Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratulki Samari !!! Cudownie
❤️❤️❤️❤️❤️Synek / jak u nastylko my nie mamy imienia ...
Chusy - mój to też syn (po badaniach nipt), musiało gdzieś umknąć -widzę że nie ma na 1 stronie
Mamami- nie, No normalnie jestem z Wamito że trzymam w ryzach (na razie !) cukry to nie oznacza że nie muszę pilnować
Założę się, że niebawem się pogorszy ze względu na łożysko...
Słuchaj - może pójdź do dietetyka - ja mam świetna dietę i pyszne potrawy (tylko żebym je jeszcze jadła i miała apetyt)- u mnie kuchnia śródziemnomorska głównie.
Poduszka dotarła - jestem ciekawa czy będzie wygodna
Milka - nie denerwuj się, jesteś pod opieka- będzie wszystko dobrze!! Mocne kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:36
Samari, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko u mnie problem jest w tym ze ja ogolnie nie lubie wielu rzeczy jesc a ktore sa wskazane w diecie cukrzycowej. Wiec dla mnie to bedzie droga przez mękę.
Teraz zjadlam zupe. Taką jak wszyscy zabieliłam mimo ze nie wolno i co cukier idealny po 1 h bo 96!
Dzis sprobuje zjesc drugą kolacje jeszcze pozniej. Moze to spowoduje ze ranne cukry bedą lepsze.
Wogole glupie to wszystki ze nie mozna sie najesc tak na full skoro jedtem caly czas glodna a szczególnie po drugiej kolacji. Koncze ją jesc i dalej jestem glodna. Dr mowila ze czasem dziewczyny jedzą trzecią kolacje tylko kiedy jak ja o 22.30 padam2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Ciasteczko u mnie problem jest w tym ze ja ogolnie nie lubie wielu rzeczy jesc a ktore sa wskazane w diecie cukrzycowej. Wiec dla mnie to bedzie droga przez mękę.
Teraz zjadlam zupe. Taką jak wszyscy zabieliłam mimo ze nie wolno i co cukier idealny po 1 h bo 96!
Dzis sprobuje zjesc drugą kolacje jeszcze pozniej. Moze to spowoduje ze ranne cukry bedą lepsze.
Wogole glupie to wszystki ze nie mozna sie najesc tak na full skoro jedtem caly czas glodna a szczególnie po drugiej kolacji. Koncze ją jesc i dalej jestem glodna. Dr mowila ze czasem dziewczyny jedzą trzecią kolacje tylko kiedy jak ja o 22.30 padam
MaMaMi, a co jadasz na śniadania? Masz jakieś szczególne zalecenia co o jakiej porze dnia? -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciasteczko u mnie problem jest w tym ze ja ogolnie nie lubie wielu rzeczy jesc a ktore sa wskazane w diecie cukrzycowej. Wiec dla mnie to bedzie droga przez mękę.
Wogole glupie to wszystki ze nie mozna sie najesc tak na full skoro jedtem caly czas glodna a szczególnie po drugiej kolacji. Koncze ją jesc i dalej jestem glodna. Dr mowila ze czasem dziewczyny jedzą trzecią kolacje tylko kiedy jak ja o 22.30 padambiedna ... a skąd masz przepisy ?
Ja mam całość ułożona na 1 msc i do wyboru dania.
Może masz za mało kcal ? A spróbuj może więcej białka jeść? -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Koniecznie daj znać i trzymam mocno kciuki !! .
didi123 Chyba założymy klub , a my się ukrywamy i nic nie pokażemy.
Już na pierwszym USG maleństwo moje tak się schowało że mój Pan gin nie mógł znaleźć kolejne z charakterem.
U mnie to samo. Albo znika, albo fika tak, że nie da rady pomierzyć, a ostatnio spało i w ogóle się ruszyć nie chciało. Spało plecami do sprzętu i miało nas w poważaniu. Ja się naskakałam, na przewracałam, a skończyło się na usg dopachwowym. A potem przez te podskoki 2 h wymiotowałam ;/Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyMilka, kciuki! Na pewno będzie dobrze!
Nas synek dostanie na imię Gustawmąż nawet ZA
Tež dziś w usg nie za bardzo chciał się pokazać, jeszze do tego łożysko na przedniej ścianie, dlatego siedzialam 50 min w gabinecie - najpierw przed brzuch, potem przezpochwowo i w koncu jeszcze raz przez brzuch lekarz go tam wymeczył, obraz trochę zakłócony przez to łożysko i jeszcze zanim znalazł kość nosową chwilę trwało, bo Maluch ciągle sobie ręką coś przy buzi majstrowałzaburzał obraz nieźle. Ale w koncu cofnął rączkę i kość nosowa soę objawiła. Za to wyrostek płciowy od razu pokazał!
typowy facet!
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:
biedna ... a skąd masz przepisy ?
Ja mam całość ułożona na 1 msc i do wyboru dania.
Może masz za mało kcal ? A spróbuj może więcej białka jeść?
Sęk w tym ze nie mam zadnej rozpiski. Diabetolog wymienila co nie moge jesc. Czyli wiekszosc tego co jadlam do tej pory. Szukalam wczoraj w internecie jakies przepisy jakies ilozone diety ale nic z tego nie rozumiem. Jakies weglowodany wyniemme o co kaman.....??? Diabetolog powiedziala ze moge jesc nie wiecej jak 2 kromki chleba zytniego... co to jest dwie kromki 4 razy ugryze i juz nie ma.
Ja np nie lubie brokula, tunczyka szynki drobiowej ani z indyka, jogurtow naturalnych, kaszy gryczanej, brazowego ryżu, cukini,zapiekanej papryki no po prostu jak sie nie zmusze to nie przelkne tego o tyle.
Uwielbiam polską kuchnie, pierogi moglabym jesc co drugi dzien.
A co jesz na kolacje? Ta pierwsza i drugą? Czytalam ze dzieeczyny jedza ser zolty a mi dr powiedziala ze nie wolno. W tych przepisach co mam tez jest sporo przykladow ostatniej kolacji z seren zoltym - ale tylko mozna 1 kanapke - dla mnie to dramat. Nawet nie poczuje ze cos zjadlamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:02
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
iwwk wrote:MaMaMi, a co jadasz na śniadania? Masz jakieś szczególne zalecenia co o jakiej porze dnia?
Mam sniadanie zjesc nie pozniej niz o 8.30 potem 2 sbiadanie obiad podwieczorek i dwie kolacje. Drugą kolacje przed samym snem gdzies 22.00-22.30
Posilki co 2.5 -3h
I oczywiscie po kazdym posilku po godzinie od pierwszego kęsa zmierzyc cukier.
Od dwóch dni nic nie robie tylko k... siedze w kuchni bo ledwo zrrobwie sobie jeden posilek musze robic kolejny miedzy czasie musze ugotowac dla meża i osobno dla corki bo ona ze wzgledu na problemy z nerkami ma diete bezsolną. Idzie sie pochlastac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:03
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyA ja wam.powiem że.w ferworze radości powiedziałam mojej pierworodnej z będzie mieć brata po czym wpadła w histerię i płacz że ona nie chce brata bo chciała siostrę
i zachodze w głowę jak jej wytłumaczyć że to.nie jest zależne ode mnie i braciszek bardzo aj kochał będzie. Aż mi przykro się zrobiło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:19
-
Ja już po usg. Trafiłam na swojego lekarza. Nie wiadomo skąd plamienie a z maluchem wszystko ok. Jak nic się nie będzie działo to wyjdę w niedzielę
Samari, MaMaMi83, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwwk dla mnie ta dieta cala jest wogole chora bo skoro ja mam tylko ranne cukry zle to dlaczego mam sie katowac caly dzien skoro reszta jest ok. Bez tej calej diety na schabowych i zabielanych zupach mam cukry max 110. Nic z tego nie rozumiem chyba bez dietetyka sie nie obejdzie2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
To jest kwestia kilku hormonów, które mają wpływ na taki stan rzeczy i podnoszą glukozę we krwi. Nie jestem w stanie Ci tego wytłumaczyć, bo do tego trzeba trochę większej wiedzy niż ja posiadam. Ale warto udać się do dietetyka, on Ci to lepiej zobrazuje, wyjaśni i skonstruuje dietę odpowiednią dla Ciebie. Dieta zawsze powinna być dopasowana indywidualnie, tym bardziej dla cukrzyków.
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari wrote:A ja wam.powiem że.w ferworze radości powiedziałam mojej pierworodnej z będzie mieć brata po czym wpadła w histerię i płacz że ona nie chce brata bo chciała siostrę
i zachodze w głowę jak jej wytłumaczyć że to.nie jest zależne ode mnie i braciszek bardzo aj kochał będzie. Aż mi przykro się zrobiło
A ile Twoja córeczka ma , moje dzieci podzielone synek chce braciszka dziewczynki kolejną siostrę. Staraj się jakoś to jej wytłumaczyć że braciszku też są fajne no córeczka mojej siostry ma 3 latka i jest bardzo za Filipkiem a z początku nawet podejść do niego nie chciała .