X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska

Parqcetamol.i zimny oklad na czoło i do łóżka na drzemkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sam ból gardła mi pomaga dużo ciepłego, ale nie gorącego picia, rumianek z miodem, albo inne ciepłe herbatki, ważne żeby to pić cały czas małymi łykami. A jak masz też inne objawy to no chyba lekarz zostaje :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari jeśli ból jest ciągły to leć do lekarza, żeby się z tego jakaś angina nie rozwinęła. Ale tak jak Oleander napisała miód, nawet sam jedz, najlepiej jakbyś go ssała. Łagodzi i działa antybakteryjnie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari na bol gardla plukanie letnia przegotowana wodą z lyzka wody utlenionej. U mnie działa cuda. Smaku nie ma wiec spokojnie mozesz plukac. Woda utleniona ma dzialanie odkażające wiec jak cos sie dzieje w gardle zawsze stosuje.

Ewentualnie tabletki do ssania prenalen dla kobiet w ciazy ale na mnie nie dzialaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:03

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę z synem.na 8.40 do lekarza to poproszę jego lekarke żeby Mi w gardło zajrzałam przy okazji czy coś tam się dzieje bo wtedy do ginekologa będę dzwonić w razie co. Innych objawów nie mam momentami kaszel suchy
    Prenalen właśnie nic mi nie pomaga :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari spróbuj tej plukanki z woda utlenioną. Mi to poradzila moja rodzinna w poprzedniej ciazy. Doktorka starej daty ktora antybiotyk daje w ostatecznosci a czesto dzieli sie takimi dawno zapomnianymi metodami domowego leczenia. Mnie tak strasznie gardlo bolalo myslalam ze angina poszlam do niej a ona wyskakuje mi wlasnie z tym roztworem wody utlenionej. Wyszlam zla z gabinetu bo kurcze tu ciaza a ona jakies mikstury mi kaze robic. No ale nie mialam wyjscia zastosowalam na wieczor i nastepnego dnia rano. Po poludniu czulam sie jak nowo narodzona.

Teraz stosuje to w domu u wszystkich. A znajomi czesto dzownia z pytanie jak to sie robi z ta woda utlenioną. Poza tym napewno jest bezpieczna w ciazy. Jesli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:20

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam tez o plukaniu gardla woda z solą

o148o7es5xrrd9s8.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny

Co na okropnie ból gardła nic nie mogę przełknąć nawet śliny masakra jakaś...... ratunku

Ja płuczę gardło septosanem, albo jak masz szałwię to też działa.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy - super ta pierwsza stronka z wizytami i badaniami :)
    Ja 7.11 wizytuję :) można mnie dopisać.

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 7.11 :)

Cherry87 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 3.11 i 8.11 wizyta u swojej gin.

Śniło mi się dzisiaj, że karmiłam maluszka piersią :) im bliżej wizyty tym bardziej się boję, dobrze, że chociaż w snach spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 09:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie Majowe mamy :-) :-) :-) :-).

Jestem jestem nie nad robię w życiu tylu stron , u mnie wszystko dobrze samopoczucie różne i coraz bliżej wizyty, a tak daleko było . Mój mąż był w szpitalu :'( nerki go zaczęły boleć miał gorączkę pojechał na IP dali mu zastrzyki w tyłek i tyle zrobili, a mówiłam idź dalej i to lecz to mnie się nie posłuchał :-\. Moja siostra załamana tata jej zmarłej teściowej umiera a lekarze rozkładają ręce , tak mi jej szkoda nie dawno co jej teściowa zmarła a to dobra kobieta była bardzo pomagała mojej siostrze a teraz taki cios , nie wiadomo czy on do świąt do żyje :'( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 10:11

• didi123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 6.11, a wizytę 20.11.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 20.11

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co na bóle głowy? Mam dosyć silne i często. Raz pomógł mi świeżo wyciskany sok 2 grejpruty + 2 pomarańcze. Może dzis też wyoróbuję. Niestety na odpoczynek nie mogę sobie pozwolic, praca, córka do/z przedszkola, dom...

Pani Mol - mam 34 lata :)

Mnie tez mąż kusi słodkosciami, serniczkami... ale jestem twarda i nie jem!
    W ogóle w pierwszej ciąży mąż zajadał się ogórkami kwaszonymi, miał zachcianki i jadł za dwoje. Hormony mu sie udzielały. Ja mu część swojej porcji oddawałam bo nie mieściło mi się w naciskanym przez brzuch żołądku. I nie miałam zachcianek. Juz widzę, że w tej ciąży zaczyna się podobnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 09:58

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wzieło przeziebienie. Gin powiedział, że tantum verde i tymianek i podboał mozna w ciąży. Dorzucę jeszcze syrop grintuss - na bazie miodu i olejków, bezkonkutencyjny i naturalny

• Magdaa88 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kaszel stosowalam syrop Prenalen, plus to do picia Prenalen, grintuss tylko ten dla dzieci no i syrop z cebuli (zetrzec cebule dodac troche cukru i teoche wody niech tak chwilę postoi). I do tego inhalacje: jedna lyzeczka Pectosal na jedna szklanke wody i to do miski z wrzątkiem na zmiane z 3 krople Olbas oil dosc sporo wrzątku. Jedno i drugie po 10 min, łącznie 3 razy dziennie. Do plukania gardla szalwia, woda z sola i 1 lyzeczka wody utlenionej na szklanke. Do tego cherbata z miodem cytryna na zmiane z sokiem malinowym, imbirem. No i trzeba jesc czosnek maximum 3 zabki czosnku na dzien, bo on rozrzedza krew. Jakos sie wykurowalam. Dodam, ze to zalecenia lekarza. Dal mi jeszcze inne mocniejsze leki, ale na szczescie nie bylo potrzeby ich brac.

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy przeziębieniu dostałam od gin rozpiskę co można i tak:
    - tantum verde na gardło
    - do płukania nosa sól morska
    - seria dla ciężarnych Prenalen
    - dużo witaminy C, w aptece kupiłam taką 100% naturalną Acerola gripovita
    - jak boli głowa to można paracetamol np apap ale tak 3 tabl max na dobę i to też zależnie od wagi

Pantera lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktos bierze acard albo clexane z czosnkiem trzeba uwazac.
    Tak samo z szałwią.
    W liściach szałwii znajdują się olejki eteryczne, w tym cyneol, kamfora, pimen i tujon. O tym ostatnim mówi się najwięcej w kontekście ciąży. Tujon może pobudzać działać skurcze i ośrodkowy układ nerwowy.
    Wiec dziewczyny wszystko z umiarem

Pani Moł lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu do zdrowia ja to mam katar i tyle nie cierpię być chora.

Ja jak przyziębiłam się w ciąży to miałam tylko jakiś syrop ziołowy ( którego nie piłam B-) ) stosowałam tylko domowe sposoby typu syrop z cebuli i inhalacje niestety nie do końca mi przeszło gdyż jak byłam na porodówce to aż ochrzan dostałam bo miałam jeszcze katar.

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ