Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdjecia nie sa szalowe. Bo glizda nie chcial sie fotografowac. Dr zeby cos zlapac robila mi usg i przepochwowe i przez brzuch. Spała jak suseł. Chyba po tatusiu.
Moja dr ma to usg GE - Voluson E8 EXPERT na nim rzeczywiscie fajnie wszystko widac. No i jest mozliwosc 3g/4gWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:00
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Mama mi
Fajnie że wizyta udana. Na volusonie e6 tak samo jest usg 3d i 4 D bez problemu wszystko można zobaczyć. Mam gdzie "realne zdjęcie synka z brzucha tego który ma 2.latka
Super. Moj poprzedni gin mial tak beznadziejny sprzet ze wygladał jak stary komputer z przed 15 lat. Dlatego jak widze obraz na tym usg to dla mmie jakis kosmos2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:I chciałam mówić jak będziecie miały zamiar kupić witaminę d3 którą małemu dziecku się suplementuje to nie wydawanie kasy na kapsułki twist for te olejowe raz że witaminy jest tam znikoma ilość drugie że są to suplementy . Proście zaraz lekarza niech wpisze wam receptę na Devikap mi pediatra od samego początku gi dzieciakom zapisywala i właśnie mówiła żeby nie kupować tych suplementów
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko oczywiście że można Apap. Ostatnio wziełam 3 jednego dnia, ale bez rezultatu. Pomogło mi wypicie świezo wycisniętego soku z 2pomarańczy i 2 gtejpfrutów, tylko nie wiem czy dasz radę przy mdłościach.
Co do sprzętu to w medicover mają tragiczny, zawsze widzę tylko jasna plamę, pomimo że lekarz pokazuje cześci ciała, dla mnie tam gdzie głowa to wygląda jak dół ciałka i odwrotnie. Na szczęscie 16.11 czek mnie usg 12tc, które będzie robione ma nowym sprzęcie w szpitalu medicover -
nick nieaktualny
-
W ogóle zauważyłyscie, że wycofali z ogólnej sprzedazy w PL witamine K dla niemowląt??? Wszystko po to by wciskać tę w zastrzyku w szpitalu, a ona jest nieaprobowana dla niemowląt tylko dla dorosłych. Absurd. Mi sie udało upolować jeszcze w jakiejś aptece wit K w pompce, więc bedę tą podawać zamiast ryzykowania zastrzyku
-
Pantera wrote:W ogóle zauważyłyscie, że wycofali z ogólnej sprzedazy w PL witamine K dla niemowląt??? Wszystko po to by wciskać tę w zastrzyku w szpitalu, a ona jest nieaprobowana dla niemowląt tylko dla dorosłych. Absurd. Mi sie udało upolować jeszcze w jakiejś aptece wit K w pompce, więc bedę tą podawać zamiast ryzykowania zastrzyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:28
KarmeLoVe, Samari, Nowa0289, Milka1991, maderdin, 4me, cookiemonster, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Dziewczyny - łeb mi rozsadza nie wyrobie, do tego znowu wymioty - czy zaszkodzi 1 Apap ??
No nie wyrabiam z bólu ...
bierzecie czasem przeciwbólowe ??? -
Miała któraś z Was niedobór zelaza ? Ja właśnie dziś robiłam badanie i mam poniżej normy. Biorę pregne plus tam jest zelazo co prawda ale widocznie dla mnie za mało. Wizytę u lekarza mam dopiero 15.11 więc kupiłam sobie bez recepty zelazo w aptece o nazwie Szelazo i tam jest też kwas foliowy i witaminy z grupy B. I teraz się zastanawiam czy mogę to brać bo i w pregnie jest kwas i w tym zelazie i niby pisze w ulotce że nie należy łączyć z innymi preparatami zawierającymi też zelazo i kwas. Ale pani w aptece właśnie mi to poleciła.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Witam Was serdecznie dziewczyny,
od dłuższego czasu Was podczytuje i postanowiłam się do Was przyłączyć (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie).
Jest to moja już trzecia ciąża, ale wątpliwości towarzyszą mi te same co Wam.
Mój termin to 06.05., natomiast z USG 01.05. i tego terminu z doświadczenia zameirzam się trzymać.Szczesliwa ledwo zywa, cookiemonster, PatkaPP, skarb15 lubią tę wiadomość