Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama dwojki wrote:To ładnie wzrasta :*
Ja wczoraj miałam 616,9 tylko lekarz mówi że to nie 5t3d a młodsza ciąża nie widoczna za bardzo na USG dlatego betę zrobiłam i liczę na duży przyrost jutro :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySama Wam gratulowałam i chyba ja do Was dołączę na razie tak po cichu się witam , @ powinnam dostać dwa dni temu , a tu ani widu ani słychu trochę plecy mnie bolą jak na @ , w testy nie będę się bawić jutro jak wyrobię się w czasie to pójdę i betę zrobię .
Goldfinch26 wrote:Na 4tc jaki powinien być mniej więcej wynik?
Znalazłam w necie :
Beta hCG - normy w ciąży (w zależności od wieku ciążowego liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki)
3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml
Beta hCG - wyniki. Jak je odczytać?
Niski poziom beta hCG (poniżej 5 mIU/ml) oznacza, że kobieta nie jest w ciąży. Powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę.milamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ?? -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
W pon byłam u innej dr i zrobiła usg i był zarodek 2.3 mm i serce widać było jak bije
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??
Idź do innego gina i nie czekaj może ten miał zły sprzęt i wprowadził cię w blad
Trzymam kciuki daj nam znać!!!Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
Ciasteczko77 nie denerwuj się! Może ten doktor miał jakiś lipny stary sprzęt do usg? Tyle jest takich przypadków, że u każdego lekarza wyniki wychodzą trochę inne wymiary itd. Koniecznie idź jeszcze do innego lekarza z dobrym sprzętem i niech zrobi usg. Wydaje się mało prawdopodobne żeby w poniedziałek było A dwa dni później nie ma żadnego śladu. Poza tym chyba miałabyś jakieś objawy.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoldfinch26 wrote:Ciasteczko77 nie denerwuj się! Może ten doktor miał jakiś lipny stary sprzęt do usg? Tyle jest takich przypadków, że u każdego lekarza wyniki wychodzą trochę inne wymiary itd. Koniecznie idź jeszcze do innego lekarza z dobrym sprzętem i niech zrobi usg. Wydaje się mało prawdopodobne żeby w poniedziałek było A dwa dni później nie ma żadnego śladu. Poza tym chyba miałabyś jakieś objawy.
Tydz temu ten dr widział zarodek
Dziś nie - kazał przyjść w pon ...
Ja szukam innego lekarza to chodzę teraz testować rożnych - dzis mam kandydata nr2.
Jestem załamana -
Ciasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
To możliwe ze on umarł ?i zniknął ?? A ja ani krwawień ani nic ??Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko coś Ty, nie ma takiej możliwości. Z pewnością coś doktorowi "poszło nie tak". Nie denerwuj się, daj znać po dzisiejszej wizycie !Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Byłam u dr z kliniki ale on nic nie widzi !? Widzi pęcherzyk i nic więcej. Nie widzi serca Ani zarodka- to niemożliwe - o 17 mam drugiego dr może mi zrobi usg ?
Bym użyła brzydkiego słowa ale napisze ze baran a nie lekarz dobrze że masz dziś kolejna wizytę jakby cos było nie tak to byś np plamiła lub podbrzusze bolało , boże widzisz i nie grzmisz wiem że łatwo powiedzieć nie martw się , ja mama 4 dzieci i jednego aniołka w niebie mówię Ci że będzie wszystko dobrze :-*. U mnie w szpitalu jest sprzęt sprzed 30 lat i mój Pan gin wozi ze sobą swój własny sprzęt bo wie że ten jest wadliwy i stary.Ciasteczko77, Maćka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny!
Czy mozna dolaczyc?
To moja czwarta ciaza, z czego dwie sie nie powiodly. Jestem pelna nadziei, ze tym razem bedzie inaczej
Wizyte mam dopiero 22 wrzesnia i czekam z niecierpliwoscia.Mama dwojki, milamila, KasiaH lubią tę wiadomość
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018