X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszej wizycie było badanie ginekologiczne i cytologia również, która robiłam x lat temu, dlatego to już była konieczność :D

U nas dzidzi będzie spało z nami na razie, chce karmić piersią i nie wyobrażam sobie biegać do drugiego pokoju non stop w nocy a wiadomo, że nie wiadomo jak to będzie :) potem eksmisja jak się już uspokoi z nockami do siebie :D

Tak was podczytuje ale muszę powiedzieć że ja nie mam negatywnych emocji co do wychowywania, opieki itp. Po porodzie. Jakoś czuje same pozytywne emocje jeśli chodzi o te sfery, czekałam na maleństwo już bardzo długo i doczekać się nie mogę. Pewnie będzie ciężko ale jak nie my to kto. <3

Ja za wiele też nie kupuje, mamy duże wsparcie w rodzinie, dziadkowie oczywiście już uparcie chcą kupować wózki łóżeczka itp. Musimy ich powstrzymywac :D

Jeśli chodzi o ubranka to tylko podstawy na początek, a resztę pewnie dostaniemy w prezentach. Zabawek nie kupuje żadnych, też pewnie milion prezentów dostaniemy. moja mama szyję Minki dla dzieci więc cała wyprawkę od pościeli po zabawki pluszaki będę miała :D

No i kochane gratuluję udanych wizyt!! :)))

Mnie dalej męczą wymioty i biegunka, wirus jezzcze trzyma ale przynajmniej pije i coś tam podjem czasami :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko???? Bede cie troche meczyc z ta cukrzycą ale ty wiesz wiecej jak ja.
    Jesz regularnie posilki? Powiem szczerze ze jedzenie co 2.5-3h troche ciezkiw przy moim trybie zycia. Im wiecej czytam o tym wszystkim tym jestem bardziej glupia. Nie mam pojecia jak to ugryźc wszystko jakja jestem ciagle glodna. Zjadlam kolacje wg zalecen dr po godz cukier 121 co z tego jak za chwile bylam znowu glodna.
    Jak ja to ogarne to ja nie wiem.
    Chyba wybiore sie do dietetyka zeby ki napisala co dokladnie mam jesc caly jadlospis .

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam straszną zgage. W 1 trymestrze w ogóle nie miałam a teraz od kilku dni mnie męczy zwłaszcza dziś. :(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko???? Bede cie troche meczyc z ta cukrzycą ale ty wiesz wiecej jak ja.
    Jesz regularnie posilki? Powiem szczerze ze jedzenie co 2.5-3h troche ciezkiw przy moim trybie zycia. Im wiecej czytam o tym wszystkim tym jestem bardziej glupia. Nie mam pojecia jak to ugryźc wszystko jakja jestem ciagle glodna. Zjadlam kolacje wg zalecen dr po godz cukier 121 co z tego jak za chwile bylam znowu glodna.
    Jak ja to ogarne to ja nie wiem.
    Chyba wybiore sie do dietetyka zeby ki napisala co dokladnie mam jesc caly jadlospis .
    Powinnam jeść co 3-4... a jem rzadko :( nie mam w ogóle apetytu, jedzenie wmuszam...mam dietę od dietetyka ale z tego jem 1/4? :( u mnie właśnie brak apetytu, zaczynam jeść to mi w gardle staje... i przez to chudnę :( dziś 1 serek wiejski i 3 małe kromki czarnego, pomidor, kawałek kurczaka i tyle- jadłam to na raty ... :( wczoraj jadłam przez godzinę owsiankę :( fatalnie ... u mnie cukier nawet po pizzy czy czymś mega słodkim nie przekracza 110.. trzeba zobaczyć po czym Ci rośnie - nie ma reguły ..

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze od 10 listopada będzie promocja w rossmanie na dzieciece artykuly 2+2 . Chyba ze zle usłyszalam ale na 90% to prawda;)

Goldfinch26, Oleander lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście tych wiadomości dzisiaj. Staram się wszystko czytać i być na bieząco z Wami.

Agata! Szybkiego powrotu do zdrowia. Eh teraz jest sezon na te rotawirusy i łatwo to cholerstwo złapać.

Jeśli chodzi o wyprawkę to my nie mamy nic. To nasze pierwsze dziecko więc jesteśmy zupełnie zieloni w tym temacie. Również Nie mamy od kogo dostać ubranek, więc sami będziemy wszystko kupowali od podstaw. U mnie w rodzinie jest trochę małych dzieci, więc na pewno będę pytała ich rodziców o rady co kupować i ile czego :) Same zakupy będą dla mnie przyjemnością i tak myślę sobie że tyle dzieci się rodzi, jakoś kobiety dają sobie radę, więc dlaczego ja miałabym sobie nie poradzić Z macierzyństwem.

Mój jedyny stres to czy dziecko jest zdrowe, czy ciąża będzie prawidłowa i czy maleństwo przyjdzie na świat bez żadnych komplikacji. Im bliżej 15 tym większy stres mnie dopada :(

Któraś z Was pytała się o DuphaVit:) ja biorę. Gin powiedziała że ma bardzo dobry skład

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 00:15

f2w3csqv689n39p9.png

Wysłany: 8 listopada 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch,
    No wlasnie ja pytalam o duphavit, mi tez lekarka poleciła ale mimo ze mieszkam w duzym miescie to w 4 aptekach wogole jest nie dostępny i w sumie jest problem z tym z kad go dostac

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam przez internet od razu 2 opakowania. U mnie niestety też ciężko było dostać w jakiejkolwiek aptece.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png

Wysłany: 8 listopada 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak bede musiala zrobic:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Powinnam jeść co 3-4... a jem rzadko :( nie mam w ogóle apetytu, jedzenie wmuszam...mam dietę od dietetyka ale z tego jem 1/4? :( u mnie właśnie brak apetytu, zaczynam jeść to mi w gardle staje... i przez to chudnę :( dziś 1 serek wiejski i 3 małe kromki czarnego, pomidor, kawałek kurczaka i tyle- jadłam to na raty ... :( wczoraj jadłam przez godzinę owsiankę :( fatalnie ... u mnie cukier nawet po pizzy czy czymś mega słodkim nie przekracza 110.. trzeba zobaczyć po czym Ci rośnie - nie ma reguły ..

No wlasnie myslalam ze najpierw przez jakis czas bede mogla poobserwowac pp czym rosnie po czym nie. A dr od razu mi mowi ze teraz przez 4 dni jak bede miec ten cukier na czczo za wysoki to mam przyjsc po insuline i bede ja brala na noc
    Przecież 4 dni to malo zeby cukier uregulowac dietą...
    Mam podobnie jak ty jedzenie musze wmusic w siebie.
    Wogole mam wrazenie ze sie nie najadam. Co chwile jestem glodna. Moze porcje za małe. Zaczelam wczoraj od tych dwoch kolacji. Jedna o 19.30 i potem druga przed snem ok 21.30-22.00 a dzis cukier o 6 rano 94. Czyli jakby po 8 godzinach. Zrobię jeszcze pomiar o 8 bedzie wtedy po 10 godzinach.
    Trudne to wszystko. Musze poszukac jakiegoa forum z cukrzycą ciazową bo zwariuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 06:47

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, dziś mam prenatalne na 9.30 denerwuje sie strasznie :/ taki stres mnie ogarnął, czy serduszko jeszcze w ogóle bije, czy zdrowe... Nie wiem skąd takie nerwy :( piersi mnie cos przestały pobolewac

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana, spokojnie, ja dzisiaj mam swojego lekarza na 12.30, od 6 już z nerwów nie śpię, pierwszy raz od dawna szarpie mną od rana. Takie same obawy mam, żadnych objawów, boję się co z dzidzia, co lekarz powie na wyniki badań i ile jeszcze różnych specjalistów mnie czeka do ogarnięcia. Ale myślę że to wszystko tylko w naszej głowie, obyśmy spokojnie po wizytach mogły napisać że wszystko jest dobrze. Który to etap u Ciebie dokładnie?

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trzymam kciuki za udane wizyty :) ja jadę na krew

Ananana, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, zaczęłam 13 tydzień
    Tez od 6 nie śpię, myśli niespokojne, szybciej do tej wizyty!!

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty!!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki A dzisiejsze wizyty dziewczyny !!

Ja jutro wizytuje.po raz drugi o 10 może od tego lekarza dowiem się coś więcej i może poznam płeć ciekawość mnie zżera

P.s wczoraj miałam mega okropny dzień wróciłam z mężem że szpitala do domu i po 2 godzinach sportowej jechałam z nim do miejscowego szpitala bo dostał gorączki i noga jak balon mu spuchla dodatkowo trafilismy na lekarza takiego że szkoda gadać najpierw nas wkurzył A finalnie pomógł mężowi i ściągnął z tej nogi 80 ml krwi cała noc już spał dobrze ale z bolu rano było mu niedobrze :/ matko niech już będzie lepiej bo się nerwów wykonvze. Wczoraj z nerwowo miałam brzuch twardy jaj arbuz :/

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie nadrobie :) my wczoraj z M byliśmy na randce w kinie. Było fajnie ale jak przez kilka godzin nie widzę córki to strasznie tęsknię ;)

Co do wyprawki to wszystko na spkojnie
    Ja zrobiłam sobie listę w pierwszej ciąży i powoli odhaczalam zakupy. Wszystko mi się przydało i teraz też jej użyje :)
    U nas było fajnie bo teściowa zasponsorowala wózek a moja mama łóżeczko i pościel ;) wiec spory wydatek odszedl :)
    Wszystko mieliśmy nowe. Nie miałam od kogo dostać i dobrze bo wszystko miałam tak jak chciałam ;)
    Samari mam podobnie z tymi ciuchami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 08:14

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana Trzymam mocno kciuki za wizytę ;-):-).

MaryJane Kciuki mocno zaciśnięte ;-):-).

I za resztę wizyt też trzymam kciuki ;-):-).

Matko i córko ledwo doszłam do lab myślałam że tam padnę po drodze , a jeszcze wczoraj jakiś id** jechał taką wywrotką przewożą piach z budowy drogi ekspresowej i połowę tej ziemi mu się na kilometr drogi wysypało , jak on zamknął że piach mu się sypał i jeszcze do tego śmierdziało jak szambo przez całą drogę nie wiem jakim cudem ja nie zwymiotowałam , a szłam na czczo i tylko dużo wody wypiłam . Wyniki będą późno w necie więc nie ma co patrzeć i tak jutro odbiorę do zrobienia miałam mocz , morfologię , HBS , WR zostawiłam 57 zł w lab nie wielka kwota .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Kciuki A dzisiejsze wizyty dziewczyny !!

Ja jutro wizytuje.po raz drugi o 10 może od tego lekarza dowiem się coś więcej i może poznam płeć ciekawość mnie zżera

P.s wczoraj miałam mega okropny dzień wróciłam z mężem że szpitala do domu i po 2 godzinach sportowej jechałam z nim do miejscowego szpitala bo dostał gorączki i noga jak balon mu spuchla dodatkowo trafilismy na lekarza takiego że szkoda gadać najpierw nas wkurzył A finalnie pomógł mężowi i ściągnął z tej nogi 80 ml krwi cała noc już spał dobrze ale z bolu rano było mu niedobrze :/ matko niech już będzie lepiej bo się nerwów wykonvze. Wczoraj z nerwowo miałam brzuch twardy jaj arbuz :/
    On powinien mieć dren założony przez 2-3 dni... nie ma?!?

Kciukasy za wizyty Dziewczyny!
    Ja dzis diabetolog... jutro badania (znowu!!)...
    MamaMi - dziwne że tak szybko daje Ci insulinę - my sobie radzimy póki co dietą, ciekawe co powie dzisiaj?
    Ja w ogóle nie czuje głodu - to mnie b martwi bo boje sie ze głodzę dziecko :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko no wlasnie tez sie zdziwilam. Ale mowila mi że "nie bedziemy sie meczyc". Godzine po sniadaniu mialam 108 wiec chyba ok.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ