X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka ma.6 lat A młody ma.2.latka

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja mam wszystko w tej diecie .. tylko ciemne pieczywo, kasze, makarony - tylko ja jem niezbyt zgodnie z nią :) a że lubię zdrowe jedzenie to też łatwiej ; np owsianka na śniadanie, czy ogórki z pasta z twarogu mniam :)
    Ja mam kal 1500 bo to redukcyjna dieta. Ale ja jem 2/3 posiłki to góra (powinnam 5) nie mam 2 kolacji, tylko jedną.
    Szczerze idź do diet - po co sie męczyć ? :( bardzo mi przykro, że tak cierpisz ... ja np zjadłam pizzę włoska czy pierogi i cukier Max 110... to Max co mam z pomiarów po jedzeniu. Ale serio może sie to nagle pogorszyć, diab tłumaczyła że to łożysko wszystko komplikuje i cukry nagle mogą oszaleć ;( dzis zjadłam (!!! Bravo ja) 2 kromki razowego i trochę sałatki jarzynowej - i to wszystko co dzis jadłam :( cukier 98.

Dziewczyny mam chyba zle wyniki krwi - leukocytoza (limfo, mono) 15 tys (norma do 10)... a lek dopiero 20 list :(

My cały czas myślimy nad imieniem :( trudna sprawa ... mój typ niestety odpadł i teraz klops...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

A jak chciałaś daj na imię ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko zapewne tak zrobie. Dietetyk moze mi to wszystko bardziej rozjaśni niz diabetolog

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Córka ma.6 lat A młody ma.2.latka

I moja Gabrysia ma też 6 lat , na pewno Twoja córeczka zrozumie ;-).

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    O to jednak mamy przewage facetow :D

Przy mnie też można wpisać synka :)
    Lekarz 21.11
    Połówkowe 17.12

Dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:00

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Ciasteczko777, Paula_071, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi prosze wpisac prenatalne 13.11 i gin 14.11:) gratuluję i zazdroszczę poznania plci!:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 a co czego ci diabet zabronila jeść?
    Ja się dziś czuje jak przejechana walcem :(
    Jak robicie ten suwaczek na dole? To płatna opcja?
    Chusy u mnie tez mozna wpisać syn :) - który mi dziś bardzo dokucza :P
    Któraś z was podawała link do poduszki z allegro, mam go w obserowowanych. Wydaje mi sie to ze to ciasteczko byłaś ty? Czekam na opinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:53

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ile chłopców się uzbieralo :D super :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fejsa wrzuciłam zdjęcia mojego skarba ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos na tym etapie ciazy miewa jescze metaliczny posmak w ustach ?? Normalnie oszaleje z tym :/ już miałam spokój i od kilku dni znów....

Macie jakieś zachcianki ?? Bo ja na maksa się rzucam na wszystko co kwaśne sorbety cytrynowe kwaśne kiwi kiszoną kapustą i kiszone ogórki na słodycze wcale chec i nie mam

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle tego metalicznego posmaku nie doświadczyłam :)

U mnie dzis były jabłka, kiwi i pół arbuza haha :D wczoraj jabłka, arbuz, grejpfrut, mandarynki, banany:D
    Ale kiszonych to bym nie tknela, mam cały czas ochotę na cos orzeźwiającego, moje zachcianki to właśnie ciągle owoce najbardziej arbuz <3 a w biedronce wczoraj i dzisiaj takie pyszne dorwalam że siedzę i jem :D
    Zrobiłam pyszna kaczkę na obiad z ziemniaczkami i groszkiem z marchewka na gęsto i nawet nie tknelam :( chociaż chłop się naje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 18:34

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ta grupa na fb sie nazywa?

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananana, suwaczek nie jest płatny, wpisz w google babyboom suwaczek, tam sobie stworzysz, skopiuj link ktory sie na koncu wygeneruje (ten z opcją "na forum" i tu na belly w profilu wklej to sobie w podpis/stopkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:23

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje udalo sie :*
    A jaki przypadek ze suwaczek mamy identyczny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 19:31

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Czy ktos na tym etapie ciazy miewa jescze metaliczny posmak w ustach ?? Normalnie oszaleje z tym :/ już miałam spokój i od kilku dni znów....

Macie jakieś zachcianki ?? Bo ja na maksa się rzucam na wszystko co kwaśne sorbety cytrynowe kwaśne kiwi kiszoną kapustą i kiszone ogórki na słodycze wcale chec i nie mam

Nie mam nadal jakiś szczególnych zachcianek , ani nie ciągnie mnie na słodkie ani na kwaśne ;-):-).

Najbardziej ciągnie mnie do takiego sytego jedzenia typu pizza , frytki , kebab a nawet paluszki rybne , pasztet z ogórkiem nie takim kiszonym czy korniszonym no i wędliny muszę mieć w domu jakieś mięso :-P .

Ananana To jest prywatna grupa , jak chcesz np dołączyć to np KameLoVe dodaj do przyjaciółek i tamę prywatnej wiadomości podajesz swoje namiary a potem chyba Ci ona podeśle link do forum na FB o ile się nie mylę ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anana

Karmelove albo Syska dodaj do przyjaciółek i na privie ci napiszę co i jak bo to jest tajna grupa dziewczyny dodadzą Cię do znajomych A potem do tej grupy naszej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciacho

A jak chciałaś daj na imię ?
    Patryk :)

Mama - serio warto po co sie męczyć samemu - ja za dietę na msc to płace 130 zł w tym jest wizyta :)

Chusy lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie jak Agata - mogę jesć mnóstwo owoców - kiwi pomarańcze grejpruty jabłka kaki
    Od smażonego frytek oraz intensywnych cieżkich sosów mnie odrzuca. Nawet od łososia pieczonego. Mogę za to gotowane lub duszone mięsko. Z frytkami nie mogę ryzykować bo w pierwszej ciąży zawsze kończylo się po nich bólem głowy i wymiotami. Uświadomiłam sobie wtedy jaki to syf :( Własciwie to od tamtej pory czyli 5 lat jadłam frytki dokładnie raz.

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak coś to czekam tu na zaproszenie do przyjaciółek przyjmuje j daje na siebie namiary na fcb o tam też mnie musisz zaprosić żeby się dostać do grupy :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ