X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja także mam konto bez abonamentu,
    kiedyś to się opłacało bi była jaka kwota a tera cena zwała z nóg może nie jest jakaś to kosmiczna cena ale jednak.

Co do obiadu ja dziś usmażyłam stertę naleśników ;-) :-).

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Au mmie ryz zapiekany z truskawkami.
    Ser bialy ze smietanka pomidorkiem czy ogorkiem to bylo moje ukochane jedzenie. Nie moglam zyc bez sera bialego. Jadlam w kazdej postaci. W ciazy mi odrzucilo :( na sam widok mi cofie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniu. Wszystko jest ok maleństwo ma już 7,2cm. Kość nosowa widoczna przezierność ok. Termin mamy bez zmian na 1.05. Pappa wyszła nam dużo lepiej niż w poprzedniej ciąży. Mamy jednak zwiększone ryzyko przedwczesnego porodu i ograniczenia wzrostu płodu 1:4.
    6.11 jedziemy na konsultacje do Warszawy by upewnić się że wszystko jest ok.
    Płci nie sprawdziliśmy bo jeszcze za wcześnie

Ciasteczko77, Oleander, Cherry87, KarmeLoVe, KasiuniaH, PatkaPP, maderdin, Pani Moł, Agata :) lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    My już po badaniu. Wszystko jest ok maleństwo ma już 7,2cm. Kość nosowa widoczna przezierność ok. Termin mamy bez zmian na 1.05. Pappa wyszła nam dużo lepiej niż w poprzedniej ciąży. Mamy jednak zwiększone ryzyko przedwczesnego porodu i ograniczenia wzrostu płodu 1:4.
    6.11 jedziemy na konsultacje do Warszawy by upewnić się że wszystko jest ok.
    Płci nie sprawdziliśmy bo jeszcze za wcześnie
    Super !!! Gratulki !!!
    A miałaś konsultacje dziś z genetykiem że masz już te dane wszystkie ??

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Helo sąsiadka :) !!!!
    Super, że ktoś z mojego miasta :) jaka dzielnica? Ja jestem z Przymorze :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wkręta u teściowej z dzieciakami zjedliśmy pizzę haha :D

Ja wam powiem że ja w sumie na l4 jestem od miesiąca i też się bałam tak szybko iść bo miałam gdzie s z tylu głowy że w razie co to będzie mi przykro jak każdy będzie pytał. Ale dzięki Bogu wszystko spoko jescze chwila i wejdziemy w drugi trymestr

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A ja na wkręta u teściowej z dzieciakami zjedliśmy pizzę haha :D

Ja wam powiem że ja w sumie na l4 jestem od miesiąca i też się bałam tak szybko iść bo miałam gdzie s z tylu głowy że w razie co to będzie mi przykro jak każdy będzie pytał. Ale dzięki Bogu wszystko spoko jescze chwila i wejdziemy w drugi trymestr
    Ja poczekalam do serduszka i też poszłam, u nas w pracy to normalne. Mam pracę zmianowa, więc nie oplacaloby się nawet pracować na ranki bo bym mniej dostala jak na l4. Pracuje w szpitalu.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Super !!! Gratulki !!!
    A miałaś konsultacje dziś z genetykiem że masz już te dane wszystkie ??
    Nie miałam, lekarz mi to wszystko wyliczył , mamy takie ryzyko ponieważ miałam cc w 30tc a Kacper miał 380gram a do tego obliczana też jest pappa

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś z dolnośląskiego?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry
    Ja jestem z dolnego.
    Ja mam spaghetti dzisiaj :) Nawet mi smakowało.
    U mnie nawet rok od ślubu nie minął. Tuż przed 30tką byłam sama i zamierzałam zostać starą panną z kotami, ale nie wyszło XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:29

Cherry87, Pani Moł lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jakie wy macie wypasione obiadki! Nie mecza was juz mdlosci?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dobry dzień, bez mdłości i wymiotów to korzystam :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Super, że ktoś z mojego miasta :) jaka dzielnica? Ja jestem z Przymorze :)
    Priv ;) Pieski

puszek369 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie falami męczą mdłości. Teraz wrócił ból głowy. Poniedziałek miałam dobry, a tak to kiszka :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Nie miałam, lekarz mi to wszystko wyliczył , mamy takie ryzyko ponieważ miałam cc w 30tc a Kacper miał 380gram a do tego obliczana też jest pappa
    Rozumiem, kochana - bardzo współczuje straty :(
    Teraz musi być wszystko dobrze !!!! Musi !!!!!!!❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to może i ty dołączysz 6.11 na kawę ze mną i z puszkiem ??:)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi

Haha stara panna z kotem ale wymyśliłaś :)

didi123 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Im więcej tym weselej :)

Ciasteczko77, Samari lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ooooo chętnie !!!!! :) o ktorej ? Na 18 mam endo w Gdańsku głównym :) musimy sie zgadać !!!!

Samari lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że u nas bliska osoba dla mojego mężczyzny powiedziała mu ze zaczęliśmy od dupy strony, że nie dbamy o dobro dziecka bo ślub mamy zaplanowany na 2020, więc teraz powinniśmy z brzuchem robić wesele, bo potem nie zrobimy. Mój powiedział że nie będzie ryzykowal z weselem i ślubem, bo halo, ja na własnym weselu z brzuchem nie będę i dobro dziecka jest ważne. W odpowiedzi dostał, że jak dobro dziecka jest ważne to nam się kolejność pomyliła. Nie mówił mi o tym, bo wiedział, że będzie źle. Kontakt ucielismy oboje. Mamy kontakt tylko z żoną tego delikwenta, która Jeszce nie wie jakie gratulacje dostaliśmy od jej męża. Mówię wam... Cyrk. Ah Jeszce że i tak nam nikt nie uwierzy, że planowane.
    Myślałam wtedy, że rosniose jak zobaczyłam te wiadomości. Ale zlewam na to, bo wiem ile stresu mieliśmy przed ciąża czy aby napewno będzie ok. - u mnie w rodzinie każda kobieta poronila przynajmniej jedną ciążę, miały invitro. Także bałam się i o siebie, a okazało się, że jestem okaże zdrowia. Dostaliśmy zielone światło i po decyzji o dziecku, już po 3 miesiącach starań, byłam w ciąży. Nie cierpię ludzi, którzy wtryniaja nos w nie swoje sprawy, w ten sposób wypowiadają się w dodatku nie pytani. Chciałam Wam to pisać już dawno dawno temu, bo było mi cholernie przykro. Ale uważam, że śmieci wyniosły się same.
    Bo planowaliśmy nawet termin wesela tak, żeby nawet po roku starań dzidziuś nie był miesieczniakiem,a starania chcieliśmy w razie co zaprzestać jeżeli by nie szło. Mówię wam, nerwów mi to napsulo.

Byłam u lekarza. Mam przepukline pepkowa. Jeżeli nie będzie mocniej bolec, nic nie można zrobić, jak zacznie boleć to na pogotowie i żeby to operować nawet w ciąży chociaż najlepiej byłoby gdybym zrobiła to jiz po wszystkich ciążach, bo siatka może się odklejac i narobić większych problemów. Póki nie wychodzi na wierzch a jest malych rozmiarów, jest ok,podobnobduzo kobiet to ma.
    Zostaje w domu do 7.11. Pptem chyba komisyjnie wezmę zwolnienie do końca ciąży. Nie ma co ryzykować

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ