X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Ciastko A czemu dostałaś acard? Mi dał lekarz już w 7 tc ale nie biorę. Za bardzo się boję wad płodu, a dał mi że względu tylko na nadwagę. W każdej ciąży miałam nadwagę. Chmale to.
    Nie strasz ciasteczka z wadami. Dopiero co nam uciekla bo same strachy tutaj.
    Teraz lekarze daja acard jak cukierki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 18:54

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Ja myślę że skoro lekarz zapisał tobie acard zna twoja historię tj wiek waga którą ciąża problemu zdrowotne napewno podjął dobra i słuszną decyzję. Nie narażal by siebie swojego dobrego imienia i nienwystawial na pociągnięcie do odpowiedzialności za źle zapisane leki. Więc jeśli zapisał to wie sądzę z wybrałaś dobrego specjalistę któremu ufasz więc mu ufaj. Nie zrobi krzywdy dziecku ani tobie

A gadanie że powoduje czy może wywoływać wady płodu bez komplementarnej wiedzy jest po prostu bzdura wyssana z palca takie jest moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:28

MaMaMi83, puszek369, maderdin lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Acard 150. Waze 52kg.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore acard tyle ze 75mg.
    Skoro lekarz (u mnie zarowno ginekolog jak i immunolog) zalecil nie odwazylabym sie nie brac leku. Takich lekow lekarze nie przepisują od tak.
    Ale to kazdy decyduje dla siebie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

No ale widzisz że trafia się zawsze mądrzejsi od lekarza co wiedzę czerpią internetow A potem jest jak jest
    Ja też jeśli lekarz mi coś zapisuje to biorę się co robi.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzis samopoczucie dziewczyny?? Mnie teraz zaczela bolec glowa rano lekkie wymioty po sniadaniu ale ogolnie odwiedzilam 3 cmentarze i nawet mialam sile po nich chodzić:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam acard. Fakt juz odstawilam ale bralam cale 9 tygodni i jeszczw dlugo przed. Za to dalej biore neoparin.
    Ciateczko a dawka 150 mg sie martw. Tak jak pisala Eszkilu na innym watku - najnowsze badania pokazują, ze to jest bezpieczne. A Eszkilu jako lekarz wie co pisze ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Jak dzis samopoczucie dziewczyny?? Mnie teraz zaczela bolec glowa rano lekkie wymioty po sniadaniu ale ogolnie odwiedzilam 3 cmentarze i nawet mialam sile po nich chodzić:D
    Mi sil nie brakuje ale czuje sie jak kupa. Jak nie mdlosci, to taki niesmak w buzi- bleeee. I na dodatek jestem non stop glodna. Serio-nie wiem jak sobie z tym poradzic:/ jak tak dalej pojdzie bede wygladac jak wielki slon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:52

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zaczęła wlasnie bolec glowa jak wracalismy do domu z cmentarzy a mamy rodzine pochowaną daleko bo ponad 100 km od nas wiec byla wyprawa na pol dnia. Czulam sie dzis super nawet wskoczylam w szpilki. A teraz juz leze w łóżku i mam nadzieje ze szybko zasne i hlowa mi przejdzie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

A który to tydzień u Ciebie

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard ...wady płodu ?! Serio?

Mamaginekolog pisała kiedyś o tym jak acard dobrze wpływa na ciąże.

Biorę Acard 150 :) i tak ma być.

MaMaMi83, 4me, Ciasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba juz pisalysmy o tym wlasnie, bo ja tez pytalam czy moge aspiryne przyjmowac na poczatku watku naszego. Moja lekarka mi przepisala profilaktycznie, zeby dziecko urodzilo sie wieksze tym razem. Z lenistwa jeszcze nie kupilam -.-'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:26

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    4me

A który to tydzień u Ciebie
    10 leci. Mam termin na sam koniec maja ale czuje, ze urodze w czerwcu ;)

A z tym glodem to serio-caly czas. Przy czym oczywiście nie podjadam w nocy, staram sie jesc zdrowo ale mimo to glodna jestem non stop. W pierwszej ciazy musialam lezec, przytylam ksiazkowo 14kg, brzuch wyszedl w 4 miesiacu a dzien po porodzie zostalo mi plus 3kg z wagi przed ciaza.
    W tej juz mam prawie 4 (z czego 3 tuz przed samiutka ciaza przez leki ale jednak sa), brzuch juz coraz ciezej ukryc-nie wiem nawet czy uda sie do prentalnych ukrywac ta ciążę bo serio juz widac...

Przed pierwsza ciąża ćwiczyłam w miare regularnie a teraz juz z dzieckiem ipraca bylo mi nie po drodze na silownie ;) wiec i ćwiczyć za bardzo teraz nie moge bo mówią lekarze, ze jak sie nic nie robilo przed ciaza to nie powinno sie teraz zaczynac treningow. Wiadomo biegam za malym, biegam troche w pracy wiec ruch jest ale to nie cwiczenia wysilkowe. A na porod forma tez by sie przydala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam mamę gin - są przywołane badania - faktycznie warto łykać kwas! :) a w sumie to 3 lek mi zleciło od początku acard (ale 75) i ufam ich wiedzy. Chyba co raz więcej kobiet dostaje kwas?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle brak energii.. wyszlam na spacer z mala na pol godziny a czuje sie jakbym zrobila maraton. Okropnie szybko sie mecze, strasznie mi to daje w kosc.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że dziś znów biorą mnie skurcze w lydkach masakra w każdej ciąży to samo :/ i na dodatek pobolewa mnie kośc ogniowa coś się sypie ostatnio :D dobrze że w poniedziałek mam lekarza to z nim pogadam o wszystkim jescze 3 dni do spotkania z malenstwem przez szklany ekran ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho.

Jak masz wskazania i lekarz zapisał spokojnie nie badzmy zbyt nieufne1 bo to potęguje nasz stres. A same wybraliśmy naszym zdaniem najlepszych lekarzy dla.nas i naszych dzieci prawda ? No to uszy do góry i płynmy dalej na naszym ciążowym statku :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadla choroba morska na tym ciazowym statku Samari :D

Alicja-33, 4me lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mama mi

No ale widzisz że trafia się zawsze mądrzejsi od lekarza co wiedzę czerpią internetow A potem jest jak jest
    Ja też jeśli lekarz mi coś zapisuje to biorę się co robi.
    Safari. Ja jestem biologiem i takich rzeczy nie gadam sobie od tak. Mam większe wiedzą w tym temacie niż Ty. Widzę że nawet nie mogę powiedzieć własnego zdania, a podobno jest wolność słowa.
    Rozumiem że zostałam wykluczona z Waszego grona przez inne poglądy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 21:50

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ