X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kompletnie odrzuca od frytek i niezdrowego, ale nawet na pierogi nie mam ochoty czy naleśniki. Po prostu zdrowe lekkostrawne z nastawieniem na warzywa.
    Słodkie też omijam.
    Często boli mnie głowa i to tak mocno, a paracetamol przrstał działać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 Cudowne wieści moja droga ❤.

Za resztę wizyt trzymam kciuki :-) ;-).

Co do wkładek ja cały czas je noszę do psychiatryka, mnie by wywieźli gdyby nie one.

Ja miałam detektor tętna ale gdzieś mi wcięło tez mnie kusi aby kupić ale nie zawsze tak łatwo znaleźć tętno.

Moj mąż w domu i " umiera " niestety ból nerki sie żniw odezwał a mówiłam idź to dalej lecz to teraz ma ze nawraca :'( . Od rana pada deszcz w miarę pogodnie na koniec października ponoć ma być 21 stopni :O :O :O :O :O. Może być tak ciepło i przez cały Listopad :-). Mnie okropnie plecy bola i nie wiem co robić nie do wytrzymania ten ból na pewno to nie nerki ani korzonki żadnych maści nie proszkami nie będę się truć już wolę mdłości niż te bolące ciągle plecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:29

ago91 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Zalando Lounge wyprzedaż rzeczy dla kobiet w ciąży. Mi się nic nie podoba, mało rozmiarów, ale może ktoś skorzysta.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia

Trzymam.kciuki za wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Mi na bóle głowy nigdy paracetamol nie działał i to jest najgorsze :/ A w ciąży nic innego nie można

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Szczesliwa ledwo zywa ja mam teraz tak samo, ale dopiero od tygodnia, dwoch. :D
    Na początku ciąży ciągle miałam ochotę na zdrowe zupy, sałatki i dużo owoców szczególnie pomarańcze i grejpfruty.

A wczoraj... pizza na obiad, zupka chińska na kolację. Dwa dni temu narzeczony zrobił dorsza z ziemniaczkami i sałatką, nawet nie tknęłam, na sam zapach było mi niedobrze. A ja kocham ryby!

Co do picia to litrami wchodzi mi tylko herbata z cytryną i nic poza tym :)

Ciekawe co będzie za tydzień hmmmm... mam nadzieję że trochę się to zmieni :D

edit: Wczoraj kupiliśmy pierwsze wdzianko dla naszej księżniczki <3 tak symbolicznie po pomyślnym badaniu :)
    Haha ja 2 tyg temu miałam fazę na zupki chińskie na szczęście po paru dniach mi przeszło ;)
    Teraz podjadam paluch kukurydziane i jedno jabłuszko. Na początku schudłam 2 kg i narazie trzymam ta wagę.
    Super, że znacie już płeć, na usg lekarz wypatrzyl?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata

Gratulacje córeczki :)

Agata :) lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Pantera

Mi na bóle głowy nigdy paracetamol nie działał i to jest najgorsze :/ A w ciąży nic innego nie można

Mi rowniez paracetamol nie pomaga, zupelnie na mnie nie dziala nie wazne czy to bol brzucha czy zeba czy glowy. Jednym slowem jesli chodzi o bol w ciazy jestesmy uziemione :P

Dziewczyny mecza mnie dalej takie mdlosci ze sie zyc odechciewa.. najgorsza jest ta wrazliwosc na zapachy. Nawet jak sama nie gotuje to mi nieraz od sasiadow zaleci i mozna sie porzygac. Moze w przyszlym tygodniu bedzie lepiej..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Mnie kompletnie odrzuca od frytek i niezdrowego, ale nawet na pierogi nie mam ochoty czy naleśniki. Po prostu zdrowe lekkostrawne z nastawieniem na warzywa.
    Słodkie też omijam.
    Często boli mnie głowa i to tak mocno, a paracetamol przrstał działać :(
    Zazdroszczę! Ja od warzyw uciekam a zawsze kochałam, teraz to buły, makaron, ziemniaki ooo i ser biały ze śmietaną :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH wrote:
    Dziewczyny zaraz ruszam do lekarza i z duszą na ramieniu :( mam nadzieję że zrobi mi normalne prenatalne bo już na następne nie mam czasu. Wizyta o 11.40 :)
    Daj znać koniecznie, trzymam kciuki!

Dziewczyny, pytanie z cyklu tych durnych (ale ja niedoswiadczona w temacie więc wybaczcie) - badania prenatalne robi się u swojego gina? Widziałam że we Wrocławiu np jest w Ginemedica pakiet ale ja tam ciąży nie prowadzę więc z automatu każą dopłacać.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry

No normalnie u swojego gina robią prenatalne. To jest zwykle.usg z tym.ze dokładniejsze z pomiarami dziecka i ocena prawidłowości rozwoju narządów i kończyn

Cherry87 lubi tę wiadomość

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samari :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Na Zalando Lounge wyprzedaż rzeczy dla kobiet w ciąży. Mi się nic nie podoba, mało rozmiarów, ale może ktoś skorzysta.

Dzieki! Bluzki za 9zl to ja lubie :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Daj znać koniecznie, trzymam kciuki!

Dziewczyny, pytanie z cyklu tych durnych (ale ja niedoswiadczona w temacie więc wybaczcie) - badania prenatalne robi się u swojego gina? Widziałam że we Wrocławiu np jest w Ginemedica pakiet ale ja tam ciąży nie prowadzę więc z automatu każą dopłacać.

Ja tam prowadze ciaze wiec tam robie. Poprzednia prowadzilam w Luxmedzie, prenatalne wtedy robilam w Sonokardzie. Jesli Twoj lekarz ma certyfikat FMF i dobry sprzet, to mozesz u swojego :)

edit. Tu mozecie sprawdzic czy Wasi lekarze mają ten certyfikat. Jeśli ich tam nie ma, lepiej u niego nie robić badań prenatalnych, bo to pic na wodę.

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

FundacjaMedycyny Płodowej FMF – która co roku „pilnuje” – aby lekarze na całym świecie w taki sam sposób wykonywali „badania prenatalne”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:51

Cherry87 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry dokładnie jak dziewczyny napisaly musi mieć taki lekarz certyfikat fmf, wtedy ma specjalny program i wprowadza dane na podstawie których może wyliczyć ryzyko.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam wczoraj na pobranie krwi do diagnostyki na PAPP-a kryptor i wolne bHCG i koszt wyszedł 200zł czyli tak jak w centrach gin. Powtarzalam mocz bo mi bakterie wychodzą i dałam na posiew. Nie mam zapalenia, sikam jak przed ciążą i leukocyty w normie więc nie wiem co jest nie tak... A wkładek czasem zapomnę wziąść i nic się nie dzieje. Bardziej mi z nosa leci katar niż stamtąd ;) mdłości mam nadal, czasem wymioty. Jem teraz grejpfruty, ogólnie dużo owoców i fast foodow. Jak zjem coś domowego to wymiotuje... Pije też dużo mleka a woda tylko gazowana

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie ma.tego certyfikatu za to.ma.wiedze i jeden z najnowszych sprzętów w okolicy więc ja się nie sugeruje tym certyfikatem bo badania miał. Tak.dokladne i dostałam 2 kartki z opisem wszystkiego jak.nylam z synem.w ciąży

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mój lekarz nie ma.tego certyfikatu za to.ma.wiedze i jeden z najnowszych sprzętów w okolicy więc ja się nie sugeruje tym certyfikatem bo badania miał. Tak.dokladne i dostałam 2 kartki z opisem wszystkiego jak.nylam z synem.w ciąży

Jaki ma sprzęt?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • onomatopeja Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy mąż może być obecny przy badaniu usg genetycznym?

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - super, dzięki za stronę! Już sprawdziłam i moja doktor ma taki certyfikat :) nawet mój poprzedni gin ma, hahha zaraz wszystkich przeswietle u których byłam :-P

Paula_071 lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ