Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko777 wrote:Kupujecie lub kupowalyscie ciuszki używane na początek ? Warto ?
Ja dostałam ciuszki od koleżanki po jej dziecku. Nie widzę w tym nic złego, choć moja mama uważa, że pierwsze dziecko to powinno mieć wszystko nowe.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
Moj facet na poczatku powiedział ze wszystko bedziemy miec nowe on niechce po kims, wyczulam wtedy taka męska dumę. Ale po jakims czasie sie przekonał ze to nic złego a ubranka po rodzinie to zaden wstyd wziasc czy z ciucholandow. Wręcz uwazam ze 5 czy 6 dych za pajacyk ze smyka to przesada!
-
Ciasteczko u nas wszystko nowe. Nie mieliśmy ani jednej używanej rzeczy w wyprawce. Drugi maluch dostanie dużo rzeczy po siostrze, ale tylko po Niej. Dostanie też oczywiście dużo nowych rzeczy
ja po prostu nie lubię używanych rzeczy...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie nie wiem- z jednej strony wydać np 1000 zł na ciuszki na 3 msc to słabo
jeden bodziak to np w kapphal 50 zł ..
Przecież on szybko wyrośnie...
Z drugiej tez nie wiem jaka jakość bedzie po kimś ?
A jakie ciuszki kupujecie - rozmiar to 56-62 ?
-
nick nieaktualnyJa już wspominałam chyba że kupuje ciuchy dla dzieci polskiego producenta Atina sprawdzone ciuchy bardzo dobrej jakości i przede wszystkim 100% bawełna i ceny normalne
Ja też nie kupuje dla takich maluchów w cocodrilo czy w zarze. Bez przesadyCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Kupujecie lub kupowalyscie ciuszki używane na początek ? Warto ?
-
nick nieaktualnyJasne, ja też rozumiem, że ktoś może mieć powody żeby omijać ciucholandy
Ja sama sie tam często ubieram, jakość jest zależna od tego co się weźmie, ja patrzę zawsze na metki i skład, a jak coś się nie sprawdzi to nie szkoda wyrzucić. Po zakupach rzeczy piorę dwa razy. Nowe też będę kupować, bo na pewno nie wszystko znajdę. Ale nie ukrywam, że lumpeksy to moja miłośćSzczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander
No wiadomka jak sprawia ci to przyjemność to ja tego nie neguje
Ja jestem na tyle dziwna że się brzydze takich rzeczy i bym nie ubrala nic po kimś ale to ja. Ja nawet od kogoś z talerza A broń boże tym samym widelcem nie zjem.od zawsze tak miałam -
Ja kiedyś sobie powtarzałam, że moje dziecko będzie miało wszystko nowe. Jednak trochę odpuściłam i wiem, że i tak czekają nas spore wydatki więc jeśli na jakiś ciuszkach, które założy kilka razy, a dostaniemy od znajomych czy rodziny, mogę zaoszczędzić to już nie mam z tym problemu
Ale co do kupowania w ciuchlandach itp. to się nie zdecyduję, jednak wolę wiedzieć po kim dzidzia dostanie rzeczy
-
nick nieaktualnyWczoraj byliśmy między innymi na basenie i uświadomiłam sobie, że poza spodniami i biustonoszami muszę zakupić też nowy strój kąpielowy
mam kilka kompletów, ale już żaden nie był wygodny na biuście, ciągle się poprawiałam. Nie wyobrażam sobie siebie z jeszcze większym biustem, zawsze miałam miseczkę B, teraz C już za małe a to dopiero początek??
-
Ciasteczko ja mialam duzo rzeczy po znajomych. Druga czesc kupowalam sama i tu bardzo polecam promocje w sieciowach h&m, reserved, zara. Wszystko dla malego kuouje przez neta, bez wychodzenia z domu i glownie na promocjach. Jak znajde coś fajnego w super cenie ale dobre np dopiero za pol roku to i tak biore;)
Z lumpeksow nie kupowalam ale to dlatego, ze nie umiem tam kupowac ani tez zadnych dobrych nie mam namierzonych.
Co do takich malych ubranek dla niemowlakow to przynajmniej w naszym przypadku malo sie nam to budziło a niszczylo w ogole.
Ja na poczatku kupowalam tylko LUZNE pajacyki do spania a na dzien koniecznie! body kopertowe! Jakie nie byly w h&m to wszystkie wykupilamdla mnie ubieranie takiego maluszka przez glowe to byl koszmar
a ze byl chlopak to body plus spodnie sprawy zalatwialy. Bluzy najlepiej rozpinane i bez kaptura bo przeszkadza jak lezy. Takie byly masze preferencje ale kazdy pewnie ma inne. Musisz sama sobie wypracować co lubisz
Co do ubranek ja wiedzialam z USg ze bedzoe duzy chlop i zaczelam od rozmiaru 62. Na 58 to mialam kilka uzywanych i chyba nigdy nie zalozylam.
Teraz mam tylko zagwostke w co ubierac małego bo juz bedzie prawie lato a chyba kopertowek z krotki rekawkiem nie widzialamale bede sie nad tym zastanawiac w marcu
Ah i ja nienawidze bodziakow z rozcieciami. Tylko napy/zatrzaski uznaje. Te z rozcieciami to sie zawsze tak konczylo, ze mlody mial pol klaty na wierzchu a zima to bylo niewskzane;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:53
-
Apropo ciuszkow uzywanych przy starszej corce kupowalam wszystko nowe do pewenego czasu. Bo nzwyczajnie to bylo pierwsze dziecko w rodzinie i blizszej o dalszej bo jestem z kuzynostwa najstarsza wiec zwyczajnie nie mialam od kogo dostac.W momencie kiedy mloda zaczela brudzic a to zupką a to deserkiem itd zaczelam kupowac uzywane. Bo zwyczajnie szkoda bylo mi kasy na cos z czego ciezko sprac plamy.
Nie jestem tez zwolennikiem kupowania "metek" male dziecko nie wie czy ma body ze smyka czy cocodrillo. Wiec kupowalam tańsze. Polskie marki maja tez bardzo dobrej jakosci body,kaftaniki,pajace i nie kosztują 50zl za sztukę. Lubie np ciuszki EwaKlucze. Kupowalam tez f&f pepco. Jak ktos lubi polowania na wyprzedazach to mozna w tych markowych sklepach kupic ubranka w niezlych cenach.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja dzis mialam wizyte. Mlody gigant w 11t3d ma 5,5 cm. Podobno norma o centymetr mniej jest
lekarka kazala sie nie martwic i tak to zostawiam. Pierworodny byl wielki to moze i drugi bedzie taki
No wlasnie i mimo, ze to tak wczesna ciaza chyba znamy plec... Tak sie pięknie rozkryczyl, ze mam siusiaka centralnie na zdjeciu miedzy nogamiPani doktor jeszcze nic na 100% nie potwierdzila e wyglada, ze bedzie dwoch synow w domu
Gdzies za tydzien bede wiedziec bo bede wyniki Panoramy.
Ciasteczko właśnie mam dwa pytania: czekalas na Panorame 14 dni kalendarzowych???
I drugie pytanie robilas prenatlane w Invicta, dobrze pamietam?Oleander, didi123, PatkaPP, Agata :), Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też się kiedyś zarzekałam ze moje dziecko, zwłaszcza pierwsze będzie miało wszystko nowe, Ale teraz chyba odpuściłam już trochę. O kupowaniu w lumpexie nie ma mowy ale to tylko dlatego że kompletnie nic nigdy nie potrafię tam znaleźć. Ale po dzieciach siostry coś pewnie będę mieć, może coś kupię na grupie na fb z mojego miasta, wtedy można rzeczy zobaczyć na żywo
4me chyba faktycznie duży człowieczek będzie bo mój miał ostatnio 5.38 cm i usg policzyłam ze to dokładnie 12t0d, a z miesiączki 3 dni mniejsze powinno być