X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam ciągle mam wrażenie, dużo pije wody, ale w przeszłości miałam różne problemy z nerkami i pecherzem, więc wolę profilaktykę wdrożyć :)
    Może u Ciebie faktycznie przez wymioty jesteś trochę odwodniona i stąd tak mało siusiasz

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest często na zmianę zimno i gorąco :) strasznie mi się piwa chciało ostatnio ale nie wypiłam w końcu, bo przeczytałam że te bezalkoholowe też jakiś procent alkoholu mają.. No i już sama nie wiem

MaMaMi83, kredka90 lubią tę wiadomość

• KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam normalnie. Na początku sikałam częściej tylko w nocy a teraz max jeden albo dopiero rano idę

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja mam prenatalne w piątek. Trzymam jutro kciuki za Wasze

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    A czy któraś z Was nie odczuwa parcia ma pęcherz? Bo ja wlasnie wcale czesciej nie sikam
    ..moze dlatego ze duzo wymiotuje
    Ja strasznie sikam ostatnio znowu i znów mi niedobrze.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam nawet mniej niz normanie:( juz pol dnia byl spokoj od mdlosci. Zjadlam pierozki ruskie a teraz tak mnie muli ze modle sie zeby nie skonczylo sie to kiblem..

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj to.chyba pobiłam rekord w sikaniu masakra też mnie to.dopadlo

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często :) szczególnie w nocy ;)
    Oj czuje stresik przed jutrem... robicie też pappa ??

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi mnie też telepie z zimna po mimo że pod kocem. Zimno i wietrznie za oknem się zrobiło.
    Ale coś na przeziębienie chyba idzie. Wczoraj ostry ból głowy, dziś od rana zatoki czuję. Ale herbata z cytryną i płukanie zatok i mam nadzieję że będzie na plus.
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Te 0% nie mają w ogóle.alkoholu czytałam kilka razy i nie widziałam takiej informacji te Free to zupełnie bez alko sa

Oleander lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka PP a to ja jestem zdrowa a telepie mnie i tak. Dzis nastawilam ogrzewanie w mieszkaniu na 23.5st. Rodzinka w krotkim rekawku a ja w dresie pod kocem. Brrrr

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam zimno, a mi znowu gorąco odkąd w ciąży jestem. Wcześniej taki zmarzluch, a teraz się poruszam i zaraz spocona jestem.
    I też w nocy wstaję, ale tylko raz i potem ciężko mi zasnąć.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z zasypianiem to najgorzej jak siusiu się wstaje

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokico wrote:
    hej, ja po prenatalnych wczoraj - generalnie wszystko ok, ale ryzyko zespołu downa 1:500 po skorygowaniu, jeszcze tydzień czekam na wyniki badań z krwi... powiedział że to górna granica normy, ale wciąż NORMY, no nie? mam 27 lat....
    poza tym wszystko ok, przeplywy itp., termin wciąż na 3 maj.
    No ale troszkę mnie zmartwił.

Była kość nosowa? Jaka przezierność karkowa? Który tc z usg i jaka wielkość maluszka? Czy w Twojej rodzinie zdarzały się choroby genetyczne bądź inne? Nie powiedział, dlaczego taki wynik?

Mi jest raz zimna raz ciepło :D Boli mnie dzisiaj cały dzień głowa :(

Co do sikania to różnie, ale potrafię pójść raz i za 10 minut znowu.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:05

• Chusy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie bylo mnie pare dni bo wreszcie sie nam udala przeprowadzka do nowego domu, ale nie mam czasu nadrabiac postow : (
    Chcialabym uzupelnic liste z przodu a widzialam jakies nowe twarze u nas no i widzialam ze czesc z was juz zna plec wiec tez bym chciala wrzucic na pierwsza strone, wiec jesli mozecie napiszcie mi tu w postach kto i co : )

Poza tym gratuluje wam serdecznie wizyt, widzialam ze bardzo udane <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy
    Mnie możesz wpisać na 18 maja, dziękuję :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dopadło, kilka razy wymiotowałam no i wypadało by coś zjeść, a czułam że wejdzie tylko słodkie.. No i wszedł twix i dwa batony knoppers :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Spoko. Przecież na forum luźno sobie rozmawiamy tylko :) ja ogółem jestem z tych ludzi mniej ufnych i wolałam odczekać te 2 lata bo aż tak mi się nie spieszylo

Ja ogółem poród siłami natury nie mam szans bo mam.wade genetyczna miednicy i z tym schorzeniem poród naturalny jest nie możliwy. U mnie niestety tylko cc wchodzi w gre

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Heheh, spoko. Chodzę prywatnie do najlepszego specjalisty w regionie, gin-endo z sukcesami w leczeniu niepłodności i wszelkimi certyfikatami do badań prenatalnych, po poronieniu pierwszej ciąży poszłam do niego w drugiej ciąży i dwukrotnie jego szybkie dzialania uratowały moją córkę w okresie prenatalnym, mam do faceta pełne zaufanie. Gdyby nie on - i jestem tego pewna - nie miałabym dziś dziecka.

Wg amerykańskiego towarzystwa ginekologicznego przy przerwie od 18 miesięcy między porodami można rozważać poród siłami natury po cc. :) wg polskiego towarzystwa należy też od 18 msc po wykluczeniu przeciwwskazań rozważyć poród VBAC. Ja się na VBAC w razie czego upierać nie zamierzam, ale 19 miesięcy między porodami to nie będzie jakieś ekstremum. :)
    Moj gin mowil o dokladnie tym samym okresie czasu - 18 msc żeby po cc próbować sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 21:31

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ