Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Widziałam Waszą prezentację roczników, zatem ja jestem '87.
Posiadam już dwójkę maluchów (parkę).
Ostatnio na USG 18.10. moje maleństwo miało 56 mm.
Mdłości mną do tej pory poniewierają, co w przypadku poprzednich ciąż nie było takim umęczeniem.Milka1991, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Witamy nowa majoweczke, z tego co widziałam sporo jeszcze nas jest na majowe mamy 2019. Ale coś tu nie przychodzą.
Co do wielkości maluszka u mnie w 13+2 maluszek miał 71mm
Ps. Byłam w Lidlu, kupiłam kilka bodziakow na szczęście jeszcze był duży wybórWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:53
skarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć. Czy ja też mogę się przesiąść? Pięć miesięcy temu urodziłam Bombla i niedawno okazało się że w maju przyszlego roku na świat przyjdzie drugi bobas Czyli jestem majówką 2018 i 2019.
Obecnie jestem w 11t0d. Groszek ma 4.1cm i na usg fikał koziołki, a ja nadal nie mogę uwierzyć że będziemy mieć drugie dziecko. Jestem w szoku bo o pierwsze się bardzo długo staraliśmy. Jestem rocznik 90.Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Agata :), Milka1991, 4me, Oleander, cookiemonster, Chusy, Syska2202, PatkaPP, Paula_071, maderdin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKainna wrote:Cześć. Czy ja też mogę się przesiąść? Pięć miesięcy temu urodziłam Bombla i niedawno okazało się że w maju przyszlego roku na świat przyjdzie drugi bobas Czyli jestem majówką 2018 i 2019.
Obecnie jestem w 11t0d. Groszek ma 4.1cm i na usg fikał koziołki, a ja nadal nie mogę uwierzyć że będziemy mieć drugie dziecko. Jestem w szoku bo o pierwsze się bardzo długo staraliśmy. Jestem rocznik 90. -
nick nieaktualnyA ja jestem rocznik 88, marcowa, więc już 31 na horyzoncie...
W lidlu bylam, kupilam sobie te czarne legginsy i haremki szarutkie mięciutkie do smigania po domu, też z pasem na brzuch. Sa bardzo spoko córeczkę (moją roczniarę) obkupiłam w milusie dresiki i inne takie tam, dla bąbelka nic.jeszcze nie kupowałam, nie mam odwagi jeszcze...
Oleander - tak jak dziewczyny mowią - instynkt, ale ja też bardzo polecam.książki i filmiki na youtube Pawła Zawitkowskiego jeśli chodzi o postępowanie z noworodkiem. Jak urodzilam córeczkę to to bylo pierwsze w źyciu dziecko, które musiałam np.przewinąc czy przebrac, nie miałam takich maluszków w najbliższej rodzinie i też paraliżował mnie strach np.przed pierwszą kąpielą, nie wiedziałam czy dobrze trzymam do odbicia itp. To normalne, to wszystko jest nowe i przychodzi samo, ale tak jak wspomniałam - są różne pomoce w necie i w księgarniach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 19:57
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość
-
Pantera wrote:Z tą wit K to wybór jest lepszy, tak jak w każdym kraju europejskim. Rodziłam w Londynie i tam mają zdrowe podejście. Ciężko się przestawić
maderdin lubi tę wiadomość
-
domi1906 wrote:Witam. Powiem Ci że będziesz miała fantastyczną różnicę wieku między dzi3cmi. Będą prawie rówieśnikami za kilka lat
Podsumowując i tak wychodzi mi wszystko na plus i bardzo się cieszę. Wyprawkę mam, potrzebuję tylko drobiazgów:)
Jeśli chodzi o ciuszki to 56 mieliśmy tylko 3 komplety bo Bombel miał być 4 kilowym bobasem a urodzil się 3400. Ale takie czasy ze do sklepu można wyskoczyć i dokupić więc więcej nie ma co kupować od razu. 62 mielismy okolo 6 kompletów na start i nie dokupowaliśmy bo kazdy kto przychodził zobaczyć Bombla przynosił jakieś ciuszki;) -
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Pytanie do doświadczonych mam: jak to u was było z pierwszym maluszkiem, wiedziałyście od razu jak go kąpać, przebierać itp, nie bałyście się? Ja się dużo zajmowałam dziećmi 1+, a niemowlaków zawsze się bałam, tzn bałam się, że je jakiś uszkodzę hehe i teraz też mam takie myśli jak to będzie z naszą dzidzią..
Pani Moł, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:A ja polecam bardzo sprawdzona, dobrą szkole rodzenia. Tyle dobrych rad i nauki co do pielegnacji dziecka, ktore stamtad wyniosłam nikt mi nie dal.