X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onomatopeja u nas tak, dziwne by było gdyby nie mógł być.
    Właśnie na jakim sprzęcie macie usg? Mój ma voluson e6

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onomatopeja - pewnie, ze moze. Tylko ze przez pierwsze tygodnie ciazy USG robia dopochwowo, pozniej przez brzuch, wiec jaks ie wstydzisz to mozesz poczekac do usg "brzusznego" :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Cherry

No normalnie u swojego gina robią prenatalne. To jest zwykle.usg z tym.ze dokładniejsze z pomiarami dziecka i ocena prawidłowości rozwoju narządów i kończyn

Nie do konca sie z tym zgodze. Badania prenatalne wykonuje (a tak naprawdę powinien wykonywac) lekarz ktory posiada certyfikat fmf. Jest to taki certyfikat ktory lekarz musi co roku odnawiać czyli szkolic sie i zdac egzamin.
    Teraz wielu lekarzy oferuje "usg prenatalne" nie posiadając tak naprawde do niego uprawnień.
    Tak naprawde wcale nie musi sie robic tego usg prenatalnego jesli nie ma sie do nieho wskazan. Dzis wiele kobiet decyduje sie na wukonanie badan prenatalnuch zeby miec pewność czy z dzieciatkiem jest wszystko ok.
    Tak czy siak ja polecam robic takie badania u certyfikowanych lekarzy.

cookiemonster lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja tam prowadze ciaze wiec tam robie. Poprzednia prowadzilam w Luxmedzie, prenatalne wtedy robilam w Sonokardzie. Jesli Twoj lekarz ma certyfikat FMF i dobry sprzet, to mozesz u swojego :)

edit. Tu mozecie sprawdzic czy Wasi lekarze mają ten certyfikat. Jeśli ich tam nie ma, lepiej u niego nie robić badań prenatalnych, bo to pic na wodę.

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

FundacjaMedycyny Płodowej FMF – która co roku „pilnuje” – aby lekarze na całym świecie w taki sam sposób wykonywali „badania prenatalne”.

Masz w zupelnosci racje.

Paula_071 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że może, mój chodzi na każdą wizytę z nami, nie przepuści ani jednej :D

Menka888 z USG na 90%, lekarz twierdził że dziewczynka, mówił że zawsze mu się potwierdza na połówkowym, ma bardzo dobry sprzęt więc mu ufam, mam jeszcze wizytę w poniedziałek na NFZ to zobaczymy może się potwierdzi ale tam sprzęt jest marny. :(

ale jak moja kruszyna zmieni się w chłopca to się nie pogniewamy :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:23

Menka888 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, zaraz obczaję zalando! :)
    W przyszłym tygodniu w lidlu będą ciążowe spodnie, bluzki, sweterki i ocieplane legginsy :) ja bardzo lubiłam te lidlowe ciążówki, ale mam bardziej letnie z poprzedniej ciąży a teraz do przynajmniej marca w nich nie pośmigam ;)

Też czekam na detektor. Może trochę spokojniej będę funkcjonować :)

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jaki ma sprzęt?

Na opisach jest napisane aparat voluson e6

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój.aktualny lekarz pracuje na philips healthcare i dla mnie usg są dużo gorszej jakości niż od mojego poprzedniego lekarza właśnie z volusona. Dlatego pójdę do jednego i drugiego i porównam sobie opisy zdjęcia i informacje.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr ma najnowszy sprzet Voluseon E8 Expert i z tego co czytalam wlasnie ten aparat usg jest wskazany przrz FMF do wykonywania badan prenatalnych.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:

Też czekam na detektor. Może trochę spokojniej będę funkcjonować :)

Ja się baaardzo uspokoiłam kiedy posluchalismy dzidzi serduszka, że nadal bije, to mi wystarczyło :)
    A jaki zamówiłaś?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mi,paula

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie przecież nie będziemy się wyogadywać który lekarz ma lepszy sprzęt czy więcej certyfikatów. Jeśli dla.was jest to ważne ja problemu nie widzę możecie udać się do takiego lekarza. Ja ufam mojemu lekarzowi to moja 3.ciąża nie zależy mi na certyfikacie, jak.zwal tak zwał ja mogę nazwać to badaniem 13 tygodnia i też problemu nie widzę.ro tylko nazewnictwo A każdemu chodzi o to samo o rzetelność wiedzę lekarza i to żeby mieć zdrowe dziecko.takie jest moje zdanie

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Moja dr ma najnowszy sprzet Voluseon E8 Expert i z tego co czytalam wlasnie ten aparat usg jest wskazany przrz FMF do wykonywania badan prenatalnych.
    I mój lekarz właśnie ma ten sprzęt i ładnie wszystko widać

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po. Badanie mega zadowalające :) najprawdopodobniej dziewczynka <3 wszystko w normie. Omówił i pokazał każdy szczegół. Jesteśmy mega zadowoleni

didi123, Paula_071, Cherry87, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Agata :), maderdin, Milka1991, PatkaPP, cookiemonster, Pani Moł lubią tę wiadomość

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było tak kolorowo to znalazł małą torbiel. Nogdy nie miałam i nie wiem o co z nią chodzi :) mam nadzieję że nowy gin mi wytłumaczy

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Gratuluje zdrowej córeczki <3

KasiuniaH lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia

Gratulacje super że tym razem.badania wyszły super i jesteś zadowolona :) A torbiela się nie przejmuj będzie wszystko dobrze

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Paula - super, dzięki za stronę! Już sprawdziłam i moja doktor ma taki certyfikat :) nawet mój poprzedni gin ma, hahha zaraz wszystkich przeswietle u których byłam :-P

Właśnie też sprawdziłam i moja ma ten certyfikat :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH wrote:
    Już po. Badanie mega zadowalające :) najprawdopodobniej dziewczynka <3 wszystko w normie. Omówił i pokazał każdy szczegół. Jesteśmy mega zadowoleni

O jak super gratuluję córeczki ❤:-). Co do torbieli na pewno coś Ci Twój gin doradzi co i jak

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi123 jak mogę wiedzieć to w jakiej dawce bierzesz b6? Mi ona też pomagała, ale nie pytałam o nią gin bo zapomniałam i trochę sie boję brać na własną rękę. Pytam z ciekawości

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH gratulacje! Wspaniała wiadomości że wszystko dobrze i maleństwo zdrowe :)

f2w3csqv689n39p9.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ