Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje właśnie mnie te must have przerażają - wychodzi ze wszystko jest must have !!! Matko ...
Ciuszki- paki widziałam tylko nie wiem jaka to jakość te używane ? Czy warto kupować używane ciuszki, mebelki itp ? Moim zdaniem tak (tylko pytanie o jakość) bo na 3 msc ciuszki i potem wymiana ...
A właśnie - jakie planujecie ciuszki na maj / czerwiec - same krótkie rękawki ? Chusy u Ciebie to upały już beda ... tutaj w PL pewnie się zaczną w lipcu ... -
Ciasteczko777 wrote:Pocieszacie mnie Dziewczyny głupio to zabrzmi, ale cieszę sie że nie tylko ja mam te obawy tzn ze nie jestem nienormalna (a juz to sobie wkręciłam że tylko ja panikuje) dziękuje
Od czego by tu zacząć - jak pisałam my mamy 2 pokoje i maluszek bedzie z nami w sypialni (za pare lat albo my do salonu albo nowe mieszkanie-chyba kupimy 4 pokojowe wtedy) ale mnie tez smuci ze każdy szykuje oddzielny pokój dla dziecka a my tacy beznadziejni i nie mamy oddzielnego pokoju (nikt w sumie nie liczył, że sie w końcu uda mieć dziecko- przecież to IVF i mieliśmy kilka procent szans) ... mam przez to wrażenie ze jestem nieodpowiedzialna ze pcham dziecko w 50 m2 i 2 pokoje
Wiecie co - odstawiam teraz te hormony (schodzę z duphaston i luteiny) to chyba przez to tak mi zle...
fatalnie też śpię - cały czas nie mogę sie ułożyć .. potrzebuje pilnie tej poduszki
Niepotrzebnie robisz sobie wyrzuty. Ja wychowalam sie w kawalerce ale fakt nie mialam rodzeństwa a rodzice postawili sciane zebym miala swoj pokój (mialam wtedy 8lat) dalo sie na 36m ? Dalo!
Ja mam 60m i co z tego jak cora ma swoj pokoj my mamy sypialnie a salon mam z aneksem kuchennym. Mala glizda bedzie z nami w sypialni pewnie tak do ok 3 rż tak jak i corka byla nie kupuje zadnych mebelkow dzieciecych wstawie tylko lozeczko a potem pewnie wyniesiemy sie do salonu bo co innego. Takze spokojnie! Za dyzo myslisz i dlatego lapiesz doły. Tak jak mowie i na 36 m da sie wychowac dziecko niw trzeba miec od razy pałacu.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Właśnie, a wózek kupiliśmy 2 w 1 Amelis Muki i napisałam do producenta i dostaliśmy model poekspozycyjny (stan idealny) i zamiast 1500 zaplacilismy 999zl, Wozek ma duza gondole, ze spacerowki nie korzystalismy, bo kupilismy taka pod katem podrozy samolotem:)
Także warto tak kombinować. Albo używkiCiasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem ci tak, ja wolalam kupic nowe ciuszki, te ktore dostalam od rodziny czesc byla nowa a czesc uzywana bo babcia lubi latac po lumpeksach. Wolalam kupic nowe z tego wzgledu ze np jak masz takie promocje jak teraz w lidlu to mozna kupic bawelniane ciuszki dobrej jakosci za kilka zl. Ale te z second-handow rowniez sie oplaca bo da sie zlapac praktycznie nowki za jeszcze mniej. Nie bralabym natomiast paczek przez internet bo wlasnie ciezko ocenic jak zniszczone sa rzeczy, czy maja plamy itd.
Zaluje ze u nas nie ma lumpeksow
Mysle ze w maju jeszcze moze byc chlodno w Polsce, u mnie tak jak mowisz upaly wiec sie nastawiam wylacznie na krotki rekaw : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:17
-
Mnie tez to wszystko przeraża...za duzo spraw naraz sie nalozylo i mam metlik w glowie. Wkurza mnie ze przez to nie mogę sie skupic na planowaniu macierzynstwa. Tesciowie planuja rozwod przez co moj facet tez jest rozbity i czasem myslami gdzie indziej. Mieszkamy z moja mama ktora jest po udarze mózgu i to ja najwięcej jej pomagam jako ze z nia mieszkam mimo ze ma rodzicow i rodzeństwo no ale coz spadlo na mnie . I zamiast oczekiwać wsparcia wiem ze to ja musze byc wsparciem. Do tego nasz slub w marcu. Wiem ze z dzieckiem bede musiala sobie radzic w wiekszosci sama a doswiadczenia nie mam. 2 razy w zyciu przebieralam chrzesniaka. Ale wiem ze sobie poradze bo juz nieraz bylam w beznadziejnej sytuacji ale jakos przetrwalam a z partnerem w dwójkę wczoraj mielismy rocznice 8 od kad razem jestemy i naprawdę wiele razy przezylismy i tylko dziecka nam brakuje do szczęścia:)
-
A co do wózków siostra męża kupila używany w takim komisie z wozkami dala 800zl za wozek ktory kosztuje blisko 2tys. Wyglada praktycznie jak nowy. Wyprany,wynienione elementy te co sie zuzywają naprawde bardzo ladny.
Przy pierwszym dziecku mowilam ze wszystko musi byc nowe teraz zmienilam zdanie.
Niestety po córce wszysyko co mialam rozdalam. Wiec musze startowac od poczatku. Mam ubranka od rozm 110 zostawione no ale jesli będzie chlopak to nic mi sie nie przyda.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
ago91 wrote:Dziewczyny czy wam też maleństwo się przemieszcza z lewej strony na prawą i z powrotem? dwa dni temu czułam pogrubienie w macicy z prawej strony A dziś już z lewej
Haha edytuje, bo jak widzę to z góry na dół to sobie wyobrażam, pępek i wyżej
Tak od linii włosów czasami jakieś 4/5cm w góręWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:26
ago91 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Wozka akurat nie chcialam uzywanego ale ja mam jakies skrzywienie pod tym wzgledem Wyobrazam sobie ile dziecko tam ulalo, zjadlo ciastek, kaszek, jogurcikow, ile pieluszek przecieklo i nie moglam sie przemoc do kupienia uzywanego. Wiem ze mozna wszystko ladnie doprac ale kurcze no nie dam rady Na wozek sie musielismy szarpnac i tyle. Zaplacilismy prawie 3000 za yoyo 2 w 1. Wiem, ze sporo i mozna dwa wozki w tej cenie kupic ale udalo mi sie malza przekonac
-
iwwk wrote:Właśnie w pytaniu na śniadanie był poruszany temat rozstępów w ciąży. Dermatolog mówiła, że nie ma dowodów, aby kosmetyki miały wpływ na ich nie pojawienie się. Powinno się stosować olejki nawilżające regularnie, ale jeśli mamy skłonności genetyczne to niestety duże prawdopodobieństwo, że i tak się pojawią. Także temat jak najbardziej aktualny dla Nas
Ale też z ciekawostek, podobno poniżej 25 roku życia częściej pojawiają się rozstępy w ciąży, a wynika to z tego, że kobiety po 25 bardziej o siebie dbają, ciekawe ile w tym prawdy
Jestem w 3 ciazy mam 24 lata i nie mam rozstepow. A w 2 ciazy mialam bardzo duzy brzuszek . Bardzo dbalam , dbam o siebie , od 3 msc smarowalam sie kremami 2 razy dziennie . jak urodzilam 2 dziecko nikt nie wiezyl ze wogole bylam w ciazy dobrze sie trzymam mam nadzieje ze tak zostanie. Sprawa indywidualna kazdej kobiety. Kazda ciaza jest inna teraz zobaczymy co los mi przyniesie . -
Ciasteczko - myśmy przedtem mieszkali na 36m2 i gdyby wtedy nam się urodziło dziecko to też by było z nami w pokoju bo nie było wtedy gdzie zrobić osobnego pokoju. Teraz z racji że mamy dom i full pokoi do wykorzystania to robimy ale wszyscy mi mówią że przez 1 rok życia dziecko i tak będzie w pokoju z nami (nie wiem ile w tym prawdy). Znam dziewczynę która ma 37m2,dziecko,psa i 2 koty no i mąż jeszcze w tym wszystkim i się mieszczą ba! Nie mają zamiaru zmieniać na większe!
Mój mąż z bratem się wychowali na 30kilku metrach bo takie czasy były i żyje
Nie martw się kochana, przez to że dzidzi będzie z Wami w pokoju a nie osobno nikt nie powie że zła z Ciebie matka a i Ty tak o sobie nie myśl!Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Chusy wrote:Dziewczyny tak offtop, wtrabilabym lazanki.. Czym mozna zastapic makaron na lazanki? Bo u nas nie ma
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Bylam u tego diabetologa.
Jakie g...no jeszcze mi sie przyplacze... tarczyca,leki przeciwzakrzepowe a teraz jeszcze cukrzyca!
Przez 4 najblizsze dni mam mierzyc cukier i jesli na czczo dalej bedzie za wysoki to mam przyjsc w przyszlym tygodniu po recepte na insuline!
Masakra! Kuje brzuch, teraz mam kuć palce a jeszcze jak mi przyjdzie kuć nogi to juz calkiem bede jak ser szwajcarski.
Doktorka fajna bylam na nfz i siedzialam w gabinecie 40 min. Az w szoku jestem ze tyle czasu poswiecila mi.
Ale strasznie szybko mowi moze dlatego ze chve jak najwiecej przekazac. Szybki kurs obslugi glukometru i od jutra jazda....
Dieta o rany jak ja sobir z tym poradze. 90% tego co jadlam nie moge a to co moge to kompletnie nie lubie. Jak życ...2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMąż dziś do domu wychodzi po.operwvjo wszystko dobrze czekamy do 14 na wypis i ruszamy do domu ufff dziś szczęśliwa już jestem
Apropo ciuszkow ja zawsze dla siebie dzieci kupuje nowe jakoś nie lubię rzeczy po kimś ale to takie moje dziwactwo. Wózek łóżeczko też nowe kupię bo to po synu się do niczego nie nadajeChusy, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Wizytuje dziś o 18:30 trzymajcie za mnie kciuki. Ciekawi mnie ile mały ma cm ostatnio miał 4,33 przy 11t2d a teraz już 14t2d
Ile mniej więcej maluch rośnie na dobę?skarb15, Chusy, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Milka1991 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
Chusy wrote:Sa muszelki ale myslalam o tych kokardkach? One by chyba spasowaly najlepiej! Zaraz sie zaslinie musze do sklepu isc czekam az sie mala obudzi z drzemki
Urodzony 3.05.2019 ❤️
ja mieszkam w kawalerce z mezem i dzieckiem i jestem w ciazy narazie sie nie przejmuje bo albo zmienimy na dwupokojowe mamy umowe do grudnia albo przedluzymy i pomiescimy sie w jednym i swieto , wazne ze mamy gdzie mieszkac pokoj jest duzy nie ma co problemu szukac na zapas Wyprawke bede robic po 30 tc , narazie nawet nie wiem co mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:46
aktyde85 lubi tę wiadomość