X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te fotelik bardzo się od siebie różnią, bo mój mąż ciągle siedzi i czyta i stwierdził, że fotelik nie wcześniej niż po odbiorze auta, żeby dopasować. Choć i tak fotelik i wózek chcę kupić na końcu, bo gwarancja.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    A te fotelik bardzo się od siebie różnią, bo mój mąż ciągle siedzi i czyta i stwierdził, że fotelik nie wcześniej niż po odbiorze auta, żeby dopasować. Choć i tak fotelik i wózek chcę kupić na końcu, bo gwarancja.
    Wejdź na osiemgwiazdek tam dużo porównują itp :) ja aż tak na tym się nie znam, koleżanka dużo czytała i wlasnie trzyma go dla mnie kupię tylko isofix :)

didi123, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Puszek
    Dzięki za polecenie laktator. Mi wszędzie polecają medela, ale kurcze do najtańszych nie należą. Myślałam właśnie o canpolu.

Ja mam z Canpol laktator wszak ręczny , ale lepszy od elektrycznego kosztował z 120 zł .

Co do fotelików a raczej nosidełka ja mam po moich 3 dziewczynkach nosidełko jest sprawe w 100 procentach , i bezwypadkowy jak wyrośnie maleństwo to kupię taki normalny fotelik są takie od 9 do 18 a nawet 36 kg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 12:10

didi123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce miałam ręczny laktator i absolutnie się nie sprawdził przygoda z kamieniem skończyła się na 4 miesiącu. Z synem kupiłam elektroniczny i karmiłam 8 miesięcy

• didi123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinię :)

Już mi lepiej, więc się zbieram na zakupy. Myślę, że spacerek dobrze mi zrobi, o ile znowu nie będę rzygać w krzakach. Nawet chleba nie mam, wstyd :P Ostatnio żyję na płatkach z mlekiem.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko Tula ? Można od 0+?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie wszystko mam.. musze tylko przeglad starych ciuszkow malej zrobic zeby wiedziec co sie nadaje a co do wylotu i podokupywac kilka sztuk. Butelki mam, ale nie wiem czy kupowac nowe czy wystarczy ze je wyparze dobrze? Apropos, polecam wam bardzo butelki dr Browns, te antykolkowe. Maja jedna wade, lubie cieknac po jakims czasie uzywania ale jako butelki przeciw kolce sprawdzaja sie rewelacyjnie.

KasiuniaH - u mnie to nie jest spowodowane zabkami, juz ma cala paszcze wypelniona :P
    Niestety budzi sie z wrzaskiem tak jak mowisz, dzisiaj 2 godziny do 3 w nocy probowalam ja uspokoic. I tak od tygodnia.. jak dotad byla bezproblemowa wiec teraz takie jazdy mnie poprostu wykanczaja. Wiem ze sa mamy ktore maja duzo gorzej pod tym wzgledem i nie wiedza co to przespana noc ale moja corka mnie rozpiescila pod tym wzgledem :D

Ciacho - monitoru oddechu nie kupowalam, ale sa mamy ktore to uspokaja. Mnie nie byl potrzebny, za to bujaczek jak najbardziej. Super sie sprawdza do czasu az dziec zaczyna raczkowac. Jak gotujesz np i musisz go miec na oku to go wkladasz bujaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:43

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    są wkładki dla niemowląt od 3.5kg, ale nazwali wkładka dla niemowlat nie noworodków, albo chusta tula ma też linie chust

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:51

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak takie malenkie dziecko jest kruche i delikatne nie wyobrażam sobie nosić takiego dziecka w nosidle nawet jesli sa wkladki redukcyjbe dla niemowalt. Dopiero jak dziecko będzie w miarę "sztywne" to można o tym pomyśleć. Ale nie dajmy się zwariować że 2 dniowego noworodka ktoś wpadnie an pomysł żeby do noaidla włożyć. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jak takie malenkie dziecko jest kruche i delikatne nie wyobrażam sobie nosić takiego dziecka w nosidle nawet jesli sa wkladki redukcyjbe dla niemowalt. Dopiero jak dziecko będzie w miarę "sztywne" to można o tym pomyśleć. Ale nie dajmy się zwariować że 2 dniowego noworodka ktoś wpadnie an pomysł żeby do noaidla włożyć. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
    No dlatego sie dziwie, że to dla 0+... nawet bujaczki - czytałam że dopiero od 3 msc bo wcześniej są niewskazane.
    :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tym razem zainwestuje w laktator elektryczny, mialam reczny i walnelam w kat po tygodniu bo sie to do niczego nie nadawalo.. w koncu odciagalam pokarm recznie i bylo szybciej.. Laktatory manualne to jest jakies nieporozumienie.

Ciacho takie male dzieciatko i tak tylko je i spi, wiec nakarmisz i do lozeczka lub do wozka, nie ma zbyt wiele kombinacji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 12:04

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Dokładnie tak jak mówisz powyżej 3 miesiąca jak.dziekco w miarę już zaczyna byc stabilne można o tym pomyśleć i warto zwrócić uwagę żeby nie kupić czasami nosidełka-wisiadla bo te tanie właśnie takie są i można dzięki krzywdę tym zrobić. Lepiej zainwestować w porządne nosidełko ergonomiczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Masz rację na 100% laktator ręczny to grube nieporozumienie

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo mam sie daje na to zlapac przy pierwszym dziecku. Nie sa pewne czy im sie laktator w ogole przyda, bo nie wiedza jak pojdzie karmienie piersia, wiec mysla sobie, zamiast wydac kilka stow na elektryczny kupie sobie reczny bo tanszy - "najwyzej sie troche pomecze". Ale chodzi o to ze reczny jest zupelnie nieuzywalny, poprostu szkoda nawet te 30 zl czy tam iles na niego.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Kupiłam takie nosidełko a raczej tulę ale takie nie dla maluszków dla większych dzieci , typu ergonomiczne i nie potrzebnie wydałam tylko pieniądze podziwiam te mamy co noszą takie maleństwa ja nie użyłam ani razu .

Chusy Ja osobiście wolę ręczny , ale każda z nas niech wybierze taki jaki jej odpowiada ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ten laktator mam kupić przed porodem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    A to ten laktator mam kupić przed porodem ?

Tak w szpitalu nie zawsze mają lepiej mieć swój jakby co .

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia, kurcze to podziwiam cie za heroizm :D Ja juz wole reka sciagnac niz tym laktatorem. Ale to tez zalezy jak czesto musialas pokarm odciagac. Jak karmilas piersia normalnie, a sciagalas tylko raz na czas to rozumiem. Mnie nie poszlo karmienie ale chcialam corce dac jak najwiecej swojego mleka zanim sie skonczy wiec odciagalam praktycznie caly dzien i karmilam z butli.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu ręczny, musiałam kupić jak nagle po poronieniu piersi mi napuchły i musiałam "wyciskać" mleko, ręcznie było tak ciężko, że płakałam z bólu. Laktator się sprawdził, ale u mnie to było wyciskanie pół buteleczki z obu piersi raz albo dwa razy dziennie żeby trochę sobie ulżyć, ale już wtedy wiedziałam, że przy regularnym odciąganiu, gdyby mleka było więcej ręce by mi chyba odpadły i teraz kupię sobie elektryczny. Swój ręczny mam canpol babies, dałam jakieś 40 zł.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator też nowy ? Polecacie jakieś firmy ?

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ