bo mama nie moze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 2 cesarkach i mimo że na szczęście wszystko jest okej nie ma żadnych zmian to lekarz od razu na 1 wizycie zakazał mi dźwigać bo może mieć to wpływ na kondycję blizny. I od początku powiedziałam mężowi że nie mogę dźwigać ani syna ani zakupów i synowi też mówię że np do fotelika w aucie ma wejść sam czy w sklepie chodzi na nóżkach. Poli co to się udaje A zobaczymy jak to będzie jak mój maz po operacji będzie leżał że sztywna noga trochę się boję ale bediz edobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny które leczą się na niedoczynność tarczycy.
    Czy mialyscie taka sytuację że przy braniu tej samej dawki lekow tsh wam skakalo? Ja robiłam w 5 tyg tsh, wynik 2.340 przy braniu euthyroxu 50. No i ta sama dawkę biorę cały czas, dziś robiłam tsh i wynik mam 0,592. Leczę się na tarczyce już od 2015 roku i nigdy nie miałam takiej sytuacji tym bardziej nigdy takiego niskiego wyniku!
    Mi szaleje - z 2.5 do 0.1!! W 2 tyg ... to chyba normalne :( dlatego co 2 tyg robię badania + endo :( teraz mam 0.3! Ale endo mówiła że istotny jest teraz poziom Ft 4 a nie tsh..

ago91 lubi tę wiadomość

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - gratuluję serdecznie!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH pewnie Wam spadło, bo od 12tc łożysko przejmuje wszystkie funkcje. Wcześniej dziecię czerpie z tarczycy mamy, dlatego pewnie na początku TSH skacze do góry

Ja dzis mam tragiczny dzień, ból głowy aż pęka, pomimo 3 tabl paracetamolu, na wymioty mi sie zbiera. Ledwo z pracy dojechałam a jechałam z przygotowaną reklamówką w dłoni

ago91 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super :) Gratulację :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sprawdzilam dzisiejsze wyniki. Tsh na szczescie spada. 2 tyg temu mialam 8 dzis 3. Uff choc i tak dalej za duzo. Troche sie martwię ale ft4 jest w normie wiec mam nadzieje ze z "moją glizdą" wszystko bedzie ok. Jutro endo. Pewnie zwiekszy dawkę.
    No i cukier ok a tego sie obawialam.

Pantera ja tez wszedzie poruszam sie z reklamowką w kieszeni :D
    I glowa tez mnie dzis bolała tak ze na badania pojechalam taxi a nie swoim samochodem. Ale przespalam sie po poludniu i jest juz ok. Mam.ten komfort ze mam 9letnie dziecko ktoro grzecznie sir bawi jak mama spi baaa nawet mnie pilnuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:46

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ