Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chusy wrote:Hej dziewczyny! Nie bylo mnie pare dni bo wreszcie sie nam udala przeprowadzka do nowego domu, ale nie mam czasu nadrabiac postow : (
Chcialabym uzupelnic liste z przodu a widzialam jakies nowe twarze u nas no i widzialam ze czesc z was juz zna plec wiec tez bym chciala wrzucic na pierwsza strone, wiec jesli mozecie napiszcie mi tu w postach kto i co : )
Poza tym gratuluje wam serdecznie wizyt, widzialam ze bardzo udane
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyAlicja
Ja nie raz mam takie ciągnące bóle raz z prawej raz z lewej strony ale nie mam.zadny H plamien ani innych objawow więc to normalne jak się w ciąży wszystko tam.rozciaga
Więc dopóki nie towarzyszy temu nic niepokojącego to myślę że nie ma.sie czym martwić ale.jwsli jesteś niepewna warto skonsultować z lekarzem prowadzącym -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Ja też często szczególnie w nocy
Oj czuje stresik przed jutrem... robicie też pappa ??
Ja nie mam stresa. W ogóle nie czuje że jutro mam jakąś wizytę. Jakoś tak wiem że wszystko jest dobrze, poza tym macicę mam coraz większą więc raczej dzidzia się rozwija
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ok dziewczyny dopisane : )
Tez mam taki bol czasem ze sie wyprostowac nie moge, wlasnie takie ciagniecie. Trwa tylko chwile. Za to ostatnio meczy mnie bol w pochwie, taki jak przy pierwszych dniach okresu, tak jakby mnie miesnie pochwy bolaly (?). I w sumie trwa to od kilku dni, ktos tak ma?
-
O rety!
Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!
Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!
Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...
Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu
Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko
Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.
Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku
A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 23:57
-
A ja sie dziewczyny chyba nabawilam rwy kulszowej - podobno częsta w ciąży. Jak dłużej siedzę albo leżę to nie mogę wstać mam taki ból od lewego pośladka aż do pięty i muszę to rozchodzic. Pytałam lekarkę o to i powiedziała, że to bardzo prawdopodobne. Teraz się rozkręciło i przęsło też na drugi pośladek
-
Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.
-
nick nieaktualnyMary Jane. Wszystko będzie dobrze. dzieku napewno nic nie jest mimo,że nic nie jadłaś, organizm ludzki jest bardzo mądry poradzi sobie. ATy teraz myśl pozzytywnie i dawaj nam koniecznie znać. Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Was. Musi być dobrze. Buziaki.
e
-
Zajączek :) wrote:O rety!
Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!
Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!
Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...
Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu
Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko
Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.
Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku
A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?
Zajączku na Twoim miejscu zrobiłabym test na własna rękę. Jeżeli w związku z badaniami wyjdzie wada genetyczna to i tak trzeba zrobić amniopunkcję.
Ale ja właśnie zrobiłam ten test żeby nie stresować się statystyka u lekarza. -
MaryJane wrote:Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.
Jesteśmy z Tobą !!!!