Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A związek jest na przykład taki, że każde cialo jest inne.
Trzymajcie się, szczęśliwych rozwiązań
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe wrote:Hej . Wiecie co , powiem Wam ,że wchodzę co jakiś czas . Nie udzielam się w ogóle ,bo widzę ,że to nie ma sensu . Każda każdej swoje racje przedstawia tak ,że non stop są jakieś przepychanki. Jak nie tygodnie ,tak cukry ,tak coś tam ,zamiast miło pogawedzic jak koleżanki przy kawie
karmelove ma się dobrze ,żyje na luzie ,cieszy się z każdego dnia ciąży i czuje ruchy swojego synka . No ale tak ,książkowo czuc nie powinna więc ... Po co się będzie wychylać. Wyluzujcie się trochę dziewczyny ,bo od samego czytania czasami się nerwowka włącza:)
Meczy mnie to, ze jak ktoś napisze, ze bez rozka nie wyobraża sobie zycia to ktos inny dziesiec razy napisze, ze rozek to zbedna rzecz i naprawde nie warto go kupowac itp...
A po co te dyskusje o tygodniach? Jak ktos pisze, ze wlasnie zaczal 14 tydzien a kogos innego zdaniem to 13 to po co to komentować? Niech sobie kazdy mysli jak chce!
Rozumiem jeszcze spory o wazniejsze sprawy tupu foteliki, zachowania w ciazy itp ale nie o takie pierdoly...
Dziewczyny nie oszukujmy sie-bedziemy sie tu spierać i klocic nie raz. Nie dosc
ze to skupisko kobiet, to jeszcze w ciąży i anonimowych-nie da sie uniknac roznicy zdan. Ale czy naprawdę za KAZDYM razem na kazdy argument musi sie znalezc jakis kontr argument? To jest mega meczace...
To powinien byc watek do którego siadamy sobie z kawka, zeby odpoczac i sie zrelaksowac. Pamietam, ze w pierwszej ciazy na owczesnym watku byly klotnie-a jakze, ale tez nie raz smialam sie do lez czytajac wpisy a z niektórymi mam internetowy kontakt do dzis.
Zrobmy ten watek przynajmniejszym albo zostanie pare dziewczyn, ktore beda sobie caly czas na wzajem próbowały udowodnic kto ma racje;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 20:27
Syska2202, Angie1212, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny znowu sie prztykacie
Przeciez wszystko jedno kto czuje i jak, nie siedzimy w cudzych organizmach wiec ciezko powiedziec. Mnie sie wydaje ze czasem czuje ruchy brzdaca mimo ze dopiero zaczne 16 tydzien, ale sa tak delikatne ze moze i mi sie cos przywidzialo i moga byc jelita. Z drugiej strony jelita w podbrzuszu..hm
No nie wiem, nie wiem, niedlugo bede kopana bardziej wyraziscie
Dzisiaj jako tako nie mialam plamien z krwi ale mialam brazowy sluz caly dzien i cholera wie skad i po co. Nie wiem czy sie tym martwic, poki to nie jest krew i nic mnie nie boli to biore to na spokojnie.KarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Ja sie daje czasem wciągać ale tez popieram.
Meczy mnie to, ze jak ktoś napisze, ze bez rozka nie wyobraża sobie zycia to ktos inny dziesiec razy napisze, ze rozek to zbedna rzecz i naprawde nie warto go kupowac itp...
A po co te dyskusje o tygodniach? Jak ktos pisze, ze wlasnie zaczal 14 tydzien a kogos innego zdaniem to 13 to po co tw interpretować?
Rozumiem jeszcze spory o wazniejsze sprawy tupu foteliki, zachowania w ciazy itp ale nie o takie pierdoly...
Dziewczyny nie oszukujmy sie-bedziemy sie tu spierać i klocic nie raz. Nie dosc
ze to skupisko kobiet, to jeszcze w ciąży i anonimowych-nie da sie uniknac roznicy zdan. Ale czy naprawdę za KAZDYM razem na kazdy argument musi sie znalezc jakis kontr argument? To jest mega meczace...
To powinien byc watek do którego siadamy sobie z kawka, zeby odpoczac i sie zrelaksowac. Pamietam, ze w pierwszej ciazy na owczesnym watku byly klotnie-a jakze, ale tez nie raz smialam sie do lez czytajac wpisy a z niektórymi mam internetowy kontakt do dzis.
Zrobmy ten watek przynajmniejszym
Na Facebooku jest grupa rodze w 2019, jest tam wiele kobiet na różnych już etapach ciąży, jest naprawdę super. Polecamnikt się z nikim nie przepycha jak tutaj, że aż się czytać nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 20:27
4me lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Samari wrote:Wybacz ale wbrew pozorom mam większe doświadczenie od Ciebie i w porodach i w dzieciach i jestem od Ciebie starsza. A związku orgazmu z ruchami nie widzę.
czasami milczenie jest złotem
Angie1212, KarmeLoVe, cookiemonster, Oleander, Cherry87, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Wybacz ale wbrew pozorom mam większe doświadczenie od Ciebie i w porodach i w dzieciach i jestem od Ciebie starsza. A związku orgazmu z ruchami nie widzę.
KarmeLoVe, Syska2202, Cherry87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie sądzę żeby forum było kółkiem wzajemnej adoracji A tutaj się tworzą grupki które na siebie napadaja i wtedy odzywaja się znikad.obroncy. wbrew pozorom to ejst śmieszne. Dorosłe kobiety A zachowanie gorsze niż dzieci. Szkoda czasu na takie głupie dyskusje. Wystarczy poczytać trochę mądrych książek i nabyć wiedzę.
-
Samari wrote:Nie sądzę żeby forum było kółkiem wzajemnej adoracji A tutaj się tworzą grupki które na siebie napadaja i wtedy odzywaja się znikad.obroncy. wbrew pozorom to ejst śmieszne. Dorosłe kobiety A zachowanie gorsze niż dzieci. Szkoda czasu na takie głupie dyskusje. Wystarczy poczytać trochę mądrych książek i nabyć wiedzę.
Cherry87 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
nick nieaktualnyNikt.nie mówi.ze odmienne zdanie od mojego jest źle natomiast źle jest wypisywanie bzdur które nie mają przełożenia na rzeczywistość czym wywołuje się nie potrzebne strachy u innych dlaczego ja tak nie mam.a.ktos ma.itd
Nie zgadzam się jedynie na wygadywanie bzdur nie mających Adnego odzwierciedlenia w nauce. Luźna wymiana zdań nikomu nie przeszkadza
Więc uważam że przesadzasz. -
Nie wiem Samari na naszym watku JEST nieprzyjemnie wiec moze jednak nalezaloby cos zmienić... To ze ktos mysli, ze jest w takim a nie innym tygodniu ciazy nie ma znaczenia dla niczyjego zdrowia...
I właśnie o tam nam chodzi. Zacznijmy zachowywać sie jak dorosli i przestańmy kazdy temat konczyc udawadnianiem, ze to "ja" mam racje!
Nie kazda ksiazka jest madra i nie kazda matka wie lepiej niz pierworodka.
Jak to sie nie zmieni to pewnie watek predzej czy pozniej zniknie.
Z ciekawosci weszlam na inne watki a tam atmosfera jest przyjemniejsza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 21:30
cookiemonster, KarmeLoVe, Syska2202, MaMaMi83, Cherry87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja siostra jest na forum majowkowym tylko ze rok wcześniej. Nieraz wejde i az fajnie sie czyta mimo ze nie zaglebiam sie w szczegoly! Po takim czasie widac ze juz cos o sobie wiedza , super jest ze najpierw pisaly w ciazy a teraz pokazuja jak maluchy juz siadaja, gaworza , odkrywają swiat. Licze ze i u nas jednak dotrzemy do tego etapu:)
puszek369, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Moja siostra jest na forum majowkowym tylko ze rok wcześniej. Nieraz wejde i az fajnie sie czyta mimo ze nie zaglebiam sie w szczegoly! Po takim czasie widac ze juz cos o sobie wiedza , super jest ze najpierw pisaly w ciazy a teraz pokazuja jak maluchy juz siadaja, gaworza , odkrywają swiat. Licze ze i u nas jednak dotrzemy do tego etapu:)
Ja się pochwalę że jestem z wątku kwietniowe szczęścia 2017 i mamy mega super zgraną drużynęjesteśmy w kameralnej grupie na fb, spotykamy się live, wysyłamy sobie kartki na święta, a w tym roku w czerwcu zorganizowalysmy zjazd
już planujemy kolejny
Też nie zawsze było kolorowo na wątku, czasem były zgrzyty, ale dotrwalysmy do końca i na samym końcu gdy miałyśmy już fajne zgrane grono to zalozylysmy fb.
Może tu też z czasem rozwina się fajne relacjepuszek369, KarmeLoVe, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Zazdroszczę, że czujecie już ruchy dzidziusia, bardzo na to czekam
a widząc jak mnie teraz wzruszają głupie reklamy to pewnie jak poczuje pierwszy raz to będzie morze łez:D
Dokładnie,mam podobnie, albo choć łaskotki czy bąbelki ale wierzę że niedługo poczujemy
Dla mnie to forum jest porozmawianiem, dzieleniem się radosnymi informacjami czy obawami. Każda dzieli się tym co ma, jedni wiedzą więcej inni prawie w ogóle (tak jak ja) i każda informacja jest na wagę złota. Jedne z nas potrzebują się wygadać i wesprzeć naszymi słowami, uszanujmy to. Podoba mi się nasze forum, nie zmarnujmy tego..
Dobrego dnia..
P.s. Na Śląsku spadł śnieg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 05:54
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Oleander wrote:Zazdroszczę, że czujecie już ruchy dzidziusia, bardzo na to czekam
a widząc jak mnie teraz wzruszają głupie reklamy to pewnie jak poczuje pierwszy raz to będzie morze łez:D
wcześniej coś tam czasem poczułam i liczę już na mocniejsze i czestsze te ruchy chociaż to moja pierwsza ciąża i wiem że to nie musi nastąpić już teraz.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja nie odczuwam żebyśmy przepychaly się nt cukrów... Wchodzę i piszę co mnie gnębi i dostaje podpowiedzi. Nie odbieram tego jak wymadrzanie się. Ale trudno
Ja jutro wreszcie wizyta po 4 tygodniach przerwyPatkaPP, maderdin, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
iwwk wrote:Twój kot na pewno jest zdrowy, dlatego wyniki masz negatywne na toxo, gin chodzi pewnie o takie bezpańskie koty, które niestety mogą mieć toxo, ale nie wszystkie. Toxo można zarazić się poprzez kontakt z surowym mięsem, niemytymi owocami czy warzywami. Taka łatka z toxo kotom niestety została doczepiona, a nie słusznie, bo prawda jest taka, że prędzej się z innego źródła człowiek zarazi niż od kota. No i żeby zarazić się od zarażonego kota trzeba mieć bezpośrednio kontakt z jego odchodami
Ja miałam w swoim życiu bardzo dużo kotów, od dziecka, kociara taka jestem i nigdy przez toxo nie przechodziłam, a koty przygarniałam z ulicy. Kuwetę regularnie po nich sprzątałam ja, bo nikt z domowników się nie kwapił
Ja to wsZystko wieM, szkoda że widzą lekarzy jest jaką jest. Toxo przechodziła moja koleżanka, która kota w życiu nie miała, zapewne od źle mytych owoców.