X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove

Przy 1 dziecku też byliśmy tak rozanieleni teraz przy 3 ciąży to już się czeka aż dziecko się urodzi żeby je zobaczyć wiadomo że się przeżywa ale u mnie już nie to samo :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zbadali mnie i lekarka powiedziala ze jest tetno i nawet slyszalam serduszko i widzialam ze maluch sie rusza na USG wiec kryzys zazegnany. Powiedziala ze nie wie co jest przyczyna krwawienia, ale wewnatrz wszystko wyglada wporzadku. Mam odpoczywac i za tydzien wrocic na kontrole ze wszystko jest ok, chyba ze cos by sie dzialo w miedzyczasie.

Ale myslalam ze zawalu dostane rano, wyobrazcie sobie najwiekszy ciazowy koszmar, budzicie sie rano na siku a tam caly papier toaletowy usmarowany krwia i to czerwona. Heh.

Teraz trzymam kciuki za MaryJane, mam nadzieje ze wszystko z toba dobrze!

Pani Moł, Ciasteczko77, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, cookiemonster, didi123, KasiuniaH, maderdin, Kruszynka91, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander - ja też jestem rano słaba, ręce mi się trzęsą i serce wali, moja gin mówi że to przez spadki cukru i skoki ciśnienia, normalne w ciąży.
    KarmeLove - faktycznie rozczulające ❤️ ja mam wrażenie że mój mąż jakby jeszcze nie dowierzał, chociaż głaska mnie bo brzuchu, gada do brzucha itd. Ale czuję że nie cieszy się jeszcze na 100%, pewnie przez nasze wcześniejsze straty.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - cudownie! Tak się cieszę że wszystko dobrze ❤️

Chusy lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy to dobre wiadomości!:* tylko dziwne że nie ma przyczyny tego krwawienia. A łożysko masz dobrze ułożone ? Bo ja np mam nisko przy samej szyjce macicy i kiedyś miałam też jednorazowe krwawienie.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove ja też wyczuwam macicę już wysoko i to dosłownie jeszcze z 1.5tyg temu była na swoim miejscu A teraz już mam takie wybałuszenie pod pępkiem, dużo wystaje już poza spojenie. O 14 wizyta! Trzymajcie kciuki:*

Cherry87, Szczęśliwa Mamusia, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem słaba, o różnych porach dniach, dzisiaj mnie już teraz dopadło i leżę. I jestem strasznie głodna :D Zaraz będę musiała do sklepu podejść jakiś zapas jedzenia zrobić, bo nie byłam przygotowana na taki apetyt :D

Karmelove u nas też jest tak słodko, zawsze byliśmy tacy dla siebie, ale teraz jeszcze bardziej, chociaż do ciąży ja nadal mam dystans, ze strachu :( Ale co by się nie działo mam przy sobie najwspanialszego mężczyznę i wiem, że będzie dobrze. Rozczulam się teraz wszystkim bardziej i po przeczytaniu tego co napisałaś miałam świeczki w oczach :D

Ja miałam dzisiaj rano piękną pobudkę przez męża, spałam sobie w najlepsze, on zbierał się do pracy i nagle czuję coś na ustach, budzę się, patrzę, on na mnie spogląda, a ja się pytam "co mi dajesz jeść?", to był jednak buziak :)

Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91 - trzymam kciuki bardzo mocno!

ago91 lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy może to przez tę przeprowadzkę, troszkę roboty miałaś i zmęczenie. Ważne, że z Wami wszystko ok. Odpoczywaj ile się da.

Ago trzymam kciuki, dawaj znać po badaniach :)

ago91 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny czy wy jesteście też takie śpiące ? Ja nie wiem co się że mną dzieje kolejny dzień zaspałam żeby córkę zawieźć do przedszkola ciągle bym spala :/ może niedobór jakis witamin?
    Kontrolowalas tsh? Ja jak mam wysokie tsh to spie nawet kilka razy dziennie.
    Ale w pierwszej ciazy potrafiłam isc spac o 17tej i wstaealam dopiero rano do pracy a tsh bylo ok wiec to nie regula

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:05

Chusy lubi tę wiadomość

• o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas wszystko ok, ale musimy chwilowo zacinąć pasa, więc na razie się pożegnam, bo chwilowo, nie będę płaciła abonamentu. Zdrówka,spokojnej ciąży i mam nadzieję do zobaczenia niedługo. Buziaki

.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - ufff!!! Cieszę się że wszystko Ok, odpocznij, leż i nie przemęczaj się!! Wiem co poczułaś ...
    MaryJane - mocne kciuki, dużo zdrówka !!!

Byłam na usg i pappa - niestety to pakiet i musiałam robić pappa. Całość oceni dopiero genetyk za 2 tyg. I to on decyduje co dalej, ale chyba mogę juz spac spokojnie po dziś.
    Z usg - nadgonil i ma 2 dni do przodu, ma 6.3 cm, przyziernosc karkowa 1.4 (ponoć idealnie), serduszko 162 uderzeń, wszystko Ok. Płci nie szukał bo ponoć teraz za wcześnie (???) a i tak znamy, w 3 D nie było, Usg przez brzuch mimo mojej tuszy :) młody skakał jak szalony ;)

Oleander, ago91, Chusy, cookiemonster, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Ja tak mówię kto może.neich rodzi.bo przed tymi cesarkami to tylko nerwy i stres :/ ja do mają to.oszaleje z tymi głupimi myślami

Chusy

Super wiesci że wszystko okej odpoczywaj więcej w miarę możliwości i się oszczędzaj

Mama mi

Tarczyce mam.q.normie 1.08 miałam wynik nie miałam nigdy problemów z tym ale można zrobić kontrolny wynik albo po.praosyu mam.taki senny okres

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o_mad.ko! wrote:
    Cześć, u nas wszystko ok, ale musimy chwilowo zacinąć pasa, więc na razie się pożegnam, bo chwilowo, nie będę płaciła abonamentu. Zdrówka,spokojnej ciąży i mam nadzieję do zobaczenia niedługo. Buziaki
    Abonamentu na forum? Bo wiem, że takie są. Czy za internety?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogółem na pisanie na forum nie jest potrzebny abonament

skarb15 lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy cieszę się niesamowicie, że z Wami wszystko okej. Może miałaś jakiegoś krwiaka małego, którego nikt nie zauważył? I mnie lekarka nie widziała, druga zobaczyła na usg ale powiedziała, że jest maleńki więc nic nie trzeba robić z nim, sam zniknie. Cieszę się że wszystko z Wami dobrze <3

Ago91- mi właśnie też urosl brzuch pod pepkiem. Mój wczoraj mówił, że już mam śliczny i wygląda na ciążowy. Dzidziuś też jest wyżej i mam wrażenie, że czuć go już przez brzuch, bo mam taką gulke tam gdzie jest bobas.

Iwwk-no właśnie u nas też było zawsze słodko i każdy mówi, że nam Sie po ślubie skończy sielanka, z czego ja się zalewam haha :D bo mieszkamy razem już ponad 3 lata i uważam, że to nie ślub zmienia wszystko, a właśnie wspólne mieszkanie. Też było mało kolorowo pierwsze kilka miesięcy, myślę, że gdybyśmy byli małżeństwem, być może już by się rozpadło, ale przetrwalismy, bo wiedzieliśmy, że musimy się po prostu siebie jakby na nowo nauczyć. I słodkości i sielanka z dnia na dzień wzrasta. Szczególnie teraz. :) PS. Tez się szybko rozczulam, wogole teraz mam taki jakiś czas, że mam taką mini depreche :P tak jakoś non stop bym płakała bez powodu. Myślę że to też wina pogody, zrobiło się zimno, ciemno i deszczowo.

Chusy, ago91 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    No ogółem na pisanie na forum nie jest potrzebny abonament
    Wiem dlatego pytam, bo ja używam bez abonamentu. Ale widziałam kilka osób które miały abonament, kończyły płacić i ucinalo im dostęp do kont tu.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove

A widzisz to nawet nie wiedziałam bo ja nigdy żadnych abonamentów nie wykupuje podstawowe wersje mi wystarcza :)

skarb15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Hej dziewczyny, ciekawe czy mnie jeszcze pamiętacie. Nie wiem czy w ogóle z Wami zostanę, trafiłam prawie tydzień temu do szpitala z jelitami i nie jest dobrze, wygląda na niedroznosc i grozi mi poważna operacja. Jako tako próbują jeszcze leczyć zachowawczo, żeby ciąża była tak najstarsza, Ale nie wiemy czy ona w ogóle jest. 6 dni bez jedzenia i picia, Tylko kroplówki, skręty jelit, wymioty nie powiem czym 24h na dobe aż w końcu sonda przez nos do brzucha. Koszmarny czas, nie miałam siły ręka ruszać, a dzisiejsza noc coś lepiej więc tylko zajrzałam pożyczyć Wam wszystkiego dobrego i odezwę się jak jakimś cudem z tego cało wyjdziemy.

Życzę Wam jak najlepiej, niech wszystko będzie dobrze ❤.

Moj mąż to co obecnej mojej 6 ciąży inaczej podchodzi przy Ani taki nie był nie głaskał mnie po brzuszku był inny a teraz codziennie sie pyta jak się czuję czy nic się nie pokojącego nie dzieje pewnie przeżywa nadal naszą stratę naszego maleństwa :'( i stąd jego troska.

Chusy Piękne wieści ❤, i odpoczywaj jak najwięcej.

ago91 Trzymam mocno kciuki moja droga ❤

ago91 lubi tę wiadomość

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ