X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove to strasznie jak ludzie tak gadają, mamy 21 wiek nie średniowiecze.... Najlepiej jak się odetniecie, ten człowiek jeszcze sam Was przeprosi napewno. No zdecydowanie teraz się nie mecz zbytnio, nie noś, oby wszystko było dobrze.
    Ciasteczko, Samari ja mam tylko gina koło południa, więc dostosuję się do spotkania:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Karmelove to strasznie jak ludzie tak gadają, mamy 21 wiek nie średniowiecze.... Najlepiej jak się odetniecie, ten człowiek jeszcze sam Was przeprosi napewno. No zdecydowanie teraz się nie mecz zbytnio, nie noś, oby wszystko było dobrze.
    Ciasteczko, Samari ja mam tylko gina koło południa, więc dostosuję się do spotkania:)
    Odcielisny się zupełnie, a dostaliśmy wiadomość : a ty co obrażony?
    No cóż... Dla mnie nie byłoby to dziwne.
    Przypomina mi się że jakieś pół roku temu też byłam u lekarza z mini przepuklina, ale teraz boli bardziej, wtedy się nic nie działo może i teraz będzie okej.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove co za okropny człowiek.. Dobrze że nie macie kontaktu już! A za zdrowy brzuszek trzymam kciuki, będzie dobrze na pewno :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ooooo chętnie !!!!! :) o ktorej ? Na 18 mam endo w Gdańsku głównym :) musimy sie zgadać !!!!

A godziny jeśćże nie ustalalysmy :) i może na priv się umówimy miejsce i czas bo forum Wiqodmo każdy czytać moze

Ciasteczko77, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karme- odpoczywaj i nie forsuj się!!! Trzymam kciuki i oby przeszło !!!
    A co do ślubu - ja też żyje w konkubinacie i mamy to gdzieś :) ślub będzie w przyszłości, nie chce byle jak i na szybko, a ciąża przecież mega planowana (IVF). Olać debilnych ludzi !!!
    Puszek, Samari-musimy sie zgadać we 3 wtedy :) super !!! Oczywiście prv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:16

Samari, KarmeLoVe, puszek369 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove

Ale wredni ludzie masakra :/ to my w ogóle z mężem jesteśmy pomyleni bo znaliśmy się od 2011 nasza córka urodziła się w 2012 cywilny wzięliśmy w 2013 syn urodził się w 2016 A kościelny był w lipcu 2018 kurde aż strach pomyśleć jak nam się ponieszalo :ad ale przynajmniej 3 dziecko po ślubie haha

Nie martw się na takich ludzi szkoda nerwów i zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko , puszek super !! Możemy na messengerze na fejsie się zgadać. Ciasteczko ty jesteś q końcu na tej grupie ?

puszek369 lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, najgorsze jest to, że takie coś usłyszeliśmy po pochwaleniu się : MAMY SERDUSZKO, DZIECKO JEST W MACICY!
    mówię wam, wiara w ludzi to wogole mi tak wtedy spadła że hej.
    Haha mówię wam u nas jeszcze od niektórych słyszałam, że po co nam pieluchy w wieku 23lat, mój ma obecnie 27.po porodzie ja będę mieć 24a on 28. Od razu po ślubie chcemy zrobić Juniorowi siostrzyczke jak się uda, żeby razem się bawili. Wtedy to wogole nam powiedzą, że na głowe upadłam :D ale marzylismy o dziecku już od 2lat. Zaczęliśmy być razem jak miałam 14lat. Wiecie... Brakowało nam do szczęścia tylko owocu naszej miłości. Serio. Ale non stop sami mówiliśmy, że no hej za młodzi jesteśmy. :D

Za kilka chwil poinformuję córkę brata mojego taty, moja najukochansza młodsza siostrzyczke, że będzie starsza siostra dla naszego maleństwa, tak jak marzyła :)
    Nie mogę się doczekać reakcji <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:22

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove nie ma co się takimi ludźmi przejmować. Najważniejsze jest Wasze dobro i waszego dziecka. Na własnym ślubie masz się czuć komfortowo i kiedy to będzie to tylko i wyłącznie Wasza sprawa.

My ledwo jak się pobraliśmy to już pytania o dziecko były. A jak zaszłam w ciążę to niektórzy się dziwili co tak szybko. Zaraz po poronieniu dostawałam pytania kiedy znowu będziemy się starać. Jak zaszłam w tę ciążę i dostałam takie pytanie, jak już o niej wiedziałam, to powiedziałam, że nie planujemy i nie chcemy. Oczywiście masa porad co powinnam zrobić itd. Nie mam ochoty z takimi ludźmi dzielić się szczęściem skoro cierpienia nie potrafili uszanować :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam smaka narobie. Będę robić dziś trzybita, na biszkopcie :D niech wam ślinki lecą! To za te wasze naleśniki... Kotleciki... O których mówicie na obiad, a mi robicie smaka na wszystko na raz! :P

didi123, Pani Moł lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    KarmeLove nie ma co się takimi ludźmi przejmować. Najważniejsze jest Wasze dobro i waszego dziecka. Na własnym ślubie masz się czuć komfortowo i kiedy to będzie to tylko i wyłącznie Wasza sprawa.

My ledwo jak się pobraliśmy to już pytania o dziecko były. A jak zaszłam w ciążę to niektórzy się dziwili co tak szybko. Zaraz po poronieniu dostawałam pytania kiedy znowu będziemy się starać. Jak zaszłam w tę ciążę i dostałam takie pytanie, jak już o niej wiedziałam, to powiedziałam, że nie planujemy i nie chcemy. Oczywiście masa porad co powinnam zrobić itd. Nie mam ochoty z takimi ludźmi dzielić się szczęściem skoro cierpienia nie potrafili uszanować :)
    O to to, ja uznałam, że śmieci po prostu same się wynoszą. Tak jest lepiej :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda niektórzy ludzie nie zasługują na nasz w uwagę i szkoda czasu na ich beznadziejne gadanie. Ja tam mówię.zawzze co siejesz to zbierasz , co życzysz mi będziesz miał sam. I tego się trzymam A.z.toksycznymi ludźmi się nie zadaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko , puszek super !! Możemy na messengerze na fejsie się zgadać. Ciasteczko ty jesteś q końcu na tej grupie ?
    Niestety nie :( ewentualnie tu przez prv podajcie mi propozycje godzin :) i miejsca..
    Tylko ja bede więcej wiedzieć po 31, bo bede wiedzieć czy od 02 wrócę do pracy, ok??? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A nie chcesz dołączyć do grupy ?

No spoko.dla mnie nie ma.problemu bo ja z 6.11/7.11 będę spać w Gdańsku bo.maz.ma operacje 6.11 także dla mnie godzina obojętnie byle nie na sam.wiecxor bo ja miasta nie znam.za dobrze

• didi123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe
    Przykro mi, ale chyba wszędzie są tacy ludzie, choć czasem sobie myślę że może tylko ja mam do takich szczęście. My z mężem tacy jesteśmy, że jak ktoś potrzebuje pomocy to staramy się pomóc, tylko nie zawsze to działa w dwie strony.
    Mam tutaj koleżankę, która mieszka na przeciwko. Zostawałam jej z dziećmi za darmo jak byłam w domu, pożyczałam kasę, podwoziłam jak trzeba było, bo chciałam pomóc. Po szpitalu, gdy plamiłam, musiałam leżeć, Tż w trasie, więc się jej zapytałam czy kupi mi chleb jak będzie wracać z dzieciakami ze szkoły i co usłyszałam, że ona nigdzie wchodzić nie będzie. No i tyle, a potem się mi dziwią, że ja taki dzikus i stronię od ludzi.
    Edit: I nawet nie wiedziałam, że taka przepuklina w ciąży może zaistnieć, odpoczywaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:42

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove - mam wrażenie że ludzie myślą że mogą wszystko powiedzieć co im się podoba i nikt nie powinien czuć się urażony. Mam w pracy taką osobę - a to mąż głupi, a to ktoś tam brzydki, itp. Chyba najlepsze co zrobiliście to ucieliscie kontakt. Swoją drogą znam parę która ma już 2 dzieci, są ze sobą 10lat i właśnie teraz wzięli ślub! Świat idzie do przodu, teraz nikt nie wytyka kobiety która spodziewa się dziecka a nie jest w związku formalnym.
    Kochana dbaj teraz o siebie, dużo odpoczywaj, ciesz się że dobrze się skończyło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:52

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam dziewczyny napisać że ten detektor tętna płodu to jest super sprawa! Słuchaliśmy razem z mężem, ja się uspokoiłam że maleństwo nadal tam jest, serce tłucze jak szalone, mąż całował mnie po brzuchu i był bardzo wzruszony❤️ dzięki temu uda mi się wytrzymać jeszcze 2tyg w spokoju do wizyty :)

Oleander, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa zrobiła błąd, bo powiedziała, że starają się o dziecko już kilka lat i nie wychodzi.. Po tym wyznaniu na każdym spotkaniu rodzinnym poruszany był temat, mnóstwo "mądrych" rad, za każdym razem pytania czy już czy jeszcze nie, że coraz mniej czasu i mają się starać bardziej, częściej, inaczej, omg, tak mi jej było szkoda.. dlatego my już nie mówiliśmy nikomu, że się staramy

• didi123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba był tutaj taki temat, ale nie mogę znaleźć. Możecie polecić jakiś detektor tętna płodu, bo zastanawiam się nad zakupem???

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - ja mam angelsounds :)

didi123 lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ