X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hej dziewczyny! Nie bylo mnie pare dni bo wreszcie sie nam udala przeprowadzka do nowego domu, ale nie mam czasu nadrabiac postow : (
    Chcialabym uzupelnic liste z przodu a widzialam jakies nowe twarze u nas no i widzialam ze czesc z was juz zna plec wiec tez bym chciala wrzucic na pierwsza strone, wiec jesli mozecie napiszcie mi tu w postach kto i co : )

Poza tym gratuluje wam serdecznie wizyt, widzialam ze bardzo udane <3
    Mnie można wpisać na 15 maja, płci jeszcze nie znam :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze wpisanie na 17 maja:) płeć jeszcze nie pewna na 100%

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie
    Czy odczuwacie tam jakiekolwiek bóle ?
    Mam wrażenie, ze bolą mnie jajniki albo coś gdzieś w okolicy , raz z jednej strony raz z drugiej , takie krótkie bóle impulsowe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Ja nie raz mam takie ciągnące bóle raz z prawej raz z lewej strony ale nie mam.zadny H plamien ani innych objawow więc to normalne jak się w ciąży wszystko tam.rozciaga

Więc dopóki nie towarzyszy temu nic niepokojącego to myślę że nie ma.sie czym martwić ale.jwsli jesteś niepewna warto skonsultować z lekarzem prowadzącym

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cc to moja kuzynka zaszła.wlasnie w ciąży rok po roku po cc i miała tak ogromne komplikacje że ledwo z tego wyszła i teraz absolutnie dostała zakaz na jakie kolwiek ciąże.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja też często :) szczególnie w nocy ;)
    Oj czuje stresik przed jutrem... robicie też pappa ??
    Ja nie robię papa. No chyba że w usg coś wyjdzie nie tak to pewnie lekarz mi zaproponuje.
    Ja nie mam stresa. W ogóle nie czuje że jutro mam jakąś wizytę. Jakoś tak wiem że wszystko jest dobrze, poza tym macicę mam coraz większą więc raczej dzidzia się rozwija :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja raz na jakiś czas poczuję jakiś jajnik. Czasem macicę. A ostatnio jak kicham to jest taki ciągnący ból :) ale to nic poważnego, tak jak Samari pisze tam się teraz wszystko rozciąga.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk dziecka nie wykichaj czasem :) :) Mnie też czasem jajnik zaboli, ale co do brzucha to się uspokoiło na razie.

iwwk lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do samo z kichaniem. Już jak wiem że mam kichnac to łapie się za brzuch bo wiem, że będzie bolało :p Poza tym też mnie zakluje zaboli coś ale nie plamię, więc tym się absolutnie nie martwię.

f2w3csqv689n39p9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mnie poproszę na 31.05 zamknę sezon :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kredka90 Znajoma

Wysłany: 24 października 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 myślałam, że tyko ja mam taki odruch łapania się za brzuch przy kichanie, robię to totalnie bezwiednie

LNYhp2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny dopisane : )

Tez mam taki bol czasem ze sie wyprostowac nie moge, wlasnie takie ciagniecie. Trwa tylko chwile. Za to ostatnio meczy mnie bol w pochwie, taki jak przy pierwszych dniach okresu, tak jakby mnie miesnie pochwy bolaly (?). I w sumie trwa to od kilku dni, ktos tak ma?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety!
    Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!

Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!

Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
    Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...

Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu :)

Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko :)

Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
    Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.

Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 23:57

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dziewczyny chyba nabawilam rwy kulszowej - podobno częsta w ciąży. Jak dłużej siedzę albo leżę to nie mogę wstać mam taki ból od lewego pośladka aż do pięty i muszę to rozchodzic. Pytałam lekarkę o to i powiedziała, że to bardzo prawdopodobne. Teraz się rozkręciło i przęsło też na drugi pośladek

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.

gann3e3k0unlohxb.png

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty Jane zdrowia dla ciebie i malucha i głowa do góry :-*:-* trzymam kciuki żeby było dobrze :-*

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane. Wszystko będzie dobrze. dzieku napewno nic nie jest mimo,że nic nie jadłaś, organizm ludzki jest bardzo mądry poradzi sobie. ATy teraz myśl pozzytywnie i dawaj nam koniecznie znać. Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Was. Musi być dobrze. Buziaki.
    e

• ago91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane trzymam bardzo mocno za was kciuki, szybko wracaj do zdrowia !! :*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    O rety!
    Dwa dni a tyle nadrabiania w czytaniu!

Gratulacje dla wszystkich Mamusiek, wszystkich synków i córeczek!

Ja czuję ciągnięcie od jakiegoś tygodnia, od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze ale chyba za dużo mam wrażeń - choć pozytywnych, bo znaleźliśmy większe mieszkanie, i myślimy poważnie nad zakupem, a ponad dwa lata nic nie mogłiśmy znaleźć co by nam pasowało, więc zmiany... zmiany!
    Plus prowadzę własną firmę, więc mimo tego, że mój zespół jest super i daje sobie dzielnie radę - bo pracuję zdalni z domu, to jednak mam dużo siedzenia przed kompem i rozmów telefonicznych...

Trzymam kciuki za prenatalne w tym tygodniu :)

Ja mam w przyszłym we wtorek, USG prenatalne i PAPPA i trochę się stresuję = po IVF i wiek 38 to jednak jest większe ryzyko :)

Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka ale Mój Małżonek twierdzi ostatnio, że może chłopiec?
    Chociaż nam zależy najbardziej aby było po prostu zdrowe.

Ja ciuszki i zakupy to dopiero jak już będziemy po badaniach i będę mieć już jakiekolwiek potwierdzenie, że wszystko idzie w dobrym kierunku :)

A czy rozważałyście amniopunkcję? Jakie macie zdanie?

Zajączku na Twoim miejscu zrobiłabym test na własna rękę. Jeżeli w związku z badaniami wyjdzie wada genetyczna to i tak trzeba zrobić amniopunkcję.
    Ale ja właśnie zrobiłam ten test żeby nie stresować się statystyka u lekarza.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.

Jesteśmy z Tobą !!!!

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ