Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska

Parqcetamol.i zimny oklad na czoło i do łóżka na drzemkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sam ból gardła mi pomaga dużo ciepłego, ale nie gorącego picia, rumianek z miodem, albo inne ciepłe herbatki, ważne żeby to pić cały czas małymi łykami. A jak masz też inne objawy to no chyba lekarz zostaje :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari jeśli ból jest ciągły to leć do lekarza, żeby się z tego jakaś angina nie rozwinęła. Ale tak jak Oleander napisała miód, nawet sam jedz, najlepiej jakbyś go ssała. Łagodzi i działa antybakteryjnie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari na bol gardla plukanie letnia przegotowana wodą z lyzka wody utlenionej. U mnie działa cuda. Smaku nie ma wiec spokojnie mozesz plukac. Woda utleniona ma dzialanie odkażające wiec jak cos sie dzieje w gardle zawsze stosuje.

Ewentualnie tabletki do ssania prenalen dla kobiet w ciazy ale na mnie nie dzialaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:03

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę z synem.na 8.40 do lekarza to poproszę jego lekarke żeby Mi w gardło zajrzałam przy okazji czy coś tam się dzieje bo wtedy do ginekologa będę dzwonić w razie co. Innych objawów nie mam momentami kaszel suchy
    Prenalen właśnie nic mi nie pomaga :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari spróbuj tej plukanki z woda utlenioną. Mi to poradzila moja rodzinna w poprzedniej ciazy. Doktorka starej daty ktora antybiotyk daje w ostatecznosci a czesto dzieli sie takimi dawno zapomnianymi metodami domowego leczenia. Mnie tak strasznie gardlo bolalo myslalam ze angina poszlam do niej a ona wyskakuje mi wlasnie z tym roztworem wody utlenionej. Wyszlam zla z gabinetu bo kurcze tu ciaza a ona jakies mikstury mi kaze robic. No ale nie mialam wyjscia zastosowalam na wieczor i nastepnego dnia rano. Po poludniu czulam sie jak nowo narodzona.

Teraz stosuje to w domu u wszystkich. A znajomi czesto dzownia z pytanie jak to sie robi z ta woda utlenioną. Poza tym napewno jest bezpieczna w ciazy. Jesli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:20

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam tez o plukaniu gardla woda z solą

o148o7es5xrrd9s8.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Co na okropnie ból gardła nic nie mogę przełknąć nawet śliny masakra jakaś...... ratunku

Ja płuczę gardło septosanem, albo jak masz szałwię to też działa.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - super ta pierwsza stronka z wizytami i badaniami :)
    Ja 7.11 wizytuję :) można mnie dopisać.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 7.11 :)

Cherry87 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 3.11 i 8.11 wizyta u swojej gin.

Śniło mi się dzisiaj, że karmiłam maluszka piersią :) im bliżej wizyty tym bardziej się boję, dobrze, że chociaż w snach spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 09:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie Majowe mamy :-) :-) :-) :-).

Jestem jestem nie nad robię w życiu tylu stron , u mnie wszystko dobrze samopoczucie różne i coraz bliżej wizyty, a tak daleko było . Mój mąż był w szpitalu :'( nerki go zaczęły boleć miał gorączkę pojechał na IP dali mu zastrzyki w tyłek i tyle zrobili, a mówiłam idź dalej i to lecz to mnie się nie posłuchał :-\. Moja siostra załamana tata jej zmarłej teściowej umiera a lekarze rozkładają ręce , tak mi jej szkoda nie dawno co jej teściowa zmarła a to dobra kobieta była bardzo pomagała mojej siostrze a teraz taki cios , nie wiadomo czy on do świąt do żyje :'( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 10:11

• didi123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 6.11, a wizytę 20.11.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 20.11

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co na bóle głowy? Mam dosyć silne i często. Raz pomógł mi świeżo wyciskany sok 2 grejpruty + 2 pomarańcze. Może dzis też wyoróbuję. Niestety na odpoczynek nie mogę sobie pozwolic, praca, córka do/z przedszkola, dom...

Pani Mol - mam 34 lata :)

Mnie tez mąż kusi słodkosciami, serniczkami... ale jestem twarda i nie jem!
    W ogóle w pierwszej ciąży mąż zajadał się ogórkami kwaszonymi, miał zachcianki i jadł za dwoje. Hormony mu sie udzielały. Ja mu część swojej porcji oddawałam bo nie mieściło mi się w naciskanym przez brzuch żołądku. I nie miałam zachcianek. Juz widzę, że w tej ciąży zaczyna się podobnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 09:58

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wzieło przeziebienie. Gin powiedział, że tantum verde i tymianek i podboał mozna w ciąży. Dorzucę jeszcze syrop grintuss - na bazie miodu i olejków, bezkonkutencyjny i naturalny

• Magdaa88 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kaszel stosowalam syrop Prenalen, plus to do picia Prenalen, grintuss tylko ten dla dzieci no i syrop z cebuli (zetrzec cebule dodac troche cukru i teoche wody niech tak chwilę postoi). I do tego inhalacje: jedna lyzeczka Pectosal na jedna szklanke wody i to do miski z wrzątkiem na zmiane z 3 krople Olbas oil dosc sporo wrzątku. Jedno i drugie po 10 min, łącznie 3 razy dziennie. Do plukania gardla szalwia, woda z sola i 1 lyzeczka wody utlenionej na szklanke. Do tego cherbata z miodem cytryna na zmiane z sokiem malinowym, imbirem. No i trzeba jesc czosnek maximum 3 zabki czosnku na dzien, bo on rozrzedza krew. Jakos sie wykurowalam. Dodam, ze to zalecenia lekarza. Dal mi jeszcze inne mocniejsze leki, ale na szczescie nie bylo potrzeby ich brac.

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy przeziębieniu dostałam od gin rozpiskę co można i tak:
    - tantum verde na gardło
    - do płukania nosa sól morska
    - seria dla ciężarnych Prenalen
    - dużo witaminy C, w aptece kupiłam taką 100% naturalną Acerola gripovita
    - jak boli głowa to można paracetamol np apap ale tak 3 tabl max na dobę i to też zależnie od wagi

Pantera lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktos bierze acard albo clexane z czosnkiem trzeba uwazac.
    Tak samo z szałwią.
    W liściach szałwii znajdują się olejki eteryczne, w tym cyneol, kamfora, pimen i tujon. O tym ostatnim mówi się najwięcej w kontekście ciąży. Tujon może pobudzać działać skurcze i ośrodkowy układ nerwowy.
    Wiec dziewczyny wszystko z umiarem

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu do zdrowia ja to mam katar i tyle nie cierpię być chora.

Ja jak przyziębiłam się w ciąży to miałam tylko jakiś syrop ziołowy ( którego nie piłam B-) ) stosowałam tylko domowe sposoby typu syrop z cebuli i inhalacje niestety nie do końca mi przeszło gdyż jak byłam na porodówce to aż ochrzan dostałam bo miałam jeszcze katar.

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ