Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySamari wrote:Ciasteczko
Ale ostateczna kwalifikacja to jest w szpitalu jak że skierowaniem przyjdziesz także nic straconegocc - cukrzyca ciążowa
Mamusiu - dużo zdrówka dla dzieci - miech paskudztwo sobie pójdzie szybko!!! Ty sie nie zaraz!! Zdrówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:40
-
Pani Moł wrote:MaMaMi no wlaśnie... a jak się jeszcze wezmie pod uwagę, że z krwi żylnej glukoza zawsze wychodzi niższa niż z kapilarnej w glukometrze to może się okaże, że jakiś % dziewczyn na wyrost ma tę cukrzycę stwierdzoną. Ja mam zawsze minimalnie ponad normę na czczo, jutro chyba skiknę do synevo tak kontrolnie, a co mi tam
samą glukozę na czczo sobie pyknąć.
Moj glukometr zawyża o 24 jednostki. Zrobilam test w labo. Z krwi zylnej wynik labo 100 na glukometrze 124 - dodam ze wstalam o 6 a pobranie bylo dopiero o 9 wiec bylam na megs juz glodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:51
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciasteczko777 wrote:Nieee - mowię o cukrzycy
cc - cukrzyca ciążowa
Mamusiu - dużo zdrówka dla dzieci - miech paskudztwo sobie pójdzie szybko!!! Ty sie nie zaraz!! Zdrówkacc-cięcie cesarskie cesarean section
GDM - cukrzyca ciążowa gestational diabetes
Bo powiem szczerze też zglupialam pod tamtym postem
-
ago91 wrote:Iwwk dziękuję bardzo :* wszyscy mi mówią że jak na pierwszą ciążę i szczupłą figurę mam już duży brzuch. Macicę już wyczuwam wysoko bo dwa palce pod pępkiem.
a w pierwszej ciąży, taki miałam w 8 miesiącu
ago91 lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:Moj glukometr zawyża o 24 jednostki. Zrobilam test w labo. Z krwi zylnej wynik labo 100 na glukometrze 124 - dodam ze wstalam o y a pobranie bylo dopiero o 9 wiec bylam na megs juz glodzie.
-
iwwk wrote:Kruszynka jeśli chodzisz na NFZ to tak jest, tam chyba 2 albo 3 usg przysługują jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie. A jaki antybiotyk na bakterie dostałaś? Ja miałam monural, jednorazowo rozpuścić i wypić, pozamiatał bakterie szybko, bo 2 dni później badania robiłam i czyściutko jak nigdy
MaMaMi dokładnie tak jak mówisz, mnie to śmieszy, raz w roku jak taka jest wariacja z tym dniem to niech chociaż zrobią wyprzedaże konkret na -70, -80, a wszędzie widzę -20, albo -30Jedynie te garneczki fajne promocje mają
Eeee, to zalezy od lekarza, chodze na nfz, w pierwszej ciazy również i wtedy i teraz mam usg co miesiąc. Teraz tez mi robiła mimo, ze tydzien temu mialam prenatalne. Pomiarów nie robila, ale chciala zebym posluchala serduszka. -
puszek369 wrote:Z żylnej jest wyższa glikemia jak z wlosniczkowej (glukometr)
Zgodze sie ze jest roznca we krwi zylnej i wlosniczkowej. Dlatego zrobilam test tylko na krwi żylnej. Glukometr zawyza o 24 j. Czyli jesli rano wychodzi mi np 94 to w rzeczywistości pewnie mam z 70 kilka (zaraz po wstaniu)
Poza tym jadac do laboratorium i stojac w prawie 2h w kolejce (kazdego to wali za przeproszeniem ze kobieta w ciazy) rosnie cukier bo to ten cukier "glodowy" i jak to sie ma do faktycznego poziomu cukru we krwi??? Skomplikowane to wszystko
Puszek nie mam zadnego płynu. Mam ten dziadowski glukometr Diagnostic Gold.
Zamowilam sobie contour plus one. Czekam na przesylkeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:53
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Wczoraj w końcu powiedziałam w pracy, ze jestem w ciazy reszcie ekipy, bo do tej pory tylko szefowa wiedziala i mnie ganila, bo juz nie mogla utrzymac tajemnicy
wszyscy sie bardzo cieszą
to miłe
Wczoraj też u gin byłam, pytała się czy chce l4, mowie że nie, nie potrzebuje. Potem się mnie pyta, kiedy będę chciała iśc na l4, mówie jej, że pewnie jakoś w maju, zrobiła oczy jak 5 zł
Miłego dnia dziewczyny :* Wasz ukochany troll ;PKarmeLoVe, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Kruszynko, ja też mam opiekę z luxmedu i usg jest wykonywane na każdej wizycie, a wizyta co 3 tygodnie, i wszystko jest w gabinecie, nigdzie nie trzeba chodzić, może to zależy od lekarza. Ale ogółem jak się nic nie dzieje to we wszystkich krajach mówi się że usg powinno być 3 razy w czasie ciąży robione
-
ago91 wrote:Ja też miałam usg w 13 tyg a teraz dopiero w 20. Ale chodzę już na nfz. Pytałam położnej czemu dopiero w 20 powiedziała że nie mają możliwości wykonać więcej razy usg. I ciekawa jestem czemu właśnie Puszek ma na każdej wizycie. Też bym chciała tak
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:A bo to skrót z naszego forum
not official
Ja polecam moj glukometr - accucheck!
Tylko droższe sa te igły ...
Czytalam wlasnie na cukrzycy ciążowej na fb ze dziewczyny polecaja albo wlasnie ten contour plus one albo wlasnie accu check. Kupilam narazie contour zobaczymy jak bedzie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
aktyde85 wrote:To Twoje zdjęcie aktualne? no spory brzusio spory, u mnie nic nie widać
a w pierwszej ciąży, taki miałam w 8 miesiącu
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Czytalam wlasnie na cukrzycy ciążowej na fb ze dziewczyny polecaja albo wlasnie ten contour plus one albo wlasnie accu check. Kupilam narazie contour zobaczymy jak bedzie.
czyli masz nowy ? No to dobrze
w Accu wszystko ideal poza lancetami
nie są tanie plus cieżko było dostać.
Jestem rozczarowana tym piatkiem - No serio żadnych mega okazji nie ma ... w ogóle ściema
Dziewczyny - Was tez spytam / jaki monitor oddechu polecacie ?? Czy przenośny np snuza czy monbaby? -
nick nieaktualnyago91 wrote:Tak, zdjęcie robione dzisiaj. Może dlatego mam taki że przed ciąza miałam mała oponkę na brzuchu.
!!!!
moj taki fajny nie jest a oponki to miałam/ mam 2i to duze, ha ha
a tylko jakby troszku spuchło .. u mnie grubaski to guzik widać ciąże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:52
-
Ciasteczko777 wrote:
czyli masz nowy ? No to dobrze
w Accu wszystko ideal poza lancetami
nie są tanie plus cieżko było dostać.
Jestem rozczarowana tym piatkiem - No serio żadnych mega okazji nie ma ... w ogóle ściema
Dziewczyny - Was tez spytam / jaki monitor oddechu polecacie ?? Czy przenośny np snuza czy monbaby?
Ciasteczko jszcze nie przyszedl nowy glukometer ale mam zamówiony.
Co do monitora oddechu nie kupije, uwazam to za zbedny gadżet. Zastanaeiam sie jedynie nad elektroniczną nianią. Przy mlodej nie mialam - teraz sie waham.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
ago91 wrote:Ja też miałam usg w 13 tyg a teraz dopiero w 20. Ale chodzę już na nfz. Pytałam położnej czemu dopiero w 20 powiedziała że nie mają możliwości wykonać więcej razy usg. I ciekawa jestem czemu właśnie Puszek ma na każdej wizycie. Też bym chciała tak
Ja mam co kazda wizyte do tej pory mialam co 2 tyg teraz za 3 tyg . - NFZ
W ciazy z corka tez mialam co kazda jak z synkiem teraz.
Ale mam zagrozone ciaze .
Kolejna wizyta 5.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 16:29
-
nick nieaktualny