X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adani

Witaj wśród majowek. Opowiedz coś o sobie :)

• Adani Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Waszą prezentację roczników, zatem ja jestem '87.
    Posiadam już dwójkę maluchów (parkę).
    Ostatnio na USG 18.10. moje maleństwo miało 56 mm.
    Mdłości mną do tej pory poniewierają, co w przypadku poprzednich ciąż nie było takim umęczeniem.

Milka1991, skarb15 lubią tę wiadomość

f2w3io4p9petbjkv.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adani - fajnie Cię widzieć, witamy :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa majoweczke, z tego co widziałam sporo jeszcze nas jest na majowe mamy 2019. Ale coś tu nie przychodzą.

Co do wielkości maluszka u mnie w 13+2 maluszek miał 71mm <3

Ps. Byłam w Lidlu, kupiłam kilka bodziakow :D na szczęście jeszcze był duży wybór

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 18:53

skarb15 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jadę do Lidla może na jakieś ochlapki1 się załapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 19:02

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adanie witamy :)
    No ten Lidl też mnie kusi

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kainna Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy ja też mogę się przesiąść? Pięć miesięcy temu urodziłam Bombla i niedawno okazało się że w maju przyszlego roku na świat przyjdzie drugi bobas ;) Czyli jestem majówką 2018 i 2019.
    Obecnie jestem w 11t0d. Groszek ma 4.1cm i na usg fikał koziołki, a ja nadal nie mogę uwierzyć że będziemy mieć drugie dziecko. Jestem w szoku bo o pierwsze się bardzo długo staraliśmy. Jestem rocznik 90.

Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Agata :), Milka1991, 4me, Oleander, cookiemonster, Chusy, Syska2202, PatkaPP, Paula_071, maderdin lubią tę wiadomość

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie robilam rundke po sklepach. Nie wiem jak u Was ale ogolnie szal jakby tydzień mialo byc pozamykane az sie zmeczylam tym...

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kainna witamy równiez:)
    No tragedia w sklepie ludzie z całymi koszami wyjeżdżali, jak zapasy na wojnę

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kainna wrote:
    Cześć. Czy ja też mogę się przesiąść? Pięć miesięcy temu urodziłam Bombla i niedawno okazało się że w maju przyszlego roku na świat przyjdzie drugi bobas ;) Czyli jestem majówką 2018 i 2019.
    Obecnie jestem w 11t0d. Groszek ma 4.1cm i na usg fikał koziołki, a ja nadal nie mogę uwierzyć że będziemy mieć drugie dziecko. Jestem w szoku bo o pierwsze się bardzo długo staraliśmy. Jestem rocznik 90.
    Witam. Powiem Ci że będziesz miała fantastyczną różnicę wieku między dzi3cmi. Będą prawie rówieśnikami za kilka lat :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wit K to wybór jest lepszy, tak jak w każdym kraju europejskim. Rodziłam w Londynie i tam mają zdrowe podejście. Ciężko się przestawić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem rocznik 88, marcowa, więc już 31 na horyzoncie...

W lidlu bylam, kupilam sobie te czarne legginsy i haremki szarutkie mięciutkie do smigania po domu, też z pasem na brzuch. Sa bardzo spoko :) córeczkę (moją roczniarę) obkupiłam w milusie dresiki i inne takie tam, dla bąbelka nic.jeszcze nie kupowałam, nie mam odwagi jeszcze...

Oleander - tak jak dziewczyny mowią - instynkt, ale ja też bardzo polecam.książki i filmiki na youtube Pawła Zawitkowskiego jeśli chodzi o postępowanie z noworodkiem. Jak urodzilam córeczkę to to bylo pierwsze w źyciu dziecko, które musiałam np.przewinąc czy przebrac, nie miałam takich maluszków w najbliższej rodzinie i też paraliżował mnie strach np.przed pierwszą kąpielą, nie wiedziałam czy dobrze trzymam do odbicia itp. To normalne, to wszystko jest nowe i przychodzi samo, ale tak jak wspomniałam - są różne pomoce w necie i w księgarniach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 19:57

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Z tą wit K to wybór jest lepszy, tak jak w każdym kraju europejskim. Rodziłam w Londynie i tam mają zdrowe podejście. Ciężko się przestawić :)
    U nas zawsze możesz podpisac, że nie wyrażasz zgody, po zapoznaniu się z informacją o chorobie krwotocznej noworodka podpisujesz, że zdajesz sobie sprawę z ryzyka, zazwyczaj pediatra proponuję doustna Wit k, ale jak się nie zgodzisz to nikt nie dotknie dziecka, teraz pełno tych co się nie zgadzają na różne rzeczy np badania przesiewowe te że stopki, albo pulsoksymetr, proszę bardzo tylko trzeba podpisać, że się jest świadomym ryzyka i jak dziecko dostanie w przypadku Wit k choroby krwotocznej to nie wina szpitala, a rodzica, tak jak wyjdzie fenyloketonuria a rodzice nie zgodzą się na badania i dowiedzą się jak już dziecko zacznie mieć upośledzenie umysłowe spowodowane jedzeniem z fenyloalanina.

maderdin lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kainna Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Witam. Powiem Ci że będziesz miała fantastyczną różnicę wieku między dzi3cmi. Będą prawie rówieśnikami za kilka lat :)
    Też się cieszę, chociaż jest też druga strona medalu... na początku nie będzie łatwo;p Już teraz nie jest. Czuje się jak kupa czasami, jakbym miała chorobę morską. W pierwszej ciąży "dokuczał" mi tylko ogromny apetyt. Hasimoto dokłada swoje bo tsh skoczylo do 9.5.
    Podsumowując i tak wychodzi mi wszystko na plus i bardzo się cieszę. Wyprawkę mam, potrzebuję tylko drobiazgów:)
    Jeśli chodzi o ciuszki to 56 mieliśmy tylko 3 komplety bo Bombel miał być 4 kilowym bobasem a urodzil się 3400. Ale takie czasy ze do sklepu można wyskoczyć i dokupić więc więcej nie ma co kupować od razu. 62 mielismy okolo 6 kompletów na start i nie dokupowaliśmy bo kazdy kto przychodził zobaczyć Bombla przynosił jakieś ciuszki;)

0d1y9jcgy3ya46tp.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 92! <3

Agata :) lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Adani Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kainna tak myślałam, że jest nas więcej

f2w3io4p9petbjkv.png
  • Adani Debiutantka

Wysłany: 31 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kainna super różnica wieku, na pewno nie będzie lekko, ale później będą się świetnie razem bawić

f2w3io4p9petbjkv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamusie:)

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Pytanie do doświadczonych mam: jak to u was było z pierwszym maluszkiem, wiedziałyście od razu jak go kąpać, przebierać itp, nie bałyście się? Ja się dużo zajmowałam dziećmi 1+, a niemowlaków zawsze się bałam, tzn bałam się, że je jakiś uszkodzę hehe i teraz też mam takie myśli jak to będzie z naszą dzidzią..
    A ja polecam bardzo sprawdzona, dobrą szkole rodzenia. Tyle dobrych rad i nauki co do pielegnacji dziecka, ktore stamtad wyniosłam nikt mi nie dal.

Pani Moł, Oleander lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja polecam bardzo sprawdzona, dobrą szkole rodzenia. Tyle dobrych rad i nauki co do pielegnacji dziecka, ktore stamtad wyniosłam nikt mi nie dal.
    Ale zależy jak trafisz - ja chodziłam do szkoły rodzenia do super położnej, ale jak zaczęły się zajęcia "praktyczne"... to ja właśnie urodziłam (35 tc) i nie miałam już okazji z nich skorzystać. ;) ale to prawda, szkoła rodzenia jest mega pomocna.

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ