X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Eeee a ja ? :)

Eeeee a ty pisalas ostatnio ze masz dobre cukry i ze cie lekarz pochwalil heheheh to ci dalam fory hehehe.

Kurde 2 dzien diety nie ogatniam tego. Ciagle jestem glodna a to co moge jesc jest takie niedobre. Wczoraj cukier rano 94 dzis 100 pewnie nie obejdzie sie bez insuliny na noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:28

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 19.11 :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

O, MaMaMi dzięki, zapiszę się do grupy :)
    U mnie też tylko na czczo, i to lekko jedynie ponad normę, a z kolei po godzinie i dwóch po wypiciu glukoza mało wzrosła i nie opadala - 93, 98 i 100. W pon odbieram glukometr a we wt lecę do rodzinnej po skierowanie do diabetologa, ciążę prowadzę prywatnie więc nie mógł mi dać skierowania na nfz. A nie chcę kolejnego lekarza prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:47

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh wyrownalo nam sie, teraz mamy 4 dziewczynki i 4 chlopcow :P

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwwk ja tak mam! :D co chwile się wzruszam byle pierdołą i łzy napływają mi do oczu haha :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    O, MaMaMi dzięki, zapiszę się do grupy :)
    U mnie też tylko na czczo, i to lekko jedynie ponad normę, a z kolei po godzinie i dwóch po wypiciu glukoza mało wzrosła i nie opadala - 93, 98 i 100. W pon odbieram glukometr a we wt lecę do rodzinnej po skierowanie do diabetologa, ciążę prowadzę prywatnie więc nie mógł mi dać skierowania na nfz. A nie chcę kolejnego lekarza prywatnie.

Bylam w podobnej sytuacji. Do gina chodze prywatnie do endo prywatnie wiec moj budzet kolejnego lekarza prywatnie by juz nie udzwignąl. Bez problemu dostalam skierowanie od rodzinnej. Wez ze sobą wyniki i karte ciązy. I juz nastepnego dnia mialam wizyte u diabetologa. Glukometr dostalam od diabetologa i recepte na paski do niego i recepte na paski do badania moczu. Pamietaj mają obowiazek przyjac cie w ciagu 7 dni!!! Nie daj sie zbyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:46

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.po wizycie ;)

Wszystko dobrze !! Serce , narządy wewnętrzne kość nosowa , nt wszystko prawidłowe przepływy w serduszku i zastawów prawidłowe lekarz mówi że pomiary bardzo dobrze wyszły jest zadowolony. Jednak co mój lekarz to mój lekarz 40 minut u niego siedziałam szyjka uformowana zamknięta blizna po cięciu w porządku .

W brzuszku mieszka chłopczyk !!! Ale jestem szczęśliwa strasznie chciałam mieć jescze jednego synka ;)

I z dobrych wieści mój lekarz ma dla mnie miejsce i mogę już u niego dalej prowadzić ciążę był zdziwiony że pani w rejestracji nie przyszły do niego i nie poinformowały że stała.pacjentka chce się zarejestrować !!uff kamień z serca

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Agata :), Pani Moł, MaMaMi83, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Milka1991, Ciasteczko777, didi123, Oleander, cookiemonster, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Heheh wyrownalo nam sie, teraz mamy 4 dziewczynki i 4 chlopcow :P

Ciekawa jestem jak będzie później ;-) trochę nas jest :-D .Maleństwa magą się też i nie ujawnić już z Anią miałam takie przeboje że nie dała sobie spojrzeć i zaciskała nogi i nie ma ;-) teraz to chyba rzadkością jest to co do pomyłki płci ;-) ..

Samari Moje ogromne gratulacje ❤️:-D. No to teraz możecie pomyśleć nad imieniem kiedy kolejna wizyta ?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:47

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Samari!! <3 cudownie, że wszystko w porządku no i gratulacje chłopczyka! :)

Samari lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi - oj nie dam się spławić :) w zasadzie już dziś dzwonilam się zarejestrować do diabetolog rekomendowanej przez mojego gina, ale chciała mnie babka na wtorek rano wrzucic a ja dopiero we wtorek o 17 będę u rodzinnej i nie mialabym jeszcze skierowania. :)

Super Samari! :) gratulacje!

Samari lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari super, gratuluję ! :)

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤❤ aż się poplakalam że wzruszenia !!

Będzie Jonatan ❤

Kolejna wizyta 3.12

Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Milka1991, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne imie : ) Gratki!

Samari lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Jestem.po wizycie ;)

Wszystko dobrze !! Serce , narządy wewnętrzne kość nosowa , nt wszystko prawidłowe przepływy w serduszku i zastawów prawidłowe lekarz mówi że pomiary bardzo dobrze wyszły jest zadowolony. Jednak co mój lekarz to mój lekarz 40 minut u niego siedziałam szyjka uformowana zamknięta blizna po cięciu w porządku .

W brzuszku mieszka chłopczyk !!! Ale jestem szczęśliwa strasznie chciałam mieć jescze jednego synka ;)

I z dobrych wieści mój lekarz ma dla mnie miejsce i mogę już u niego dalej prowadzić ciążę był zdziwiony że pani w rejestracji nie przyszły do niego i nie poinformowały że stała.pacjentka chce się zarejestrować !!uff kamień z serca

U mnie rowniez drugi chlopiec :) juz zaczelo sie wysluchiwanie ,ze przy trzecim trafi sie dziewczynka,a ja... podswoadomie chcialam drugiego chlopca :P a trzeciego nie bedzie ,koniec produkcji;p

Samari lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu. Rano krwawilam. Ale już nic nie leci i nie boli. Myślę że to tylko jakiś straszak. Czekam właśnie pod gabinetem na badanie...ech. Chyba tu umrę z tęsknoty za córką :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogòlnie poczytuje was ,ale rzadko mam czas coś napisać. Syn ma bunt roczniaka . Niedlugo w kaftanie mnie wyniosa.. :D

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Gratuluje synka :)

Tak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć. Ja się pewnie długo nie dowiem, bo moja fasolka chyba nie lubi być podglądana i ucieka.

Milka
    Przykro mi! Ale dobrze, że już nie leci. Daj znać po badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:13

Milka1991 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymamy kciuki, będzie dobrze, daj znać po badaniu, Ale jak same widzimy często u kogoś jakieś krwawienia się pojawiły
    Samari, super, gratulacje! Kolejne dobre wieści

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka

Ojej to niedobrze :/ daj znać co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A ja w szpitalu. Rano krwawilam. Ale już nic nie leci i nie boli. Myślę że to tylko jakiś straszak. Czekam właśnie pod gabinetem na badanie...ech. Chyba tu umrę z tęsknoty za córką :(

Koniecznie daj znać i trzymam mocno kciuki !! .

didi123 Chyba założymy klub , a my się ukrywamy i nic nie pokażemy :-P .

Już na pierwszym USG maleństwo moje tak się schowało że mój Pan gin nie mógł znaleźć kolejne z charakterem :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:20

Milka1991, didi123 lubią tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ