Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
domi1906 wrote:Ciastko A czemu dostałaś acard? Mi dał lekarz już w 7 tc ale nie biorę. Za bardzo się boję wad płodu, a dał mi że względu tylko na nadwagę. W każdej ciąży miałam nadwagę. Chmale to.
Teraz lekarze daja acard jak cukierki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 18:54
-
nick nieaktualnyCiasteczko
Ja myślę że skoro lekarz zapisał tobie acard zna twoja historię tj wiek waga którą ciąża problemu zdrowotne napewno podjął dobra i słuszną decyzję. Nie narażal by siebie swojego dobrego imienia i nienwystawial na pociągnięcie do odpowiedzialności za źle zapisane leki. Więc jeśli zapisał to wie sądzę z wybrałaś dobrego specjalistę któremu ufasz więc mu ufaj. Nie zrobi krzywdy dziecku ani tobie
A gadanie że powoduje czy może wywoływać wady płodu bez komplementarnej wiedzy jest po prostu bzdura wyssana z palca takie jest moje zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:28
MaMaMi83, puszek369, maderdin lubią tę wiadomość
-
Ja tez biore acard tyle ze 75mg.
Skoro lekarz (u mnie zarowno ginekolog jak i immunolog) zalecil nie odwazylabym sie nie brac leku. Takich lekow lekarze nie przepisują od tak.
Ale to kazdy decyduje dla siebie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ja tez bralam acard. Fakt juz odstawilam ale bralam cale 9 tygodni i jeszczw dlugo przed. Za to dalej biore neoparin.
Ciateczko a dawka 150 mg sie martw. Tak jak pisala Eszkilu na innym watku - najnowsze badania pokazują, ze to jest bezpieczne. A Eszkilu jako lekarz wie co piszeCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Jak dzis samopoczucie dziewczyny?? Mnie teraz zaczela bolec glowa rano lekkie wymioty po sniadaniu ale ogolnie odwiedzilam 3 cmentarze i nawet mialam sile po nich chodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:52
-
Mnie też zaczęła wlasnie bolec glowa jak wracalismy do domu z cmentarzy a mamy rodzine pochowaną daleko bo ponad 100 km od nas wiec byla wyprawa na pol dnia. Czulam sie dzis super nawet wskoczylam w szpilki. A teraz juz leze w łóżku i mam nadzieje ze szybko zasne i hlowa mi przejdzie2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
A chyba juz pisalysmy o tym wlasnie, bo ja tez pytalam czy moge aspiryne przyjmowac na poczatku watku naszego. Moja lekarka mi przepisala profilaktycznie, zeby dziecko urodzilo sie wieksze tym razem. Z lenistwa jeszcze nie kupilam -.-'
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:26
-
Samari wrote:4me
A który to tydzień u Ciebie
A z tym glodem to serio-caly czas. Przy czym oczywiście nie podjadam w nocy, staram sie jesc zdrowo ale mimo to glodna jestem non stop. W pierwszej ciazy musialam lezec, przytylam ksiazkowo 14kg, brzuch wyszedl w 4 miesiacu a dzien po porodzie zostalo mi plus 3kg z wagi przed ciaza.
W tej juz mam prawie 4 (z czego 3 tuz przed samiutka ciaza przez leki ale jednak sa), brzuch juz coraz ciezej ukryc-nie wiem nawet czy uda sie do prentalnych ukrywac ta ciążę bo serio juz widac...
Przed pierwsza ciąża ćwiczyłam w miare regularnie a teraz juz z dzieckiem ipraca bylo mi nie po drodze na silownie wiec i ćwiczyć za bardzo teraz nie moge bo mówią lekarze, ze jak sie nic nie robilo przed ciaza to nie powinno sie teraz zaczynac treningow. Wiadomo biegam za malym, biegam troche w pracy wiec ruch jest ale to nie cwiczenia wysilkowe. A na porod forma tez by sie przydalaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja wam powiem że dziś znów biorą mnie skurcze w lydkach masakra w każdej ciąży to samo i na dodatek pobolewa mnie kośc ogniowa coś się sypie ostatnio dobrze że w poniedziałek mam lekarza to z nim pogadam o wszystkim jescze 3 dni do spotkania z malenstwem przez szklany ekran ❤
-
nick nieaktualnyCiacho.
Jak masz wskazania i lekarz zapisał spokojnie nie badzmy zbyt nieufne1 bo to potęguje nasz stres. A same wybraliśmy naszym zdaniem najlepszych lekarzy dla.nas i naszych dzieci prawda ? No to uszy do góry i płynmy dalej na naszym ciążowym statkuCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari wrote:Mama mi
No ale widzisz że trafia się zawsze mądrzejsi od lekarza co wiedzę czerpią internetow A potem jest jak jest
Ja też jeśli lekarz mi coś zapisuje to biorę się co robi.
Rozumiem że zostałam wykluczona z Waszego grona przez inne poglądy? -
nick nieaktualny