Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mloda spala z nami do 3rż. Budziła się barfzo czesto w nocy. Jakbym miala lazić z pokoju do pokoju co chwilke to moja "strefa prywatna czy intymna" wogole by nie istniala bo nie mialabym sily na nic a tak jak zaczynała plakac bo np wypadl jej smoczek to tylko wkladalam reke przez szczebelki i spala dalej tak samo jak sie odkryla albo jak szly zeby albo cos jej dokuczalo pobujałam ją w lozeczku bo mielismy takie bujane i spala dalej. Wykonczylabym sie tymi spacerami po mieszkaniu.
To kwestia indywidualna.
Do dzis a ma 9 lat jak jest chora to spie z nią no np u niej goraczka z 37.5 do 40st to kwestia 30min wiec wole miec wszysyko pod kontrolą.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Haha KrmeLove juz myslałam ze pytasz o te na pupę w dzisiejszych czasach to rózne są podejscia np pro-natura w każdym calu
My córke eksmitowaliśmy do jej własnego pokoju w wieku 9 miesięcy i była niesamowicie zadowolona, że ma swój własny pokój ale wiadomo że tylko gdy ma się taką mozliwosć to tak można. W przypadku jednej sypialni dla rodziców i dziecka zawsze można pokombinować z jakimś przepierzeniem, tapetą w kąciku dla dxiecka. Dorota Szelągowska często takie rozwiązania stosujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:29
-
Pantera wrote:Haha KrmeLove juz myslałam ze pytasz o te na pupę w dzisiejszych czasach to rózne są podejscia np pro-natura w każdym calu
My córke eksmitowaliśmy do jej własnego pokoju w wieku 9 miesięcy i była niesamowicie zadowolona, że ma swój własny pokój ale wiadomo że tylko gdy ma się taką mozliwosć to tak można. W przypadku jednej sypialni dla rodziców i dziecka zawsze można pokombinować z jakimś przepierzeniem, tapetą w kąciku dla dxiecka. Dorota Szelągowska często takie rozwiązania stosuje
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualnyU nas kot śpi od 12 lat z nami za cholerę nie chce inaczej ha ha - żartuje
nie mam porównania bo nie mam dzieci... Wyjdzie w praniu zależy też od dziecka ale prv to podstawa...nie mniej nad większym mieszkaniem poważnie myślimy ... a jednak mieszkać w salonie to trochę słabe ...
zobaczymy co będzie ... mamy to szczęście, że mamy 2 własne mieszkania i możemy oba sprzedać i kupić dużo większe. Ta wyprawka to stresogenna jest ... za dużo tego wszystkiego - kiedyś było łatwiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:41
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie wyprawka własnie cieszy bardzo mąż już się napalił na wózek, w sumie pojechalibyśmy już oglądać, ale nie ma czasu na zakupy ubrankowe czekam aż poznamy płeć. Będę pomału wszystko zbierać na promocjach, ciucholandach itp tak żeby się w jednym miesiącu nie wysypać z kasą no i żeby taniej wyszło ale ja zawsze lubiłam organizację, planowanie, tworzenie list i tak dalej
-
Z pierwszej ciąży kojarzę że w smyku i tesco F&F są super przeceny w styczniu.
My nie wyrzucalismy niczego prawie po córce, wiec tylko uzupełnimy. Dodatkowo na wiosnę otworzy sie nareszcie Primark i nie trzeba bedzie do Londynu jeździć! Maja cudne ubrania świetnej jakosci, np 7 spioszków za 7,5 gbp -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa każdy lekarz ma inne podejście do suplementacji w ciąży, niektórzy wręcz jej kompletnie nie uznają, uważając, że powinno wystarczyć to co dostarczamy wraz z pożywieniem. Moja pani ginekolog jeszcze przed staraniami zaleciła brać prenatal uno, pomimo że ja z tych bardzo zdrowo odżywiajajacych się i żadnych niedoborów nigdy nie miałam.
-
Wreszcie jestem w domu ! Godzina opóźnienia u gin, potem korki na mieście, ale do rzeczy: 11+3tc moja dzidzia ma 4,7cm❤️ pięknie bijące serduszko, obróciła się dziś tyłem i mogliśmy oglądać ładnie ukształtowany kręgosłup. 14.11 mam prenatalne, a za 3tyg ponowna wizyta
Ciasteczko777, iwwk, Oleander, Pani Moł, PatkaPP, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a mialyscie badanie ginekologiczne? Ja ani razu w ciąży. Plus nie miałam cytologii, miałam miesiąc przed zajściem robiona. Ani moczu ani nic teraz... Mam chwilę do wejścia i tak myślę czy nie poprosić.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualnyKarmeLoVe wrote:Dziewczyny a mialyscie badanie ginekologiczne? Ja ani razu w ciąży. Plus nie miałam cytologii, miałam miesiąc przed zajściem robiona. Ani moczu ani nic teraz... Mam chwilę do wejścia i tak myślę czy nie poprosić.
-
nick nieaktualnyA ja też zakładałam,że corka będzie z nami spała (w sensie w naszej sypialni, w swoim łóżeczku) tylko przez pierwsze może 3 miesiące, a potem eksmisja do swojego pokoju.EHE! ma ponad rok i dalej spi w sypialni, czasem sama, czasem część nocy z nami, no niewiele się poradzi na tę więź z dzieckiem
I nie przejmujcie się laski, że to na razje wszystko przytłacza - to normalne bo do ogarniecia jest miliard spraw. Z czasem się już mniej - więcej wie, stworzy się listę co z apteki, jakie ciuszki, jakie pościelki itp. I to fakt, że na początek nie ma co wychylać się poza bodziaki rozpinane i pajacyki. Jak dostałam po szwagierce dżinsy na rozm.56 to trochę zbaraniałam - że po co takiego maluszka leżącego w dżinsy niewygodne ubierać no i skarpetki z niezbyt ciasną gumeczką są przydatne. Fajnie, że będzie wiosna, bo kiepsko wspominam ubieranie kilkutygodniowego dziecia w kombinezoniszcza , gdzie sama nie wiedziałam gdzie jej się kończą ręce i nogi w tym bardzo fajne ciuszki są w lidlu, mięciutkie i fajna jakość.
No i też moim zdaniem nie ma co zwlekać aż do 8 miesiąca z zakupami... Kilka znajomych się ze mnie podsmiechiwało, że ja w pełnej gotowosci byłam w 6/7 miesiącu, przy czym też dość szybko spakowałam torbę do szpitala. A tu hyc i poród 5 tyg przed terminem - nagle się okazało, że spoko bylo mieć tę torbę w szafie w gotowości.
Też mam prenatalne w pt. Oooeeesu, jeszcze jutro przeczekac i coś w koncu bedzie wiadomo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 18:26
-
To jest naprawdę indtwidualna kwestia czy maleństwo śpi z rodzicami czy samo czy w ogóle w osobnym pokoju. Każda z nas opracuje swój model
U nas córka nie spała z nami jak wspomniałam tylko po każdym karmieniu odkładana była do łóżeczka. Raz gdy przysnęłam przy karmieniu zdarzyło nam się zakryc kompletnie kołdrą dziecko, obudziło mnie jak córka zaczęła uderzać we mnie rączkami... powiedziałam sobie nigdy wiecej. Mamy aniołka - monitor oddechu AngelCare i bardzo się sprawdził.
Zdarza mi się włączyc jeszcze gdy córka ma zapalenie oskrzeli i ciężko oddycha. -
Ciasteczko777 wrote:Ginek badanie to co wizytę, cytologia pobrana, mocz 2 razy już.. zwykła krew raz na miesiąc. Oddzielnie badania specjalistyczne ... zawsze coś... ogólnie mam dosyć
Syneczek ma 8,33cm, waży ok 80 gram. Ma oczka ze zrenicami, ładny nosek, nóżki, paluszki a no i czuję go, nie mam wątpliwości, bo jak skoczył na usg to poczułam nie czuję go oczywiście regularnie, zależy jak się ułoży, ale czujęPani Moł, ago91, cookiemonster, Cherry87, Paula_071 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
KarmeLoVe wrote:Dziewczyny a mialyscie badanie ginekologiczne? Ja ani razu w ciąży. Plus nie miałam cytologii, miałam miesiąc przed zajściem robiona. Ani moczu ani nic teraz... Mam chwilę do wejścia i tak myślę czy nie poprosić.
Moja gin powiedziala mi ze bada na fotelu na pierwszej wizycie ciazowej a potem w razie jakiegos pieczenia swedzenia itp. Cytologie jak mialas robioną w ciagu pol roku przed zajsciem w ciaze to nie musisz robic jest aktualna2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Pani Mol - no wlasnie mialam podobna sytuacje, wywolywali mi porod w 38 tyg i dobrze ze torbe spakowalam bo by byla panika, moj maz nie bardzo sie umie znalezc w mojej szafie ani w szafkach rowniez, a ze szpitala juz mnie nie chcieli wypuscic jak juz raz weszlam.
Tak samo z wyprawka, wiem ze sa dziewczyny ktore fantastycznie brykaja do 9 miesiaca, ale mnie bylo ciezko pod koniec, strasznie puchly mi nogi, ledwo sie na nich telepalam i cieszylam sie bardzo ze juz wszystko mialam ogarniete ok. 7 miesiaca. Poza tym daje to poczucie bezpieczenstwa i zmniejsza stres. No i mniej dociazacie sie finansowo, w jednym miesiacu kupicie to, w drugim tamto zamiast wszystkiego naraz. Ale to takie moje prywatne odczuciaPani Moł lubi tę wiadomość