X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdaa88 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wszystko z umiarem wiec najlepiej stosowac naprzemiennie te rzeczy. Picie szalwi jest niebezpieczne ze wzg na ten tujon, ale plukanie gardla 1-2g raz dziennie na pewno nie zaszkodzi. Najlepiej oczywsicie wszystko skonsultowac ze swoim lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn znów antybiotyk oszaleje chyba :/

Lekarka zerknela mi do gardła i mówi że lekko czerwone wygląd a na wirusowka powiedziała.ze mogę psikac Goldisept i brać cevitt na to gardło bezpieczne w ciąży też.mozna argentin t w ciąży psikac ale w 2 aptekach nie byko cholera :/

Kupiłam saszetki prenalen wypilam bleee ohydne są. Oby pomogło zaraz zjem coś o idę z synem do łóżka leżeć żeby się wygrzac nic nie robię. Za tysiące wizyta oby szybko zleciało

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szałwi nie używam ani w ciąży ani poza bo powoduje u mnie odruch wymioty nie znoszę tego zapachu

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka - zdrowiej i oby szybciutko przeszło !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

No dzięki kochana muszę wyzdrowiec do przyszłego tygodnia bo w poniedziałek wizyta A wtorek operacja i wycieczka do Gdańska . Właśnie musimy się umówić na jaką godzinę wam pasuje tak mniej więcej żeby było rozeznanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Jak znajdziesz czas to do wizyt lekarskich gin dopisz i mnie
    Wizyta 10.11 o 9.00.Dziękuje :-* ;-).

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wyniki są Oki. Miłego dnia. U mnie wizyta 06.11 prenatalne 21.11

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej dziewczyny ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, wyniki są Oki. Miłego dnia. U mnie wizyta 06.11 prenatalne 21.11

Piękna data :-) :-D , w tym dniu moja najmłodsza siostra ma urodziny, a ja aż na 19.30 wizytę u dentystki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:12

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Ja przy przeziębieniu dostałam od gin rozpiskę co można i tak:
    - tantum verde na gardło
    - do płukania nosa sól morska
    - seria dla ciężarnych Prenalen
    - dużo witaminy C, w aptece kupiłam taką 100% naturalną Acerola gripovita
    - jak boli głowa to można paracetamol np apap ale tak 3 tabl max na dobę i to też zależnie od wagi
    Mój gin dodał jeszcze do tego chlorchinalgin

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja dzisiaj też krew upuszczałam :) i mocz do analizy ale b. mało wody piję nadal i sama widziałam że barwa nieciekawa, zobaczymy jakie wyniki.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Mój gin dodał jeszcze do tego chlorchinalgin

To też można, super bo mam w domu :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie dobrze że piszecie o badaniach na amen zapomniałam że na wizytę z a tydzień muszę kontrolnej mocz zrobić.a tu czwartek wolny po drodze. A pójdę w piątek do labo z rana to popołudniu będę mieć wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    O właśnie dobrze że piszecie o badaniach na amen zapomniałam że na wizytę z a tydzień muszę kontrolnej mocz zrobić.a tu czwartek wolny po drodze. A pójdę w piątek do labo z rana to popołudniu będę mieć wyniki

Ja to badania zrobię 8 Listopada potem 9 sobie na spokojnie pójdę i odbiorę ;-), i tak mam po drodze ze szkoły gdzie Marysię zaprowadzam zaraz za rogiem mam lab ;-) . No i 10 wizyta ❤ to już tak blisko :-D :-D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie łóżeczek wczoraj dziewczyny rozmawiałyście - ja za turystycznym nie przepadam, mam u rodziców, żeby nie wozić za każdym razem, a w domu mam klasyczne białe ze szczebelkami spłaszczonymi, jak Mała podrośnie to jeden bok się zdejmuje i jest taka na 3/4 długosci niższa barierka. Za to pierwsze prawie 5 miesięcy spała w koszu mojżesza, tak samo zrobię z drugą Dzidzią. Dostawiałam sobie bezpośrednio do boku łóżka, miałam ją na oku, ale bez ryzyka że ja czy mąż ją przygnieciemy lub zarzucimy na nią kołdrę. Za to w ciągu dnia leciutki kosz ze stelażem wędrował do salonu czy nawet kuchni i bobas cały czas na oku. No mi się sprawdził genialnie na początki z maleństwem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwamamusia

Ja mam.w poniedziałek i się doczekać nie mogę masakra co 4 tygodnie wizyta to za długo

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, wizytę wraz z badaniami prenatalnymi mam 9.listopada :) mam nadzieję, że wszystko ymtam w brzuchu w porządku. Przybył do mnie detektor, mnóstwo dźwięków tam jest ;) ale kilka razy trafiłam na własne tętno i jakieś inne przepływy, może moją tętnicę albo żyłę głowną górną, a tętno dzidziutka tylko raz na moment złapałam, ok.2x szybsze niż moje. No ale nie panikuję, cieszę się, że chociaż przez chwilę usłyszałam ewidentnie nie moje tętno:)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale czy rozwazacie bankowanie krwi pepowinowej? Ja myślałam, ale koszt jest duży, fakt nie wiadomo co przyniesie przyszłość, może będzie miało to więcej zastosowań, ale chyba się nie zdecydujemy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro wizytę :p jakoś szybko mi zleciało. Ciekawe jak tam maluch urósł. Kupimy od razu mini skarpetki bo w czwartek chcemy ogłosić nowinę ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwamamusia

Ja mam.w poniedziałek i się doczekać nie mogę masakra co 4 tygodnie wizyta to za długo

Ja co miesiąc mam wizyty B-).

Teraz pewnie przed Świętami będę mieć kolejną wizytę B-) .

Ci do takich szczebelkowych łóżeczek to ja nie zamierzam kupować, już przy Ani mąż mój zrobił wszak z początku spała w nim ale potem zaczęła się podnosić i wszędzie się obijała, i kupiliśmy łóżeczko turystyczne i teraz tak zrobię od razu tylko że kupię z przewijakiem i moskiterą ;-).

Mileczko Kciuki za wizytę :-) :-D.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale czy rozwazacie bankowanie krwi pepowinowej? Ja myślałam, ale koszt jest duży, fakt nie wiadomo co przyniesie przyszłość, może będzie miało to więcej zastosowań, ale chyba się nie zdecydujemy.

Ja w żadnej ciąży się nie zdecydowałam i teraz też się nie decyduje

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ