X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I inaczej niż na początku ciąży, teraz mogłabym jeść słodkie... po słodkim czuje się super. Wszelkie ciastka, batoniki cukierki czekoladowe mogłabym pochłaniać razem z opakowaniem hahaha.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! Trzymam kciuki za kolejne !!! :)

ago91 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry!:) ja np sie martwię bo moj żołądek akceptuje w większości to co nie zdrowe typu frytki, wszelkie gotowe dania kuchni chinskiej, slodkie jogurciki typu Monte, paluszki nawet cole czasem pije ktora wcześniej mogla by dla mnie nie istnieć. A to co sama ugotuje w wiekszosci nie ruszam albo jem na sile

Agata :) lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam chęć na wszystko co niezdrowe. Ale jem nie przejmuje się. Skoro Mam na to ochotę to nie będę sobie odmawiać. Wcześniej chciało mi się dużo owoców teraz już nie. Ale ja sobie mogę pozwalać bo nie tyje narazie wcale. Waga stoi w miejscu.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez waga stoi w miejscu. Jak na początku jadlam duzo jablek i nie ruszalam sie bez butelki wody tak teraz ani jablka ani woda nie przechodzi mi przez gardlo. Frytki ooo tak bardzo, moglabym codziennie. Precelki takie te male z lajkonika musze miec pod reką pomagają na mdlosci. No i teraz landrynki w kazdej mozliwej kieszeni. Bardziej sir martwie tym za malo pije wchodzi mi jedynie oranzada albo woda z sokiem malinowym ale tez w ograniczonej ilosci bo mi zaraz cofie.
    Dzis mam ryz z truskawkami z wczoraj i nie zamierzam nic gotować. Jutro weekend wiec w weekendy gotuje mąż takze do kuchni wchodze w poniedzialek hehe

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam fazę na białe pieczywo, którego wcześniej nie jadłam. Do tego masełko, pomidor i jestem w niebie :)
    Co do picia to ja piję bardzo mało, mam nadzieję że mi się to wkrótce zmieni bo jak kiedyś w pracy szła butla 2l i 2 herbaty tak teraz wody łyk do popicia tabletek i max 1 herbata dziennie ale to też nie zawsze.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa ja mam teraz tak samo, ale dopiero od tygodnia, dwoch. :D
    Na początku ciąży ciągle miałam ochotę na zdrowe zupy, sałatki i dużo owoców szczególnie pomarańcze i grejpfruty.

A wczoraj... pizza na obiad, zupka chińska na kolację. Dwa dni temu narzeczony zrobił dorsza z ziemniaczkami i sałatką, nawet nie tknęłam, na sam zapach było mi niedobrze. A ja kocham ryby!

Co do picia to litrami wchodzi mi tylko herbata z cytryną i nic poza tym :)

Ciekawe co będzie za tydzień hmmmm... mam nadzieję że trochę się to zmieni :D

edit: Wczoraj kupiliśmy pierwsze wdzianko dla naszej księżniczki <3 tak symbolicznie po pomyślnym badaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:21

Cherry87, didi123, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zarzekałam że będziemy kupować dopiero na wiosnę ale chyba nie wytrzymam i niedługo kupimy coś z tego szczęścia :) właśnie tak symbolicznie.

Agata :), Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj strasznie słabą noc. Ledwo zasnęłam i zaraz mnie zawroty głowy obudziły, silny ból brzucha taki na wymioty, ale mdliło tylko. Co się położyłam to zawroty nie dawały zasnąć i musiałam siadać na łóżku. Posiedziałam chwile w toalecie, bo myślałam, że z tego już na pewno będą wymioty. W żołądku mi się ciągle przewalało. Ale nic z tego, nie zwymiotowałam, wróciłam do łóżka, kręciłam się, wierciłam. Potem jak zasnęłam to już do rana spałam, ale dzisiaj jestem zmarnowana strasznie :( Odrzuca mnie od rana od jedzenia, zjadłam tylko kanapki i chyba tylko to będę mogła dziś jeść. Ale w nocy to aż się zmartwiłam, bo to takie dziwne uczucie z taką ociężałą głową było.

Też bym najchętniej jadła same słodycze, a apetyt mam na taką polską domową kuchnię, wczoraj mnie wieczorem na gołąbki naszło, nawet mąż się zdziwił, bo nie lubię, ale dzisiaj już przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 08:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) A u mnie od początku ciąży +2 kg oby za dużo nie przytyć bo i tak najmniejszej wagi na starcie nie miałam w sumie też jem na co mam.chec.a mi wrócił ból głowy znów A już się cieszyłam że mam.spokoj :(

Apropo zakupów ja też zacznę po.nowym roku ale w każdej ciąży jak dowiedziałam się o płci zawsze kupowałam skarpetki miniusie słodkie skarpetki ❤❤❤ tym razem też pewnie inaczej nie będzie

Ktoś dziś wizytuje ???

• didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie drugi dobry dzień, zero mdłości, zero wymiotów, masa energii :) I jak tak zostanie to będzie znaczyć że dupek i pregna tak na mnie działały, albo działa witamina B6, którą mi poleciłam moja gin na wymioty i mdłości :)

Też żyłam na samych niezdrowych produktach typu frytki, pizza, hamburger, kebab, chipsy. Najlepsze, że jak wymiotowałam to prędzej normalnym jedzeniem, po tym niezdrowym rzadziej mi się zdarzało. No i oczywiście zapijałam to colą albo pepsi, bo jakby inaczej.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk - ja dzis 1:30 do 5ej nie spałam, obudziłam się na siku i chyba też z głodu i już zasnąć nie dało rady.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi te nudnosci mozliwe ze wlasnie po pregnie. Bo ja tez biore pregne i jest masakra. Jak bralam rano meczylo mnie caly dzien teraz biorę przed snem. Jak szybko zasne jest ok gorzej jak nie moge zasnac to jest masakra. Miska kolo lozka to element obowiązkowy wystroju naszej sypialni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 09:00

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Didi te nudnosci mozliwe ze wlasnie po pregnie. Bo ja tez biore pregne i jest masakra. Jak bralam rano meczylo mnie caly dzien teraz biorę przed snem. Jak szybko zasne jest ok gorzej jak nie moge zasnac to jest masakra. Miska kolo lozka to element obowiązkowy wystroju naszej sypialni :D

A nie myślałaś, żeby zmienić? Ja chwilowo biorę pregne start, bo nie ma tam żelaza, a ja jednak je podejrzewam, bo jak miałam anemię i brała tabsy to podobne rzeczy się ze mną działy. I myślę, że może kupię inne witaminy z mniejszą zawartością żelaza, no chyba że później będę inaczej na nie reagować.
    W każdym razie po 1,5 miesiąca mdłości 24 na dobę, wymiotów to cudowne mieć kolejny normalny dzień :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    A nie myślałaś, żeby zmienić? Ja chwilowo biorę pregne start, bo nie ma tam żelaza, a ja jednak je podejrzewam, bo jak miałam anemię i brała tabsy to podobne rzeczy się ze mną działy. I myślę, że może kupię inne witaminy z mniejszą zawartością żelaza, no chyba że później będę inaczej na nie reagować.
    W każdym razie po 1,5 miesiąca mdłości 24 na dobę, wymiotów to cudowne mieć kolejny normalny dzień :)

Bralam Femibion 1 ale dr kazala zmienic na pregne. W sumie bez znaczenia po jednych i drugich moj organizm reagowal tak samo. W srode mam wizyte to jej powiem moze cos wymysli innego. Ja wymiotowalam tylko 2 razy ale te mdlosci i ten paskudny posmak w buzi utrudniają mi funkcjonowanie bardzo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mama dha Premium plus ale nie mam po nich żadnych dolegliwości w 1 ciąży brałam femibion A w drugiej prenatal

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jaką mam.chec na torta daklasa z sowy o matulu po co ja sobie o nim przypomniałam teraz będę zmuszona po niego jechać i zjeść ogromny kawałek mniam :O :O

• didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Bralam Femibion 1 ale dr kazala zmienic na pregne. W sumie bez znaczenia po jednych i drugich moj organizm reagowal tak samo. W srode mam wizyte to jej powiem moze cos wymysli innego. Ja wymiotowalam tylko 2 razy ale te mdlosci i ten paskudny posmak w buzi utrudniają mi funkcjonowanie bardzo

Doskonale to rozumiem, ja jeszcze od wymiotów miałam strasznie podrażnione gardło, dramat.

Mi się słodkiego nie chce, za to winogron mogę jeść codziennie :) To teraz mój ulubiony owoc.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz ruszam do lekarza i z duszą na ramieniu :( mam nadzieję że zrobi mi normalne prenatalne bo już na następne nie mam czasu. Wizyta o 11.40 :)

ago91 lubi tę wiadomość

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj takie mdłości mnie złapaly po śniadaniu, że myślałam że skończy się w toalecie, ale jakoś chyba wytrzymam.
    Didi mi też lekarz kazał zostać przy pregna start bo nie ma żelaza, a ona nie lubi żelaza w 1trymestrze. Chwilę bralam composita mama dha tam trzeba było 3tabsy wziąć, ale taki rybi zapach miały, że mi było niedobrze na samą myśl o nich, więc cieszyłam się z tej pregny :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ