X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk
    Z tego wszystkiego Zostało wszystko w samochodzie. A juz nie chce mi sie schodzic do garazu. Maz jak bedzie wracal z pracy to przyniesie to postaram sie wrzucic.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Ciekawa jestem jak taki maluch powinien wyglądać :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia nie sa szalowe. Bo glizda nie chcial sie fotografowac. Dr zeby cos zlapac robila mi usg i przepochwowe i przez brzuch. Spała jak suseł. Chyba po tatusiu.

Moja dr ma to usg GE - Voluson E8 EXPERT na nim rzeczywiscie fajnie wszystko widac. No i jest mozliwosc 3g/4g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:00

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

Fajnie że wizyta udana. Na volusonie e6 tak samo jest usg 3d i 4 D bez problemu wszystko można zobaczyć. Mam gdzie "realne zdjęcie synka z brzucha tego który ma 2.latka :)

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mama mi

Fajnie że wizyta udana. Na volusonie e6 tak samo jest usg 3d i 4 D bez problemu wszystko można zobaczyć. Mam gdzie "realne zdjęcie synka z brzucha tego który ma 2.latka :)

Super. Moj poprzedni gin mial tak beznadziejny sprzet ze wygladał jak stary komputer z przed 15 lat. Dlatego jak widze obraz na tym usg to dla mmie jakis kosmos

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

Nic nie mów ja jak do jednej lekarki poszłam 6 lata temu na wizytę jak nie znałam tutaj lekarzy to się przestraszyłam miała sprzęt który wyglądał jak zabawkowy laptop dla dzieci szybko stamtąd zwialam

• Pantera Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    I chciałam mówić jak będziecie miały zamiar kupić witaminę d3 którą małemu dziecku się suplementuje to nie wydawanie kasy na kapsułki twist for te olejowe raz że witaminy jest tam znikoma ilość drugie że są to suplementy . Proście zaraz lekarza niech wpisze wam receptę na Devikap mi pediatra od samego początku gi dzieciakom zapisywala i właśnie mówiła żeby nie kupować tych suplementów
    Vigantol jest LEKIEM bez recepty, też kropelki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - łeb mi rozsadza nie wyrobie, do tego znowu wymioty - czy zaszkodzi 1 Apap ??
    No nie wyrabiam z bólu ...
    bierzecie czasem przeciwbólowe ???

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap spokojnie mozesz. Chodz z wlasnego doswiadczenia wiem ze na mnie nie dziala. Mi pomaga sen przy otwartym/uchylonym oknie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko - apap jak najbardziej można, ja miałam pozwolenie nawet na 3 tabletki dziennie ale do tej pory nie było potrzeby :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko oczywiście że można Apap. Ostatnio wziełam 3 jednego dnia, ale bez rezultatu. Pomogło mi wypicie świezo wycisniętego soku z 2pomarańczy i 2 gtejpfrutów, tylko nie wiem czy dasz radę przy mdłościach.

Co do sprzętu to w medicover mają tragiczny, zawsze widzę tylko jasna plamę, pomimo że lekarz pokazuje cześci ciała, dla mnie tam gdzie głowa to wygląda jak dół ciałka i odwrotnie. Na szczęscie 16.11 czek mnie usg 12tc, które będzie robione ma nowym sprzęcie w szpitalu medicover

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko, ja ostatnio wzięłam 2 apapy tak mnie głowa b9lala. A z blixniakami brałam kiedyś przez tydzień tak mnie ząb bolal. Dzieci zdrowe. Zazyj

• Pantera Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłyscie, że wycofali z ogólnej sprzedazy w PL witamine K dla niemowląt??? Wszystko po to by wciskać tę w zastrzyku w szpitalu, a ona jest nieaprobowana dla niemowląt tylko dla dorosłych. Absurd. Mi sie udało upolować jeszcze w jakiejś aptece wit K w pompce, więc bedę tą podawać zamiast ryzykowania zastrzyku

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    W ogóle zauważyłyscie, że wycofali z ogólnej sprzedazy w PL witamine K dla niemowląt??? Wszystko po to by wciskać tę w zastrzyku w szpitalu, a ona jest nieaprobowana dla niemowląt tylko dla dorosłych. Absurd. Mi sie udało upolować jeszcze w jakiejś aptece wit K w pompce, więc bedę tą podawać zamiast ryzykowania zastrzyku
    Zgodnie z najnowszą wiedzą dawka 1mg i.m. Zabezpiecza noworodka przed chorobą krwotoczna, podając 2mg w kroplach była możliwość, że dziecko uleje, zwłaszcza, że to podają do 12g życia, wiec dziecko ulewa wodami, po za tym gorzej się wchlaniala z jamy ustnej, więc eksperci uznali, że najnowsze wytyczne to tylko ten 1mg i.m. I już w domu nie trzeba suplementowac. A czym ryzykujesz ta Wit w iniekcji? Przy niezachowaniu zasad aseptyki ewentualnie zakażeniem w miejscu uklucia, ale jest 21 wiek, więc każdy tego przestrzega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 17:28

KarmeLoVe, Samari, Nowa0289, Milka1991, maderdin, 4me, cookiemonster, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez moze wrzucę swoje jak mi sie uda okielznac dodawanie i bede w domu:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziewczyny - łeb mi rozsadza nie wyrobie, do tego znowu wymioty - czy zaszkodzi 1 Apap ??
    No nie wyrabiam z bólu ...
    bierzecie czasem przeciwbólowe ???
    Apap możesz spokojnie brać . Pytałam lekarza teraz w poniedziałek bo miałam takie bóle głowy że masakra ..

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was niedobór zelaza ? Ja właśnie dziś robiłam badanie i mam poniżej normy. Biorę pregne plus tam jest zelazo co prawda ale widocznie dla mnie za mało. Wizytę u lekarza mam dopiero 15.11 więc kupiłam sobie bez recepty zelazo w aptece o nazwie Szelazo i tam jest też kwas foliowy i witaminy z grupy B. I teraz się zastanawiam czy mogę to brać bo i w pregnie jest kwas i w tym zelazie i niby pisze w ulotce że nie należy łączyć z innymi preparatami zawierającymi też zelazo i kwas. Ale pani w aptece właśnie mi to poleciła.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91 ja mam niedobory zelaza, biore ale samo zelazo bez dodatkow plus witaminy prenatalne. Jak lykasz zelazo to nie mieszaj z nabialem bo podobno gorzej sie wchlania, mi zalecali 3 godziny przed lub po.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie domiesniowy zastrzyk podawany niemowlęta z witaminy K jest bezpieczny więc pisanie herezji bez jakiejkolwiek wiedzy i wprowadzanie innych w błąd jest słabe.

puszek369, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• Adani Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie dziewczyny,
    od dłuższego czasu Was podczytuje i postanowiłam się do Was przyłączyć (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie).
    Jest to moja już trzecia ciąża, ale wątpliwości towarzyszą mi te same co Wam.

Mój termin to 06.05., natomiast z USG 01.05. i tego terminu z doświadczenia zameirzam się trzymać.

Szczesliwa ledwo zywa, cookiemonster, PatkaPP, skarb15 lubią tę wiadomość

f2w3io4p9petbjkv.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ