X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na dole po Prawo jest 0,53...ale co to jest to nie wiem.

ckaigov31lklx1rk.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość przeniesiona na początek wątku:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/majoweczki-2019,16500.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 21:28 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 października 2018, 21:24

Nowa0289, cookiemonster, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Maltusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy gratulacje:* na pewno będzie dobrze :*

Chusy lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie podbrzusze i plecy jak na @ albo mocniej. Dzisiaj 10dpo, testy pozytywne. Termin @ przypada na sobotę. Myślicie że wszystko ok??? Może tak być? :( chodzę do wc i sprawdzam czy @ nie przyszła..

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bole podbrzusza to norma, calkiem jak na okres takze sie nie przejmuj : ) Tez mnie wlasnie mecza w tym momencie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mocniej niż na okres :( najlepiej jak leżę na plecach. Jest w miarę ok. Trochę pochodzę i znowu. Naczytalam się o co i świruję już :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Te bole podbrzusza to norma, calkiem jak na okres takze sie nie przejmuj : ) Tez mnie wlasnie mecza w tym momencie.

Planujesz robić betę? Ja myślałam o teście jeszcze i poczekać 3 tygodnie i usg. To moja pierwsza ciąża i jestem w tym temacie zupełnie zielona. Trochę czytalam na forach i z tą betę to trochę stresujące kontrolowanie czy wzrasta czy nie. Co sądzisz?

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Jak mogę wiedzieć, w którym tygodniu jesteś? :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić betę ja mam 4 testy pozytywne szybko wyszedł pierwszy pozytywny a ciąża młodsza bo ovulacja się przesunęła i nie bd mi liczył od miesiączki tylko tydzień odejmie :) beta też jakoś wygląda na koniec 4tc a od miesiączki mam koniec 5tc

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mam zamiar poczekac z beta, pojde za tydzien-dwa do lekarza na wizyte i ona i tak mnie na bete skieruje wiec nie widze sensu robic wczesniej. Poki co dwa testy pozytywne ale ciaza jeszcze mloda wiec przypuszczam ze lepiej troszeczke poczekac. Wedlug tych kalendarzy wszystkich jestem teraz w 6 tygodniu ciazy (5 tyg 1 dzien). Kreski blade na testach a co mnie zdziwilo, mocniejsza kreska mi wyszla na tescie wieczorem niz rano (?)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy bo to teraz nie ma znaczenia kiedy test zrobisz jeśli jesteś w ciąży to nawet w nocy ci pozytywny wyjdzie ale beta to podstawa mi wczoraj gin powiedział że test pozytywny wychodzi nawet jeśli ciąża źle się rozwija a tylko beta potwierdza prawidłowy rozwój ciąży więc zrobiłam mam 616,9 młoda ciąża jutro jadę powtórzyć

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze rzeczywiscie sie wybiore na ta bete dla swietego spokoju.. Zdaje sobie sprawe ze testy beda wychodzic pozytywne tylko chodzi o przyrost HCG od tego zalezy jak wyrazna kreska jest na tescie (przynajmniej tak mi sie wydaje) wiec z rana powinna byc mocniejsza.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam wcześniej spać a tu takie info
    Mama dwojki super jakby były bliźniaki :)
    A jak nie to niech dobrze jedno rośnie. Ja bym chyba zawału dostała jakby mi lekarz powiedział o ciąży mnogiej :P
    Chusy to mamy córeczki w podobnym wieku :)

Mama dwojki, Chusy lubią tę wiadomość

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam każdy w różnych porach jeden nawet z rana i też była taka aby aby a te dwa ostatnie były mocniejsze i to jakoś po 15 także teraz chyba reguły na to nie ma nie wiem zresztą każdy test w ciąży robiłam później niż z porannego moczu i pokazał wynik.
    Tu moje zdjęcie z USG wstawię możecie ocenić bo ja mam mieszane myśli
    b3522691846b8b68med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaH wrote:
    Poszłam wcześniej spać a tu takie info
    Mama dwojki super jakby były bliźniaki :)
    A jak nie to niech dobrze jedno rośnie. Ja bym chyba zawału dostała jakby mi lekarz powiedział o ciąży mnogiej :P
    Chusy to mamy córeczki w podobnym wieku :)
    Ja też dostaje i jakoś nie mogę się pogodzić z tą myślą ale co ma być to będzie oby zdrowe to najważniejsze

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie panike mam ze moglaby byc mnoga haha, w koncu nigdy nie wiadomo. Z jednej strony miec blizniaki to naprawde fajna sprawa a z drugiej strony jak juz ma sie jedno dziecko do tego male i jeszcze dwojke mniejszych to dom staje na glowie :D
    KasiaH moja cora jest z 17.07.2017 czytalam ze twoj maluch i Cookie Monster tez sa z lipca? : )

cookiemonster lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adusia z 27.07 także mamy podobną sytuację życiową :P

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie to stresuje jak sobie poradze. Nie zabezpieczalismy sie a to dlatego ze na mala czekalismy az trzy lata wiec myslelismy ze jesli ma to tyle czasu zajac ponownie to lepiej nie odwlekac kolejnej ciazy. Mimo wszystko zaskoczenie i tak jest :P ALe ciesze sie ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy bablami. A u was jak planowane/nie planowane?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ciezarówa Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam to to jest wielkosc pecherzyla ciazowego

mama dwojki lepiej u ciebie widac pecherzyki niz u mnie. glowa do gory.

ciezarówa
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Troche mnie to stresuje jak sobie poradze. Nie zabezpieczalismy sie a to dlatego ze na mala czekalismy az trzy lata wiec myslelismy ze jesli ma to tyle czasu zajac ponownie to lepiej nie odwlekac kolejnej ciazy. Mimo wszystko zaskoczenie i tak jest :P ALe ciesze sie ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy bablami. A u was jak planowane/nie planowane?

U nas pół planowane, pol nie, po prostu się nie zabezpieczalismy twierdząc - co będzie to będzie. Narzeczony chciał jeszcze poczekać, ja nie. Bo nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko. A w sumie niczego nam nie brakuje to czemu nie. No i jak już zaciazylismy to oczywiście zachwycony, idealnie i super! Oszalal już na punkcie mojego brzuszka i ciągle chodzi całuję itp. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:07

Chusy, Nowa0289 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ