Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwwk
Wpadam do Ciebie na obiadten rosół i sernik mnie przekonał
Ja w zawieszeniu do wizyty, bo oczywiście się stresuję, choć sobie milion razy obiecywałam, że już nie będę.
No i mam gołąbki jeszcze to się poobijam, ale jutro muszę już mieszkanie ogarnąć, bo patrzeć nie mogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:24
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyNo to chyba w takim razie w 3 ciąży dopadło mnie wszystko czego w innych nie doświadczyłam mdłości nadmierny porost włosów potliwowc ;/ Co z jakoś do mają wytrwać muszę.
Ja dziś robię kalafiorowa właściwie już kończę A na drugie danie1 zrobię frytki piers2 w papirusie z czosnkiem i ziolami i kapustą kiszona -
nick nieaktualnySzczęśliwa ledwo żywa mi biotebal kiedyś faktycznie zahamował wypadnie, jak po ciąży będą wypadać bardzo to pewnie będę stosować. Ale czy w ciąży można tego nie wiem
Edit. Na stronie producenta jest informacja, że nie można stosować w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:25
-
nick nieaktualnyMam na 18.45...
teraz -z pomocą- skojarzyłam fakty (dziękuje Klamka !!!)/ ze te skurcze to znowu wynik mega stresu (+placz i przygnębienie) który wczoraj miałam (b.zle wieści u jednej Koleżanki z forum, ja b. to przeżywam) - moja macica znowu to odreagowałai wszystko jasne... Tak zawsze reaguje mi na stres...
a ja glupia nie skojarzyłam ...
dlatego chyba serio muszę dawkować forumza bardzo wszystko biorę do siebie i przeżywam ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko
Wiadomo że każdy człowiek ma.inna wrażliwość. Ale myślę że nie ma sensu za dużo się wszystkimi przejmować i przeżywać... mimo że nie raz życie jest niesprawiedliwe i spotykają nas ogromne nieszczęścia . Ale pomysł źle ten sposób że stresem szkodzisz swojemu dziecku A koleżance cokolwiek się wydarzyło tym nie pomożesz i nie jest to twoja wina ani nie miałaś na to wpływu.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do obiadu mam jeszcze trochę ze wczoraj kopytka a później to nie wiem co ugotuję może pulpety do kaszy gryczanej i sosu pomidorowego .
Ciasteczko Zgadzam się z Sanmari ja do dziś myślę o mojej cioci i o tym co ją spotkało wciąż to przeżywam choć sama wiem co ją spotkało , prawie miesiąc temu siostra mi powiedziała o pewnej rzeczy jakiej tu nie napiszę bo to coś strasznego i okropnego nie da się tego opisać słowami to co spotkało jej przyjaciółkę .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:28
-
nick nieaktualnySzczesliwamamusia
Dokładnie . A na forum lepiej za dużo nie pisać nie straszyć innych bo niestety wola Boża co nas spotyka i wpływu na to nie mamy... zawsze będą jakieś sytuacje smutne przykre straszne i oby nas to nigdy nie spotkało pozostaje mieć nadzieję. A ciąża jeśli przebiega prawidłowo to nic tylko się cieszyć A nie zadreczac i serwować sobie stresCiasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
oj prawda- racjonalnie to wiem, tylko jak nie przezywać ?
Na włosy pokrzywa - ale mi guzik daje - nic nie pomagabiotyny mozna Max 300 mcg a biotebal ma 5 mg - nie wolno aż tyle
Niestety / to hormony .. nic nie poradziszmi lecą i nic nie mogę zaradzić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko Sama czasami nad tym się zastanawiam , też staram się nie przeżywać , stresować czy denerwować , niestety przez czasami wybryki mojej młodszej siostry nie da rady się nie stresować .
Samari Oby tak było moje włosy to istny koszmar i tyle , chciałabym mieć długie włosy a ledwo co mi do szyji dosięgają .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:51
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Samari jesli chodzi o pot to wogole sie nie poce ale ciągle mi duszno musze wietrzyc co chwile, moze to tez kwestia suchego powietrza przez kaloryfery.
Jesli chodzi o owłosienie to zdecydowanie jest go wiecej na brzuchu i rekach natomiast z glowy mi wypadaja masakrycznie:( martwię sie bo po kazdym myciu cale garscie mam w ręce a co dopiero bedzie po porodziemyslalam ze moze to przez tarczyce ale wyniki sa ok. Nie wiem czy jakies botebale czy cos nie brac. Czy wogole mozna i czy pomogą...
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
chcebardzobycmama wrote:Czy was tez dziewczyny przydusza jak lezycie na wznak lub na prawyn boku ?
Nie czuje lewego biodra I reki po calej nocy na lewym boku ,nie wspominajac o bolubkregoslupa:/ przez to sie nie wysypiam. Powtorka z ciazy z synem ,tez mnie przyduszalo.
Powinno sie najwiecej w ciazy lezec na lewym boku . Nalezalam sie troche w szpitalu to zwracaly uwage na to pielegniarki i lekarze tez o tym wspominali
Mialam tak z corkami a jak na razie do tej pory nie czuje dyskomfoortu lezac na wprost czy na prawym boku > Raaz spiac niechcacy polozylam sie na brzuchu zaczal mnie maz budzic czemu dziecko w brzuszku przyduszam a ja nic nie czulam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:01
-
Ja przeżywam wszystko
włosy wypadają nie układają się tak jak powinny, twarz napuchła, czuję się gruba
Pryszcze chociaż już pomału schodzą. Ogólnie czuję się jak potwór
Ale co zrobić, ile mogę to się ogarniam żeby jakoś wyglądać i się nie zapuścić. Jednak nie dobija to tak bardzo ze względu na świadomość, że to wszystko z powodu kochanego maluszka pod sercem
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Hej i mnie włoski faktycznie szybciej dorastają i paznokcie też. My dzisiaj idziemy do kina wieczorem na planeta singli, muszę się odstresowac przed jutrzejszym usg prenatalnym dobrze, że o 9, trzymajcie kciuki proszę
Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość