Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari wrote:Cherry
No normalnie u swojego gina robią prenatalne. To jest zwykle.usg z tym.ze dokładniejsze z pomiarami dziecka i ocena prawidłowości rozwoju narządów i kończyn
Nie do konca sie z tym zgodze. Badania prenatalne wykonuje (a tak naprawdę powinien wykonywac) lekarz ktory posiada certyfikat fmf. Jest to taki certyfikat ktory lekarz musi co roku odnawiać czyli szkolic sie i zdac egzamin.
Teraz wielu lekarzy oferuje "usg prenatalne" nie posiadając tak naprawde do niego uprawnień.
Tak naprawde wcale nie musi sie robic tego usg prenatalnego jesli nie ma sie do nieho wskazan. Dzis wiele kobiet decyduje sie na wukonanie badan prenatalnuch zeby miec pewność czy z dzieciatkiem jest wszystko ok.
Tak czy siak ja polecam robic takie badania u certyfikowanych lekarzy.cookiemonster lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Paula_071 wrote:Ja tam prowadze ciaze wiec tam robie. Poprzednia prowadzilam w Luxmedzie, prenatalne wtedy robilam w Sonokardzie. Jesli Twoj lekarz ma certyfikat FMF i dobry sprzet, to mozesz u swojego
edit. Tu mozecie sprawdzic czy Wasi lekarze mają ten certyfikat. Jeśli ich tam nie ma, lepiej u niego nie robić badań prenatalnych, bo to pic na wodę.
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
FundacjaMedycyny Płodowej FMF – która co roku „pilnuje” – aby lekarze na całym świecie w taki sam sposób wykonywali „badania prenatalne”.
Masz w zupelnosci racje.Paula_071 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
pewnie, że może, mój chodzi na każdą wizytę z nami, nie przepuści ani jednej
Menka888 z USG na 90%, lekarz twierdził że dziewczynka, mówił że zawsze mu się potwierdza na połówkowym, ma bardzo dobry sprzęt więc mu ufam, mam jeszcze wizytę w poniedziałek na NFZ to zobaczymy może się potwierdzi ale tam sprzęt jest marny.
ale jak moja kruszyna zmieni się w chłopca to się nie pogniewamyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:23
Menka888 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUuu, zaraz obczaję zalando!
W przyszłym tygodniu w lidlu będą ciążowe spodnie, bluzki, sweterki i ocieplane legginsyja bardzo lubiłam te lidlowe ciążówki, ale mam bardziej letnie z poprzedniej ciąży a teraz do przynajmniej marca w nich nie pośmigam
Też czekam na detektor. Może trochę spokojniej będę funkcjonowaćPatkaPP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama Mi,paula
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie przecież nie będziemy się wyogadywać który lekarz ma lepszy sprzęt czy więcej certyfikatów. Jeśli dla.was jest to ważne ja problemu nie widzę możecie udać się do takiego lekarza. Ja ufam mojemu lekarzowi to moja 3.ciąża nie zależy mi na certyfikacie, jak.zwal tak zwał ja mogę nazwać to badaniem 13 tygodnia i też problemu nie widzę.ro tylko nazewnictwo A każdemu chodzi o to samo o rzetelność wiedzę lekarza i to żeby mieć zdrowe dziecko.takie jest moje zdanie -
MaMaMi83 wrote:Moja dr ma najnowszy sprzet Voluseon E8 Expert i z tego co czytalam wlasnie ten aparat usg jest wskazany przrz FMF do wykonywania badan prenatalnych.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Już po. Badanie mega zadowalające
najprawdopodobniej dziewczynka
wszystko w normie. Omówił i pokazał każdy szczegół. Jesteśmy mega zadowoleni
didi123, Paula_071, Cherry87, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Agata :), maderdin, Milka1991, PatkaPP, cookiemonster, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiuniaH wrote:Już po. Badanie mega zadowalające
najprawdopodobniej dziewczynka
wszystko w normie. Omówił i pokazał każdy szczegół. Jesteśmy mega zadowoleni
O jak super gratuluję córeczki ❤. Co do torbieli na pewno coś Ci Twój gin doradzi co i jak
KasiuniaH lubi tę wiadomość