Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciacho musisz na pogode zwracac uwage, nie na sezon. W maju w Polsce moze byc roznie, zdarza sie 25+ a zdarza sie 15+. Jak cieplo, to jedna warstwa wystarczy. Jak chlodno to jedna + body pod spod albo sweterek na wierzch, ewentualnie kombinowac z kocykiem grubszym/cienszym.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Patrząc na tegoroczny październik i póki co listopad, to w maju może być różnie
Na każdy dzień trzeba być przygotowanym
Ja mam termin na koniec maja, a i tak zaopatrzę się w coś cieplejszego, lepiej dmuchać na zimne. Pogoda już nieraz pokazała, że jest nieobliczalna
-
A ja nie mowie, ze bede ubierac dziecko TYLKO w koszulki, na dodatek za krótkie sięgające ledwo za nerki
sama sie zastanawiam jak ogarnąć ubranka na czas wiosenno letni jako matka dziecka, ktore urodzilo sie pod koniec wrzesnia.
Zobaczylam w sklepach, ze jest opcja koszulki i spodobalo mi sie to rozwiazanie na te upalne dni. W pozostale, bo takich na północy Polski jest o wiele więcej, na pewno bedzie bodziak. Jednak, gdy przywali 30 stopni to nawet w cieniu bedzie goraco a wózku na dodatek bez przewiewu wiec nie bede ukrywac, ze nie wyobrazam sobie wówczas dziecka w kilku warstwach na pupie i to jeszcze z pielucha.
Ja tez duze nadzieje pokrywam w dobrych jakosciowo bambusowych kocykach/pieluchach. One podobno chlodza w gorace dni i gdzeja w zimniejsze. Nie mialam przy młodym bo nie ta pora roku ale teraz mam zamiar wyprobowac.
Przez pierwsze tygodnie, moze nawet miesiac, dwa to moje dziecko nie bylo jakos specjalnie ruchliwe-moze drugie bedzie podobne a moze nie;) zobacze i bede podejmowac decyzje na biezaco a nie w lisopadzie 2018Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Chusy - Primark nareszcie otworzy sie w Polsce na wiosnę!
My mieszkalismy w Londynie to tam kupowaliśmy np 7 pajacyków za 7£... 3 body 3.5£ a jakosć super.
Do tej pory latamy do Londynu i dla córki przywozimy ubranka, bluzeczki z cekinkami takimi przewracanymi, sukieneczki, wszystko przesliczne. Dla noworodka są mniej wymyslne designersko, ale po prostu praktyczne.
Tyle lat lobby blokowało Primark, który zaopatruje Europę zachodnia, nareszcie sie udało i bedą w PLWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 06:14
Veri, Chusy lubią tę wiadomość
-
Hm, aż będę musiała tam znowu kiedyś zajść, mam siostrę w Irlandii, primark który widnieje tam pod nazwa penneys haha jest na każdym kroku, rzeczy faktycznie sa ładne i tanie ale według mnie jakość porównywalna do pepco. Zwykle kupujemy tam akcesoria do włosów, skarpetki itd, żadne ciuchy nigdy się nie sprawdziły, chyba ze dla noworodków jakość jest lepsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 07:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do ubierania dzecka to zgadzam się z Samari niech każda z nas ubiera jak chce i jak uważa
ja rodziłam dwa razy w Maju Marysię urodziłam po terminie 4 Maja , choć miałam termin na 28 Kwietnia i zimno było jak nie wiem aż kurtkę musiałam założyć a dziecku kombinezon , Gabrysię urodziłam 20 Maja na parę dni przed terminem termin miałam na 26 Maja ❤️ i było na prawdę ciepło założyłam jej tylko body czapeczkę i welurowe śpiochy
.
Hej hej moje drogie.
Ale miałam dluuugi weekend jakiś tak dziwnie wrócić do prowadzenia dzieci trochę się człowiek rozleniwił przez te 3 dni. A co u mnie s jakoś lecą mi te dni jak każdej z nas mdłości i zawroty głowy chyba odpuściły no i niech nie wracają
. W tą Sobotę 17 Listopada USG genetyczne ❤️❤️ może płeć poznamy
. Ania ma trochę gorsze noce oby jej to przeszło . Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:15
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa mamusia
No to super trzymam kciuki za twoją wizytęno A dzieciaki to nie raz mają takie fazy na niespanie mimo że syn 2 lata ma.to nie raz o 4 potrafi się budzić i to dzień w dzień. Na dodatek mam teraz męża po operacji to w nocy mnie budzi jak o kulach się czlapie do ubikacji albo przeciwbólowe chce. Masakra jestem jakoś ostatnio wykończona.
A na śniadanie naszła mnie chęć na śledzia w pomidorach na kanapkę mniamSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
Miałam dzisiaj masę planów, ale osłabłam przez noc i nie ruszam się nigdzie. Wymioty mnie męczyły do 24, a od 7 rano znowu, choć już nie było czym. Jestem tak wyczerpana już, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża.Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Ja dzis od czwartej nie spie pewnie ze stresu bo jade na prenatalne nr 2. Niby nie mam powodu bo na prywatnych bylo wszystko super no ale jestem z tych co sie nakreca..w nocy snilo mi sie ze lekarka zaczela gadke :" mam zle wiadomości "wtedy sie obudzilam no i tragedia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKciukasy za wizyty !! Pakita -będzie dobrze - a masz teraz na NFZ ? Pappa i usg ??
A mnie kłuje i boli brzuchto młody tam szaleje czy co? Nie miałam wcześniej takiego dziwnego bólu.
I też mdłości i wymioty były jak zawsze pustym żołądkiem .. ja też mam dosyć szczerze ... ogólnie ta pogoda mnie dobija...
Co do ciuszków / dziękuje za Wasze opinie - proszę piszcie jak planujecie ubierać bo ja zbieram wszelkie info ! Nie wiem ile czego mam kupić ... mam zero doświadczenia z dziećmi i w rodzinie od 17 lat nie było małych dziecitylko Wy jesteście moim źródłem wszelkich info!
Kupujecie/ macie monitory oddechu i bujaczki ?
Jakie bujaczki polecacie ? Babybjorn czy elektryczne ?
Czy bujaczek można używać od urodzenia czy jednak nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:41
-
Chusy u mnie nocki ostatnio tragedia. Mała się wybudza i robi taką awanturę ze szok. Niczym jej nie idzie uspokoić, a ostatnio tak płakała z paniką że myślałam że czegoś się wystraszyla... Okazuje się że trzy 4 naraz jej idą więc mam nadzieję ze to to
-
Ciasteczko777
Ja też nie wiem ile czego mam kupić. Zrobiłam sobie listę wyprawkową, żeby potem nie przegiąć, ale i tak pewnie jeśli chodzi o ciuchy to wyjdę poza nią, bo mi jakoś mało, choć wiem że taki maluch szybko urośnie.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyCiasteczko
Spokojnie nie stresuj się w.ciazy tym.wsyztakim każda matka ma instynkt jak urodziwa dziecko to zoabcYsz że wszystko.ci się rozjaśni. Poprzegladaj sobie dostępne listy wyprawkowe i mniej więcej to co my piszemy zrób sobie listę będzie ci łatwiej -
U nas z ciuszków na start sprawdziły się po prostu bodziaki i spodenki. I pajace. Wszystko na napy, body kopertowe. Miałam też jakieś półśpiochy i kaftniki - nie użyłam ani razu.
Korzystaliśmy też z używanych, jest teoria, że te uzyte troche sprane są nawet lepsze, bo nie mają w sobie już tej "nowosciowej chemii" - jakkolwiek to nazwać, chyba wiecie o co chodzi
Więc ja chętnie korzystałam z paczek od koleżanki, a i prezenty w formie ubranek też mile widziane były.
Jejku Dziewczyny, jak ja czytam o tych waszych mdlościach, wymiotach, to bardzo mi Was szkoda
Ja w poprzedniej ciąży i w tej również napar z imbiru z miodem i cytryną lub pomarańczą piłam. Z początku z myślą o przeziebieniach, a dopiero później się dowiedziałam o działaniu imbiru na mdłości.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa ledwo żywa, będzie wszystko ok, myśl logicznie, ze jak na jednych było dobrze to i na drugich będzie.
Ja też dziś prenatalne, Ale dopiero wieczorem o 19, ze stresu padnę do tego czasu, od rana latam z nerwów do toalety. A w ogóle wracam po 3 tygodniach dzisiaj do pracy, jakoś tego nie widzę ale liczę na to że tam czas będzie mijał szybciej i nie będę tyle myśleć co mnie boli i co się może stać
Ciasteczko, Ty już teraz kupujesz wszystko ? Ja też nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć i co będzie potrzebne ale nie myślę o tym póki co, jest mnóstwo czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:50