Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość przeniesiona na początek wątku:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/majoweczki-2019,16500.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 21:28 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 października 2018, 21:24
Nowa0289, cookiemonster, Agata :), Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Maltusia lubią tę wiadomość
-
Chusy wrote:Te bole podbrzusza to norma, calkiem jak na okres takze sie nie przejmuj : ) Tez mnie wlasnie mecza w tym momencie.
Planujesz robić betę? Ja myślałam o teście jeszcze i poczekać 3 tygodnie i usg. To moja pierwsza ciąża i jestem w tym temacie zupełnie zielona. Trochę czytalam na forach i z tą betę to trochę stresujące kontrolowanie czy wzrasta czy nie. Co sądzisz? -
nick nieaktualnyNajlepiej zrobić betę ja mam 4 testy pozytywne szybko wyszedł pierwszy pozytywny a ciąża młodsza bo ovulacja się przesunęła i nie bd mi liczył od miesiączki tylko tydzień odejmie beta też jakoś wygląda na koniec 4tc a od miesiączki mam koniec 5tc
-
Wlasnie mam zamiar poczekac z beta, pojde za tydzien-dwa do lekarza na wizyte i ona i tak mnie na bete skieruje wiec nie widze sensu robic wczesniej. Poki co dwa testy pozytywne ale ciaza jeszcze mloda wiec przypuszczam ze lepiej troszeczke poczekac. Wedlug tych kalendarzy wszystkich jestem teraz w 6 tygodniu ciazy (5 tyg 1 dzien). Kreski blade na testach a co mnie zdziwilo, mocniejsza kreska mi wyszla na tescie wieczorem niz rano (?)
-
nick nieaktualnyChusy bo to teraz nie ma znaczenia kiedy test zrobisz jeśli jesteś w ciąży to nawet w nocy ci pozytywny wyjdzie ale beta to podstawa mi wczoraj gin powiedział że test pozytywny wychodzi nawet jeśli ciąża źle się rozwija a tylko beta potwierdza prawidłowy rozwój ciąży więc zrobiłam mam 616,9 młoda ciąża jutro jadę powtórzyć
-
Moze rzeczywiscie sie wybiore na ta bete dla swietego spokoju.. Zdaje sobie sprawe ze testy beda wychodzic pozytywne tylko chodzi o przyrost HCG od tego zalezy jak wyrazna kreska jest na tescie (przynajmniej tak mi sie wydaje) wiec z rana powinna byc mocniejsza.
-
Poszłam wcześniej spać a tu takie info
Mama dwojki super jakby były bliźniaki
A jak nie to niech dobrze jedno rośnie. Ja bym chyba zawału dostała jakby mi lekarz powiedział o ciąży mnogiej
Chusy to mamy córeczki w podobnym wiekuMama dwojki, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa robiłam każdy w różnych porach jeden nawet z rana i też była taka aby aby a te dwa ostatnie były mocniejsze i to jakoś po 15 także teraz chyba reguły na to nie ma nie wiem zresztą każdy test w ciąży robiłam później niż z porannego moczu i pokazał wynik.
Tu moje zdjęcie z USG wstawię możecie ocenić bo ja mam mieszane myśli
-
nick nieaktualnyKasiaH wrote:Poszłam wcześniej spać a tu takie info
Mama dwojki super jakby były bliźniaki
A jak nie to niech dobrze jedno rośnie. Ja bym chyba zawału dostała jakby mi lekarz powiedział o ciąży mnogiej
Chusy to mamy córeczki w podobnym wieku -
Ja tez wlasnie panike mam ze moglaby byc mnoga haha, w koncu nigdy nie wiadomo. Z jednej strony miec blizniaki to naprawde fajna sprawa a z drugiej strony jak juz ma sie jedno dziecko do tego male i jeszcze dwojke mniejszych to dom staje na glowie
KasiaH moja cora jest z 17.07.2017 czytalam ze twoj maluch i Cookie Monster tez sa z lipca? : )cookiemonster lubi tę wiadomość
-
Troche mnie to stresuje jak sobie poradze. Nie zabezpieczalismy sie a to dlatego ze na mala czekalismy az trzy lata wiec myslelismy ze jesli ma to tyle czasu zajac ponownie to lepiej nie odwlekac kolejnej ciazy. Mimo wszystko zaskoczenie i tak jest ALe ciesze sie ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy bablami. A u was jak planowane/nie planowane?
-
Chusy wrote:Troche mnie to stresuje jak sobie poradze. Nie zabezpieczalismy sie a to dlatego ze na mala czekalismy az trzy lata wiec myslelismy ze jesli ma to tyle czasu zajac ponownie to lepiej nie odwlekac kolejnej ciazy. Mimo wszystko zaskoczenie i tak jest ALe ciesze sie ze bedzie taka mala roznica wieku miedzy bablami. A u was jak planowane/nie planowane?
U nas pół planowane, pol nie, po prostu się nie zabezpieczalismy twierdząc - co będzie to będzie. Narzeczony chciał jeszcze poczekać, ja nie. Bo nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko. A w sumie niczego nam nie brakuje to czemu nie. No i jak już zaciazylismy to oczywiście zachwycony, idealnie i super! Oszalal już na punkcie mojego brzuszka i ciągle chodzi całuję itp. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:07
Chusy, Nowa0289 lubią tę wiadomość