X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mloda spala z nami do 3rż. Budziła się barfzo czesto w nocy. Jakbym miala lazić z pokoju do pokoju co chwilke to moja "strefa prywatna czy intymna" wogole by nie istniala bo nie mialabym sily na nic a tak jak zaczynała plakac bo np wypadl jej smoczek to tylko wkladalam reke przez szczebelki i spala dalej tak samo jak sie odkryla albo jak szly zeby albo cos jej dokuczalo pobujałam ją w lozeczku bo mielismy takie bujane i spala dalej. Wykonczylabym sie tymi spacerami po mieszkaniu.
    To kwestia indywidualna.
    Do dzis a ma 9 lat jak jest chora to spie z nią no np u niej goraczka z 37.5 do 40st to kwestia 30min wiec wole miec wszysyko pod kontrolą.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha KrmeLove juz myslałam ze pytasz o te na pupę :) w dzisiejszych czasach to rózne są podejscia np pro-natura w każdym calu :)

My córke eksmitowaliśmy do jej własnego pokoju w wieku 9 miesięcy i była niesamowicie zadowolona, że ma swój własny pokój :) ale wiadomo że tylko gdy ma się taką mozliwosć to tak można. W przypadku jednej sypialni dla rodziców i dziecka zawsze można pokombinować z jakimś przepierzeniem, tapetą w kąciku dla dxiecka. Dorota Szelągowska często takie rozwiązania stosuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:29

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Haha KrmeLove juz myslałam ze pytasz o te na pupę :) w dzisiejszych czasach to rózne są podejscia np pro-natura w każdym calu :)

My córke eksmitowaliśmy do jej własnego pokoju w wieku 9 miesięcy i była niesamowicie zadowolona, że ma swój własny pokój :) ale wiadomo że tylko gdy ma się taką mozliwosć to tak można. W przypadku jednej sypialni dla rodziców i dziecka zawsze można pokombinować z jakimś przepierzeniem, tapetą w kąciku dla dxiecka. Dorota Szelągowska często takie rozwiązania stosuje
    O nie nie, nie będę się bawić, ale u nas np gmina dokłada się do pieluch wielorazowych, na każde niemowlę przysługuje jakąś tam kwota na rok. I w sumie wychodzi się prawie na zero :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kot śpi od 12 lat z nami :) za cholerę nie chce inaczej ;) ha ha - żartuje :)
    nie mam porównania bo nie mam dzieci... Wyjdzie w praniu :) zależy też od dziecka :) ale prv to podstawa...nie mniej nad większym mieszkaniem poważnie myślimy ... a jednak mieszkać w salonie to trochę słabe ...
    zobaczymy co będzie ... mamy to szczęście, że mamy 2 własne mieszkania i możemy oba sprzedać i kupić dużo większe. Ta wyprawka to stresogenna jest ... za dużo tego wszystkiego - kiedyś było łatwiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:41

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyprawka własnie cieszy bardzo :D mąż już się napalił na wózek, w sumie pojechalibyśmy już oglądać, ale nie ma czasu :D na zakupy ubrankowe czekam aż poznamy płeć. Będę pomału wszystko zbierać na promocjach, ciucholandach itp tak żeby się w jednym miesiącu nie wysypać z kasą no i żeby taniej wyszło :) ale ja zawsze lubiłam organizację, planowanie, tworzenie list i tak dalej :D

• Pantera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszej ciąży kojarzę że w smyku i tesco F&F są super przeceny w styczniu.
    My nie wyrzucalismy niczego prawie po córce, wiec tylko uzupełnimy. Dodatkowo na wiosnę otworzy sie nareszcie Primark i nie trzeba bedzie do Londynu jeździć! Maja cudne ubrania świetnej jakosci, np 7 spioszków za 7,5 gbp :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazywa ktoras z Was duphavit??

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Zazywa ktoras z Was duphavit??
    Ja brałam do 12 tyg teraz łykam Prenatal Duo

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a mi dopiero teraz przepisala jak zaczynam 13 tydzień

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa każdy lekarz ma inne podejście do suplementacji w ciąży, niektórzy wręcz jej kompletnie nie uznają, uważając, że powinno wystarczyć to co dostarczamy wraz z pożywieniem. Moja pani ginekolog jeszcze przed staraniami zaleciła brać prenatal uno, pomimo że ja z tych bardzo zdrowo odżywiajajacych się i żadnych niedoborów nigdy nie miałam.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie jestem w domu :)! Godzina opóźnienia u gin, potem korki na mieście, ale do rzeczy: 11+3tc moja dzidzia ma 4,7cm❤️ pięknie bijące serduszko, obróciła się dziś tyłem i mogliśmy oglądać ładnie ukształtowany kręgosłup. 14.11 mam prenatalne, a za 3tyg ponowna wizyta :)

Ciasteczko777, iwwk, Oleander, Pani Moł, PatkaPP, Paula_071 lubią tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę przełożoną na sobotę :( Dzwoniła gin, że nie może jutro, a tak już blisko byłam żeby znów sobie na maleństwo popatrzeć :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mialyscie badanie ginekologiczne? Ja ani razu w ciąży. Plus nie miałam cytologii, miałam miesiąc przed zajściem robiona. Ani moczu ani nic teraz... Mam chwilę do wejścia i tak myślę czy nie poprosić.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziewczyny a mialyscie badanie ginekologiczne? Ja ani razu w ciąży. Plus nie miałam cytologii, miałam miesiąc przed zajściem robiona. Ani moczu ani nic teraz... Mam chwilę do wejścia i tak myślę czy nie poprosić.
    Ginek badanie to co wizytę, cytologia pobrana, mocz 2 razy już.. zwykła krew raz na miesiąc. Oddzielnie badania specjalistyczne ... zawsze coś... ogólnie mam dosyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też zakładałam,że corka będzie z nami spała (w sensie w naszej sypialni, w swoim łóżeczku) tylko przez pierwsze może 3 miesiące, a potem eksmisja do swojego pokoju.EHE! :D ma ponad rok i dalej spi w sypialni, czasem sama, czasem część nocy z nami, no niewiele się poradzi na tę więź z dzieckiem :)

I nie przejmujcie się laski, że to na razje wszystko przytłacza - to normalne bo do ogarniecia jest miliard spraw. Z czasem się już mniej - więcej wie, stworzy się listę co z apteki, jakie ciuszki, jakie pościelki itp. I to fakt, że na początek nie ma co wychylać się poza bodziaki rozpinane i pajacyki. Jak dostałam po szwagierce dżinsy na rozm.56 to trochę zbaraniałam - że po co takiego maluszka leżącego w dżinsy niewygodne ubierać ;) no i skarpetki z niezbyt ciasną gumeczką są przydatne. Fajnie, że będzie wiosna, bo kiepsko wspominam ubieranie kilkutygodniowego dziecia w kombinezoniszcza , gdzie sama nie wiedziałam gdzie jej się kończą ręce i nogi w tym ;) bardzo fajne ciuszki są w lidlu, mięciutkie i fajna jakość.

No i też moim zdaniem nie ma co zwlekać aż do 8 miesiąca z zakupami... Kilka znajomych się ze mnie podsmiechiwało, że ja w pełnej gotowosci byłam w 6/7 miesiącu, przy czym też dość szybko spakowałam torbę do szpitala. A tu hyc i poród 5 tyg przed terminem - nagle się okazało, że spoko bylo mieć tę torbę w szafie w gotowości.

Też mam prenatalne w pt. Oooeeesu, jeszcze jutro przeczekac i coś w koncu bedzie wiadomo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 18:26

• Pantera Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest naprawdę indtwidualna kwestia czy maleństwo śpi z rodzicami czy samo czy w ogóle w osobnym pokoju. Każda z nas opracuje swój model :)
    U nas córka nie spała z nami jak wspomniałam tylko po każdym karmieniu odkładana była do łóżeczka. Raz gdy przysnęłam przy karmieniu zdarzyło nam się zakryc kompletnie kołdrą dziecko, obudziło mnie jak córka zaczęła uderzać we mnie rączkami... powiedziałam sobie nigdy wiecej. Mamy aniołka - monitor oddechu AngelCare i bardzo się sprawdził.
    Zdarza mi się włączyc jeszcze gdy córka ma zapalenie oskrzeli i ciężko oddycha.

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ginek badanie to co wizytę, cytologia pobrana, mocz 2 razy już.. zwykła krew raz na miesiąc. Oddzielnie badania specjalistyczne ... zawsze coś... ogólnie mam dosyć :(
    Dostałam tylko mocz, glukoza po 20tc. Badanie szyjki nie wskazane, cytologia była spoko przed a w ciąży w Belgii pomoc nie robią i muszę wziąć pod uwagę, że tu się robi mniej badań. Haha. No okej. Nast wizyta 12.12 u polskiego lekarza, u tej co byłam dziś. A przed samymi świętami pójdę do belgijskiej lekarki z którą chcę rodzic. No zobaczymy.

Syneczek ma 8,33cm, waży ok 80 gram. Ma oczka ze zrenicami, ładny nosek, nóżki, paluszki <3 a no i czuję go, nie mam wątpliwości, bo jak skoczył na usg to poczułam :) nie czuję go oczywiście regularnie, zależy jak się ułoży, ale czuję :)

Pani Moł, ago91, cookiemonster, Cherry87, Paula_071 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w 3 tygodnie uroslo mu się 4cm :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Moja gin powiedziala mi ze bada na fotelu na pierwszej wizycie ciazowej a potem w razie jakiegos pieczenia swedzenia itp. Cytologie jak mialas robioną w ciagu pol roku przed zajsciem w ciaze to nie musisz robic jest aktualna

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol - no wlasnie mialam podobna sytuacje, wywolywali mi porod w 38 tyg i dobrze ze torbe spakowalam bo by byla panika, moj maz nie bardzo sie umie znalezc w mojej szafie ani w szafkach rowniez, a ze szpitala juz mnie nie chcieli wypuscic jak juz raz weszlam.

Tak samo z wyprawka, wiem ze sa dziewczyny ktore fantastycznie brykaja do 9 miesiaca, ale mnie bylo ciezko pod koniec, strasznie puchly mi nogi, ledwo sie na nich telepalam i cieszylam sie bardzo ze juz wszystko mialam ogarniete ok. 7 miesiaca. Poza tym daje to poczucie bezpieczenstwa i zmniejsza stres. No i mniej dociazacie sie finansowo, w jednym miesiacu kupicie to, w drugim tamto zamiast wszystkiego naraz. Ale to takie moje prywatne odczucia :P

Pani Moł lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ