Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Pytanie do doświadczonych mam: jak to u was było z pierwszym maluszkiem, wiedziałyście od razu jak go kąpać, przebierać itp, nie bałyście się? Ja się dużo zajmowałam dziećmi 1+, a niemowlaków zawsze się bałam, tzn bałam się, że je jakiś uszkodzę hehe i teraz też mam takie myśli jak to będzie z naszą dzidzią..
-
Samari wrote:A ja.wam powiem że ja uznałam szkole rodzenia za stratę czasu A w praktyce okazało się wszystko zupełnie inaczej jak w książce. Ale to każdy musi pójść i ocenić jeden będzie zadowolony A drugi znudzony
-
nick nieaktualny
-
U nas są wieczorki zapoznawcze, po 25tyg można pójść na taki wieczorek. Poznaje się położne, pokazują porodówki, jak wyglądają sale, bo są do wyboru 1,2,3 bądź 4osobowe. Tłumacza co zabrać, bo większość dają oni.my się wybieramy w styczniu
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualnyDziękuje za odpowiedzi..
Byłam.. nie wiem jaki ma wymiar ... szczerze.. byłam zbyt przejęta i łeb boli... niestety dalej zwolnienie... musze brać 150 acardu już (ciekawe po co tyle - zapomniałam spytać?) dalej proga
Ja miałam niedobór żelaza - biore suple, teraz ładnie urosło.
-
Samari wrote:Ja wam powiem że na obchodzie po szpitalu właśnie że szkoły rodzenia trafiliśmy akurat na rodzica mną sali obok jak by usłyszeliśmy jej wrzaski to każda blada jak ściana haha
-
Ciasteczko777 wrote:Dziewczyny - łeb mi rozsadza nie wyrobie, do tego znowu wymioty - czy zaszkodzi 1 Apap ??
No nie wyrabiam z bólu ...
bierzecie czasem przeciwbólowe ???
Jezu mnie tez... przykładam zimne okłady ale nic to nie daje. Boje się brać leki, jakoś chce to wytrzymać ale mam dość + plus mdłości nawet teraz -
nick nieaktualnyCiacho
W ciąży parqcetamol jest uznany za bezpieczny i można zazyc w razie kryzysu
No ja ogółem mimo że jestem po 2 cc to pierwszy poród miałam normalną próbę sn bo nie zapowiadało się nic że mam jakąś wadę miednicy i rodzilam 22.godziny i 2 godziny bóle partę wrzeszczalam jak opetana że babka co z bólami chodziła na takim korytarzyku to zasłabla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 21:54
-
Witam nowe dziewczyny, dajcie mi znac na kiedy macie terminy i cos o sobie zebym mogla wrzucic na pierwsza strone : )
Pani Mol, wreszcie ktos z '88 hurra
Dziewczyny ja tez nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami ani dziecmi jako tako, wiec jak urodzila sie mala to rowniez panikowalam. Tym bardziej ze polozne w szpitalu mialy rece pelne roboty i nie bardzo mialy czas i ochote mi pokazac jak sie dziecko przewija albo kapie (a bylam w szpitalu przez tydzien). Wiec zdarzalo sie ze ubieralam pieluszke odwrotnie, ubranko powykrzywiane.. ale czlowiek nabiera wprawy i to calkiem szybko. Poza tym roznica miedzy zajmowaniem sie wlasnym dzieckiem a czyims jest ogromna. Z wlasnym owszem, tez obchodzisz sie jak z jajkiem, ale jednak to twoje dziecko i nie ma takiego strachu jak z zajmowaniem sie czyims potomstwem.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samari, dla mnie parte były ulgą i już się nie darłam, za to te do rozwarcia... dla mnie kosmos, bo dzien przed porodem miałam szyjkę na prawie 4cm i bez rozwarcia.
Szczęśliwa ledwo żywa - każdy poród jest inny. Znam kobiety które rodziły szybko i sprawnie nawet pierwsze dzieci, nie ma reguły -
Kobieta potrafi więcej zniesc niz facet! Moj dzis pyta czy sie boje porodu a ja mowie ze w sumie narazie nie. Pewnie wpadne w panike jak sie zacznie. Narazie duuzo czasu do tego to zyje spokojnie. Ale mysle ze ten bol da sie przetrwać. Moja siostra mówi ze woli rodzic niz byc w ciazy
-
Ja po prenatalnym, wszystko super, na 90% dziewczynka bardzo się cieszymy obdzwonilismy wszystkich, mąż oblewal teraz dopiero wróciliśmy. Termin ma 11.05. Teraz ma 62mm, ryzyko wad genetycznych poniżej 1:20000 mała się super ułożyła, jak będę wiedziała jak się wrzuca zdjęcie to Wam prześle
Chusy, PatkaPP, Goldfinch26, Milka1991, Agata :), Paula_071, maderdin, cookiemonster lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Adani wrote:Kainna super różnica wieku, na pewno nie będzie lekko, ale później będą się świetnie razem bawić
Chusy, termin z usg mam na 22.05, ale jest on mało precyzyjny bo z pomiarów w 11tc, a okresu po porodzie nie zdążyłam dostać i tak sobie z lekarzem celyjemy w 22 mocno orientacyjnie;)
Wizytę mam 8.11, prenatalnych jeszcze nie umawiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 23:07
-
Kainna, smaki o niczym nieswiadcza, ja mam te same co w pierwszej ciazy a jest chlopak tym razem Tez myslalam ze fajnie by bylo miec druga dziewczynke bo by sie razem bawily, mala roznica wieku itd, ale mysle ze z braciszkiem tez sie moga dogadywac
Kainna lubi tę wiadomość