X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Talisa Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    To ładnie wzrasta :*
    Ja wczoraj miałam 616,9 tylko lekarz mówi że to nie 5t3d a młodsza ciąża nie widoczna za bardzo na USG dlatego betę zrobiłam i liczę na duży przyrost jutro :*
    A czy istnieje jakaś wartość graniczna bety, przy której lekarz powinien już coś zobaczyć na USG? Jeśli tak, zrobiłabym badanie przed wizytą, żeby nie iść na darmo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj mówił że żeby zobaczyć zarodek to ponoć musi być powyżej 2500 ale dziewczyny mówią różnie ja się za bardzo nie znam ponoć na pęcherzyk musi być ponad 1000

Talisa lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za godzine jadę po odbiór bety. Strasznie się denerwuje! Trzymajcie kciuki!

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 4tc jaki powinien być mniej więcej wynik?

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mi mówiła że miała 94

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama Wam gratulowałam ;-) i chyba ja do Was dołączę ;-) :-D na razie tak po cichu się witam , @ powinnam dostać dwa dni temu , a tu ani widu ani słychu trochę plecy mnie bolą jak na @ , w testy nie będę się bawić jutro jak wyrobię się w czasie to pójdę i betę zrobię .

Goldfinch26 wrote:
    Na 4tc jaki powinien być mniej więcej wynik?

Znalazłam w necie :

Beta hCG - normy w ciąży (w zależności od wieku ciążowego liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki)

3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml
    Beta hCG - wyniki. Jak je odczytać?
    Niski poziom beta hCG (poniżej 5 mIU/ml) oznacza, że kobieta nie jest w ciąży. Powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę.

milamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
    W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
    To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
    W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
    Wątpię kochana byś miała ból brzucha silny jak na @ i krwawienie ja tak miałam :(
    Idź do innego gina i nie czekaj może ten miał zły sprzęt i wprowadził cię w blad :(
    Trzymam kciuki daj nam znać!!!

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko77 nie denerwuj się! Może ten doktor miał jakiś lipny stary sprzęt do usg? Tyle jest takich przypadków, że u każdego lekarza wyniki wychodzą trochę inne wymiary itd. Koniecznie idź jeszcze do innego lekarza z dobrym sprzętem i niech zrobi usg. Wydaje się mało prawdopodobne żeby w poniedziałek było A dwa dni później nie ma żadnego śladu. Poza tym chyba miałabyś jakieś objawy.

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Ciasteczko77 nie denerwuj się! Może ten doktor miał jakiś lipny stary sprzęt do usg? Tyle jest takich przypadków, że u każdego lekarza wyniki wychodzą trochę inne wymiary itd. Koniecznie idź jeszcze do innego lekarza z dobrym sprzętem i niech zrobi usg. Wydaje się mało prawdopodobne żeby w poniedziałek było A dwa dni później nie ma żadnego śladu. Poza tym chyba miałabyś jakieś objawy.
    No właśnie !!! A zero objawów - wszystko Ok
    Tydz temu ten dr widział zarodek
    Dziś nie - kazał przyjść w pon ...
    Ja szukam innego lekarza to chodzę teraz testować rożnych - dzis mam kandydata nr2.
    Jestem załamana :(

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 nie denerwuj się i poczekaj na innego lekarza. Tak jak piszą dziewczyny. Gin musiał mieć kiepski sprzęt.

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • Talisa Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Spokojnie, to niemożliwe żeby bez krwawienia zarodek zniknął. Nie denerwuj się, o 17:00 wszystko powinno się wyjaśnić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie - nic nie miałam :(
    Ja chyba zawału dostanę

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Ciasteczko coś Ty, nie ma takiej możliwości. Z pewnością coś doktorowi "poszło nie tak". Nie denerwuj się, daj znać po dzisiejszej wizycie !

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bd dobrze naprawdę nie masz krwawienia ani bóli bądź dobrej myśli zobaczysz tamten się pomylił i bd dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Bym użyła brzydkiego słowa ale napisze ze baran a nie lekarz dobrze że masz dziś kolejna wizytę jakby cos było nie tak to byś np plamiła lub podbrzusze bolało , boże widzisz i nie grzmisz wiem że łatwo powiedzieć nie martw się , ja mama 4 dzieci i jednego aniołka w niebie mówię Ci że będzie wszystko dobrze :-*. U mnie w szpitalu jest sprzęt sprzed 30 lat i mój Pan gin wozi ze sobą swój własny sprzęt bo wie że ten jest wadliwy i stary.

Ciasteczko77, Maćka lubią tę wiadomość

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 34,5. Mam na wyniku normę ciąża 3 tydzien 5,8- 71,2
    ciaza 4 tydzien 9,5- 750

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny ... w głowie mi sie kręci, jestem na mieście jeszcze 3 h bo czekam na druga wizytę :(
    Oby ten drugi dr mi zrobił usg- wszystko mu powiem :( to pierwsza wizyta

• Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Czy mozna dolaczyc?
    To moja czwarta ciaza, z czego dwie sie nie powiodly. Jestem pelna nadziei, ze tym razem bedzie inaczej :)
    Wizyte mam dopiero 22 wrzesnia i czekam z niecierpliwoscia.

Mama dwojki, milamila, KasiaH lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Talisa Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje Dziewczyny ... w głowie mi sie kręci, jestem na mieście jeszcze 3 h bo czekam na druga wizytę :(
    Oby ten drugi dr mi zrobił usg- wszystko mu powiem :( to pierwsza wizyta
    Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki :)

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ