Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie kompletnie odrzuca od frytek i niezdrowego, ale nawet na pierogi nie mam ochoty czy naleśniki. Po prostu zdrowe lekkostrawne z nastawieniem na warzywa.
Słodkie też omijam.
Często boli mnie głowa i to tak mocno, a paracetamol przrstał działać -
nick nieaktualnyago91 Cudowne wieści moja droga ❤.
Za resztę wizyt trzymam kciuki .
Co do wkładek ja cały czas je noszę do psychiatryka, mnie by wywieźli gdyby nie one.
Ja miałam detektor tętna ale gdzieś mi wcięło tez mnie kusi aby kupić ale nie zawsze tak łatwo znaleźć tętno.
Moj mąż w domu i " umiera " niestety ból nerki sie żniw odezwał a mówiłam idź to dalej lecz to teraz ma ze nawraca :'( . Od rana pada deszcz w miarę pogodnie na koniec października ponoć ma być 21 stopni . Może być tak ciepło i przez cały Listopad . Mnie okropnie plecy bola i nie wiem co robić nie do wytrzymania ten ból na pewno to nie nerki ani korzonki żadnych maści nie proszkami nie będę się truć już wolę mdłości niż te bolące ciągle plecy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:29
ago91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agata :) wrote:Szczesliwa ledwo zywa ja mam teraz tak samo, ale dopiero od tygodnia, dwoch.
Na początku ciąży ciągle miałam ochotę na zdrowe zupy, sałatki i dużo owoców szczególnie pomarańcze i grejpfruty.
A wczoraj... pizza na obiad, zupka chińska na kolację. Dwa dni temu narzeczony zrobił dorsza z ziemniaczkami i sałatką, nawet nie tknęłam, na sam zapach było mi niedobrze. A ja kocham ryby!
Co do picia to litrami wchodzi mi tylko herbata z cytryną i nic poza tym
Ciekawe co będzie za tydzień hmmmm... mam nadzieję że trochę się to zmieni
edit: Wczoraj kupiliśmy pierwsze wdzianko dla naszej księżniczki tak symbolicznie po pomyślnym badaniu
Teraz podjadam paluch kukurydziane i jedno jabłuszko. Na początku schudłam 2 kg i narazie trzymam ta wagę.
Super, że znacie już płeć, na usg lekarz wypatrzyl?
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Pantera
Mi na bóle głowy nigdy paracetamol nie działał i to jest najgorsze A w ciąży nic innego nie można
Mi rowniez paracetamol nie pomaga, zupelnie na mnie nie dziala nie wazne czy to bol brzucha czy zeba czy glowy. Jednym slowem jesli chodzi o bol w ciazy jestesmy uziemione
Dziewczyny mecza mnie dalej takie mdlosci ze sie zyc odechciewa.. najgorsza jest ta wrazliwosc na zapachy. Nawet jak sama nie gotuje to mi nieraz od sasiadow zaleci i mozna sie porzygac. Moze w przyszlym tygodniu bedzie lepiej..
-
Pantera wrote:Mnie kompletnie odrzuca od frytek i niezdrowego, ale nawet na pierogi nie mam ochoty czy naleśniki. Po prostu zdrowe lekkostrawne z nastawieniem na warzywa.
Słodkie też omijam.
Często boli mnie głowa i to tak mocno, a paracetamol przrstał działać -
KasiuniaH wrote:Dziewczyny zaraz ruszam do lekarza i z duszą na ramieniu mam nadzieję że zrobi mi normalne prenatalne bo już na następne nie mam czasu. Wizyta o 11.40
Dziewczyny, pytanie z cyklu tych durnych (ale ja niedoswiadczona w temacie więc wybaczcie) - badania prenatalne robi się u swojego gina? Widziałam że we Wrocławiu np jest w Ginemedica pakiet ale ja tam ciąży nie prowadzę więc z automatu każą dopłacać. -
nick nieaktualny
-
Cherry87 wrote:Daj znać koniecznie, trzymam kciuki!
Dziewczyny, pytanie z cyklu tych durnych (ale ja niedoswiadczona w temacie więc wybaczcie) - badania prenatalne robi się u swojego gina? Widziałam że we Wrocławiu np jest w Ginemedica pakiet ale ja tam ciąży nie prowadzę więc z automatu każą dopłacać.
Ja tam prowadze ciaze wiec tam robie. Poprzednia prowadzilam w Luxmedzie, prenatalne wtedy robilam w Sonokardzie. Jesli Twoj lekarz ma certyfikat FMF i dobry sprzet, to mozesz u swojego
edit. Tu mozecie sprawdzic czy Wasi lekarze mają ten certyfikat. Jeśli ich tam nie ma, lepiej u niego nie robić badań prenatalnych, bo to pic na wodę.
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
FundacjaMedycyny Płodowej FMF – która co roku „pilnuje” – aby lekarze na całym świecie w taki sam sposób wykonywali „badania prenatalne”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:51
Cherry87 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Poszłam wczoraj na pobranie krwi do diagnostyki na PAPP-a kryptor i wolne bHCG i koszt wyszedł 200zł czyli tak jak w centrach gin. Powtarzalam mocz bo mi bakterie wychodzą i dałam na posiew. Nie mam zapalenia, sikam jak przed ciążą i leukocyty w normie więc nie wiem co jest nie tak... A wkładek czasem zapomnę wziąść i nic się nie dzieje. Bardziej mi z nosa leci katar niż stamtąd mdłości mam nadal, czasem wymioty. Jem teraz grejpfruty, ogólnie dużo owoców i fast foodow. Jak zjem coś domowego to wymiotuje... Pije też dużo mleka a woda tylko gazowana
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Mój lekarz nie ma.tego certyfikatu za to.ma.wiedze i jeden z najnowszych sprzętów w okolicy więc ja się nie sugeruje tym certyfikatem bo badania miał. Tak.dokladne i dostałam 2 kartki z opisem wszystkiego jak.nylam z synem.w ciąży
Jaki ma sprzęt?13.08.2015 r.
11.05.2019 r.