X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Eeee a ja ? :)

Eeeee a ty pisalas ostatnio ze masz dobre cukry i ze cie lekarz pochwalil heheheh to ci dalam fory hehehe.

Kurde 2 dzien diety nie ogatniam tego. Ciagle jestem glodna a to co moge jesc jest takie niedobre. Wczoraj cukier rano 94 dzis 100 pewnie nie obejdzie sie bez insuliny na noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:28

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam 19.11 :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

O, MaMaMi dzięki, zapiszę się do grupy :)
    U mnie też tylko na czczo, i to lekko jedynie ponad normę, a z kolei po godzinie i dwóch po wypiciu glukoza mało wzrosła i nie opadala - 93, 98 i 100. W pon odbieram glukometr a we wt lecę do rodzinnej po skierowanie do diabetologa, ciążę prowadzę prywatnie więc nie mógł mi dać skierowania na nfz. A nie chcę kolejnego lekarza prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:47

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh wyrownalo nam sie, teraz mamy 4 dziewczynki i 4 chlopcow :P

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwwk ja tak mam! :D co chwile się wzruszam byle pierdołą i łzy napływają mi do oczu haha :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    O, MaMaMi dzięki, zapiszę się do grupy :)
    U mnie też tylko na czczo, i to lekko jedynie ponad normę, a z kolei po godzinie i dwóch po wypiciu glukoza mało wzrosła i nie opadala - 93, 98 i 100. W pon odbieram glukometr a we wt lecę do rodzinnej po skierowanie do diabetologa, ciążę prowadzę prywatnie więc nie mógł mi dać skierowania na nfz. A nie chcę kolejnego lekarza prywatnie.

Bylam w podobnej sytuacji. Do gina chodze prywatnie do endo prywatnie wiec moj budzet kolejnego lekarza prywatnie by juz nie udzwignąl. Bez problemu dostalam skierowanie od rodzinnej. Wez ze sobą wyniki i karte ciązy. I juz nastepnego dnia mialam wizyte u diabetologa. Glukometr dostalam od diabetologa i recepte na paski do niego i recepte na paski do badania moczu. Pamietaj mają obowiazek przyjac cie w ciagu 7 dni!!! Nie daj sie zbyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:46

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.po wizycie ;)

Wszystko dobrze !! Serce , narządy wewnętrzne kość nosowa , nt wszystko prawidłowe przepływy w serduszku i zastawów prawidłowe lekarz mówi że pomiary bardzo dobrze wyszły jest zadowolony. Jednak co mój lekarz to mój lekarz 40 minut u niego siedziałam szyjka uformowana zamknięta blizna po cięciu w porządku .

W brzuszku mieszka chłopczyk !!! Ale jestem szczęśliwa strasznie chciałam mieć jescze jednego synka ;)

I z dobrych wieści mój lekarz ma dla mnie miejsce i mogę już u niego dalej prowadzić ciążę był zdziwiony że pani w rejestracji nie przyszły do niego i nie poinformowały że stała.pacjentka chce się zarejestrować !!uff kamień z serca

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Agata :), Pani Moł, MaMaMi83, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Milka1991, Ciasteczko777, didi123, Oleander, cookiemonster, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Heheh wyrownalo nam sie, teraz mamy 4 dziewczynki i 4 chlopcow :P

Ciekawa jestem jak będzie później ;-) trochę nas jest :-D .Maleństwa magą się też i nie ujawnić już z Anią miałam takie przeboje że nie dała sobie spojrzeć i zaciskała nogi i nie ma ;-) teraz to chyba rzadkością jest to co do pomyłki płci ;-) ..

Samari Moje ogromne gratulacje ❤️:-D. No to teraz możecie pomyśleć nad imieniem kiedy kolejna wizyta ?.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:47

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Samari!! <3 cudownie, że wszystko w porządku no i gratulacje chłopczyka! :)

Samari lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi - oj nie dam się spławić :) w zasadzie już dziś dzwonilam się zarejestrować do diabetolog rekomendowanej przez mojego gina, ale chciała mnie babka na wtorek rano wrzucic a ja dopiero we wtorek o 17 będę u rodzinnej i nie mialabym jeszcze skierowania. :)

Super Samari! :) gratulacje!

Samari lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari super, gratuluję ! :)

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤❤ aż się poplakalam że wzruszenia !!

Będzie Jonatan ❤

Kolejna wizyta 3.12

Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Milka1991, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne imie : ) Gratki!

Samari lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Jestem.po wizycie ;)

Wszystko dobrze !! Serce , narządy wewnętrzne kość nosowa , nt wszystko prawidłowe przepływy w serduszku i zastawów prawidłowe lekarz mówi że pomiary bardzo dobrze wyszły jest zadowolony. Jednak co mój lekarz to mój lekarz 40 minut u niego siedziałam szyjka uformowana zamknięta blizna po cięciu w porządku .

W brzuszku mieszka chłopczyk !!! Ale jestem szczęśliwa strasznie chciałam mieć jescze jednego synka ;)

I z dobrych wieści mój lekarz ma dla mnie miejsce i mogę już u niego dalej prowadzić ciążę był zdziwiony że pani w rejestracji nie przyszły do niego i nie poinformowały że stała.pacjentka chce się zarejestrować !!uff kamień z serca

U mnie rowniez drugi chlopiec :) juz zaczelo sie wysluchiwanie ,ze przy trzecim trafi sie dziewczynka,a ja... podswoadomie chcialam drugiego chlopca :P a trzeciego nie bedzie ,koniec produkcji;p

Samari lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu. Rano krwawilam. Ale już nic nie leci i nie boli. Myślę że to tylko jakiś straszak. Czekam właśnie pod gabinetem na badanie...ech. Chyba tu umrę z tęsknoty za córką :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogòlnie poczytuje was ,ale rzadko mam czas coś napisać. Syn ma bunt roczniaka . Niedlugo w kaftanie mnie wyniosa.. :D

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Gratuluje synka :)

Tak Wam zazdroszczę, że już znacie płeć. Ja się pewnie długo nie dowiem, bo moja fasolka chyba nie lubi być podglądana i ucieka.

Milka
    Przykro mi! Ale dobrze, że już nie leci. Daj znać po badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:13

Milka1991 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymamy kciuki, będzie dobrze, daj znać po badaniu, Ale jak same widzimy często u kogoś jakieś krwawienia się pojawiły
    Samari, super, gratulacje! Kolejne dobre wieści

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka

Ojej to niedobrze :/ daj znać co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A ja w szpitalu. Rano krwawilam. Ale już nic nie leci i nie boli. Myślę że to tylko jakiś straszak. Czekam właśnie pod gabinetem na badanie...ech. Chyba tu umrę z tęsknoty za córką :(

Koniecznie daj znać i trzymam mocno kciuki !! .

didi123 Chyba założymy klub , a my się ukrywamy i nic nie pokażemy :-P .

Już na pierwszym USG maleństwo moje tak się schowało że mój Pan gin nie mógł znaleźć kolejne z charakterem :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:20

Milka1991, didi123 lubią tę wiadomość

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ