WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały w czwartek miał 6,35cm był to tydzień 12+3, z usg 12+5. Szczęśliwa mamusia tez myślę ze to wielkość pęcherzyka raczej, ale oczywiście mogę sie mylić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 11:17

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez az wlasnie sprawdzalam w necie czy to możliwe zeby mialo 11cm jak bylam w 10t5d glizda moja miala 38mm i juz mi sie myslenie wlaczylo jak to mozliwe ze teoretycznie 2 tyg pozniej byloby ok 11 cm.
    Nawet na suwaczkach jest napisane ile w danym tyg bąbel ma mniej wiecej cm. Sprawdz sobie dokladnie co masz na wydruku

Ale najwazniejsze ze z dzidzią wszysyko ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 11:34

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Szczęśliwa Mamusiu gratulacje udanej wizyty? Ale czy dziecko ma pewno ma aż tak dużo? Nie jest to wielkość pęcherzyka przypadkiem? U mnie teraz z 11t4d wyszło wo dzidzia ma niecałe 6 cm, a usg policzyło ze jest starsza 3 dni. Ile wasze maluchy miały mniej więcej w tym okresie?
    Chyba coś mi się pokićkało to chyba były powłoki brzuszne moje a mój gin mi powiedział teraz sobie przypomniałam że ma 6.5 cm

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle emocji wszystko moze sie pokićkać :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie wróciłam z wizyty :) Maluch ma 5,2 cm :) Idealny na poniedziałkowe badania, póki co kość nosowa widoczna, nt super 0,9mm także mnie te wyniki radują. Serduszko bije ślicznie. Dzisiaj słuchaliśmy, no i płeć już widoczna, ale pani doktor nie chciała zdradzić swoich przypuszczeń powiedziała, że ma jeszcze za małe doświadczenie, ale pewnie w poniedziałek się dowiemy. Ale według jednej osoby, która oglądała usg widać u nas chłopaka, także zobaczymy co powie lekarz. Ja od tygodnia czuję, że chłopca noszę, mąż jak dzisiaj zobaczył te nóżki wierzgające to też powiedział, że to na pewno chłopak :D Cudowny widok, jak tak łapkami machał do nas niuniek :) Jestem mega szczęśliwa i wzruszona :)

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, MaMaMi83, Oleander, Agata :), Chusy, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyty! Same wspaniałe wieści :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk o spoko teraz wiem ilu cm moge sie spodziewac w piatek na prenatalnych bo jestesmy na podobnym etapie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Takie wiesci w tą piękna sobotę! <3 idealnie

Ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy ciążowe, dwie pary leginsow w HM. I muszę powiedzieć że są cudowne!

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Gratulacje dziewczyny! Takie wiesci w tą piękna sobotę! <3 idealnie

Ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy ciążowe, dwie pary leginsow w HM. I muszę powiedzieć że są cudowne!
    właśnie oglądałam w aplikacji leginsy :) które kupiłaś te bawełniane za 39zł? Oglądałam tez z dzianiny spodnie były droższe chyba za 60

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a ja się strasznie zmartwiłam. Nie wiem po co ale zaczęłam analizować swoje usg z czwartku, a tam akcja serca płodu 168, z głupoty sprawdziłam normy, a wszędzie napisane jest że powyżej 160 to już źle, ze wady serca albo płodu mogą być. Lekarz co prawda nic nie mówił że coś nie tak, na forach znalazłam jak dziewczyny pisały ze dzieci i wyższe tętno miały ale mimo to już nie czuję się spokojna. Ktoś zna się ma tym, albo spotkał się z podobna sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 13:13

gann3e3k0unlohxb.png

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bylo 166, lekarz powiedział ze idealnie. Sama norm nie sprawdzałam
    Może to tez zalezy od tego czy dziecko sobie akurat bryka czy jest spokojne? Moje wtedy sie kręciło fikalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 13:31

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam 166 i pani mowila ze z sercem wszystko ok i ze to normalne:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Ja myślę.ze jeśli by coś.bylo nie tak.lekarz by Cię poinformowal. Nie czytaj bzdur w Internecie szkoda nerwow

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anana

Ja kupiłam właśnie te mama joggersy za 79 zł i są mega wygodne polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 13:36

• Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Anana

Ja kupiłam właśnie te mama joggersy za 79 zł i są mega wygodne polecam
    A to takie szersze. Chciałabym tez takie bardziej dopasowane. Pewnie kupie jedne takie jedne takie Ale najpierw to pomierzyć trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 13:40

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to MaryJane :) u mnie serduszko 158 i gin mówiła, że wszystko super. Ale masz rację, nie warto analizować swoich wyników z tymi z internetu, bo tylko można sobie głupot nawkręcać. Lekarze mają sporą wiedzę i też mi się wydaję, że gdyby coś było nie tak to by powiedział i wysłał na jakieś dokładniejsze badania. Także MaryJane jeśli masz wątpliwości to zadzwoń do lekarza, ale nie czytaj internetu szkoda nerwów :) a dzidziuś na pewno zdrowy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, na pewno gdyby coś było nie tak lekarz by Ci o tym powiedział. To nawet jego obowiązek. Nie ma co czytać w Internecie. Ja tez się naczytalam strasznych rzeczy analizowalam swoje usg i czegoś się dopatrzyłam, oczywiście Internet pomógł mi "zdiagnozowac" przyczynę i wpadłam w taki strach, że gdyby nie to że jednak za chwilę zapukal do mnie zdrowy rozsądek to chyba bym zwariowala. Od tamtej pory nic nie czytam, nie analizuje i jesyem spokojniejsza. Poza tym pamiętaj, że każda ciąża jest inna. Rzadko cokolwiek jest podręcznikowo.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, najlepiej nic w Internet nie wpisywać bo mozna zwariować, tam zawsze znajda ci chorobę

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anana

Te spodnie ci powiem nie są szerokie one też są dopasowane tylko mają luzniejszy fason Ni z wszystko opinajace leginsy ;) ale pewnie że musisz zmierzyć w czym się lepiej czujesz

Iwwk

Aaaa to.sorka na wzrok mi padło czy co.:D zagadka rozwiklana macie tako sam awatar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 14:05

iwwk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo - gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków :) !!!
    Nie przejmuj sie - serio lekarz by powiedział - puls b dobry !!

Wiecie co - ta poduszka ciążowa (mam lit C) jest dla mnie do bani :( nie mogę z nią spać albo nie umiem !?
    Co mam zrobić z jedna ręką?? :D a tyl poduszki wchodzi mi w pupę !!! No po 5 min odleciała... ech :( kupa kasy na marne ...
    A przekręcanie sie to porażka ...

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ