X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hej dziewczyny! Nie bylo mnie pare dni bo wreszcie sie nam udala przeprowadzka do nowego domu, ale nie mam czasu nadrabiac postow : (
    Chcialabym uzupelnic liste z przodu a widzialam jakies nowe twarze u nas no i widzialam ze czesc z was juz zna plec wiec tez bym chciala wrzucic na pierwsza strone, wiec jesli mozecie napiszcie mi tu w postach kto i co : )

Poza tym gratuluje wam serdecznie wizyt, widzialam ze bardzo udane <3
    Mnie można wpisać na 15 maja, płci jeszcze nie znam :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze wpisanie na 17 maja:) płeć jeszcze nie pewna na 100%

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie
    Czy odczuwacie tam jakiekolwiek bóle ?
    Mam wrażenie, ze bolą mnie jajniki albo coś gdzieś w okolicy , raz z jednej strony raz z drugiej , takie krótkie bóle impulsowe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Ja nie raz mam takie ciągnące bóle raz z prawej raz z lewej strony ale nie mam.zadny H plamien ani innych objawow więc to normalne jak się w ciąży wszystko tam.rozciaga

Więc dopóki nie towarzyszy temu nic niepokojącego to myślę że nie ma.sie czym martwić ale.jwsli jesteś niepewna warto skonsultować z lekarzem prowadzącym

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cc to moja kuzynka zaszła.wlasnie w ciąży rok po roku po cc i miała tak ogromne komplikacje że ledwo z tego wyszła i teraz absolutnie dostała zakaz na jakie kolwiek ciąże.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja też często :) szczególnie w nocy ;)
    Oj czuje stresik przed jutrem... robicie też pappa ??
    Ja nie robię papa. No chyba że w usg coś wyjdzie nie tak to pewnie lekarz mi zaproponuje.
    Ja nie mam stresa. W ogóle nie czuje że jutro mam jakąś wizytę. Jakoś tak wiem że wszystko jest dobrze, poza tym macicę mam coraz większą więc raczej dzidzia się rozwija :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja raz na jakiś czas poczuję jakiś jajnik. Czasem macicę. A ostatnio jak kicham to jest taki ciągnący ból :) ale to nic poważnego, tak jak Samari pisze tam się teraz wszystko rozciąga.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk dziecka nie wykichaj czasem :) :) Mnie też czasem jajnik zaboli, ale co do brzucha to się uspokoiło na razie.

iwwk lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do samo z kichaniem. Już jak wiem że mam kichnac to łapie się za brzuch bo wiem, że będzie bolało :p Poza tym też mnie zakluje zaboli coś ale nie plamię, więc tym się absolutnie nie martwię.

f2w3csqv689n39p9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mnie poproszę na 31.05 zamknę sezon :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 24 października 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 myślałam, że tyko ja mam taki odruch łapania się za brzuch przy kichanie, robię to totalnie bezwiednie

LNYhp2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny dopisane : )

Tez mam taki bol czasem ze sie wyprostowac nie moge, wlasnie takie ciagniecie. Trwa tylko chwile. Za to ostatnio meczy mnie bol w pochwie, taki jak przy pierwszych dniach okresu, tak jakby mnie miesnie pochwy bolaly (?). I w sumie trwa to od kilku dni, ktos tak ma?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety!
    Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!

Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!

Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
    Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...

Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu :)

Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko :)

Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
    Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.

Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 23:57

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dziewczyny chyba nabawilam rwy kulszowej - podobno częsta w ciąży. Jak dłużej siedzę albo leżę to nie mogę wstać mam taki ból od lewego pośladka aż do pięty i muszę to rozchodzic. Pytałam lekarkę o to i powiedziała, że to bardzo prawdopodobne. Teraz się rozkręciło i przęsło też na drugi pośladek

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.

gann3e3k0unlohxb.png

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty Jane zdrowia dla ciebie i malucha i głowa do góry :-*:-* trzymam kciuki żeby było dobrze :-*

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane. Wszystko będzie dobrze. dzieku napewno nic nie jest mimo,że nic nie jadłaś, organizm ludzki jest bardzo mądry poradzi sobie. ATy teraz myśl pozzytywnie i dawaj nam koniecznie znać. Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Was. Musi być dobrze. Buziaki.
    e

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane trzymam bardzo mocno za was kciuki, szybko wracaj do zdrowia !! :*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    O rety!
    Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!

Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!

Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
    Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...

Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu :)

Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko :)

Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
    Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.

Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?

Zajączku na Twoim miejscu zrobiłabym test na własna rękę. Jeżeli w związku z badaniami wyjdzie wada genetyczna to i tak trzeba zrobić amniopunkcję.
    Ale ja właśnie zrobiłam ten test żeby nie stresować się statystyka u lekarza.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.

Jesteśmy z Tobą !!!!

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ