Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na pierwszej wizycie było badanie ginekologiczne i cytologia również, która robiłam x lat temu, dlatego to już była konieczność
U nas dzidzi będzie spało z nami na razie, chce karmić piersią i nie wyobrażam sobie biegać do drugiego pokoju non stop w nocy a wiadomo, że nie wiadomo jak to będzie potem eksmisja jak się już uspokoi z nockami do siebie
Tak was podczytuje ale muszę powiedzieć że ja nie mam negatywnych emocji co do wychowywania, opieki itp. Po porodzie. Jakoś czuje same pozytywne emocje jeśli chodzi o te sfery, czekałam na maleństwo już bardzo długo i doczekać się nie mogę. Pewnie będzie ciężko ale jak nie my to kto.
Ja za wiele też nie kupuje, mamy duże wsparcie w rodzinie, dziadkowie oczywiście już uparcie chcą kupować wózki łóżeczka itp. Musimy ich powstrzymywac
Jeśli chodzi o ubranka to tylko podstawy na początek, a resztę pewnie dostaniemy w prezentach. Zabawek nie kupuje żadnych, też pewnie milion prezentów dostaniemy. moja mama szyję Minki dla dzieci więc cała wyprawkę od pościeli po zabawki pluszaki będę miała
No i kochane gratuluję udanych wizyt!! ))
Mnie dalej męczą wymioty i biegunka, wirus jezzcze trzyma ale przynajmniej pije i coś tam podjem czasami
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko???? Bede cie troche meczyc z ta cukrzycą ale ty wiesz wiecej jak ja.
Jesz regularnie posilki? Powiem szczerze ze jedzenie co 2.5-3h troche ciezkiw przy moim trybie zycia. Im wiecej czytam o tym wszystkim tym jestem bardziej glupia. Nie mam pojecia jak to ugryźc wszystko jakja jestem ciagle glodna. Zjadlam kolacje wg zalecen dr po godz cukier 121 co z tego jak za chwile bylam znowu glodna.
Jak ja to ogarne to ja nie wiem.
Chyba wybiore sie do dietetyka zeby ki napisala co dokladnie mam jesc caly jadlospis .2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciasteczko???? Bede cie troche meczyc z ta cukrzycą ale ty wiesz wiecej jak ja.
Jesz regularnie posilki? Powiem szczerze ze jedzenie co 2.5-3h troche ciezkiw przy moim trybie zycia. Im wiecej czytam o tym wszystkim tym jestem bardziej glupia. Nie mam pojecia jak to ugryźc wszystko jakja jestem ciagle glodna. Zjadlam kolacje wg zalecen dr po godz cukier 121 co z tego jak za chwile bylam znowu glodna.
Jak ja to ogarne to ja nie wiem.
Chyba wybiore sie do dietetyka zeby ki napisala co dokladnie mam jesc caly jadlospis . -
Ale naprodukowałyście tych wiadomości dzisiaj. Staram się wszystko czytać i być na bieząco z Wami.
Agata! Szybkiego powrotu do zdrowia. Eh teraz jest sezon na te rotawirusy i łatwo to cholerstwo złapać.
Jeśli chodzi o wyprawkę to my nie mamy nic. To nasze pierwsze dziecko więc jesteśmy zupełnie zieloni w tym temacie. Również Nie mamy od kogo dostać ubranek, więc sami będziemy wszystko kupowali od podstaw. U mnie w rodzinie jest trochę małych dzieci, więc na pewno będę pytała ich rodziców o rady co kupować i ile czego Same zakupy będą dla mnie przyjemnością i tak myślę sobie że tyle dzieci się rodzi, jakoś kobiety dają sobie radę, więc dlaczego ja miałabym sobie nie poradzić Z macierzyństwem.
Mój jedyny stres to czy dziecko jest zdrowe, czy ciąża będzie prawidłowa i czy maleństwo przyjdzie na świat bez żadnych komplikacji. Im bliżej 15 tym większy stres mnie dopada
Któraś z Was pytała się o DuphaVit:) ja biorę. Gin powiedziała że ma bardzo dobry składWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 00:15
-
Ciasteczko777 wrote:Powinnam jeść co 3-4... a jem rzadko nie mam w ogóle apetytu, jedzenie wmuszam...mam dietę od dietetyka ale z tego jem 1/4? u mnie właśnie brak apetytu, zaczynam jeść to mi w gardle staje... i przez to chudnę dziś 1 serek wiejski i 3 małe kromki czarnego, pomidor, kawałek kurczaka i tyle- jadłam to na raty ... wczoraj jadłam przez godzinę owsiankę fatalnie ... u mnie cukier nawet po pizzy czy czymś mega słodkim nie przekracza 110.. trzeba zobaczyć po czym Ci rośnie - nie ma reguły ..
No wlasnie myslalam ze najpierw przez jakis czas bede mogla poobserwowac pp czym rosnie po czym nie. A dr od razu mi mowi ze teraz przez 4 dni jak bede miec ten cukier na czczo za wysoki to mam przyjsc po insuline i bede ja brala na noc
Przecież 4 dni to malo zeby cukier uregulowac dietą...
Mam podobnie jak ty jedzenie musze wmusic w siebie.
Wogole mam wrazenie ze sie nie najadam. Co chwile jestem glodna. Moze porcje za małe. Zaczelam wczoraj od tych dwoch kolacji. Jedna o 19.30 i potem druga przed snem ok 21.30-22.00 a dzis cukier o 6 rano 94. Czyli jakby po 8 godzinach. Zrobię jeszcze pomiar o 8 bedzie wtedy po 10 godzinach.
Trudne to wszystko. Musze poszukac jakiegoa forum z cukrzycą ciazową bo zwariuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 06:47
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ananana, spokojnie, ja dzisiaj mam swojego lekarza na 12.30, od 6 już z nerwów nie śpię, pierwszy raz od dawna szarpie mną od rana. Takie same obawy mam, żadnych objawów, boję się co z dzidzia, co lekarz powie na wyniki badań i ile jeszcze różnych specjalistów mnie czeka do ogarnięcia. Ale myślę że to wszystko tylko w naszej głowie, obyśmy spokojnie po wizytach mogły napisać że wszystko jest dobrze. Który to etap u Ciebie dokładnie?
-
nick nieaktualnyKciuki A dzisiejsze wizyty dziewczyny !!
Ja jutro wizytuje.po raz drugi o 10 może od tego lekarza dowiem się coś więcej i może poznam płeć ciekawość mnie zżera
P.s wczoraj miałam mega okropny dzień wróciłam z mężem że szpitala do domu i po 2 godzinach sportowej jechałam z nim do miejscowego szpitala bo dostał gorączki i noga jak balon mu spuchla dodatkowo trafilismy na lekarza takiego że szkoda gadać najpierw nas wkurzył A finalnie pomógł mężowi i ściągnął z tej nogi 80 ml krwi cała noc już spał dobrze ale z bolu rano było mu niedobrze matko niech już będzie lepiej bo się nerwów wykonvze. Wczoraj z nerwowo miałam brzuch twardy jaj arbuz -
Hej
Nie nadrobie my wczoraj z M byliśmy na randce w kinie. Było fajnie ale jak przez kilka godzin nie widzę córki to strasznie tęsknię
Co do wyprawki to wszystko na spkojnie
Ja zrobiłam sobie listę w pierwszej ciąży i powoli odhaczalam zakupy. Wszystko mi się przydało i teraz też jej użyje
U nas było fajnie bo teściowa zasponsorowala wózek a moja mama łóżeczko i pościel wiec spory wydatek odszedl
Wszystko mieliśmy nowe. Nie miałam od kogo dostać i dobrze bo wszystko miałam tak jak chciałam
Samari mam podobnie z tymi ciuchamiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 08:14
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnanana Trzymam mocno kciuki za wizytę .
MaryJane Kciuki mocno zaciśnięte .
I za resztę wizyt też trzymam kciuki .
Matko i córko ledwo doszłam do lab myślałam że tam padnę po drodze , a jeszcze wczoraj jakiś id** jechał taką wywrotką przewożą piach z budowy drogi ekspresowej i połowę tej ziemi mu się na kilometr drogi wysypało , jak on zamknął że piach mu się sypał i jeszcze do tego śmierdziało jak szambo przez całą drogę nie wiem jakim cudem ja nie zwymiotowałam , a szłam na czczo i tylko dużo wody wypiłam . Wyniki będą późno w necie więc nie ma co patrzeć i tak jutro odbiorę do zrobienia miałam mocz , morfologię , HBS , WR zostawiłam 57 zł w lab nie wielka kwota . -
nick nieaktualnySamari wrote:Kciuki A dzisiejsze wizyty dziewczyny !!
Ja jutro wizytuje.po raz drugi o 10 może od tego lekarza dowiem się coś więcej i może poznam płeć ciekawość mnie zżera
P.s wczoraj miałam mega okropny dzień wróciłam z mężem że szpitala do domu i po 2 godzinach sportowej jechałam z nim do miejscowego szpitala bo dostał gorączki i noga jak balon mu spuchla dodatkowo trafilismy na lekarza takiego że szkoda gadać najpierw nas wkurzył A finalnie pomógł mężowi i ściągnął z tej nogi 80 ml krwi cała noc już spał dobrze ale z bolu rano było mu niedobrze matko niech już będzie lepiej bo się nerwów wykonvze. Wczoraj z nerwowo miałam brzuch twardy jaj arbuz
Kciukasy za wizyty Dziewczyny!
Ja dzis diabetolog... jutro badania (znowu!!)...
MamaMi - dziwne że tak szybko daje Ci insulinę - my sobie radzimy póki co dietą, ciekawe co powie dzisiaj?
Ja w ogóle nie czuje głodu - to mnie b martwi bo boje sie ze głodzę dziecko