Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Samari Czyli okulista pewnie będzie chciał tylko wykluczyć to odklejanie się siatkówki
uspokoiłaś mnie
Ciasteczko nie gadaj że Ci jeszcze nie przeszłono kurde jak to długo może trwać, ja już chyba nie wierzę że mi wogole kiedykolwiek przejdzie
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Nie przeszło i jest gorzej
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, ze moje dzieckk jest mega wyczekane, jest po IVF i w ogole latwo nie bylo. A te mdłości tak mnie rozwalaja i na mysl, ze mialyby nie przejść mysle, ze dostanę pomieszania zmyslow i mnie zamkna.
Kazdy wieczor, kazdy weekend zamiast cieszyć zie zyciem ja leze i zdycham a na wszytsko patrzy moj synek. I juz chodzi i mówi "mamo nie rob tego i tamtego bo Ty chora jestes" "mamo boli Cie dzis brzuszek?" "mamo nie podnos mnie bo Ty nie możesz" itd... Biedne dzieckoz drugiej strony zacisniaja mu sie tak wiezi z tata, ze niedlugo to mama bedzie nie potrzebna
Dzis mu powiedzialam, ze wujezdzam na dwa dni z pracy to sie jakos specjalnie nie przejal :(a jak tata wyjezdza to tylko słychać "nie chce, zeby tata jechał"
Buu, buuuu, buuuuuu
Dlatego oszaleje jesli nie wrócę szybko do braku mdlosci w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 21:06
-
Puszek, właśnie tak jak mówisz, epidemii dawno nie było, dzięki szczepionkom, ale nikt o tym nie myśli. Ludzie żyją w przekonaniu, że skoro tego teraz nie ma to przecież nie wróci. Ale choroby epidemiologiczne niestety cudownie nie wyparowały ze świata. Szczepionki je po prostu "uśpiły", tak najprościej mówiąc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 21:06
puszek369 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:My mamy dokladnie te same szczepienia dodatkowe zaliczone.
Zoltaczka typu A na pewno tez bedzie bo duzo podrozujemy ale poki nie wyjezdzamy z dziecmi do azji to jeszcze odwlekam-bedzie troche starszy.
Dodatkowo mocno mi chodzi po glowie szczepienie na odkleszczowe zapalenie mozgu - moj 3 latek zaliczyl juz kleszcze a w tym roku.
Bardzo malo jest powiklan od kleszczowego zapalenia opon mozgowych, gorsza jest bolerioza na ktora nie ma szczepienia.4me lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Bardzo malo jest powiklan od kleszczowego zapalenia opon mozgowych, gorsza jest bolerioza na ktora nie ma szczepienia.
ale jesli moge sobie ustrzec w ten sposob dziecko przed chorobą to dlaczego nie mam tego zrobiczawsze o jedno zmartwienie mniej po odkryciu kleszcza na głowie dziecka.
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Chyba nie ... bo bym cały czas wymiotowała - a ja 2,3 x dziennie tylko... ale meczy
apetytu brak ...
No mdli częściej ...
Jutro powiem lekarzowi i w środę ... wiadomo, że wytrzymam wszystko dla Synka
Nie wiem czy to jest tzw mniejsze zlo... Ale moze spytaj sie lekarza o opinie
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Te leki na wymioty to ostatnia ostatecznośc. Dostalam je na ip po tym jak wymiotowalam bez przerwy 4 dni . Za nim kupilam przeczytalam w necie czy sa bezpieczne i pisalo ze w zasadzie nie powinno sie brać w ciazy chyba ze wiecej pomaga niz zaszkodza a tak naprawdę te leki sa podawane po chemioterapii działają neurotycznie zeby zapobiegać wymiotom. Tak wiec jednak nie wykupilam. Ratowalam sie elektrolitami. Teraz rano tylko mnie szarpnie raz czy dwa zwlaszcza na pusty zoladek i pod wieczor troche mdli ale to pikus przy tym jak lezalam cale dnie z miska i tylko wieczorem ja czyscilam przygotowujac na następny dzien. I tak praktycznie od 6tc do 10tc. Potem zaczelo powoli przechodzić
-
Dziewczyny wy serio aż tyle wymiotujecie? Bardzo Wam współczuję... a mi się wydawało że tylko ja tak wymiotowałam w 1szej ciąży, co tydzień dzień-dwa wyjęte z życia i tak do 18tc.
MaMaMi, iwwk miło się czyta rozsądne podejście do szczepień. Nie warto ulegać ani fascynatom masowych szczepien ani antyszczepionkowcom, tylko w pełni świadomie podejsć do tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 22:41
-
Oleander wrote:Czy któraś z Was ma dużą wadę wzroku? Okulista zalecił mi przyjść na badania około 7 miesiąca, powiedział tylko, ze omówimy sprawę porodu. Już i tak jest u mnie wysokie prawdopodobieństwo cesarki przez problemy z nerkami, a teraz się jeszcze dowiedziałam, że wada wzroku też może być wskazaniem. I jakieś mam przeczucia, że mnie ta cesarska czeka
Ja mam -7 i lekarz wypisal mi skrócenie drugiej fazy porodu przez Vacum lub kleszcze, także tego... Ale ja byłam na NFZ, teraz pójdę prywatnie. Nie wiem, ile pogorszył mi się wzrok po porodzie, ale pogorszył na pewno, więc już mam.pewnie swięcej niż to -7. Skierowanie na cc wzięłabym z pocałowaniem ręki. -
Co do szczepień,to moja córka była szczepiona na wszystkie obowiązkowe plus pneumokoki, rota, ospę i meningokoki. Na rota choruje Tak, że zrobi dwie brzydkie kupy, a ja od niej się zarazam i zdycham, raz rozlozylo całą rodzinę łącznie z mi mi rodzicami, a ta śmigała jak sarenka. Na ospe był ostatnio chory syn szefowej, z którym się widziała zaraz przed wyjściem i niego krostek i nie złapało jej. Najgorzej przeszła pneumokoki, bo ją trochę ręką bolała. Też nie jestem za szczepieniem gdy chore, albo.po antybiotyku, chociaż zgodnie z zaleceniami teraz to nie jest przeszkodą... Ale wkurza mnie, gdy ktoś nie szczepi "bo tak". Przez to naraża osoby, dzieci, które nie zdążyły się zaszczepić oraz te które mają wskazania do wstrzymania się ze szczepieniami,np. neurologiczne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny - czy skurcze raczej bolesne, przeszywające, wrażenie że z jednej strony macicy, ale krótkie co kilkanaście minut to coś złego czy to normalne? Bo miałam takie cała noc - nic nie spałam, męczyły mnie, potem strach doszedł... dziś dr na NFZ to mnie obejrzy.. ale krwi nie ma.
Oczywiście zaliczone poranne „bleeeee” .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się z chorobą.. Już trochę lepiej ale na nosie to mi się aż strup zrobił. Leczę się naturalnie jak mogę ale w niedzielę już nie wytrzymałam i musiałam wziąć paracetamol.
Idzie Black Friday, można coś upolować dla malucha
Chusy, czytałam, że plamisz. Jak się masz?
Ciasteczko, good luck u lekarza
4me, gratuluję zdrowego syna
Nie dam rady więcej nadrobić
4me lubi tę wiadomość